URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2011, 14:08

Vuşcan despre Huidu: "Sunt convins că regretă, cum am regretat şi eu"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzilor, care la fel ca şi realizatorul TV Şerban Huidu, a fost implicat într-un accident în urma căruia trei persoane au murit, este convins că acesta regretă drama în care a fost implicat. "Ne ducem fiecare mai departe greşelile. Sunt convins că regretă şi el cum regret şi eu dar trebuie să meargă mai departe", a declarat Vuşcan miecuri în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul Mişcării Verzilor a pus intensa mediatizare a evenimentului pe seama faptului că realizatorul TV este persoană publică. "Orice persoană publică, dacă se întâmplă să calce strâmb, este linşată de presă. E o ştire care se vinde", a spus Vuşcan.

Vuşcan a ţinut să precizeze însă că între cele două accidente de circulaţie care s-au soldat fiecare cu trei victime nu există nicio similitudine. "Cele două accidente nu au nimic în comun. Am înţeles din presă că domnul Huidu a fost de vină. În cazul meu a fost vorba de o neacordare de prioritate din partea celorlalţi", a susţinut Vuşcan.

Tânărul politician local a fost condamnat definitiv în noiembrie 2008 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi la plata unei despăguburi de 200.000 euro pentru un accident rutier cu trei victime petrecut în 2003.

Accidentul a avut loc pe strada Republicii, unde Vuşcan, aflat la volanul maşinii sale, un BMW care gonea cu viteză dinspre Gară spre magazinul Crişul, a lovit un Ford înmatriculat în Ungaria, care venea din sens opus şi care a virat la stânga spre strada Muzeului.

Şoferul Fordului şi pasagerul din dreapta a murit pe loc. Pasagerul din spate a decedat şi el la scurt timp datorită multiplelor traumatisme craniene.

Evenimentul a fost intens mediatizat la vremea respectivă, Horea Vuşcan, fiind fiul fostului patron al fabricii de ulei Interoil, cunoscut în oraş pentru viaţa de noapte şi înclinaţia spre viteză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
capu... plii
ti gura ma ti de crrrimminnnall immmmputttit ce cauti in politica? cuuurrrva orddinnara
Postat 29 Octombrie 2011, 00:29 de asdf
capu... plii
ti gura ma ti de crrrimminnnall immmmputttit ce cauti in politica?
Postat 29 Octombrie 2011, 00:29 de asdf
AMU NU MAI REGRETI?
AMU NU MAI REGRETI? TI-A TRECUT?
Postat 23 Octombrie 2011, 13:42 de AMU NU MAI REGRETI?
:))))))))))))) mancatori de *
voi faceti legile.iar eu ma pis pe legile din romania
Postat 22 Octombrie 2011, 16:58 de eu.simplu eu
stitai ca ...
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) Conventia statuta urmatoarele drepturi si libertati: dreptul la viata interzicerea torturii interzicerea scalviei si a muncii fortate dreptul la libertate si la siguranta dreptul al un proces echitabil nici o pedeapsa fara lege dreptul la respectarea vietii private si de familie libertatea de gandire, de constiinta si de religie libertatea de exprimare libertatea de intrunire si de asociere dreptul la casatorie dreptul la un recurs efectiv interzicerea discriminarii derogarea in caz de urgenta restrictii ale activitatii politice ale strainilor interzicerea abuzului de drept limitarea folosirii retrangerii drepturilor CATE din ele le respecta ROMANIA? MOR oamenii in inchisoare batuti de POLITISTI, mor persoane cu handicap vizibil cu o indemnizatie de 33 lei /luna, Orfanii nu au dreptul la ceea ce o valoare morala se pretinde a fi : CEI SAPTE ANI DE ACASA , mor bolnavii in spitale pentru ca nu au bani sa platesca taxele de succesiune,si sunt inselati, fetele minore nu au nici o sansa la traficul si mafia instalata si cunoscuta , victime obligate pana se face dovada, etc.
Postat 21 Octombrie 2011, 10:16 de ciudat de trist
stitai ca ...
mai bine ar incepe ministerul sanatatii sa faca analize detalitate sa constate ca avem 85% din soferi cu deficiente, stiati ca Romania are persoane cu handicao NEINREGISTRATE datorita legii discriminatorii sustinute de TRAIAN BASESCU privind dreptul de a conduce pe drumul public, stiati ca CEI sanatosi au soferi la scara (alcoolul)si cei cu handicap CONDUC? Stiati ca cele mai multe accidente sunt produse de cei santaosi? stiati ca suntem MINTITI an de an si ca intretinem paturi sociale pe criterii de pile si relatii care intretin un sisitem CORUPT inclusiv in departamentul de apararare? stiati ca Demorcatia in ROMANIA nu exista si ca statul Roman are amenzii foarte mari de platit?Stiati ca TRAIAN BASESCU este inapt dedical sa detina calitatea de PRESEDINTE dar de sofer :))?
Postat 21 Octombrie 2011, 10:10 de ciudat de trist
stitai ca ...
mai bine ar incepe ministerul sanatatii sa faca analize detalitate sa constate ca avem 85% din soferi cu deficiente, stiati ca Romania are persoane cu handicao NEINREGISTRATE datorita legii discrimonatorii sustinute de TRAIAN BASESCU privind dreptul de a conduce pe drumul public, stiati ca CEI sanataosi au soferi la scara si cei cu handicap CONDUC? Stiati ca cele mai multe accidente sunt produse de cei santaosi? stiati ca suntem MINTITI an de an si ca intretinem paturi sociale pe criterii de pike si relatii care intretin un sisitem CORUPT inclusiv in departamentul de apararare? stiati ca Demorcatia in ROMANIA nu exista si ca statul Roman are amensii foarte mari de platit?Stiati ca TRAIAN BASESCU nu este inapt dedical sa detina calitatea de PRESEDINTE dar de sofer :))?
Postat 21 Octombrie 2011, 10:07 de ciudat de trist
daca taceai...
Vuscane, daca taceai filosof ramaneai... asa, cine se scuza, se acuza!
Postat 20 Octombrie 2011, 14:17 de filosofu
1
"Tânărul politician local a fost condamnat definitiv în noiembrie 2008 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi la plata unei despăguburi de 200.000 euro pentru un accident rutier cu trei victime petrecut în 2003."=vinovat. Daca ar fi fost nevinovat ar fi fost achitat, e simplu si totusi se pare ca e greu de inteles asta, chiar si de el.
Postat 20 Octombrie 2011, 11:24 de 11111
dl
Problema este ca Vuscanu se poate exprima public fara cenzura, fara sa poata fi contrazis, fara urmari pentru prostiile pe care le debiteaza. Iar presa contribuie din plin la proliferarea \"tinerilor politicieni\" lipsiti de minte. Vuscanu cere compasiune pentru ca e tampit. El saracu, inevoluat mental fiind, nu a inteles pana acum ca nicaieri in lume nu exista compasiune pentru persoane publice si politicieni care iau caimacul vietii, traiesc in lux si au de toate. Pai bine mai politician de doi lei, ce compasiune vrei tu din partea omului de rand, care traieste cu 2-3 sute de euro pe luna, bani pe care tu ii spargi intr-o seara pe distractiile tale puerile si de prost gust??? Deci, domnilor colegi din presa, oamenii au dreptate. Ar trebui sa fiti putin mai responsabili si mai putin lacomi. Multumiti-va cu leafa, renuntati la spagile lui Vuscanu si nu-l mai lasati sa se abereze prin ziare si sa enerveze cititorul. Dar ce folos ca-mi scriu parerea. Macar daca ati publica in ziar cateva reactii din astea. Altfel nu le vede nimeni.
Postat 20 Octombrie 2011, 09:55 de vocea
betivul
Dlor ziaristi faceti prea multa reclama acestui betiv+Vuscan care toata ziua de dimineata pina seara sta in barurile de pe Republicii si Pasajul Vulturul Negru.Acest domn ar trebui sa lucreze, eu l-as pune in gradina sa sape, un vierme al societatii de azi care improasca cu noroi pe oamenii cinstiti.Ce tot il bagati in seama ?
Postat 20 Octombrie 2011, 09:37 de anonim
Nu mai improscati cu ura!
Ce de pitecantropi care impart sentinte si judecati de valoare in comentarii! Vuscan si-a primit pedeapsa de la Justitie iar Huidu urmeaza sa fie judecat. Insa daca ar fi fost dupa unii amandoi ar fi fost demult morti si ingropati fara drept de apel. De compasiune ati auzit? Puteti alege daca sunteti cu gloata, adica in tabara Oanei Zavoranu, sau daca sunteti cu Mihail Neamtu, in grupul celor mai putini, e drept, dar mai ponderati.
Postat 20 Octombrie 2011, 09:23 de Ovidiu
@eu.simplu.eu
du te la un psihiatru asta e dependent de alcool, esti isteric , pericol public, dovedeste ca JUSTITIA e corupta :))) UN alcoolic se va dovedi curand asta, nu VUSCAN e un pericol public, TU esti:))) poate mai prinzi un loc la spitalul 6:)))))
Postat 20 Octombrie 2011, 08:53 de D-zeu sa ne ierte!
UITE CRIMINALIIII
in ROMANIA nu exista justitie.spaga e la putere.mortu e devina si in cazul asta HUIDU este nevinovat ptr ca acele 3 persoane se aflau la timpul nepotrivit in locul nepotrivit.ca doara vine taranu cu METZANU.eii daca murea in accident un membru din familia lui cum se simtea.cred ca mishto.JILAVA sa il manance.de Vuscan imi este greatza.asa sa sfarseasca si ek in chin.
Postat 20 Octombrie 2011, 06:06 de eu.simplu eu
voi cu remuscarile
Mi-e greata de tine Vuscane si de tine Huidule! Voi veti fi cu remuscarile si restul vor fi cu mortii-victimele. Inchisoare cu suspendare, atata valoreaza viata a trei oameni ca si noi! Mi-e greata! Bine dar daca voi ati fi inchisi cine ar mai conduce Mercedesuri si Audi si Bmw-uri?
Postat 19 Octombrie 2011, 20:23 de oradeanu'
ti-ai gasit perechea
Ti-ai gasit si tu cu cine sa faci duet la regrete !
Postat 19 Octombrie 2011, 19:57 de regretor
sunt prea iluminat
pentru asta exista JUSTITIE, mai avem o problema foarte serioasa MINCIUNA care nu se pedepseste, calomnia dar foarte curand va intra pe rol. CINE ARE CARACTER nu se lasa umilit, ala va supravietui si in PUSCARIE, oriunde e genetic, cine sclav sa moara scalv.NU am incredere in OM, se schimba precum VREMEA:)) dar tu poti sa ai, e dreptul tau si nu e filozofie e realitate, eu traiesc printre oameni, mizerii sociale vai de noi.
Postat 19 Octombrie 2011, 18:32 de @unu
@oradean ilumminati
tu in filozofia ta luminata zici ca societatea e rea si omul e bun. eu zic invers, omul isi cauta interesul propriu, ca si in capitalism, si in societate. deci e predispus sa incalce regulile societatii. iar societatea e un sistem imperfect, dar care trebuie respectat ca sa existe. NU am instigat la crime si la ura, ci la asumarea raspunderii pt greseli. dupa ce ca ai mai luat 15 amenzi pentru viteza, pledam ca sa aiba bunul simt de a nu mitui autoritatile.
Postat 19 Octombrie 2011, 18:25 de unu
sunt prea iluminat
ca sa ma las amagit de o societate condusa de ura, invidie, moartea ne ia oricum pe rand si pe toti, degeaba dam cu pietre in altii ca niciunul nu suntem mai bun,asa a fost sa fie CRED IN fatalitate, soarta dar nu cred in OM, nu va mai dati perfecti ca nu suntem, acceptati va asa cum suntem, nu cum vor unii. Eu sincer ii admir cata umilinta trebuie sa suporte din cauza brutalitatii altora, eu i as ucide vb serios, ei nu, sunt iertatori asta e ceva deosebit, mortul nu mai simte nimik, viul da .Legea trebuie sa ii pedepsesca pe cei care instiga la conflict, pe cei care abuzeaza, asa se nasc CRIMELE.
Postat 19 Octombrie 2011, 18:22 de @unu
sunt prea iluminat
sunt oameni care indura dar sunt si care nu suporta umilinta si UCID, nu i puteti pune pe totii laolata:)) societatatea e REA, plina de ura si asta instiga
Postat 19 Octombrie 2011, 18:19 de @unu
sunt prea iluminat
ca sa ma las amagit de o societate condusa de ura, invidie, moartea ne ia oricum pe rand si pe toti, degeaba dam cu pietre in altii ca niciunul nu suntem mai bun,asa a fost sa fie CRED IN fatalitate, soarta dar nu cred in OM, nu va mai dati perfecti ca nu suntem, acceptati va asa cum suntem, nu cum vor unii. Eu sincer ii admir cata umilinta trebuie sa suporte din cauza brutalitatii altora, eu i as ucide vb serios, ei nu sunt iertatori asta e ceva deosebit, mortul nu mai simte nimik, viul da .Legea trebuie sa ii pedepsesca pe cei care instiga la conflict, pe cei care abuzeaza, asa se nasc CRIMELE.
Postat 19 Octombrie 2011, 18:17 de @unu
@oradean. degeaba regreti daca nu te indrepti, si daca nu iti asumi pedeapsa pt greseala facuta
oradene, sa circule frate-tu frumos si regulamentar cu masina, sa vireze stanga, la un cedeaza trecerea or semafor galben intermitent, cand nu vede nici o masina venind din fata, dar de departe, sa vina unu beat si cu 150 la ora, sa il loveasca din plin. apoi, sa mituiasca politistii sa il faca pe el nevinovat, si pe frate-tau, dc tot e mort, vinovat ca nu a respectat prioritatea. mai le da la parintii tai 200 mii euro, la judecatori ceva, si apoi sa te vad cu cata bucurie vii pe net sa ii lauzi pe dementii din trafic. Regretul nu e pocainta, daca apoi tot asa conduci.!
Postat 19 Octombrie 2011, 17:52 de unu
exact , se comporta ca si UN ROMAN
mai nou se practica si incurajeaza : pumnul in GURA :))))))) altceva o sa vina si mascati :)) nu poti sa fi om ca sar 10 pe tine cu gura.
Postat 19 Octombrie 2011, 17:51 de bravooooooooooo
@COSTIN cine esti TU
rog Parchetul sa se autosesizeze la atacul adresat si public lui VUSCAN, legea sa fie respectata, este inadmisibil ca in PUBLIC sa asistam la atacuri si sa nu fie trasi la raspundere, daca a fost achitat ce facem il torturam, il atacam ?
Postat 19 Octombrie 2011, 17:05 de oradean
O sa fii vedeta !!!
O sa fii vedeta in curand HoriCA CA si Huidu !. La Bulau o sa fii foarte popular, mai ales ca tatu' a ajut fabrica de ulei :))))))
Postat 19 Octombrie 2011, 17:03 de patrocle
@COSTIN cine esti TU
daca va e dor sa fi ti calai mergeti DREAKULUI si faceti va JUDECATORI legali nu MERCENARI, nu faceti decat ce va cere LEGEA.Un OM nu e pregatit pentru viata decat daca trece prin apa si foc restul e cacealma, joc de table, trebuie sa fi calit ca sa ti spui un punct de vedere restul trageti in jos societatea cu o gandire imatura, ce sa invatam de la un adult care nu face aia, nu facea aia? cine va credeti ?
Postat 19 Octombrie 2011, 16:59 de oradean
iarasi el
Sper ca ne asumam raspunderea fiecare pentru greşli. Sunt convins că regretă, dar dc vrea sa fie un model pentru toti cocalarii de Romania (precum Vuscan), ma rog sa aiba responsabilitatea/onoare de a accepta decizia autoritatilor fara a mitui pe judecatori si politisti şi sa isi duca la capat pedeapsa. Spre deosebire de Vuscan, care, tipic politicianului roman, improasca cu noroi in altii, ca sa para el mai curat, cica: \"am trecut prin aceleasi lucruri, vedete fiind, dar spre deosebire de mine el e vinovat\". Spre deosebire de un Vuscan care conduce beat cu 150 kmph in localitate, si este scos cu basma curata de autoritati ca si \"neacordare de prioritate\". Daca te vede la 2 km departare, logic ca vireaza stanga, nu are de unde sa stie ca tu vii cu 150, si nu poti frana la semafor.
Postat 19 Octombrie 2011, 16:57 de unu
@COSTIN cine esti TU
sa spui unde il doare, esti in locul lui, problema care trebuie indreptata de justitie si codul penal este puscaria de minim 3 luni pentru cei care\" SE PUN \" in locul altora, el are dreptul la opinie a trecut prin ce a trecut Huidu, restul comentati dea mOACA asa aiurea sa aveti o ocupatie :))) , ORICINE poate fi in locul lor, ideal ar fi sa depasesca momentul si sa nu se piarda avem toti de suferit.Mortilor asa le a fost scris! Nu varsta conteaza ci cine urmeaza la RAND :))))))))) si tu poti fi maine la rand , si eu, DAR LAS la notar declaratie ca nu vreau vinovat pedepsit, nu vreau , pentru mine nu face NIMENI puscarie.
Postat 19 Octombrie 2011, 16:52 de oradean
MDA...
hmmm... Huidu e posibil sa invete ceva din intamplarea asta tragica, tu in schimb nu ai invatat nimic, te doare in cot de ce au patit oamenii aia si familiile lor.esti un NIMIC!
Postat 19 Octombrie 2011, 15:46 de Costin
Vuscan sa ne lase!!!
Vuscan ar trebui sa stea in banca lui si sa taca, ca daca nu ar fi fost fiul lui tata, azi dadea declaratii la Vorbitor si nu in conferinta de presa! Cum sa iei 2 ani cu suspendare pentru moartea a 3 oameni??? Baiatu asta chiar ca are tupeu si se mai vrea si mare lider politic. Afara cu el din viata publica! Lasa-ne, lasa-ne!!!
Postat 19 Octombrie 2011, 15:29 de BB Wolf
NEACORDARE DE CE????
Cum naiba e neacordare de prioritate cand tu vii cu 130 pe ora criminalule?? si baut ?? Asa ar trebui sa fie libera soseaua sa poti vira chiar de il vezi pe altu ca vine la 500 m de tine...poate are 400 pe ora si te ia si tu esti de vina !!!. Porcule... De ce naiba il tot mediatizati pe paduchele asta???
Postat 19 Octombrie 2011, 14:32 de GUNOIU SOCIETATII
penibil again
ce spui tu e valabil pentru oamenii normali unui ghertoi nu poti sa-i ceri asta...
Postat 19 Octombrie 2011, 14:25 de razvan
"regrete"eterne
in opinia mea un regret adevarat ar echivala cu iesirea definitiva din viata publica!
Postat 19 Octombrie 2011, 14:20 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON