URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2012, 15:21

Vuşcan se întreabă: De unde au politicienii locali sute de mii de euro pentru campanie?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan, candidat la Primăria Oradea din partea Partidului Uniunea Ecologistă din România (PUER), s-a declarat, luni, curios să afle care sunt sursele de finanţare ale campaniilor electorale purtate de cele mai importante partide locale: PNL, UDMR şi PDL.

Arătându-se copleşit de numărul panourilor imense de pe blocuri şi de numărul panourilor publicitare şi afişelor din oraş ale candidaţilor acestor partide, Vuşcan s-a întrebat de unde provin atâţia bani, estimând că un banner imens afişat pe bloc costă în jur de 4-5.000 de euro.

"Vedem zeci, sute de afişe, bannere pe bloc, reclame în mass-media, maşini cu afişe şi aşa mai departe. Un afiş mare nu costă 1.000 de euro, ci în jur de 5.000 de euro. De unde acei bani?", s-a întrebat Vuşcan, într-o conferinţă de presă.

Făcând nişte calcule, Vuşcan a estimat că fiecare dintre cele trei partide mari ar fi cheltuit în jur de 200.000 de euro doar pentru partea de afişaj stradal pentru candidaţii locali.

"Vin aceşti bani din donaţiile cetăţenilor sau vin oare de la firmele abonate la contracte din bani publici? Nu vreau să spun - fiindcă nu am nicio informaţie - că de exemplu firma Selina ar băga bani în campania domnului Bolojan. Dar nu este oare aceasta o modalitate ca fiecare dintre aceste firme de a-şi răsplăti traiul bun?", a mai spus candidatul PUER.

Vuşcan a amintit că în 2008, primarul Ilie Bolojan a mizat pe strângerea de fonduri de campanie de la orădenii simpli, subliniind că de această dată nu a mai anunţat nimic în acest sens. "Pe atunci domnul primar miza pe mai puţini bani de la mai multă lume şi exista această idee de a-şi strânge banii pentru campanie într-un mod corect. Acum nu am văzut acelaşi lucru. Nu am văzut deschidere şi transparenţă. De fapt nu am văzut acest lucru la niciun partid", a declarat Vuşcan în aceeaşi conferinţă de conferinţă de presă.

Horea Vuşcan le-a transmis orădenilor să nu se lase păcăliţi de aceste afişe enorme. "Să nu creadă că această propagandă se face gratuit. Costă sute de mii de euro care vin de la firme interesate ca un candidat sau altul să obţină funcţia de primar şi cu siguranţă nu are nicio legătură nici cu interesul cetăţeanului", a afirmat tânărul politician.

Spre deosebire de candidaţii pe care îi blamează pentru promovarea prin panouri imense, Vuşcan a tipărit mii de "reviste" de campanie pe care le-a împărţit în cartierele din oraş. Întrebat, Vuşcan a precizat că estimează că, până la finalul campanie, va investi în total doar aproximativ 6.000 de euro, precizând că suma provine din propriile conturi.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Horea Vuşcan a declarat că mizează pe voturile orădenilor nemulţumiţi de actuala conducere a oraşului. Întrebat dacă se aşteaptă să depăşească numărul de voturi primit în 2008 când a candidat pentru un post de consilier local (doar 500!), Vuşcan s-a arătat convins că va primi mult mai multe.

"Dacă mă votează doar atâţia oameni mă las de politică", a promis politicianul. De asemenea, el a preconizat că ar putea primi, în urma unor calcule proprii, aproximativ 6.000 de voturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
nu te stresa
nu te stresa vuscane ca oricum nu o sa primesti mai mult de 500 de voturi nici acum :)) un om normal nu te-ar vota
Postat 31 Mai 2012, 15:01 de cristi
la puscarie criminalule
Da' Vuscan asta de unde a avut bani sa scape de o condamnare penala? Cum s-a musamalizat dosarul ala, cind tinerelul conducea beat si a omorat mai multi oameni intr-un accident de circulatie? Cat tupeu pe maimutoiul asta!!!
Postat 31 Mai 2012, 13:23 de Mihai
pam pam
S-a trezit si Horea Vuscan modelul de moralitate.Si ce daca au panouri pe blocuri..Si ce daca primesc sponsorizari de la firme, e normal...fiecare face asa, si Vuscan daca ar fi facut acelasi lucru daca ar fi avut ceva experienta in spate si suport. Cu pliante nu se castiga campania. :)), afise, internet, aparitii televizate si in presa etc...omul cand primeste un pliant, se uita pt cateva secunde dupa care il arunca la gunoi. ;).
Postat 31 Mai 2012, 12:16 de popadriana
Vuşcan se întreabă: De unde au politicienii locali sute de mii de euro pentru campanie?
Ba, altii nu pierd noptile prin birturi ca si tine! De acolo au bani! tu esti si fara bani si cu muianu' umflat tot timpu , de bun ce esti.Ma mir ca te mai suporta nevasta-ta,ea pare a fi femeie ca lumea.Cred ca daca candida ea in locul tau, adica sa apara ea singura pe fluturasu tau electoral ar fi avut sanse sa fie aleasa.Da asa cand sta langa un looser ce sa astepte saraca de la viata!
Postat 29 Mai 2012, 23:03 de xcv
replica la clona @Romanul Simplu
BAH kakathul dreacului clona @Romanul Simplu********* ia !:))=).@Romanul Simplu cel adevarat ce a scris mai jos ramine valabil si nu sterg nici un cuvint ,nu cistig dar nici nu pierd ,imi este totuna pe cine voteaza oradenii din Oradea,dar decit toti umflatii obezi asa ca si Muresan Ovidiu de la PiZSDi de USL mai bine sa voteze cu Horea Vuscan ca si consilier local ,obezul Muresan Ovidiu are multe pacate fatza de oradeni ,a vota PRO majorarea pretului gigacaloriei ,la intilnirea cu Coalitia Rogerius a discutat una cu ei a votat alta asa cum i-a zis PLAGIATORUL senator PSD Ioan Mang ca sanu se puna rau si sa intre in conflict cu alesdanul Ilie Bolojan zicese primar oradean ce are 4 case cumparate in SUA statul Atlanta cu 400.000de euro casa,cumparate in an de criza 2010.:)Horea Vuscan i-a interpeleaza-l ,intreaba ,cere raspuns de la primarul actual al orasului Oradea Ilie Bolojan daca este adevarata aceasta afirmatie ,,ca are 4 case in Atlanta SUA cumparate pe timp de criza in 2010,intreaba-l?:))=)) BAH clona @romanul simplu sa nu uiti tu sa iei medicamentele stricnina ,cianura ,cucuta ,DDT,!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu(Adevarat)
Postat 29 Mai 2012, 18:21 de Romanul Simplu
am uitat
Nu ma bagati in seama. Am uitat sa-mi iau azi pastilele. Aceasta este opinia lui Romanaul Simplu.
Postat 29 Mai 2012, 16:25 de Romanul Simplu
replica la articol
Horea Vusca este un roman simplu asa ca si mine @Romanul Simplu si asa ca si altii romani simpli,de ce trebuie ca sa-l denigram si improscam cu toate mizeriile aceasta persoana?Si eu @Romanul Simplu am gresit odata,si alti romani simplii au gresit odata,si Horea Vuscan a gresit odata,de trebuie ca sa reamintim aceste greseli,orice om se poate schimba si isi poate schimba atitudinea ,problema este ca Horea Vuscan supara pe multa lume care este improscata deja cu mizeriile coruptiei ,a mitei , a spagii ,a necinstei ,si el Horea Vuscan incearca ca sa-si faca un viitor politic in politica locala bihoreana sa dam o sansa tinarului macar atit putem face ,sau sa raminem tot cu cei vechi securistii, SRI-isti care ne conduc sau care ne vor conduce de acum inainte .ADEVARUL INTODEAUNA SUPARA ,SI ADUCE MAI MULT SUFERINTA DECIT AR AR TREBUI SA ADUCA IMPACARE SI PACE !Horea Vuscan viitor consilier local al Consiliului Local Oradea ! Horea Vuscan viitor consilier local oradean al tuturor oradenilor !Horea Vuscan un simplu roman care lupta pentru alti simpli romani bihoreni locuitori ai orasuluii Oradea!VOTATI HOREA VUSCAN consilier local in orasul Oradea.Aceasta este opinia lui Romnanul Simplu
Postat 29 Mai 2012, 15:14 de Romanul Simplu
vuscan cel mai prost
in primu rand ca sunt sponsorizati de firme!
Postat 29 Mai 2012, 13:41 de oradea
muhaha
5-6000 de E?.....is placate cu aur....hai lasa vrajelile.....is BANII LOR (DE FAPT CIUDA E MARE)
Postat 29 Mai 2012, 12:38 de Muhaha
vuscan betivul
Inca nu te-ai trezit din betie?De unde au bani?Din donatii de la membrii de partid.Tatal tau cind a cumparat fca de ulei de unde a avut atitia bani?
Postat 29 Mai 2012, 07:37 de trifa
:))
Pai daca e constient ca nu are sanse de castig, dupa ce mai candideaza ? Desi mi se pare hilar faptul ca el crede ca obtine atat de multe voturi...
Postat 29 Mai 2012, 01:52 de Marius
Vuscan plevusca
Hotul de Vuscan, striga:Hotii !! Nu mai suportam sa auzim de omul asta. Am mai spus-o o data: sa fie declarata persona non grata in orasul nostru !!
Postat 28 Mai 2012, 21:51 de CLAUDIA
ptr horica
deci tu trebuie sa-ti pui o singura intrebare:TATICULE , TU DE UNDE AI BANI?
Postat 28 Mai 2012, 21:22 de ma n-auzi
bine
as vrea sa am si eu 6000 de euro ca si Vuscan sa ii arunc pe pliante. Dar oare sunt doar atatia? Nu cred ca e persoana potrivita sa critice pe altii. Mai inainte sa se uite la trecutul lui controversat.
Postat 28 Mai 2012, 21:10 de pisti
=))
Mai bine s-ar lasa de politica... nu are sanse la 6000 de voturi....=))
Postat 28 Mai 2012, 19:58 de Carmen
HUUU
VUSCAN ARE BANI DIN CONTRACTELE CU OTL PT TAXATOARE,BANI DIN TAXATOARELE DE PARCARE...adica are bani din contractele cu PRIMARIA
Postat 28 Mai 2012, 19:58 de fellix
=))
Preocupare mare in vremea campaniei
Postat 28 Mai 2012, 19:57 de Carmen
Mare panicar e asta!
De la mata din .... au toti banii. Tu nu intelegi inca faptu ca esti un fraier si nimeni nu da un scuipat pe tine ? Mai taci in banca ta ca oricum nu prinzi nici macar zeama dupa ciolanu asta din politica la care vrei tu sa ajungi! Daca tu ai ajunge primar sau ce vrei tu sa ajungi (Doamne fereste, am zis ipotetic doar) si te-am intreba noi acelasi lucru oare ce ne vei raspunde ?
Postat 28 Mai 2012, 19:51 de Kortan
:)
Concluzia acestui articol este urmatoare:Domnul Vuscan NU are nici o realizare politica semnificativa,tocmai de acea isi gaseste \"n\" motive si pretexte ca sa combata campania altor contracandidati ! Imi cer scuze,rectific:domnul Vuscan nu are contracanditati politici pentru ca el insusi NU ESTE un om politic.Activitatea lui politica este lovita de nulitate absoluta! dar,asa cum se poate observa,in lipsa de ocupatie si de activitati \"politice,verzi si foarte verzi\" domnul Horia numara bannerele din oras,face calcule si se gandeste ce frumos ar fi fost sa isi vada si el chipul pe un afis vizibil si nu pe fruturasii minusculi care ii are !!! un singur sfat: Vuscan, MATURIZEAZA-TE !!!
Postat 28 Mai 2012, 19:14 de Rustyi
aa
de unde au politicienii bani de campanie?? din munca cinstita precum Vuscan senior (stapanul uleiului)in trecut
Postat 28 Mai 2012, 19:10 de aa
...
Dl. Vuscan ne-ar face la toti o favoare mare lasandu-se de politica acum. Vuscane ai face bine sa ne scutesti pe toti de prostiile pe care le spui si sa stai cuminte in banca ta. Mare afacerist si politician al secolului XXI .. la puscarie cu el pentru tot ceea ce a facut in trecut! Criminalul nu merita atentia oradenilor. Mai bine si-ar sapa singur groapa si s-ar arunca in ea.
Postat 28 Mai 2012, 17:44 de 201b
redactie de pupincuristi
Scarboasa obsesia redactiei bihoreanului de a-l linge-n kur pe schizovuscanoid, mai pe fata mai pe din dos....si banii lui e buni sa mance si gura lu copchii celor din redactie, ca ei se satura la slujba cu c acat!
Postat 28 Mai 2012, 17:14 de cetitoriu
Politicianul
Cel mai corect om :)) sa nu uitam de trecut .
Postat 28 Mai 2012, 16:45 de carmen
Saracu
Si-a aflat cine sa vorbeasca :)) Pai bani pe pliantele impartite in tot orasu de unde sunt ?
Postat 28 Mai 2012, 16:38 de adi
Bai fatza de pacalici
Vezi sa nu te intilnesc prin oras ca iti explic eu de unde sint banii. Nu crezi ca s-au saturat oamenii de aiurelile tale. Mars la munca calicule. O sa iei o * la alegeri si poate ne lasi in pace cu tembelismele produse de capul ala de gaina agitata pe care il ai. Hai sictir in mortii matii!!!
Postat 28 Mai 2012, 16:21 de oradean
Auzi, ba...
Dar tu de unde ai avut bani sa scapi de puscarie???
Postat 28 Mai 2012, 16:08 de victima din accident
economistul HV
Alien Concept SRL a luat fiinta in anul 2002 prin intermediul domnului economist Horea Vuscan si a unui grup de profesori din cadrul Universitatii din Oradea – Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei.Investitiile de peste 800.000 euro au garantat dezvoltarea unor produse proprii, de calitate, orientate catre problemele curente ale transportatorilor publici.De unde a avut HV 800.000 de euro?A castigat la loto sau din furaciunile lui Vuscan senior care a distrus fabrica din ulei din Oradea.
Postat 28 Mai 2012, 16:07 de bunge oil
minciuni
Sunt satul de minciunile tale mai H.V. Banii tai de campanie provin din contractele umflate incheiate de firma ta Alien Co... cu primariile PD-L-iste din Alba Iulia,Dej,Stei si ultimul tun Tulcea.Probabil daca Bolojan cumpara cu banii multi prostiile tale azi conduceai corul de laudatori a lui Bolojan!
Postat 28 Mai 2012, 15:57 de tero
sponsorizare
Daca vrei voturi trebuie sa le cumperi cu bani nu cu minciuni!Sau mai bine trimite in campanie door to door sau bed to bed pe candidata partidului tau!O sa fie foarte votata!!!
Postat 28 Mai 2012, 15:48 de pp-dd-hv-etc
ce face?
Mai criminalule, nu te mai intreba atata, ca dauneaza grav sanatatii. Exista o lege de finantare a partidelor in tara asta, asa ca fapt divers. Iar la hotii, mai bine ca tine nu se pricepe nimeni, asa ca nu-i mai suspecta pe ceilalti de ceea ce faci tu!
Postat 28 Mai 2012, 15:42 de sergiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON