URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2010, 09:30

Viceprimarul Gheorghe Carp, incompatibil cu administraţia spitalelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Domeniul sănătăţii pare să fie o adevărată piatră de încercare pentru administraţia Bolojan. După ce a fost nevoit să recunoască că a greşit cu numirile de la Maternitate, revocând-o vineri din funcţia de director medical pe Liana Antal, pe motiv de "neînţelegeri" cu managerul Gavrilă Grebenişan, şeful executivului local e pus în situaţia să-şi revoce alte trei numiri, anunţate în aceeaşi zi.

Nu are voie!

Ilie Bolojan a anunţat că l-a numit vineri pe viceprimarul Gheorghe Carp în consiliile de administraţie de la spitalele Municipal, de Pneumoftiziologie şi de Psihiatrie, doar că dispoziţiile primarului încalcă flagrant prevederile pachetului de legi anticorupţie.

Potrivit Legii 161 din 2003, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu calitatea de "membru în consiliul de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice".

Aceaşi prevedere este valabilă inclusiv pentru consilierii locali, cu menţiunea clară că funcţia de ales este incompatibilă cu calitatea de "membru în consiliile de administraţie sau cenzor la regiile autonome sau societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local respectiv".

Aceste prevederi se regăseau inclusiv în vechea Lege a administraţiei publice locale 215 din 2001, care interzicea la articolul 30 atât viceprimarului cât şi consilierilor locali "funcţia de manager sau membru în consiliul de administraţie al regiilor autonome ori de conducător al societăţilor comerciale înfiinţate de consiliile locale". Ulterior, articolul 30 a fost abrogat tocmai pentru a fi dezvoltat în Legea 161.

"Va fi înlocuit"

Contactat de BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan şi-a exprimat surprinderea cu privire la eventuala incompatibilitate a celor două funcţii, de viceprimar şi de membru în CA-urile spitalelor.

"Nu cred să fie probleme cu dispoziţia pe care am dat-o vineri, dar voi cere compartimentului juridic să verifice acest lucru". Primarul a mai spus că în eventualitatea în care Gheorghe Carp se va afla în incompatibilitate o va numi în locul său în cele trei consilii de administraţie pe doctoriţa Claudia Cladovan, care fusese numită supleantă a viceprimarului.

"Dacă este incompatibil va fi înlocuit. Trebuie să precizez însă că ar fi făcut acolo doar muncă voluntară. Aceste funcţii nu sunt plătite. Oricum, în calitate de coordonator al Compartimentului Coordonare Spitale din Primărie, domnul Carp va lua parte în continuare la şedinţele acestor consilii de administraţie", a precizat Bolojan.

După ce primarul Ilie Bolojan şi-a numit vineri reprezentanţii în consiliile de administraţie ale spitalelor, în persoana lui Gheorghe Carp, respectiv a doctorului Foldes Adalbert la Maternitate, Consiliul Local va fi chemat în cursul şedinţei ordinare de luni să îşi numească la rândul său doi reprezentanţi "titulari" şi doi supleanţi. Cu această ocazie, e de aşteptat ca situaţia incompatibilităţii viceprimarului să fi fost lămurită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Frumosul Carp
Acuma nu ca as vrea sa-l apar, dar ce mai conteaza cum arara la varsta lui.Dealtfel arata normal, nici frumos, nici urat, iar femeile nu cauta la barbatii de varsta lui neaparat sa arate bine.Problema lui nu este numai moralitatea,pe care poate n-o gasim nici la fratele Tarle, prietenul lui mai mic, ci caracterul si competentele.Cine n-a fost nici macar un medic mediocru nu poate decide peste sanatatea unui judet.Bolojan, omul in care continui sa cred, se va pacali amarnic daca va mai merge pe mana lui.
Postat 26 Iulie 2010, 21:59 de otilia
ciudatul/uratul
uratania asta se crede zeu...si-a gasit cateva proaste la care nimeni nu privea si dintr-o data are si faima de crai...vai de el. Noi de un om capabil avem nevoie in functia pe care o detine si nu o onoreaza.In locul Primarului i-as interzice sa intre pe usa principala...Ca medic...a fost execrabil...are o ciuda imensa pe cei care nu-s ca el...refulatul Filip trebuia sa-l dea de pamant ca acum uite s-a razbunat...dar nu i-e trecuta ...nu dorm toti.RUSINE!
Postat 26 Iulie 2010, 19:12 de oradean
pocaitii
Aripa anti-ortodoxa din PNL Bihor condusa de trio-ul Carp,Bolojan,Tarle, aduce grave prejudicii PNL.Daca Bolojan este liberal autentic,ceilalti 2 sunt veniti de aiurea si exercita o influenta malefica asupra primarului.PNL Bihor ar trebui sa hotarasca urgent asupra excluderii din partid a celor 2 mascarici:Carp si Tarle.
Postat 26 Iulie 2010, 15:25 de crestin ortodox
Canalia de Carp
Carp conduce de facto PNL Bihor.La toate spitalele din Oradea inciusiv la Spit.jud.,care nu tine de primarie, au fost numiti manageri si/sau directori medicali si membri in CA prieteni de-ai lui:Pop Ovidiu,Cladovan,Hozan,Valceanu Narcis.Singurii care n-au fost directi numiti de Carp sunt sora fratelui Tarle de la judetean(Pantis) si Grebelicean de la maternitate , pe care l-a numit Bolo pt unicul motiv ca e adversarul lui C Popa, presedintele de jure al partidului.
Postat 26 Iulie 2010, 13:58 de dan
carp?
Carp asta e malefic de-a dreptul, megaloman se crede altceva decat este dar sa nu uite ca numai unul a mai fost destept ca el si a fost deshumat de curand.Primarul suspenda restaurante GPalace dar hop! patronul e prieten cu Carp si ...se rezolva ...castiga iar Carp si-l terfeleste pe Primar.\ Unde e Popa ?Unde sunt mai marii PNL ?Cat se mai ingaduie batjocora...sa afle si Antonescu ce nebunii fac astai
Postat 26 Iulie 2010, 12:54 de OM
neinteles
baieti, nu mai inteleg nimic. bolojan isi numeste membru in consiliu de administratie pe doctorita cladovan, pietena lui carp si membru cu carnet a PDL. deci bolo va face reforma cu mana PDL. oare ce zic medicii apropiati clanului liberal de aceasta numire. reforma bolojan in sanatate devine halucinanta.
Postat 25 Iulie 2010, 21:46 de medic
....
Jocuri politice peste tot...am ajuns sa fim condusi de niste incompatibili si niste nepriceputi....care sunt pusi de partide in fuctiile pe care le ocupa....cei care ar merita acest lucru sunt exclusi si pusi la zid.....mizerabil ce se intampla...iar de cand au fost date spitalele catre primarii acestea vor avea soarta grea....vor fi conduse de oameni pusi de partide doar nu de oameni care chiar stiu ce trebuie sa faca intr-un spital si ce are nevoie spitalul...si bineinteles la fiecare alegeri se vor schimba toti sefii de spitale....
Postat 25 Iulie 2010, 21:23 de Anonim
nu stiu ce vrea
nu ne deranjeaza. nu stim ce vrea sa faca. licitatii, privatizari de sectii, comasari. vrem sa stim unde vrea sa ajunga.
Postat 25 Iulie 2010, 19:06 de oradean
pe multi deranjeaza ...
se pare ca pe multi deranjeaza carp asta prin ceea ce vrea sa faca... sistemul care e la pamant si profitorii din sistem striga pe forumuri ca din gura de sarpe pentru ca-si pierd privilegiile... si atunci e mai simplu sa ataci omul...noi cei car enu suntem din sistem asteptam sa vedem ce va face carp in sanatate si apoi vom vorbi dar pana atunci tacem ca mai jos nu-l poate duce nimeni sistemul actual de sanatate din Oradea.
Postat 25 Iulie 2010, 18:04 de cetatean
pentru DAN SIMAI
Legea 95/2006 art. 178 ,alin 2, pct 1, prevede ca managerul unui spital clinic sa fie absolvent al unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin Ordin al Ministrului Sanatatii. Numirea managerului de la Maternitate nu respecta aceasta prevedere legala. Va rog solicitati si celorlalti manageri numiti la spitalele din oras cursurile de managemet absolvite si ordinul MS prin care sunt agreate aceste cursuri. Inteleg ca numirile sau facut intr-un anumit scop dar nimeni nu ar trebui sa fie mai presus de lege. Sau da? Va rog sa verificati.
Postat 25 Iulie 2010, 16:22 de Jurist
Nu ma intereseaza ce zice legea !!!
Cam anu trecut pe vremea asta cineva a intrat la Bolo sa zica legat de un subiect. A inceput asa: in privinta aceasta legea spune ca...." Raspunsul a venit sec "nu ma intereseaza ce spune legea". Nu va mirati, ca asta este realitatea. Era din compartimentul juridic. Iata inca o dovada cu Carp, nu-l intereseaza legea. Pacat ca ne face de ras PNL-ul nostru. Daca se va aplica legea poate ca acest om nepotrivit la Primarie nu s-ar mai urina in chiuvetele a inca trei spitale.
Postat 25 Iulie 2010, 14:47 de DECEBAL
Ai dreptate IOIO
Carp are amante?Penticostalul Tarle si cripto-protestantul Bolojan il considera puritatea cea mai desavarsita.Toti cei care-l cunosc bine pe Carp stiu ft bine ce caracter urat are, si mai ales toti stim ca nu se pricepe la nimic.Ca medic a fost o nulitate, ca manager un profitor, iar ca om politic un mizerabil.PD-ul a castigat ca a scapat de el,PNL-ul va deconta acusi prestatia lui mizerabila.Bolojan nu are minte!
Postat 25 Iulie 2010, 14:09 de virgil
Parere
CLAR: Primarul nostru ales nu cunoaste legile! Dar nu le cunosc nici consilierii lui?? Iar despre Carp ce sa mai vorbim? El este mereu incompatibil cu multe aspecte din orasul nostru. Inclusiv cu functia de viceprimar este incompatibil, dar si cu cea de doctor. De ce ? pentru ca este un NEPRICEPUT !! Doar primarul il vede invers. Intr-un singur domeniu se pricepe: la amante.
Postat 25 Iulie 2010, 12:36 de IOIO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON