URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2013, 17:46

Vineri începe Festivalul Berii, în Parcul 1 Decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sfârşitul acestei săptămâni, firma Top Press, deţinută de Mihai Dacin şi Sorin Gligor, organizează cea de-a treia ediţie a Top Fest - Festivalul Berii. În acest an, Primăria a decis să se alăture evenimentului privat în calitate de co-organizator, asigurând gratuit locaţia - Parcul 1 Decembrie - şi plata cheltuielilor cu utilităţile în limita a 1.000 de euro.

"Tot ceea ce organizăm este în interesul orădenilor, nu pentru a da satisfacţie uneia sau alteia din firmele private. De curând bugetul de evenimente a fost rectificat negativ şi suntem nevoiţi să ne descurcăm. Astfel de colaborări cu companii care organizează evenimente, precum cea de la Festivalul Berii ori cea de la Music Mix Evo, vor mai fi", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Explicaţiile vin în contextul în care municipalitatea, prin Comisia de Organizare Evenimente, a introdus în calendarul manifestărilor organizate de Primărie şi un Festival al Berii, însă până la urmă s-a limitat să ajute la organizarea festivalului realizat de Top Press.

Prezent la conferinţa de presă, Mihai Dacin a prezentat programul evenimentelor. Festivalul Berii va începe vineri, 2 august, de la ora 18, cu o serie de concursuri specifice unor astfel de manifestări, urmate de recitalul Ansamblului Lioara, programul folcloric oferit de Mitică Negrean, Geta Negrean şi Otilia Haragoş şi, de la ora 21.30, un concert al lui Tinu Vereşezan.

Sâmbătă, 3 august, de la ora 17, va reîncepe programul de concursuri cu premii, urmat, de la ora 18, de recitalul dat de Alex Velea, respectiv, de la ora 19, de DJ Chrom. De la ora 20.30, pe scena care va fi amplasată cu spatele la fântânile arteziene va urca Natalia Selegean, finalista X Factor România, iar de la ora 21.30 formaţia Desperado.

Duminică, în ultima zi a festivalului, orădenii vor putea vedea trupa de dans Let's Dance, de la ora 18.45, urmată de recitalul Ancăi Căuş, supranumită Shakira de România, de la ora 19, respectiv de cel dat de Puya, de la ora 19.45. Tot duminică seară, organizatorii îi vor aduce în faţa spectatorilor, de la 20.30, pe rockerii italieni din formaţia Fracassoni. "Sunt nişte tineri simpatici care cântă coveruri rock", a explicat Dacin. Ultimul moment artistic al serii este concertul Compact, care va începe de la ora 21.30.

Festivalul Berii Top Press este organizat în parteneriat cu Heineken România, aşadar la eveniment se va vinde doar bere produsă ori distribuită de acest grup. În Parcul 1 Decembrie vor fi amplasate mai mult terase ale unor unităţi de alimentaţie publică unde se vor putea servi mici, frigărui şi alte alimente specifice unor astfel de manifestări.

În conferinţa de presă, Mihai Dacin a precizat că Festivalul Berii Top Press se extinde şi în alte oraşe din judeţ. În 28-30 iunie manifestarea s-a desfăşurat la Marghita, urmând ca între 6 şi 8 septembrie să aibă loc la Beiuş. "În aceste oraşe suntem primiţi cu braţele deschise, nu s-a pus problema niciodată ca noi să plătim ceva primăriilor de acolo", a subliniat Dacin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Primarul plateste
Asta-i doar inceputul.La anu o sa vedeti ce n-ati mai vazut!DACIN VA FII PLATIT DE PRIMARIE CA SA ORGANIZEZE, acest festival.De asta ce ziceti?Munca de creatie, sau SEX IN GRUP?
Postat 02 August 2013, 09:48 de dallila
ieftin s-au vandut ... primaria
Au ajuns hapsanii astia sa puna reclama si pe primarie chiar frontal sa vada si orbul si sa mearga sa faca consum la festivalul unei beri adica Vandana aka Heineken ... jenibil baieti, sau poate faceti ceva si in primarie o chermeza ca este destula licoare. Sa beti si sa va faceti praf de tot ...
Postat 02 August 2013, 09:10 de lupu
EU ZIC CA SUNT PROSTI AIA CARE II TOT VOTEAZA
eu zic sa nu mai urlati atata degeaba!de ce va umflati in pene aiurea? nu e clar?oamenii platesc pe cine trebuie...primesc spaga de la dacin si gligor si le dau unda verde la orice ,.,,.,.si in plus parcul cetatii nu mai mergea nimeni,...anul trecut au avt vanzari dezastroase.in parcul balcescu nu are ce cauta dacin ca acolo e patroana floricuta...cu barul vreo 25 ani...:))) ea nu lasa pita din gura la cei de la vandana...asa zis Heineken...:)))) Stiu doar o vorba....NU DEGEABA AU AIA DE LA VANDANA UN COPIL HANDICAPAT SI DEZMEMBRAT...PARINTII SUNT NISTE PARAZITI PLINI DE BLESTEME...CLAR CA TRAGE SARACUL PONOASELE PARINTILOR LABAGISTI POLITRUCI....ORICATA BERE AR VINDE...NU SCOT BANI SA-L VINDECE....LE DA DUMNEZEU LA TOTI CE MERITA....
Postat 01 August 2013, 12:22 de vai si vai
hOTIIII
Sincer imi pare rau de Bunoiu...incep sa inteleg ca defapt nu el era oaia neagra:;) Parerea mea este ca cei doi incompetenti de la firma care face festivalul i-au tras clapa lui Bunoiu si au facut intelegere noua cu viceprimarul. Pare prea cusuta cu ata alba chestia asta...se pare ca Dacin nu vroia sa mai imparta banii cu el.Acum ii da lui Muresan ceva...sa se mai umfle si el putin ca nu era destul de umflat.
Postat 01 August 2013, 12:17 de vai si vai
oradea , cu modestie
de ani de zile aceasi lozinca cu banii putini . O credem dar ne indoim serios de gusturile si competentele artistice ale organizatorilor. De ani si ani aceleasi nume vin ca ,,umplutura" pe langa mici si bere la Oradea . Pe scurt : sau organizatorii ,,e niste tarani" (stiti expresia ) sau de-alde Velea , Compact si ceilalti ,, e buni la intelegeri " visavis de onorarii ...Pacat , oradenii merita altceva ....
Postat 01 August 2013, 09:26 de suparatu
life it's life
A-haaaaaa, Zmarando, cre' ca facusi niste buze tzuguiateeeee cand auzisi ca tot n-ati scapat de Daciiiin :)))))))) Tare-as fi vrut sa-ti vad fatza :D
Postat 01 August 2013, 06:51 de Wild Life
deci in zadar a fost...
deci pana la urma zadarnic a fost sa-l dea i.di.o.tul de Balbajan jos pe Bunoiu si sa desfiinteze Casa de Cultura !? va deranja pe voi, ca nu va dadea spaga ! macar ala se pricepea la chestiile-astea, nu ca Oaie, care behaie fara rost.
Postat 01 August 2013, 06:48 de CARP 007
La bere inainte...
E bun si festivalul dar de ce nu se face in parcul cetatii sau in Piata Unirii unde e parcarea spatiul verde va fi defrisat, candva prin 2100 va fi reabilitata, distrugem singurul parc care arata cumva, sa vezi cum gazonul se tranforma in pamant si totul se usca de la fatul ca va deveni un mare WC public ps Dacin asta la facut pe Bunoiu acum tot profitul la srl Top Press si primaria cu paguba buna afacere umflatule de Muresan ... tine-o tot asa
Postat 01 August 2013, 00:30 de john
vacanta exotica
domnu' vice,v-ati intors din vacanta exotica,sunteti bronzat,sa-r putea iar sa nu va recunoasca lumea!
Postat 31 Iulie 2013, 23:49 de cetatean
unde primarul?
este ok organizarea diferitelor festivaluri chiar si a berii dar de ce trebuie distrus cceva in favoarea celuilalt mai explicit de ce nu se poate organiza in parcul Balcescu unde este destul spatiu nu incurca ciculatia plus nu mai se poate distruge nimic pe cand parcul 1decembrie va fi vandalizat complect cunoscand concetatenii mei,cat va costa primariei reabilitarea parcului dupa cele 2zile de dezmat.
Postat 31 Iulie 2013, 23:42 de ocsi
vai si amar
deci va da si spatiu gratis sa intelegem din asta? ce poate fi mai tare...bine ca l-ati dat naibii si pe bunoiu...cam deranja nu?>\ Se elibereaza vreo factura sa vedem si noi cat plateste top press pe spatiul din parc? care este pretul? sa stim si noi? nu plateste primaria nimic...da ce parcul nu e al oradenilor? nu e bunul orasului>? il dam unei firme gratis...si apoi zicem ca nu le oferim nimic! Oare altii nu ar mai dori sa coloboreze asa? interesant!......dar va urma....
Postat 31 Iulie 2013, 21:07 de eu
O sa fie plin de pisu in parc
.
Postat 31 Iulie 2013, 21:06 de Juji
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON