URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2013, 18:39

Vuşcan cere legalizarea marijuanei pe motiv că "inclusiv Biblia încurajează consumul ei"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a aflat din presa naţională ştirea că România este cel de-al 10-lea stat care a legalizat utilizarea marijuanei în scop medicinal, Horea Vuşcan s-a gândit să iasă în faţă cerând legalizarea consumului şi comercializării drogului... la liber.

"Aprobarea utilizării marijuanei în scopuri medicinale este o altă escrocherie a statului, căci oferă companiilor farmaceutice şansa să-i crească preţul. Marijuana oricum se consumă şi aşa ilegal, dar dacă s-ar legaliza, ar putea fi cumpărată din medii controlate, iar populaţia ar putea fi informată în privinţa riscurilor, dar şi a beneficiilor ei. Căci multe studii au demonstrat că marijuana are multe beneficii pentru sănătate", a spus Horea Vuşcan, marţi, într-o conferinţă de presă pe care a convocat-o doar pentru acest subiect.

Liderul Partidului Verde Oradea a subliniat că poziţia în privinţa legalizării marijuanei este una personală şi nu reflectă neapărat viziunea partidului său. "Este o părere pe care o susţin, însă, şi în cadrul partidului", a spus Vuşcan.

În conferinţa de presă, el a prezentat mai multe aspecte pe care le consideră argumente în favoarea legalizării marijuanei. Printre acestea se numără faptul că în felul acesta cei care consumă ar putea să fie siguri că substanţa este de "calitate" şi nu combinată cu altceva, că mai multe studii susţin că marijuana nu provoacă dependenţă, respectiv că "alcoolul şi tutunul sunt similare marijuanei şi sunt legalizate".

La final, însă, Horea Vuşcan a mai adăugat un aşa zis argument în favoarea canabisului. Adică propria interpretare a politicianului asupra unui verset din Biblie. "Pentru persoanele religioase pot să spun că inclusiv Biblia încurajează consumul de canabis. Citez din Facerea 1.29: Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră". Eu pot să interpretez că şi marijuana este inclusă aici", a spus Vuşcan râzând.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Vuscan drogatu`
pe asta cand au de gand sa il bage la puscarie. are un tupeu infractorul asta, de groaza. Nu ai pic de rusine, Vuscane, pentru ceea ce ai facut. te-ai drogat, ai omorat oameni si acum apari in fata noastra facand pe sfantul. Nu ma mir cum te mai suporta pamantul, ma mir cum are tupeu justitia sa te tina liber si sa ne creada fraieri.
Postat 17 Octombrie 2013, 09:11 de vecinul
vuscan drugs inc.
Pai ba copite fara creier ce esti, o fi si marijana inclusa acolo...dar nu s-o tragi tu in plamani, ma dobitocule! La ce fatza de idiot ai tu esti in stare sa tragi si semintele de bostan pe nas ma!!! Baga tu niste buretzi bolunzi inainte, ca doar si aia\'s rodul pamantului si dupa aia mai vorbim si de canabis, ok?
Postat 17 Octombrie 2013, 01:43 de seba
In sfarsit
In sfarsit ... Nu-mi place f Tare de omul acesta dar de multe ori Mai are cate o Ideie Mai stralucita deci il sustin ! Bravo ! SA Nu ne ascundem ca oricum 50-60 % din tineri au fumat cel Putin o data !-
Postat 17 Octombrie 2013, 01:03 de Merge
Casa de piatra
Nu,el nu are nici o vina ca mai latra,vinovata este justitia care nu la ascuns 15-20 de ani si asazisii ziaristi care-l mai interpeleaza,desigur nu de gratis.Auzisi ca te insurasi ma aurolacule,da,casa de piatra sa ai cat mai curand sau sotioara sau copiii tai,dar langa cei 3 oameni ce i-ai bagat in mormat,cretinule,sa vezi cam ce simti cand pierzi pe cei dragi,poponarule,sa te bata Dumnezeu sa ai parte si tu si familia de aceasi soarta!
Postat 16 Octombrie 2013, 19:28 de geo
medicamenteeeee !!!!!
medicamente pentru aiurit !!! Aiurelile pe care le debiteaza ma fac sa cred ca are mari probleme la mansarda. Asta numai cu prostii se face remarcat si ziaristii continua sa-l bage inseama aducandul mereu cu prostii pe prima pagina !!!!
Postat 16 Octombrie 2013, 16:53 de scortosul
Vuscane , daca iti planteaza politia in casa droguri sigur mai scapi :)))
si hai sa interpretam biblia - dumnezeu = omul intunericului daca a facut lumina, inseamna ca el orbecaia prin intuneric si s-a plicti (da greu s-a prins ca nu prea poti face mare lucru in intuneric) + ca de unde dracu venea lumina,porumbelul sfant nu ne explica, el doar in a 4 zi a facand soarele si luna + ca era un carnivor si nu tinea post atata timp cat i-a placut ce a adus Abel la jertfa (abel crestea oi) si nu cain saracu care dupa cum ne relateaza porumbelul sfant era vegetarian , tinea post si se ocupa cu roadele pamantului (fructe , legume , etc) . . . si tot asa putem interpreta povestirile porumbelului sfant care de fapt era o cioara vopsita
Postat 16 Octombrie 2013, 15:02 de Maria
Da
Eu sustin legalizarea matragunei. O planta cu seminte pe care Vuscan a testat-o si e foarte benefica pentru organism. Ai niste preocupari baiete...! Grow up! Ca esti sot si tata... Ar fi cazul sa devi matur sa nu iti ajunga copii pe mana asitentilor sociali.. cu asa parinte.
Postat 16 Octombrie 2013, 14:39 de a
Ai de ... pfuai ...
Parnaiasul are curaj nu gluma ... mai are tupeul dupa ce a ucis 3 persoane sa iasa in fata tuturor cu borala aia de creier stors ... o nulitate in parorhie ... Pe rug cu el ... si transhat cu cioburi ... apoi asa ... 'uns' cu sare ... iarasi ars ... si iarasi de la capat ... oooo vai si amar de voi ... ziaristi de carton ca il promovati hapt pe handilaul asta origoflen ... LA PARNAIE CU EL!!!
Postat 16 Octombrie 2013, 10:21 de Gheorghe
sa citesti in continuare
Domnule Vuscan, va rog sa cititi in contiunare in cartea Facerea si anume ce s-a intamplat dupa aceea...potopul...asa ca...
Postat 16 Octombrie 2013, 09:42 de oradea
K
Cine cacat ii asta ma???
Postat 16 Octombrie 2013, 09:30 de K
La munca
Horea draga , incearca sa iti intretii familia cu salarul mediu pe Romania, , munceste si tu ca restul populatiei si apoi sa te vad ca iti mai arde sa te droghezi. Revino pe pamant dragule. Multa sanatate.
Postat 16 Octombrie 2013, 08:09 de Liliana
Razboiul logistic desfășurat de Budapesta și Moscova
Razboiul logistic desfășurat de Budapesta și Moscova.... „Minoritatea maghiara are doua alternative (sic), respectiv revizuirea granițelor sau întreprinderea de masuri de natura sa determine autonomia statala a acestora in Ardeal”, spunea Borbely Imre, la vremea cand era deputat al UDMR in Parlamentul Romaniei. Completându-l, în aceeași perioadă, acum peste un deceniu și jumătate, ministrul de externe al Ungariei, Geza Jeszenski afirma tranșant, răspicat,. OBIECTIVELE budapestei: „Urmărim că Transilvania să devină un spațiu de complementaritate al economiei ungare, iar ca scop politico-strategic, unirea maghiarilor în granițele lor existențe înainte de Trianon!!!!!!!!Înființarea Euroregiunii Carpatice reprezintă doar începutul care conturează perspectiva reîntregirii ungariei mari, prin măsuri preponderent economice“ !!!!!!!!(Mitocrația imperială. Chestiunea maghiară. Provocarea autonomiei – frontiera internăm!!!!!!! Războiul logistic și „armele“ sale în Europa Centrală, pagina 179 – George Roncea – Revista de Sociologie, Geopolitică și Geoistorie – EUXIN, nr 1 – 2/1997. Asta pe partea de vest. Pe partea de est, asemănarea amenințării cu secesiunea pe varianta Transnistria, arată conivențe deloc întâmplatoare intre aceste conflicte latente, chestiune ce pune în discuție implicarea Moscovei (și) în lucrăturile maghiare. Implicare ce este evidentă unora și trebuie subliniată pentru a înțelege primejdia focarului de conflict întreținut de forțe de tip asiatic, zonă de unde provin de altfel și ungurii. Agitația de la Tiraspol și activitatea militară din ce în ce mai vizibilă în ultima vreme pe zona frontierei estice a NATO și a României arată că ne aflăm în preajma unui focar reactivat de Moscova simultan cu frenetica resuscitare a secesionismului unguresc în zona Ardealului de către budapesta!!!!!!!
Postat 16 Octombrie 2013, 06:30 de Valhalla-Asgard
jeg
De droguri si alte maglavaisuri ne arde noua cand nu avem bani pentru a duce un trai decent?????
Postat 15 Octombrie 2013, 19:27 de emil bulgaru
Ba tu oricum esti un drogat...
cu sau fara legalizare.Ce mu inteleg e ce cauta citatele alea biblice in capatana ta cea gaunoasa.Da daca tot manifesti interes pentru cele sfinte mai bine te-ai gandi la sufletul celor pe care i-ai bagat in pamant, mai simbol al ratarii!
Postat 15 Octombrie 2013, 19:22 de jtyuit
Idiotul
Bai multi bani trebuie sa va dea idiotul asta sa scrieti ineptiile vomitate de el.
Postat 15 Octombrie 2013, 19:18 de eldoradu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON