URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2015, 09:57

Vasile Blaga, denunţat de Vâlcov la DNA: El controla firma care a câştigat contracte cu dedicaţie la Primăria Slatina

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihoreanul Vasile Blaga, copreşedinte al PNL, a fost denunţat de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, la DNA, în dosarul în care cel din urmă este anchetat pentru corupţie. Vâlcov le-a spus procurorilor că Blaga controla firma care a câştigat contracte cu dedicaţie de la Primăria Slatina, iar afirmaţiile sale au fost probate la detectorul de minciuni, arată Digi24.ro.

Comandă de partid

Potrivit sursei citate, firma la care face referire Vâlcov se numeşte Tehnologica Radion, despre care ex ministrul susţine că este controlată de Vasile Blaga prin intermediul fiicei sale, Agate.

Conform rechizitoriului prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, la un moment dat, în 2009, fostul ministru ar fi fost chemat la sediul central al PDL şi acolo Vasile Blaga, pe atunci preşedinte al PDL, i-ar fi transmis să aloce toţi banii necesari firmei Tehnologica Radion pentru acele contracte care erau în desfăşurare în judeţul Olt.

De asemenea, într-o discuţie petrecută între Vasile Blaga şi un alt constructor, bihoreanul i-ar fi spus acestui om de afaceri care şi-ar fi dorit să câştige şi el contracte de lucrări publice în judeţul Olt că nu va putea să câştige acele licitaţii, deoarece toate sunt destinate companiei Tehnologica Radion.

Toate aceste lucruri ar fi avut loc pe vreme când Darius Vâlcov era primar al Slatinei şi făcea parte din PDL.

Procurorii vorbesc şi despre un test poligraf la care a fost supus Darius Vâlcov, care ar fi arătat că fostul ministru a recunoscut că Vasile Blaga este cel care l-a pus în legătură cu omul de afaceri Theodor Berna, mai menţionează Digi 24.

Theodor Berna apare în dosarul lui Darius Vâlcov ca fiind cel care ar fi câştigat o serie de licitaţii în judeţul Olt, dar şi cel care ar fi plătit un comision de 20% din valoarea contractelor câştigate.

"Minciună sfruntată

Reacţia liderului PNL a venit la scurt timp, Blaga susţinând că nu s-a implicat niciodată în afacerile lui Vâlcov, că niciodată nu i-a dat sfaturi privind modul în care conducea primăria şi că nu a fost chemat de nicio instituţie să dea explicaţii cu privire la denunţurile din acest dosar. 

"Este o minciună sfruntată. Niciodată nu am avut niciun fel de discuţie de acest fel cu domnul Darius Vâlcov, cu altcineva din Primăria Slatina sau cu un alt reprezentant al unei alte administraţii din ţara asta. Niciodată nu am avut discuţii, condiţionări pentru astfel de contracte. De fapt, aceste contracte nici nu erau la Ministerul Dezvoltării, în 2009, când eram eu ministru. N-am avut niciodată o intervenţie în favoarea unei firme", a spus Vasile Blaga, la Digi24.

Întrebat de ce crede că Darius Vâlcov a făcut aceste declaraţii, Vasile Blaga a răspuns: "Este într-o situaţie delicată într-adevăr. Cine ştie ce speră..."

Într-o precizare transmisă pentru Agerpres, liderul PNL a mai subliniat că nu a intervenit "niciodată în favoarea vreunei firme participante la licitații în România, nici din poziția de lider al PDL, nici din cea de membru al Guvernului". "Regret că numele meu este folosit în declarații pe care persoane aflate într-o situație dificilă le dau în fața anchetatorilor", a mai spus copreședintele PNL.

Povestea a fost făcută publică joi, în aceeaşi zi în care ginerele lui Vasile Blaga, Ioan Rudeanu, a fost reţinut de procurori pentru o evaziune fiscală de 2,5 milioane de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
120
Stiti cam cit ne doare pe noi in cot despre Vasile Blaga? ,,,, Mult ,mult mai putin decit va doare pe voi despre Lucian Blaga.
Postat 23 Mai 2015, 18:10 de User anonimizat
Încă o dovadă,,,
Că domul Președinte e ,sau vrea să arate că e..echidistant.Mare lucru față de anteriorii...
Postat 22 Mai 2015, 20:58 de crisan
SUNT CONVINS?
A spus ieri intr-o interventie la B1(cred)asa: "SUNT CONVINS CA VALCOV MINTE". Prostie cat falcile lui de mare! Daca Valcov denunta o terta persoana putea sa foloseasca expresia "sunt convins". Dar era vorba despre el! Fiind vorba despre el trebuia sa spuna pur si simplu: Minte! Eh, REGINA s-a fastacit!
Postat 22 Mai 2015, 17:10 de TDS
A venit rândul "reginei" ...
... nici vămile nu vor mai fi ce-au fost !!!
Postat 22 Mai 2015, 13:37 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON