URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2015, 20:44

Vine iarna! CET-ul a pornit căldura pentru grădiniţe, şcoli, spitale şi instituţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Răcirea vremii încinge facturile de încălzire. Societatea orădeană de termoficare a pornit luni seară încălzirea pentru a asigura începând de marţi dimineaţă confortul termic în grădiniţe, şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

"Au fost pornite cam o treime din punctele termice din oraş, pentru a încălzi şcolile şi grădiniţe. Blocurile care sunt legate la acestea pot primi şi ele căldură", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Cabai, directorul adjunct Termoficare Oradea. Potrivit acestuia, deocamdată societatea asigură încălzire la parametri reduşi, de circa 40 grade Celsius.

Furnizarea agentului termic către toţi orădenii conectaţi la sistemul centralizat va începe peste o săptămână. "Prognoza meteo spune că de miercuri vremea va începe să se încălzească. Am încercat să evităm situaţia de anul trecut, să pornim încălzirea pentru trei zile după care două săptămâni să supraîncărcăm oraşul, ceea ce înseamnă până la urmă o cheltuială mai mare pentru cetăţean. Din acest motiv, data aproximativă de punere în funcţiune va fi de 20 octombrie, cu un plus sau minus de 2 zile, în funcţie de temperaturile exterioare", a spus Stănel Necula, directorul general al societăţii Termoficare.

Lucrările continuă...

Acesta a mai precizat că vor mai exista zone alimentate la nivel de avarie şi după data de 20 octombrie. "Vor exista trei fronturi de lucru deschise pe diferite reţele pe care există racorduri provizorii unde nu putem ridica parametri de funcţionare. Cele mai pesimiste previziuni sunt că aici se va intra în normal până la 1 noiembrie", a spus Necula.

Cele trei tronsoane sunt localizate pe Magistrala I, în zona străzilor Calea Borşului, pe Magistrala III, în zona străzii Podului şi în Bulevardul Magheru. Dacă pe primele două tronsoane racordurile provizorii vor fi eliminate, în cursul acestei săptămâni, în zona Magheru lucrările se vor întinde până la sfârşitul lunii. "Pentru ca lucrările să se poată desfăşura fără probleme, am făcut astăzi demersuri pentru transfomarea străzilor Louis Pasteur şi Gheorghe Doja în artere cu sens unic", a declarat directorul Termoficare.

Necula a mai spus că Electrocentrale şi-a asigurat deja stocul de cărbune pentru câteva săptămâni şi se alimentează cu combustibil în mod constant pentru a nu rămâne cu el pe stoc în cazul în care noua centrală pe gaz va fi pusă în funcţiune.

Încă în construcţie, noua centrală va intra în primele probe de lucru abia luna viitoare şi va fi pusă în funcţiune efectiv undeva la sfârşitul iernii, în luna februarie a anului viitor. Deci iarna aceasta este ultima în care Oradea se mai încălzeşte pe cărbune...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
bolovan
anticumunist e un comunist antic
Postat 14 Octombrie 2015, 12:54 de pop2
bolovan
multumim cet
Postat 14 Octombrie 2015, 11:23 de pop2
@pop2
Postarea ta, 2 bani!
Postat 14 Octombrie 2015, 10:29 de User anonimizat
buna ziua
articol de 1 leu
Postat 14 Octombrie 2015, 09:29 de pop2
bolovan
demisia bolojan
Postat 14 Octombrie 2015, 09:26 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON