URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2017, 19:18

"Victor Ciorbea, eşti concediat!" Primii doi orădeni au cerut demisia Avocatului Poporului

'Victor Ciorbea, eşti concediat!' Primii doi orădeni au cerut demisia Avocatului Poporului sursa foto: puterea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii Florin Budea şi Paul Iacobaş au anunţat marţi pe Facebook că au depus la Biroul Teritorial Oradea primele două cereri pentru demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, în cadrul unei acţiuni de protest lansate iniţial în spaţiul virtual sub denumirea "Victor Ciorbea, eşti concediat!".

"Am spart gheaţa! Împreună cu prietenul şi colegul meu Paul Iacobaş, am fost astăzi la Biroul Teritorial Oradea unde am depus câte o cerere pentru demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea", a scris Budea pe pagina sa de Facebook.

Petiţia privind demisia lui Ciorbea, iniţiată pe platforma campaniamea.de-clic.ro, a strâns deja 100.000 de semnături, iar acţiunea continuă.

Iniţiatorii îi reproşează Avocatului Poporului atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice unui condamnat penal să fie membru al Guvernului, lucru care îl pune pe liderul PSD Liviu Dragnea în imposibilitatea de a ocupa funcţia de prim-ministru.

"Domnule Ciorbea, suntem nemulţumiţi de felul în care vă derulaţi activitatea, acordând foarte puţină atenţie cetăţenilor şi deosebit de multă atenţie politicienilor acuzaţi sau condamnaţi pentru diferite ilegalităţi. Vă cerem să eliberaţi postul pentru cineva care pune interesul cetăţeanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteţi concediat!", au anunţat pe internet iniţiatorii petiţiei.

Aşa cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii, mişcarea de protest urmează să se mute din spaţiul virtual în stradă. Cetăţenii nemulţumiţi din mai multe oraşe din ţară ameninţă pe paginile de socializare cu mitinguri.

În cursul zilei de marţi, membrii societăţii civile orădene au anunţat pe pagina de Facebook "Demisia, Victor Ciorbea!" că vor organiza miercuri între orele 18-21, în Piaţa Unirii, un miting pentru demiterea Avocatului Poporului.

"E revoltător şi inadmisibil doar simplul fapt că am ajuns să "discutăm" despre posibilitatea ca într-o ţară europeană şi membră NATO, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcţii de conducere ale statului. Integritatea nu este negociabilă, iar respectarea Legii 90/2001 cu atât mai puţin", au anunţat protestatarii pe reţeaua de socializare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@TDS
Ma bucur ca ma aprobi, dar sa stii ca asta nu inseamna ca am trecut in gasca PSD! :) Sunt liberal ca optiune politica, nu ascund asta, fara sa fiu membru al PNL, dar am "invatat" politica de la Ion Ratiu si Corneliu Copusu si in concluzie cred cu tarie ca un stat de drept, in adevaratul sens al cuvantului, se bazeaza pe respectarea legii, a constitutiei si pe respectarea drepturilor fundamentale ale cetateanului. Asta fara nici cea mai mica exceptie. Din acest motiv m-am dezis de PNL la ultimele alegeri. Au predat partidul serviciilor si au acceptat ca DNA si SRI sa faca "campanie" in locul lor. Prin "campanie" intelegand eliminarea adversarilor sau a celor incomozi, pe baza de dosare de urmarire penala.Justitia, in Romania, a devenit un laitmotiv al unei gasti de infractori, constituiti in grupuri infractionale organizate, asta ca sa folosesc limbajul in voga la acest moment. Cred ca stii ca nu-l iubesc pe Dragnea, da' de loc, insa consider ca acea condamnare in dosarul referendumului, e o facatura de cea mai joasa speta. Nu se mai poate continua in acest fel, pentru ca daca se va continua, peste cativa ani, vor avea de patimit nu doar Dragnea, Voiculescu et co., ci un intreg popor. Dar atunci va fi prea tarziu. Cred ca aici se potriveste de minune citatul din Martin Niemoller : "Când naziștii au venit sa îi ia pe comuniști, n-am scos o vorba. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tacut. Nu eram social-democrat. Când au venit sa îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit sa îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit sa ma ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni, care să-mi ia apărarea.". Asta e spaima mea cea mare si cred ca pentru a lupta impotriva acapararii statului si ajustitiei de catre aceasta grupare mafiota, ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa protestam, in special tinerii "frumosi si liberi", pentru ca cea ce se intampla de cativa ani in Romania, este un atac direct la libertate, inclusiv a celor mai sus amintiti.
Postat 12 Ianuarie 2017, 11:48 de User anonimizat
...mai bine
...mai bine TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL, de ce nu????
Postat 12 Ianuarie 2017, 00:05 de FLORIN64
!!!
@anticomunist : Corect !
Postat 11 Ianuarie 2017, 23:29 de TDS
E bine cand o ardem civic si democratic
si mai ales, cand suntem "de dreapta" si ne deranjeaza un demers absolut legal si constitutional, chiar daca meschin si ticalos in esenta, dar nu ne deranjeaza absolut deloc faptul ca justitia romaneasca a ajuns la nivelul anilor '50, cu dosare "nitel fabricate", cu santaje ordinare si eliminarea adversarilor politici prin procese si condamnari comandate. E bine, zic! Traiasca Democratia Romaneasca. Traiasca serviciile!
Postat 11 Ianuarie 2017, 23:24 de User anonimizat
CLARIFICARI
@pinonel: Eu sper ca nu ! Sper ca e barca buna ! Oricumt nu sunt chiar in ea ! Dar daca am reusit sa te conving de " mizerii si porcarii " / mai sunt cativa / eu ma declar multumit ! " La multi ani " pentru Noul An ! PS: mai scrie si Bolojan comentarii ! Banuiesc cum semneaza ! Chiar si el zice unele lucruri ! Totusi poate fi doar o impresie desi nu cred...
Postat 11 Ianuarie 2017, 22:53 de TDS
@kid
Multumesc pt. apreciere! Buna gluma! Stiai ca anagrama pt. hateretards este dear threats? Nu mai zic ce inseamna, e simplu! Pe @tsd il inteleg in mare. La cate mizerii si porcarii i-au facut (si) penalii in frunte cu birtinezul.... Dar sunt convins ca a ,,sarit" in barca gresita! A fugit de dracu' si a dat de tat-su.
Postat 11 Ianuarie 2017, 15:36 de pinonel
@pinonel
Dumneata si cu TDS ati cam fost pe aceeasi lungime de unda pana la Dragnea! Eu am cam rezonat in 99% din cazuri cu comentariile scrise de voi. De data asta mi se pare ca TDS a rationat cam ca la partid. Adica finalul care este? Un condamnat definitiv sa ajunga premier? Ne facem de tot rasul in lume! Chiar si in cazul in care dosarul a fost "fabricat" nitel. Nu iese fum fara foc! Ciorbea ar cam trebui sa iasa la pensie ca nu e bun de nimic! Incerc si eu un spirit de gluma: oradeni, ati luat in considerare sa va mutati in blocul lui @hateretards? Acolo este caldura! Pariez ca pe viitor asta va fi unul din criterii la vanzarea apartamentelor in Oradea.
Postat 11 Ianuarie 2017, 14:10 de Kid
Acum e tarziu!
Dragi concitadini, dupa ce ati trimis in parlament niste nulitati, vezi ghilea, cherechesoaia, bodog, coste, etc, la ce v-ati asteptat?! Sau ati fost inconstienti sau vi s-a ,,rupt" si ati votat la plesneala sau nici nu ati votat, tot aia e! Acum culegeti roadele! Nu s-a ,,sesizat" nimeni cand condamnatul a fost propus premier, nu v-am auzit cand a fost ales sef la camera. Nu stiu ordinea la ,,tron", dar daca crapa neamtul si cu tariceanu dragnea vine la rand! Deci condamnatul dragnea ar putea fi presedintele Romaniei, chiar interimar, dar nu poate fi premier!!!! Eu zic sa o punem de o adunatura si se mergem sa le facem o urare alor nostri, birtinezul, prefectul, pasztor, braileanu si la care mai credeti voi ca e vinovat de frigul din apartamente! Ce zici, cherechesoaio, strangi zece mii de uratori? Sau te doare-n p***a de populimea care te-a ales?!
Postat 11 Ianuarie 2017, 11:30 de pinonel
PETITIA MEA
Către Instituția AVOCATULUI POPORULUI SERVICIUL TERITORIAL ORADEA Subsemnatul …………………, domiciliat în Oradea, Str. …………………….. , nr , ….., identificat cu C.I. Seria …….. Nr. ………. emis de SPCLEP Oradea la …………….prin prezenta vă înaintez PETIȚIE DE SUSȚINERE A D-LUI VICTOR CIORBEA În demersul Domniei sale de sesizare a Curții Constituționale a României privind posibila excepție de neconstituționalitate a Legii nr. 90 din 26 martie 2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor. Îmi întemeiez susținerea pe faptul că Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice. De asemenea îmi întemeiez susținerea și ținând cont că una dintra atribuțiile Avocatului Poporului este aceea că poate sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor. Decizia finală asupra sesizării transmise este a Curții Constituționale și nicidecum a Instituției Avocatului Poporului. Față de cele de mai sus consider că Cererea adresată de unele persoane fizice ca D-l Victor CIORBEA să demisioneze este complet nejustificată. D-le CIORBEA, fiți tare ! NU CEDAȚI !.- Oradea, 11.01.2017 Cu considerație,
Postat 11 Ianuarie 2017, 09:35 de TDS
Frig....
De frig oamenii incep sa ...latre!Ce nu inteleg ei este ca CCR zice daca legea e buna,ori nu...Protest ca in apart e FRIG cind se face?????????
Postat 11 Ianuarie 2017, 06:34 de grigore
Dragi tovarrrasi si prrretini
Tata institutia asta, cu nume tipic comunist si activitate de genu ar trebui desfiintata ;e compromisa total iremediabil .
Postat 11 Ianuarie 2017, 05:41 de Iness
o să-şi
prindă el ceva funcţie bună,eh nu chiar priministru sau şef la UGSR,cum era înainte de 90,da noi tot fără luminiţa de la capătu tunelului rămânem...:))))
Postat 11 Ianuarie 2017, 00:09 de crisan
NE C ( UNU ) OASTEM DIN VEDERE ?
@unu: E clar ca ma stii ! Nu m-ai facut membru PSD, nu ai zis ca as fi " postac ", ai scris " sustinator " PSD ! Corect ! As adauga si sustinator al adevarului ! Ciorbea a adus argumente ! Dar Curtea VA DECIDE ! Sigur, ERATA de la ora 4,00 dimineata a fost buna ! Interzicerea Referendumului lui Bolojan concomitent cu alegerile locale nu a mai fost buna ! Sa vedem cum va fi cu Legea 90 / 2001 ! ( pana n-a pomenit Chireac de ea nu stiam ca exista... ).
Postat 10 Ianuarie 2017, 23:33 de TDS
se vede luminita ...
peste cativa ani, cam asa va ajunge si tariceanu. Alt fost prim-ministru si din pacate actualmente nr. 2 in Ro ...
Postat 10 Ianuarie 2017, 22:06 de oradea_mea_si_a_ta
CE SA VEZI ?
@andy : stii ca avocatul lui Iohannis a ridicat o " exceptie ne constitutionalitate " in procesul cu ANI ? De ce ? Pentru ca avea dreptul sa o faca ! In acest fel procesul s-a amanat fiind stabilit un termen dupa alegeri ? Oare nu tocmai asta a urmarit ? Habar n-am ! Ideea este ca se poate ( conform unor reguli ).
Postat 10 Ianuarie 2017, 21:04 de TDS
CE AR FI NORMAL
@andy : Legea 90 acum a fost pusa pe tapet in spatiul public ! Dar se teme cineva de CCR ? PS : mi-as dori ca Instanta care l-a condamnat SA MOTIVEZE hotararea ! Asa ar fi corect intr-un " stat de drept " , nu ? Chiar Instantele sa respevte legea !!!
Postat 10 Ianuarie 2017, 20:57 de TDS
Florin Budea şi Paul Iacobaş
Uite că au apărut și în Oradea primii...
Postat 10 Ianuarie 2017, 20:55 de Adrian1965
@andy
daca e sustinator PSD, trece peste logica, asa ca i se pare normal ca favoritului sa fie la conducerea tarii. Mai ales cand promite mai ceva ca mosu craciun, de toate pt tonti. Ce mi se pare putin negandit pe termen lung, e ca, presupunand ca demersul are succes si il demite pe V.Ciorbea, cine va desemna noua persoana pe pozitia de Avocat al poporului? Parlamentul condus de Dragnea? Guvernul condus de Dragnea? Pai, atunci Dragnea si-l inlocuieste pe Ciorbea cu alta sluga supusa siesi.
Postat 10 Ianuarie 2017, 20:54 de unu
@tds
Ti se pare normal sa avem condamnati penal in fruntea tarii? Mie nu!
Postat 10 Ianuarie 2017, 20:27 de andy
@tds
Legea e din 2001! De ce a trebuit sa mearga la biroul lui Dragnea pt a se convinge ca trebuie sesizata CCR?
Postat 10 Ianuarie 2017, 20:26 de andy
RUSINE
Victor Ciorbea a sesizat CCR ! Doar acest lucru l-a facut ! Decizia VA FI A CUTII CONSTITUTIONALE ! Ori intr-un sens, ori in celalalt ! In privinta OUG privind Referendumul Avocatul Poporului a avut dreptate ! PS : maine depun si eu o Petitie ( sa-i zic asa...) de sustinere a lui Victor Ciorbea !
Postat 10 Ianuarie 2017, 19:51 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON