URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2016, 14:25

Verdict final în cazul polițistului prins cu porcul-şpagă în portbagaj: Agentul Ionuț Sala a fost condamnat cu suspendare și trimis... la mănăstire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, miercuri, verdictul definitiv în procesul penal pornit pe numele agentului Ionuţ Sala, subofiţerul Serviciului Rutier Bihor prins în flagrant în 2014 cu un porc tranşat pretins şi primit mită de la un localnic din Nojorid, Lucian Câmpean, găsit fără permis pe motocicletă.

Instanţa a dispus menţinerea în întregime a hotărârii Tribunalului Bihor în acest caz, ceea ce înseamnă că agentul va rămâne cu pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani.

Totodată, Sala are ca pedeapsă complementară interdicţia de a fi ales în autorităţile publice şi în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a avea calitatea de lucrător de poliţie, pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a sentinţei.

De asemenea, agentul are obligaţia ca, în termenul de încercare, să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Mănăstirea Sfintei Cruci Oradea sau la Primăria Oradea, dar şi să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii orădene.

Ca urmare a soluţiei dispuse, miercuri, de Curtea de Apel Oradea, agentul îşi va pierde calitatea de poliţist.

În privinţa lui Câmpean, judecat pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător, judecătorii au decis o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni, însă cu executarea în regim de detenţie, fiindcă bărbatul este recidivist postcondamnatoriu.

De altfel, la pedeapsa dispusă, judecătorii au adăugat şi 916 zile, restul de pedeapsă din cei 7 ani încasaţi pentru furt şi rămaşi neexecutaţi până în vara lui 2014, când Câmpean a fost eliberat condiţionat din Penitenciar. 

Agentul Ionuţ Sala s-a ales cu dosar penal pe 3 septembrie 2014, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor realizată sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Echipa l-a oprit pe Sala pe DN79, în Nojorid. Subofiţerul în vârstă de 29 ani conducea un Passat şi avea în portbagaj patru plase pline cu carne de porc, despre care pretindea că le primise de la un prieten pe nume Lucian, urmând să le cântărească şi să i le achite.

În realitate, poliţistul primise carnea de la Lucian Câmpean, pe care îl prinsese călare pe motocicletă, însă fără a avea permis de conducere pentru astfel de vehicule.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
112
Numar apelabil din orice retea
Postat 18 Noiembrie 2016, 14:19 de pinonel
@pinonel
Multumesc ptr. recomandare ! Nu-mi spui si numarul , terog ?
Postat 18 Noiembrie 2016, 13:39 de Iness
@Iness
Cine se aseamana se aduna! Ce sa cauti la manastire?! Daca crezi ca Doamne-Doamne nu te stie cine esti si are nevoie de popi/maici sa-i vorbeasca despre tine, atunci lӑcaşul care-ti trebuie e pe alta strada, pe vremuri se numea, sugestiv, strada spitalului.
Postat 18 Noiembrie 2016, 07:16 de pinonel
Maica -ma-sii
Schimbati-o pe maicuta de la intrarea in biserica manastirii ! Nu are tact, as putea spune ca e chiar obraznica , spun din proprie experienta ... Si nu numai eu spun asta ! Puneti-o la bucatarie eventual !
Postat 17 Noiembrie 2016, 16:10 de Iness
CU DOMNUL !
Dacă se duce la Mănăstirea Maicii Mina ( Maria Bădilă ) se poate realiza un fructuos schimb de experiență ! Că doar și dumneai....ștampile Europharm...semnături !
Postat 17 Noiembrie 2016, 14:39 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON