URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2016, 20:50

Viceprimarul Florin Birta, implicat într-un accident în Parcul Traian (FOTO)

Viceprimarul Florin Birta, implicat într-un accident în Parcul Traian (FOTO) Sursa foto: Facebook, grupul Infotrafic al Județului Bihor
Viceprimarul Florin Birta, implicat într-un accident în Parcul Traian (FOTO) (foto: Info Trafic, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Florin Birta a fost implicat, duminică seară, într-un accident rutier, care, din fericire, nu s-a lăsat cu victime.

Aflat la volanul maşinii sale de serviciu, un Renault negru cu număr BH-33-PMO, Birta circula regulamentar în zona Parcului Traian, îndreptându-se spre strada Andrei Şaguna. La intersecţia cu străduţa care trece prin faţa Prefecturii, însă, un alt şofer orădean, aflat la volanul unui Opel, nu a oprit la semnul "Stop" şi l-a acroşat din plin.

În urma impactului, ambele maşini au fost serios avariate în partea din faţă, capota Renault-ului de serviciu condus de Birta fiind ruptă în două. În cele două maşini nu se aflau pasageri.

În zonă a ajuns un echipaj al Poliţiei Rutiere, însă, cum accidentul nu s-a soldat cu victime, cei doi şoferi au preferat să apeleze la procedura constatării amiabile. Drept urmare, incidentul a fost considerat o tamponare. "A fost un eveniment rutier fără victime", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta a spus că a acceptat să încheie un act de constatare amiabilă în contextul în care nu au existat victime, asta chiar dacă maşina i-a fost serios avariată. "A fost un eveniment nefericit. Circulam regulamentar şi, în intersecţie, un şofer nu a acordat prioritate, deşi avea "Stop". A fost Poliţia aici, a văzut că actele noastre sunt toate în regulă. Cum el şi-a recunoscut vina, am spus că putem să mergem pe înţelegere amiabilă", a declarat Birta.

(Sursa foto: Facebook, grupul Infotrafic al Județului Bihor)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@suporter si mick
aveti grija ca mai are 2-3 cuvinte in vocabular grigore si dupa ce le epuizeaza o sa inceapa sa va injure(in timp ce sparge seminte). atat poate. incercati sa evitati asemenea persoane ridicole.
Postat 06 Decembrie 2016, 12:34 de User anonimizat
Latra catzeaua de frig...
@suporteru birtinez...fuga la basket,repede ,ai sedinta ....fugaaa!!!!Pe scari ,ca e mai cald ca in vestiare...fugaaaaaaaa!
Postat 06 Decembrie 2016, 11:07 de grigore
esti jenant grigore
foarte penibil grigore,jenant raspuns,oricum habar n-ai cine a pus clubul pe butuci,o dai cu birtinezul ca suna bine.... ai comentarii ridicol de penibile
Postat 06 Decembrie 2016, 11:00 de suporter_oradean
Hahaha
Latra birtinezii,e frig,ger chiar ,asteapta telenciclopedia...Are Imi bacsi o vorba...niemurici,care nici macar un bilet la meci nu cumparau...!!!Vaishamar birtinezi guralivi...!!!
Postat 06 Decembrie 2016, 10:47 de grigore
@grigore
Grigore n-ai inteles nimic,nu-s birtinez,nu-s pelelist,nu pricepi o iota. Dar e un lucru e cert : habar n-ai de istoria lui FC Bihor. O intrebare pt Grigore din istoria clubului. Cate goluri au dat la promovarea din C in B si in ce an Marginean + Barcauan ? hai fara ajutorul lui google... asteptam....A fost recordul absolut inscris de 2 jucatori intr-un campionat in istoria clubului....
Postat 06 Decembrie 2016, 10:36 de suporter_oradean
@ Grigore
solidar cu cine, cu tine care habar nu ai de istoria clubului fc bihor si falimentul acestuia.
Postat 06 Decembrie 2016, 08:54 de User anonimizat
Auleuuuuuu
Cita solidaritate...Suporteru oradean si MICK...birtinezi adevarati!Barbati care iubesc futbolul si FCBihor..latra birtinezii aiurea,ciuma galbena e daunatore sanatatii,raketa iar nu merge...hauhau...urlet de birtinezi...jalnic baieti,vaishamar!!!!!!!
Postat 06 Decembrie 2016, 06:47 de grigore
@grigore
grigore tata ,habar n-ai de istoria clubului fc bihor,cine la pus pe butuci,cine la falimentat si cine si-a umflat conturile din transferurile jucatorilor. Cele mai celebre transferuri au fost cele ale lui Barcauan si Marginean... sa nu mai zic de celebrul presedinte Lucaci care a facut chiar puscarie,de miliardul de lei vechi dat pentru un punct lui Titi Dumitriu.afacerea Vizer-Primarie. Astea tata nu au fost pe vremea birtinezului....daca nu stii cine a falimentat clubul mai bine taci....fratii Borsi oare ce mai zic,sucurile Dodo ti le mai aduci aminte si discutia ar putea continua....
Postat 05 Decembrie 2016, 15:45 de suporter_oradean
@ Grigore
poti sa cumperi tu emblema, culorile si palmaresul de la lichidatulul RVA, la baini de nimic si poti sa investesiti linistit in fotbal, daca nu vrei sa faci schii. Referitor la birtinezi, macar astea sunt bihoreni, nu ca restul, "vinituri" ale altor judete.
Postat 05 Decembrie 2016, 14:45 de User anonimizat
:) :) :) continental = Birta pentru necunoscatori
continental(alias Birta ) a fost izbit de soarta in intersectie :). Tocmai mergea sa sprijine Ciuperca si soarta l-a oprit din actiune !
Postat 05 Decembrie 2016, 14:40 de scortosul
Ginduri...
Avea ginduri birtinutzul...Se gindea ca a fost ilogica desfiintarea FCBIHOR..El se pricepe la sporturi...in curind vom face ski...nautic pe Cris...Doamne ,pricepuri mai sunt ...birtinezii...!
Postat 05 Decembrie 2016, 10:59 de grigore
299.950 de oradeni ????
La ultimul referendum a populatiei orasului a iesit ca suntem cam 190.000 de oradeni. Pe listele de votare cica ar fi 189.000 de oameni,adica reiese cam 1000 sub 18 ani,mai putini decat sunt la liceele Gojdu si Eminescu.Deci mai bine ar fi actualizarea listelor de votanti,dar nu intereseaza pe nici un partid asta,iar duminica sunt alegeri....
Postat 05 Decembrie 2016, 10:00 de suporter_oradean
@continental + SilviuLabau
@continental....NU sunt bugetar. Lucrez la "patron". Lucrez si Sambata si Duminica. Lucrez de Craciun si de revelion daca sunt in tura. NU, nu am masina de serviciu. Parintii mei NU au pensie de boala. (...)
Postat 05 Decembrie 2016, 08:08 de Citizen
Citizen - Bugetarul Luxos
Observ aici un "cetatean" care considera ca este total anormal sa lucrezi duminica... Stimate Citizen care se pare ca apreciezi producerea fotosintezei la serviciu: NOI, Ceilalti 299.950 de oradeni lucram si Duminica!!! Noi Ceilalti 299.950 de oradeni dorim sa construim ceva in aceasta viata, sa ramana ceva dupa ce noi nu mai suntem. Si nu ne multumim ca si parintii tai cu pensia de boala obtinuta prin spaga de la Tarle de la casa de pensii (transferat recent la DNA).
Postat 05 Decembrie 2016, 07:26 de SilviuLabau
DACA M-AI PROVOCAT
@BlackDot: Nu, Nu-mi place ! E un kitch total ! Ai vazut "gheata" patinoarului? Apoi am cumparat niste costite de la un stand care chipurile erau fac ute ! Nu erau, Le-am mai "cuptorit " vreo 30 minute ( nu sunt absurd sa zic ca Bolojan sau Birta sunt de vina ), locul din fata scenei e mic ( vreau la LGT dar ma tem sa nu ajung la ORL ). Deci zic ca a e un FIASCO !
Postat 04 Decembrie 2016, 22:51 de TDS
@TDS 2 :)
Sa inteleg ca nu esti multumit de felul in care s-a organizat Targul de Craciun? Nu ti se pare extraordinar in comparatie cu orice am vazut in Oradea din 1990 pana acum?
Postat 04 Decembrie 2016, 22:26 de BlackDot
@Citizen
Da Citizen , nu toti sunt bugetari de lux ca tine ! Parazit social pe banii contribuabilului ( adica ai mei ) ! ... Pe altii i-au invatat parintii sa munceasca si duminica . Ce oameni prosti , asa-i ? Poate ca vor totusi sa lase ceva in urma lor , nu sa treaca prin viata " Ca Voda prin loboda " . Orice legatura intre Loboda si activitatea de zi cu zi a lui Citizen este pur intamplatoare .
Postat 04 Decembrie 2016, 22:23 de continental
HMM...
@BlackDot: Eu am un feeling ! O fi fost la Targul de Craciun ! Dar singur?
Postat 04 Decembrie 2016, 22:22 de TDS
@TDS
@TDS: Nu e prima oara cand il vad pe Birta la serviciu duminica. Chiar acum vreo 2 luni l-am vazut iesind sambata noaptea dupa ora 22 din Primaria Oradea. Suntem obisnuiti cu politicieni rancezi, transpirati, putori sociale. Avem atatea exemple. Birta insa mie imi demonstreaza ca este un barbat caruia nu ii este frica de munca, nu se trage de la orele suplimentare (pe modelul bugetarul de rand) si iti spun sincer ca pentru asta il apreciez mai mult decat pe toti ceilalti politicieni post-comunisti care s-au perindat prin judetul Bihor. Daca un om munceste, eu il respect si ma plec in fata lui!
Postat 04 Decembrie 2016, 22:14 de BlackDot
@ TDS
Esti rau.... Politicienii,politistii....etc, umbla cu masina de serviciu INTOTDEAUNA IN INTERES DE SERVICIU ...;-))))))))))))))
Postat 04 Decembrie 2016, 21:45 de Citizen
VECHEA MEA OBSESIE
Am inteles ca soferul celalalt poarta vina, bine ca a fost fara victime dar ce cauta duminica seara in oras cu masina de serviciu? Sau are voie? Poate ca are..dar sa o spuna public !
Postat 04 Decembrie 2016, 21:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON