URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2016, 11:11

Vii sau pleci din ţară de Paşte? Află online dacă frontierele sunt aglomerate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea s-a pregătit să întâmpine românii care vin acasă de Paşte deschizând mai multe artere pentru controale şi suplimentând numărul poliţiştilor care le efectuează.

Pentru a fi mereu informaţi despre situaţia de la frontierele ţării, cei care vor să intre sau să iasă din ţară pot consulta, în timp real, timpii de aşteptare din punctele de control prin intermediul aplicaţiei "Trafic Online" pe care o găsesc pe portalul politiadefrontiera.ro.

Spre exemplu, în cazul frontierei Borş, aplicaţia arată că, vineri, la ora 11, timpul de aşteptare este de doar 10 minute. La acest punct de control sunt deschise şase artere pentru autoturisme atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. Totodată, sunt deschise şi câte două artere pentru camioane pe sensurile de intrare şi ieşire.

"Până acum nu au existat aglomerări la intrarea ori ieşirea din ţară", a confirmat şi comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care vor tranzita graniţele ţării în această perioadă să verifice online timpii de aşteptare de la punctele de control şi să-l aleagă pe cel mai puţin aglomerat din zona lor.

Pe frontiera româno-ungară se pot folosi punctele:
pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad - Kiszombor
pe raza jud. Arad:  P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
pe raza jud. Bihor:  P.T.F. Salonta - Mehkerek; P.T.F. Borş - Artand; P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima.

Pe de altă parte, ITPF le aminteşte participanţilor la trafic că efectuează verificări sistematice, pentru prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

"În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare si că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători", arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MINCIUNA!!!
Eu zilnic trec granita la vama Bors si de cateva luni buni nu am stat mai putin de 15 minute. Ieri 37 de minute la iesire din tara. Azi dimineata 23 de minute. As vrea sa-o rog pe comisarul-şef Laura Bondar sa treaca odata pe acolo! Cand ajung in vama zici ca suntem in anii '90. Si totul din cauza autoritatilor vamale din Romania!!! Nu ungurii scaneaza buletinul la iesire din tara...
Postat 29 Aprilie 2016, 19:21 de xYx
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON