URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2012, 07:00

Vasile Blaga: "Vom guverna la toamnă". Despre Mang: "E pe ţeavă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Vasile Blaga a declarat joi, la Oradea, unde a fost prezent la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile locale, că nu a văzut "mai multă impostură decât în aceste zile, la acest Guvern", şi că este convins că "într-o lună şi jumătate poporul îl va da afară, bucată cu bucată", la fel cum s-a întâmplat deja cu doi miniştri desemnaţi şi cum se va întâmpla şi cu ministrul Educaţiei, orădeanul Ioan Mang, despre care a afirmat că i-ar fi plăcut "să fie un ministru din Bihor şi în Guvernul USL", dar că nu poate ocupa asemenea demnitate "un profesor universitar care copiază".

Guvernul şi trădătorii

"Eu nu văd mai multă impostură decât în aceste zile din partea acestui guvern. N-am mai văzut atâta impostură. Şi pe cine cred ei că vor prosti? Pe cine? Le-am spus-o şi la investitură. De câţiva ani, în special în ultimii doi ani de zile, spun naţiunii române "noi nu vom primi niciodată trădători în rândurile noastre, vom modifica şi legea şi Constituţia pentru a nu fi de acord cu trădătorii, UNPR-ul este trădarea trădărilor" şi aşa mai departe", a arătat liderul PDL.

"Noi am spus: Nu, UNPR-ul a fost un partener loial al nostru la guvernare, dar cum aveţi voi acum curaj să semnaţi protocol de colaborare cu UNPR-ul? Cum ne luaţi voi oricare om? Cum, până ieri a fost hoţ, acum e bun. Până ieri nu reprezenta nimic, acum reprezintă o valoare, valoarea voastră". E adevărat, sunt plasaţi în alte judeţe, că nu ştiu ce ar mai putea face în Bihor domnul Filip (n.r. - senatorul Petru Filip, fost şef al PDL Bihor, înscris în PSD Teleorman), duceţi-l în Teleorman. Eu ştiţi că nu atac la persoană, dar nu găsesc alte cuvinte pentru cei care ne trădează la greu decât că sunt trădători. Nu găsesc alţi termeni, nu găsesc altă explicaţie", a spus Blaga.

Mang, pe făraş

Liderul informal al PDL a criticat modul în care premierul Victor Ponta şi-a alcătuit Guvernul, şi a spus că, după miniştri desemnaţi Victor Alistar şi Corina Dumitrescu, următorul ministru care va fi "executat" şi care este deja "pe ţeavă" este bihoreanul Ioan Mang, ministrul Educaţiei, acuzat de plagierea unor lucrări ştiinţifice pe baza cărora a ajuns profesor universitar la Universitatea din Oradea.

"Mai spunea domnul preşedinte al PSD, copreşedinte al USL, că va veni o echipă extraordinar de cinstită, că cum află de unul cum îl dă afară, cum îl execută. Şi i-am spus: "Domnule preşedinte, deocamdată aţi scăpat de doi, dar în viitoarele săptămâni mai scăpaţi de patru. Al treilea, din păcate din Bihor, e pe ţeavă. Îmi pare rău, că m-aş fi bucurat să am un ministru din Bihor şi în Guvernul USL, dar nu poate fi ministru cel care copiază ca să ajungă profesor universitar. Cu tot respectul, dar nu poate fi nici măcar profesor universitar", a spus Blaga.

Pace cu ungurii

Vasile Blaga a afirmat că Guvernul Ponta a mai făcut o eroare, introducând în discursul public tema Universităţii de Medicină şi Farmacie cu predare în limba maghiară din Târgu Mureş.

"Aţi văzut că au mai introdus nişte teme periculoase în discursul public, şi aici din păcate trebuie să recunosc că nu domnul Ponta, ci liberalii - o nouă dispută vizavi de minorităţi, de maghiari. Eu le-am spus şi la Bucureşti de atâtea ori: de ce încearcă ei de la Bucureşti să mă înveţe cum să trăiesc eu cu ungurii în Oradea? Sunt paşi câştigaţi, şi unii nu uşor, în aceşti 20 de ani, în convieţuire. Sigur, ne vom opune oricăror excese, dar de ce au făcut caz din Târgu Mureş când în Cluj de 15 ani învaţă 10.000 de studenţi în limba maghiară? Doar pe considerente electorale? Asta-i foarte periculos într-o Europă care trece prin plină criză", a spus Vasile Blaga.

AMR "până la toamnă"

Fostul secretar general al PDL s-a declarat convins că opinia publică "va da afară" Guvernul USL "până la toamnă", iar PDL va reveni la guvernare şi va numi în funcţii persoane "care se pot uita în ochii oamenilor".

"Acest popor până în toamnă se lămureşte, căci eu cred că într-o lună jumate guvernul cu care a venit domnul Ponta va fi obligat să cam plece. Îi va da opinia publică afară, bucată cu bucată, că aşa e când faci guvernul pe genunchi şi aşa e când vrei să împarţi pe toată lumea şi nu te uiţi la valori cu care să faci o formulă guvernamentală". Iar din toamnă vom guverna. Vom guverna de data asta mult mai atent şi ne vom uita şi la Bucureşti, şi la Oradea, mai atent la oamenii care ne reprezintă, şi vom pune de data asta oameni care se uită la popor nu numai când au nevoie de el. Oameni care să aibă curaj zi de zi să se uite în ochii oamenilor, pentru că mie nu mi-e frică să merg mâine dimineaţă în Piaţa Mare să cumpăr zarzavaturi de la tanti Ani, nu mi-e frică, pentru că nu are de ce să-mi fie frică", a spus Vasile Blaga.

Primarii - îmbărbătaţi, dezertorii - dispreţuiţi

Blaga i-a îndemnat pe primarii PDL să acţioneze în judecată Guvernul Ponta pentru că acesta îi obligă la returnarea sumelor alocate de Guvernul Ungureanu din Fondul de Rezervă al Guvernului, şi - de asemnea - i-a avertizat pe şefii de servicii deconcentrate promovaţi în funcţii de PDL că, deşi încearcă să-şi asigure funcţiile trecând la USL, vor fi batjocoriţi "ca hoţii de cai" dacă încearcă să "lingă scările" noii puteri.

"Vă spun, domnilor primari, atacaţi în justiţie decizia Guvernului Ponta, iar noi vă vom da formularele de luni, că n-au ce să vă facă, deocamdată vă blochează conturile în Trezorerie, dar voi veţi câştiga proces după proces", a spus Vasile Blaga, adresându-se primarilor PDL.

Blaga a spus că decizia Guvernului Ponta nu este o dovadă de democraţie, ci un mod "de a băga frica" în primari. "Asta înseamnă democraţie? Nu. Ăsta-i modul în care ştiu ei (n.r. - Guvernul Ponta) să guverneze. Să bage frica, să ameninţe oamenii, cei slabi de îngeri să treacă la ei..."

Vasile Blaga le-a mai spus participanţilor la lansarea candidaţilor PDL Bihor la funcţiile de primar, consilier locali şi consilier judeţean că acei membri ai partidului care vor încerca să treacă la una din formaţiunile ce compun USL nu vor fi bine primiţi, ci doar vor fi folosiţi. 

"Nu prea văd şefi de deconcentrate pe aici", a spus Blaga, adresându-se celor din sală.. "Dar să nu creadă că îi lasă ăia (n.r. - noua putere) să treacă la ei. Parcă vă spusei eu ceva acum trei săptămâni, dar să nu creadă că îi primesc ăia. Îi mai ţin o săptămână, aşa, şi îşi vor bate joc de ei ca de hoţii de cai, de ăia care încearcă acuma să le lingă scările. Că şi eu aş face la fel. Şi eu aş face la fel!", a spus Blaga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
Muhaha
VOTATI PDLEII ....halal cand s-au facut sondaje sa ne luminezi si pe noi si de unde le mai scoti si pe astea cu salariu de milioane de euro=)))).....TREZESTE-TE LA REALITATE
Postat 14 Mai 2012, 18:00 de Muhaha
halal
Ia intrebati-l pe BLAGA daca in 1990 avea macar o amarata de dacie cum avea tot romanul,n-avea era un amarat, dar acum are milioane de euro din salar de bugetar..Bravo lui asa spun unii. Un protejat al serviciilor secrete romane acest revolutionar.bravo vasilica.
Postat 13 Mai 2012, 08:49 de rem`
halal
Astia au 6-7 % in sondajele reale si ei spera sa guverneze la toamna, haha ce glume are BLAGA in el
Postat 13 Mai 2012, 08:34 de rem`
regina
@stefan: surse informate spun ca REGINA e chiar....Basil! Ma rog, mai exista si o Regina a Reginelor! In rest ai dreptate, cu mentiunea ca eu personal oricum nu sunt de acord cu plagiatul(mai ales in mediul universitar). e adevarat, mang nu a fost dovedit 100% dar inclin sa cred ca si el, ca si 99% din cadrele de la U.O. au plagiat!
Postat 12 Mai 2012, 11:14 de TDS
Epoca ”verde-portocalie”. Ep. ”Buldogul” moralist!
1. ”...e pe ţeavă.” – Tov. Blaga Vasile: De ce ”reginele” şi toate ”turele” corupţiei din România, nu au ieşit încă pe ţeavă? S-o fi înfundat ţeava cu ei? Poate că dl. (fost) procuror Ponta o va desfunda! 2. ”...nu poate ocupa asemenea demnitate ”un profesor universitar care copiază”.” - Poate, ”pe surse” sigure şi credibile, vom afla câte ceva şi despre originalitatea lucrărilor ştiinţifice ale cadrului didactic universitar: Blaga Vasile. 3. Pentru cei care îi fac pe cei din PSD comunişti: a) Cine a studiat pe la ”Ştefan Gheoghiu”: Blaga Vasile, sau Ioan Mang? b) Partidul tov. nomenclaturist PCR Tudor Mohora, de ce s-a unificat cu PD-ul? c) nomenclaturişti locali PCR ca: Secretarul cu probleme organizatorice al CJ al PCR Bihor şi tov. Csursaş (...de la municipiu), ce caută în PDL? 4. Pace cu ungurii. - Tov. Blaga Vasile: Pe când pace şi cu majoritatea poporului român, cel care v-a ”pensionat” de la guvernare? P.S. ”Multe succesuri”!
Postat 12 Mai 2012, 08:59 de stefan
rusine
Nu mai sint oameni pentru alte partide ca pe cei finuti si cu bun simt i- ati terminat voi P D L- isti iar cei care au fost mai fara calitati i -ati racolat i -ati platit - au uitat de unde au plecat- cind s- au vazut linga ciolan. Asta a- ti rezolvat ; a- ti adus tara in saracie si v -ati umplut pe voi si pe ai vostri .Oameni buni treziti-va si votati pentru binele tuturot!!!
Postat 12 Mai 2012, 00:04 de gigi
adevarat
Sper ca cele spuse de Vasile Blaga sa se adevereasca la toamna , ne-am saturat de comunism ,dupa 22 de ani iar vor sa ne conduca jos cu voi PSD-isti imputiti iar vreti sa ne vinde-ti tara
Postat 11 Mai 2012, 23:34 de assff
Vai ce limbaj elevat! O fi Blaga academician?
Veti guverna? La toamna? Care toamna? In anul 3500? Sau sunt prea optimist?
Postat 11 Mai 2012, 14:49 de Merlin from Berlin
hahah PDL
"Pe teava" zice Blaga. De la un PDL ist ce sa te astepti? Toti ca Base! Cel mai diplomat, vertical si politicos presedinte pe care l-a avut Rromania! Jenant. Hahahah!
Postat 11 Mai 2012, 14:39 de oradean
Nu va mai suport!!!
PDL e si el o mizerie. Votati PPDD
Postat 11 Mai 2012, 14:38 de SP
Tovarasi, nu va mai suport!!!
nu mai acceptati hegemonia comunista!!!! anti USL
Postat 11 Mai 2012, 14:31 de SP
mang pe teava
toti independenti si unpr-istii acuzati de usl pana zielele trecute au fost imbalsamati si parfumati acum cu vorbe dulci pentru a vota cu guvernare pionereasca !!! Un domn desavarsit precum domnul Blaga impune respect si convingerea ca totusi se va putea schimba ceva in orasul asta bantuit de tovarasi liberali in ultima vreme!! pro Blaga
Postat 11 Mai 2012, 14:29 de Spartacus
VAI de TARA noastra ! Fostul deputat PDL Graţiela Iordache, trimisă în judecată pentru evaziune de 4
VAI de TARA noastra ! Fostul deputat PDL Graţiela Iordache, trimisă în judecată pentru evaziune de 44 de milioane de euro !!! daca facem o suma MILIARDE de euro au disparut in familile PDL , trebuie sa iesim in STRAZI si sa cerem la CEDO sa trimita REPREZENTANTI sa starpesca aceste JAFURIIIIIIII, JOOOS TRAIAN BASESCU care a sustinut HOTIA in PDL !
Postat 11 Mai 2012, 14:09 de VAI de TARA noastra
eu am
@APOLITIC!!!!!!!!!: eu am multe cu acest partid nenorocit care a distrus ce mai era de distrus din romania. nu votati PDL nu pentru ca ar insemna ca oradea si BH ar fi in opozitie cu centrul. nu votati PDL pentru ca NU MERITA! BOLOJAN a fost timp de 4 ani un primar cu capul pe umeri care a avut rezultate NOTABILE! ca se putea mai mult, sigur! ca nici el nu e perfect, de acord! in definitiv nimeni nu e perfect! dar tragand linie a fost un primar bun. votati USL pentru ca se intrevad schimbari in bine. nu neaparat pentru reintregirea salariilor bugetarilor, nu pentru restituirea CASS-ului, pentru ceea ce se observa deja din primele zile ale guvernarii ca perspectiva! asta NU INSEAMNA CA SUNT DE ACORD CU ISPRAVILE LUI MANG PENTRU CA SUNT CATEGORIC CONTRA PLAGIATULUI si nu sunt de acord nici cu TOTAL NEINSPIRATA NUMIRE DE LA MDRT, recte BOLOS! In rest, hai USL! Pentru PDL: Fir-ati ai dra...cului cu melcii vostri!
Postat 11 Mai 2012, 13:25 de TDS
PDL - din pacate NU pt Oradea si BH
VOTATI PDL!! Nimeni din Romania nu ii mai voteaza (se ascund cum pot prin tara --- realitatea.net/alegeri-locale-2012-cum-se-ascunde-pdl-de-electorat-in-tara_939688.html --- dar lasa ca ii votam noi in Oradea si in Bihor. Ca asa suntem noi, \\\\"destepti\\\\". Votand PDL nu veti reusii decat sa puneti Oradea si Bihorul in opozitie politica cu conducerea de la Bucuresti, locul de unde, vrand nevrand se da ora si vin banii. PDL nu are sanse mari sa faca o mare branza la alegerile de anul acesta. Pur si simplu a pierdut prea mult electorat ca sa mai conteze, iar masurile USL sunt suf de populiste ca sa le asigure un castig. ASTA E! Asa ca da: VOT PDL = sabotarea mun. Oradea si a jud. Bihor. Nu am nimic cu acest partid, dar nici nu pot sa nu observ logica si mecanismele dupa care functioneaza de 20 DE ANI politica romaneasca. Asta e realitatea pragmatica. VOTATI CU CAPU NU CU SENTIMENTELE PE INTERES! Evident, nimeni nu garanteaza ca daca Oradea si BH = Bucuresti = USL va fi lapte si miere pe aici, dar macar nu o sa ne mai puna atatea bete in roate Bucurestiul si ceva ceva tot a pica. Daca ne-am descurcat destul de bine in acesti ultimi 3-4 ani, cand a fost criza + Bucurestiul PDList nu vad de ce am avea pb mai mari cu USL ul!
Postat 11 Mai 2012, 13:08 de APOLITIC!!!!!!!!!
Blaga si atat. In rest PDL = caco
Blaga e sg. din PDL care a facut ceva pt ORADEA. Restul sunt toti varza din partidu ala!
Postat 11 Mai 2012, 12:44 de Crst
LA TOAMNA IN CE AN !?
Asta stiu "ei" . La toamna vor "guvena iarrrrr ,vai de noi " dar a uitat sa spuna in ce an !? (ce bine pentru noi ). 2020 ..... Sau . L-am pus pe "teava " ......
Postat 11 Mai 2012, 11:24 de politicos
din nou
SIGUR CA VOR GUVERNA.ROMANI NU LASATI TARA PE MANA COMUNISTILOR!!! JOS USL
Postat 11 Mai 2012, 11:19 de bean
atat
Blaga nu a avut sansa sa guverneze nici sa comande anumite chestii in partid deci degeaba il luati acuma de gluga, el doar incerca sa refaca ce au stricat alti din PD. Hai sa i dam o sansa!
Postat 11 Mai 2012, 10:59 de atit
pt cpi
Prietene, Tirle si-a facut studiile doctorale in USA la o scoala serioasa si a stat vreo 4 ani pe acolo ca sa termine in mod real cu scolile sa vina apoi acasa in ro sa ne arate ce insemna bun simt in politica. Tirle e diferit de tot ce am vazut pana acum in politica de pe cris...asa ca merita sa fie votat.
Postat 11 Mai 2012, 10:55 de rotundu
in sfarsit
Tarle si Pastor sunt singuri care pot spune ca au facut ceva pt Bihor. Popica a fost intre 2004 si 2008 cand liberali erau la Guvernare deputat...si s-a tot laudat ca ce a facut el pt bihor stiti ce a facut ...multe betii si chermeze...pe bani de la guvern, in fine deci primi doi au facut ceva pt bihor asa ca vom vota cu unul dintre ei si il alegem pe Tarle. Tarle ai un vot de la mine si familia mea.
Postat 11 Mai 2012, 10:52 de eldoradu
IMBERB!
Acest Vasile Blaga este un imberb!
Postat 11 Mai 2012, 10:31 de moromete
xxxxxxxxxxxxxxxx
mai aveti putin si sa dispareti ptr.totdeuna =o gasca de sacali si hoti,nenorocitilor
Postat 11 Mai 2012, 09:18 de xxxxxxxxx
corect
de acord, dar si blaga, de cele mai multe ori e mang(a)!
Postat 11 Mai 2012, 09:16 de TDS
Diploma
OK Mang e prost, dar as dori sa vad si eu diploma lui Tirle si lucrarea lui de doctorand, ca mare se mai da el
Postat 11 Mai 2012, 09:16 de cpi
mna
Mang e un prost!!!
Postat 11 Mai 2012, 09:06 de sadfgasd
succes in alegeri
Mult succes tuturor candidatilor PDL!!!
Postat 11 Mai 2012, 08:57 de simpatizant
jos pedeul definitiv!
Dispareti odata naibii, ajunge cate mizerii le-ati facut nenorocitilor de romani. Aveti atata decenta si ascundeti-va in gaura de sarpe. Ne-ati furat destul, bucurati-va ca nu ajungeti la puscarie pe viata, voi si urmasii vostri. Afara cu voi din politica, pedisti imputiti!
Postat 11 Mai 2012, 08:47 de sens
IMPOSTORI PORTOCALII
ei da, impostorii sunt in USL iar in PDL sunt numai ingerasi: udrea, videanu, falca, igas, funeriu etc! da, mang trebuie sa plece dar si funeriu trebuie sa ne arate diploma de bacalaureat! si nu uitati: si gro(a)za este cadru la U.O. si tare m-as mira sa nu fi copiat si el cate ceva! UNPR-istii sunt acum tradatori? de acord, dar tradatori au fost si cand au plecat din PSD sau PNL! PS Fir-ati ai dra...lui cu melcii vostri!
Postat 11 Mai 2012, 08:04 de TDS
ministrul bihorean blaga
,,Vom guverna (din toamna) mai atent , ne vom uita mai atent la oameni ......" Magistral discurs ! Da Vasilica tata de ce nu facurati voi asta cu ,,mai atentu la oameni " pana acuma ?! Sau o facurati sa ne demonstrati ca si dupa 22 de ani sunteti voi cei ,,de sus " toti , la fel ?
Postat 11 Mai 2012, 07:57 de suparatu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON