URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2014, 13:45

Victima unui proxenet din Brăila a sărit din maşină în Vama Borş. Individul a fost arestat la Oradea

Victima unui proxenet din Brăila a sărit din maşină în Vama Borş. Individul a fost arestat la Oradea foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un proxenet brăilean de 34 ani a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Arestul Poliţiei Bihor, după ce victima sa a sărit din maşină în Vama Borş şi a cerut ajutorul poliţiştilor de frontieră.

Bărbatul, Adrian Tiutiu, cercetat acum de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, a racolat-o pe tânără în toamna trecută, pe o reţea de socializare, promiţându-i că o va angaja ca să vorbească la telefon cu clienţii prostituatelor care lucrau pentru el la Viena.

"Bărbatul a determinat-o pe fată să plece de la locuinţa mamei sale din Germania în Viena, unde a primit-o şi unde ulterior, prin metoda loverboy, a determinat-o să se îndrăgostească de el", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe româneşte, bărbatul a sedus-o pe tânără şi a plasat-o într-o reţea de prostituţie în Austria, agresând-o de mai multe ori, atât acolo, cât şi în România, lovind-o cu pumnii şi picioarele ca s-o determine să se prostitueze.

"La început, sumele obţinute au fost împărţite în mod egal între inculpat şi victimă, ulterior însă inculpatul a pretins şi primit toate sumele de bani obţinute din această activitate", se precizează în informare.

Joi, 25 septembrie, tânăra a fost bătută din nou într-un hotel din Mediaş. Bărbatul o adusese în ţară, însă voia să o convingă din nou să plece cu el în Austria iar ea s-a împotrivit. "Victima a reuşit să scape în aceeaşi seară, în Vama Borş, sărind din autoturismul inculpatului şi denunţându-l poliţiştilor aflaţi în punctul de trecere a frontierei", au mai arătat procurorii DIICOT.

În timpul anchetei, procurorii au stabilit că brăileanul a procedat la fel cu alte cinci femei, între 2012 şi 2014, iar din banii câştigaţi de acestea, şi-a cumpărat şi o maşină. Ca urmare, Tiutiu este suspect acum de proxenetism şi spălare de ban, fiind reţinut iniţial pentru 24 de ore iar sâmbătă arestat pentru 30 de zile.

Măsura a fost atacată, prin contestaţie, care urmează să fie analizată la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
de ce
De unde si pana unde si cu ce drept aveti voie de a lu foto dp fb tanarului si ce sunt cu prostiile astea domnului care le scrieti de zi cu zi?il cunosc pe Adrian si stiu exact care e adevarul dar din ceea ce a declarat prostituata nm nu e adevarat doar ca e prostituata si a fost si inainte de a fi cu Adrian deocamdata toti ce au scris despre el nu au avut nici dovezi si nici martori in ceea ce au scris dar nici nu au precizat asta....tot ce sa scris despre el e declaratia prostituatei care e foarta indragostita de el si care la despartit de sotia lui si de copilul lui de un an de zile si cand el sa hotarat sa se intoarca la fam lui ea nu a putut rezista prostituata si sa aruncat din masina in timp ce el ii facuse si ultima dorinta a ei de a o duce la maicasa inapoi in austria!!!!!!!!!!!in scurt timp toti ce au scris de el for fi acuzati si judecati asa cum se cuvine mai ales cea care a pus si poza lui aici....!!!!!!adevarul va iesi la iveala in cateva zile cu martori si dovezi atunca sa va vad ce mai aveti de scris si daca o sa ,,va piiasca voua borsul''
Postat 30 Septembrie 2014, 22:42 de Adevarul
asa is proxenetii
mai era una prin oras si prin vama derecichei fosta peles fosta hexan care isi trata producatoarele ca pe niste sclave. doar ca una mai rasarita i-a ous intro zi mina in grumaz sia inceput sa tipe dementa derecichei ca-l cheama pe 'badigard"
Postat 30 Septembrie 2014, 10:19 de Luminita
TIU-TIU-PIU-PIU :)
.........................................piu-piu :) ăsta e LOVERUL??? ŢÂŢOSU' CU PANTOFI DE SPORT PE ARCURI ............. TIU-TIU, ţi-a dispărut piu-piu???
Postat 29 Septembrie 2014, 23:35 de ADINA
vai s-amar
Scandal mare bataie la BALI intre cateii lu Grecu si vames i!!!
Postat 29 Septembrie 2014, 20:21 de ANONIM
BAI GAINARULE DIN VAMA BORS
Ia aminte de la mascariciul de procuror Diicot leuca, amantul unei pestioaice veritabile, asta o rupea cu bataia, lua mangotii de pe ea si tot scirnavia era in limba dupa el. Amu s-a maritat ca e in criza de lichiditati si fraierii e multi pe lumea asta, dar gandul ei de orgazme e tot la Tindala Ghitishoru... ca asta e soarta pestioaicelor, si batute si f*** si cu banii luati
Postat 29 Septembrie 2014, 20:00 de SON OF SATAN
SI DERECICHEI CE ZICE?
PIECE OF CAKE ! Noi avem p'acilea prin Oradea o pestioaica / producatoare pe nume derecichei actualmente radulescu... Dadea asta cu dosu in Tiristi si cu gura la shlitzul lui leuca gheorghita, ceva de speriat.... Nimeni n-o intrece pe panarama asta de derecichei (actualmente radulescu) din colonia de langa Marghita ... Si batuta si fackuta si cu banii luati! care-i culmea? ii placea ,semn ca tratamentul de la Spitalul 6 nu e bun pentru pestioaice / producatoare
Postat 29 Septembrie 2014, 19:53 de SON OF SATAN
PROSTITUTIA DIN CARTIERUL PRIMA CAND O ANIHILATI?
In cartierul Prima Clanul Negus are 4 apartamente inchiariate de la Stefan KOPANY - Patronul cartierului Prima pe post de bordeluri in care se practica prostitutia ! Daca vrem sa ne odihnim dupamasa dupa servici nu putem de "sunetele muncitoarelor" din afeste apartamente !
Postat 29 Septembrie 2014, 18:28 de Prima
Politia lui peste!
Trebuia batut pana o lua la fuga si apoi impuscat pt. evadare de sub escorta! Acum mai pierdem timp si bani, multi bani, ca sa dovedim ce ?! Ca era un gunoi si merita sa stea la bulau!
Postat 29 Septembrie 2014, 14:47 de pax
dar de ?
dar de vamesi batuti de Cora si maidanezi lui sambata ia clubul Bali nu scrieti nimic?
Postat 29 Septembrie 2014, 14:15 de anonim
taratura
Adica,scroafa ar fi fost de acord sa aranjeze telefonic sexul pe bani al altor surate de ale ei,dar cand a venit momentul ca ea insasi sa presteze,ntz...seamana leit cu ceeaa ce se intampla in 1000 de alte semenea cazuri....asa ca nu omai prezentati ca pe o victima
Postat 29 Septembrie 2014, 14:02 de clau
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON