URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2014, 08:53

Vine Dragnea cu cheile! Vicepremierul aduce 10 microbuze şcolare în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu două zile înainte de începerea anului şcolar, vicepremierul Liviu Dragnea va veni, vineri dimineaţă, în Oradea, pentru a împărţi primarilor bihoreni cheile a zece microbuze şcolare achiziţionate de Guvern. Potrivit liderului PSD Bihor, Ioan Mang, ceremonia va avea loc în curtea Consiliului Judeţean Bihor.

Întrebat de jurnalişti dacă în comunele unde vor ajunge microbuze există şoferi care să le conducă, Mang a spus că nu există astfel de probleme.

De asemenea, Dragnea va semna cu primarii bihoreni şi mai multe contracte de finanţare din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Tot vineri, pesediştii bihoreni se vor reuni la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 16.30, în conferinţa judeţeană a partidului, unde vor fi votaţi delegaţii la congresul naţional al PSD, congres ce va avea loc în aceeaşi zi, dar prin videoconferinţă, o premieră pentru România.

Totodată, întrebat de jurnalişti dacă crede că Victor Ponta ar putea fi candidatul la prezidenţiale despre care spune preşedintele Traian Băsescu că a fost ofiţer sub acoperire, Mang a spus că nu crede, dar nici nu a exclus varianta. "Dacă prin absurd, ar fi fost ofiţer sub acoperire, s-a făcut în actualul regim, pentru că în vechiul regim dânsul era elev. Dacă ne referim la actualul regim, nu cred că ar fi fost ceva de condamnat", a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
De acasa de la Alexandria le aduce ???
Macar de le-ar conduce singur, ca sa faca economie !!!
Postat 11 Septembrie 2014, 18:10 de WinDos
nici un postac de partid ?
o fi avand si astia demnitate oare? totusi de ce trebuie facuta festivitate pentru a da niste microbuse achizitionate din banii nostri ? cat de greatza trebuie sa ne fie de aceste jigodii ?
Postat 11 Septembrie 2014, 13:54 de oradean
Afara cu cei ca el din Bihor
Sper ca are pasaport.Eu inca mai am speranta ca in Ardeal , sunt oameni care gandesc , si nu se lasa prostiti (tampiti) de personaje ca acest Dragnea de "Tiliorman". Votantii PSD-ului in afara de mebrii (pe care trebuie sa ii intelegem) trebuie sa fie ori tampiti, ori prosti , ori asistati sociali pe viata , ori..ori. Nu va lasati cumparati cu doua microbuze....Pana acuma de cu nu le-au adus? De ce tocmai inainte de alegeri ?Ganditi-va oameni buni ca de aia aveti cap , nu doar ca sa nu va ploua in gat. Pasaport la toti cei ca Dragnea.....Sanatate
Postat 11 Septembrie 2014, 12:34 de 0radean
Copii cu handicap
Fac o propunere domnilor primari, macar unul din aceste microbuze ar putea deservii transportul copiilor cu handicap la scoala. Sunt copii cu handicap motor care se duc la liceu in Oradea din satele invecinate. Nimeni nu se gandeste la situatia acestor familii. Si domnul Dragnea cu Ponta s-ar putea gandii si la rezolvarea situatiei acestor tineri.
Postat 11 Septembrie 2014, 10:52 de Handicap
.
gunoiu asta mai bine s-ar electrocuta tinandu-l de mana pe Boc!
Postat 11 Septembrie 2014, 10:16 de David
cine mai musca la chestii ieftine de teleorman?
cat de penibil e totusi acest om care umbla cu pomana electorala facuta din banii nostri ? acele microbuze sunt din bani nostri ca de-ar fi din bani lui maicasa am intelege sa faca aceasta parada dar asa ??? in ce tara si ce oamenii ne conduc... hai sa vedem ce zic postacii de partid ?
Postat 11 Septembrie 2014, 09:56 de oradean
sa le duca inapoi
sa le duca inapoi sa faca supa pe ele, mai bine sa faca ceva pentru drumu de beius
Postat 11 Septembrie 2014, 09:26 de someone
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON