URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2015, 19:28

Viceprimarul Huszar Istvan a prezentat pe două roţi stadiul de realizare a pistelor pentru biciclete (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor putea ajunge din cartiere în zona centrală a oraşului cu bicicleta. Viceprimarul Huszar Istvan a prezentat miercuri stadiul de realizare a pistelor pentru biciclete direct în teren, într-o conferinţă de presă pe două roţi.

Tura pe biciclete a început în Parcul 1 Decembrie, cu continuare pe lângă Biblioteca Gheorghe Şincai până pe malul pârâului Peţa. La podul de lângă Piaţa de vechituri, alaiul a făcut o pauză scurtă, dar suficientă pentru a constata că rastelurile pentru biciclete au fost puse greşit. "Mi-au atras şi mie atenţia alţii că au fost montate pe dos. Bun, se pot folosi şi aşa, dar am dat dispoziţie să fie puse cum trebuie", a spus viceprimarul.

Din strada Traian Blajovici, alaiul, în frunte cu viceprimarul Huszar, s-a deplasat spre Rogerius de-a lungul străzii Oneştilor, cu ieşire în Bulevardul Ştefan cel Mare şi revenire la punctul de plecare din centrul oraşului prin Parcul Olosig şi de-a lungul Crişului Repede.

Potrivit viceprimarului, lucrările la cel de-al treilea tronson al pistei pentru biciclete avansează într-un ritm alert. "În zona campusului şcolar s-au pus deja bordurile, iar în Bulevardul Ştefan cel Mare şi în alte puncte se lucrează. Conform contractului de finanţare, lucrările trebuie finalizate pe 30 octombrie, dar sper să fie deja finalizate pe 15 octombrie", a spus Huszar.

Cel de al treilea tronson al pistei pentru biciclete este gândit să conecteze între ele porţiunile deja existente. Acesta va lega printre altele strada Podului de malul Crişului Repede, cu trecere prin străzile Ştefan cel Mare, Lacu Roşu şi Dacia (4,1 kilometri), străzile Barcăului şi Lipovei (1,1 kilometri), Calea Republicii de stadionul Iuliu Bodola (840 metri), ştrandul municipal de Bulevardul Magheru (585 metri), Bulevardul Averescu de strada Dragoş Vodă (395 metri) şi Parcul Bălcescu de strada Ovid Densusianu cu trecere de-a lungul malului stâng al pârâului Peţa (1,7 kilometri).

Lucrările sunt finanţate din economiile făcute de Primărie prin proiectul transfrontalier privind "Construirea unei piste pentru biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu" derulat de municipiul Oradea în parteneriat cu comuna Borş şi localităţile Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes şi Artand.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,2 milioane euro, sumă din care Biharkeresztes a primit 1,4 milioane euro, Oradea şi Berettyoujfalu câte 1,2 milioane euro, Artand va folosi un milion de euro, iar Mezopeterd şi Borş vor primi câte 709.000, respectiv 545.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
s-a corectat
prompt
Postat 24 Septembrie 2015, 10:56 de wolfzoleee
biciclete
biciclete pe doua roti ;am un deja'vu cu niste copii bipezi . dar totusi ea e unguroaica ......
Postat 24 Septembrie 2015, 09:33 de wolfzoleee
PISTA PISTA PISTA-I CU BELEA...
@fcbihor1900: Ei, asa merge! In rest eu zic ca pistele astea au devenit o obsesie! In anumite locuri pietonii nu mai au loc de ...pissste! Am avut zilelele acestea drumuri de serviciu la Casa de sanatate! Sub podul cu pricina exista o portiune numai cu pissste! Pietonii, pa! E bine si cu piste dar pietonii cui raman?
Postat 23 Septembrie 2015, 22:45 de TDS
directori cu averi de ministri
Foarte bine! asa va merge Popescu-Director AIO pe bicicleta la vila din Ungaria! Doua vile si un apartament de aproape 100mp. Asa figureaza în declata de avere. Magnatii din PMO ii fac gelosi și pe fostii ministri din Cabinetul Boc!
Postat 23 Septembrie 2015, 22:02 de fcbihor1900
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON