URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2015, 16:44

Vremea demolării: Constructorii au dezafectat linia şi staţia de tramvai de lângă Primărie şi au băgat excavatoarele în Piaţa Unirii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de luni, Piaţa Unirii arată ca după bombardament. Angajaţii firmei Sylc Cons şi cei ai OTL au dezafectat luni linia şi staţia de tramvai de lângă Primărie. Refugiul destinat până de curând călătorilor a fost dezasamblat, ridicat cu o macara mobilă şi transportat într-un depozit al OTL.

"Muncitorii s-au apucat de lucru încă de dimineaţă. La ora prânzului staţia era deja dusă şi se lucra la liniile de tramvai", a declarat Leontin Pătcaş, şeful Biroului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei.

În paralel, muncitorii de la Drumuri Orăşeneşti au demolat cu buldoexcavatoarele gardul de beton care înconjoară ansamblul Duiliu Marcu şi spaţiile verzi din Piaţa Unirii. Blocurile de piatră au fost urcate în camioane şi transportate din centrul oraşului.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Unirii au fost precedate duminică de ridicarea mobilierului urban şi a jardinierelor cu copaci pentru a oferi front de lucru echipelor care începând de marţi vor trece la decopertarea asfaltului.

Şantierul va rămâne deschis până la sfârşitul anului, interval în care piaţa centrală a oraşului va fi reabilitată integral şi transformată în zonă pietonală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
confirm
@scortosul: confirm, "zburdau pe-acolo zeci de muncitori ca albinutele"! pot spune ca in fapt nu se facea NIMIC! desi vremea era superba, nu era frig, insorit, nu ploua, nu ningea. la vara va fi canicula si se va motiva in acest fel! din fericire azi s-a circulat rezonabil...chiar nu am o explicatie corecta! poate a fost asa doar cand am circulat eu, nu stiu?!
Postat 17 Februarie 2015, 19:22 de TDS
?????
Poza din articol este de ieri sau de azi(17.02.2015) caci am fost azi pe acolo si tot in acel loc "munceau" o macara un buldoexcavator, un trailer, un sef si 3 muncitori. Daca e urgenta de ce sunt asa de putini oameni si utilaje la lucru??????? S termina in/la timp lucrarea??? Am impresia ca totulinceput cu stangul !!! Se demoleaza orasu fara o logica a lucrului necesar si urgent doar de dragul schimbarii !! Nimic nu e gandit pana la capat, totul se ataca pompieristic si dupa se incep reajustarile, modificarile, imbunatatirile,......... In Bucuresti sub piete se fac parcari. In Oradea de ce se construiesc cladiri de parcare langa piata pe bani publici cand din bani europeni se putea face sub piata o parcare ???????? Directia ATehnica din PMO si arhitecta sefa ar trebui mazilite ca oricum lucrarile nu sunt gandite asa ca se poate si fara ei ! Pe bani europeni se fac tampenii (parcul CIUPERCA) si lucrari proste (canalizarea) si cele care ar fi impetuos necesare si urgente se pun pe planul 2 ca nu se vad asa la fata , la fata pentru Campania electorala !
Postat 17 Februarie 2015, 15:06 de scortosul
completare
@anticomunist: mai degrabă cred(nu afirm 100%)că tu ești pun postac îndemnat de Bolojan(posibil)sau alți funcționari din PMO să posteze contra noastră, celor care avem curajul să spunem adevăruri! știu clar că Bolojan este deranjat de ceea ce scriu mai ales că știe exact cine sunt și ce mă mână în luptă! Bolojan știe perfect că nu sunt un postac plătit de cineva și știe perfect de ce postez ceea ce postez! pot spune chiar că Bolojan s-a folosit de mine pentru a obține un anumit lucru(și s-a folosit chiar prin Bihoreanul!).PS la lista precedentă să-l adăugăm și pe Eduard Augustin Florea!
Postat 17 Februarie 2015, 13:31 de TDS
ciocu' mic
@anticomunist: eu unul nu susțín nici un partid! faptul că aș fi preferat să ajungă Președinte Ponta nu înseamnă mare lucru! să nu crezi cumva că problemele penale din PSD îmi plac! nici gând!când vorebesc însă despre BOLOJAN știu exact ce spun! nu mă refer niciodată la ceea ce nu cunosc! însă ce a făcut Bolojan cu IMPACT-ul știu foarte bine! despre mașina folosită de Bolojan(de la OTL)s-a pronunțat, iată, și Curtea de Conturi! despre proiectl de reabilitare a Pieței Uniri spun din nou că nu este proiectul CORECT! spun din nou și că nu s-a ales soluția corectă pt. transportul în comun pentru acest an! bucla de tramvai de la Emanuel era absolut necesară! despre faptul că Bolojan NU ORGANIZEAZĂ de ani de zile concurs pentru ocuparea funcției de arhitect șef am mai spus și voi mai spune! despre susținrea absolut tembelă a unor indivizi ca Boloș, Moș, Beltechi am mai spus și voi mai spune! așa că mai degrabă tu ciocu' mic!
Postat 17 Februarie 2015, 13:26 de TDS
Pentru postacii TSD si DOS
1. Nu ati vrea voi sa puneti mana si sa munciti ceva cinstit, in loc sa luati bani pentru postari idioate (din alea de prostiti prosti). 2. Eu zic sa schimbam proiectul reabilitarii pietei Unirii si sa facem in loc un mic New York 3. Nici daca s-ar mai naste odata partidele alea de kkt pe care le sustineti si tot nu o sa gasiti printre membrii unul care sa faca macar jumatate din ce a facut Bolojan 4. Un ultim indemn pentru voi :shut the * up !
Postat 17 Februarie 2015, 12:57 de User anonimizat
tunel
Oare o sa gaseasca tunelul intre primarie si cetate? trece pe undeva sub liniile de tramvai.
Postat 17 Februarie 2015, 09:42 de oradean001
deci....
...........INSIST ...........ÎMI TREBUIA O ZEBRĂ DIN CENTRU..........O CAUT LA ZOO?????????
Postat 17 Februarie 2015, 00:26 de ADINA
NO, LASĂ....
CĂ OM STA CU NASU' ÎN FUNDU' ĂLUILALT ....... DE MAŞINI ZIC, DECI CU BOTU' ÎN SPATE!!!!!!
Postat 16 Februarie 2015, 23:30 de ADINA
de ce nu presedinte?
In emisiunea lui Moise Guran de la Europafm subiectul a fost, asta era acum 4 luni, parca, pe cine am vedea presedinte.A intrat in direct un cetatean foarte speriat si fara argumente si zice :Pe Ilie Bolojan.Pe cine? intreaba Guran.Pe primarul din Oradea.
Postat 16 Februarie 2015, 22:26 de User anonimizat
erata
..pe modelul...
Postat 16 Februarie 2015, 18:17 de TDS
Daca pleaca, la revedere! drum bun!
@WinDos: normal ca e stresat! doar isi face planuri de vice-premier(asa zic unii)! Iar trebuie sa-ti dau dreptate cu parcarea subterana, ba poate si o mutare a liniei de tramvai in subteran pe acea portiune(me modelul pasajului Obor, asta mi-a venit in minte). Sa NU UITAM CA S-AU ARUNCAT BANII PE FEREASTRA CU TURBOGIRATIA IAR ACUM TOT "ZAPCIUL" VORBESTE DESPRE PASAJ SUBTERAN in Centrul Civic! Dar de BANII ARUNCATI PE FEREASTRA DE MIHAI GRO(A)ZA(azi si el in new PNL! pacat de banii irositi din spagile UDREI pe campaniile portocalii daca tot aveau de gand sa fuzioneze)CAND A "REAMENAJAT" ALVEOLA DIN FATA BISERICII CU LUNA CU GAZON(DIN CARE O PARTE A AJUNS/A SCRIS PRESA/IN PROPRIA GRADINA)SI CU NISTE TUFE DE TRANDAFIRASI! AZI AU FOST FACUTI PRAF(TRANDAFIRII), AIDOMA BANILOR! Cand mai aud expresii de genul "nu conteaza, sunt fonduri europene" imi vine sa sparg ceva! De parca fondurile europene pica chiar din cer si iti poti bate joc de ele cum vrei!
Postat 16 Februarie 2015, 18:16 de TDS
Lucraţi silenţios, că primarul e stresat la birou !!!
O să sape în adâncime cât să ajungă la teren tare (sub cota inferioară a râului adică), iar după ce o să reajungă cu umplutura la cota zero o să-şi aducă aminte că puteau face o parcare subterană sub toată P-ţa Unirii, cu acces din toate laturile, lăsând deoparte aia cu RDS de pe mal ... dar o să fie prea târziu şi atunci toţi politrucii amatorismului liberal o să caute argumente contrare logicii !!!
Postat 16 Februarie 2015, 17:27 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON