URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2014, 09:59

Va fi magazin: Piaţa Decebal îşi trage vitrină!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Piaţa Decebal se transformă în supermarket. Administraţia Domeniului Public va scoate la licitaţie în perioada următoare lucrările de înlocuire a actualei împrejmuirii din beton şi panouri metalice cu o vitrină din policarbonat, după modelul celei de la marile magazine.

"Această lucrare va finaliza lucrările de modernizare a pieţei. În loc să facem un gard nou în locul celui existent, care nu mai corespunde din punct de vedere estetic, pe laturile dinspre strada Menumorut şi localul Stradivari vom închide piaţa cu o vitrină, astfel încât să arate ca un magazin", a declarat Liviu Andrica, directorul ADP.

Investiţia în valoare de 385.000 lei va fi scoasă la licitaţie în perioada următoare şi va trebui finalizată în două luni. Aceasta va cuprinde lucrări de demolare a împrejmurii existente, turnarea unei fundaţii din beton cu stâlpi metalici şi grinzi, construcţia unei structuri metalice de susţinere a închiderii, amenajarea în partea superioară a construcţiei a unor închideri din policarbonat şi aluminiu, realizarea de accese în incinta pieţei, porţi de închidere, zugrăveli şi reparaţii pardoseli.

Lucrările din această vară vor încheia procesul de modernizare a Pieţei Decebal. Aceasta a fost reamenajată anul acesta prin înlocuirea copertinei vechi cu învelitoare din fibră de sticlă cu o structură uşoară acoperită şi o învelitoare din policarbonat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
MARE-I GRADINA DOMNULUI
Bai tampitilor, postaci fara minte , manati de frustrari de oameni marunti, meschini de parada, sunt lucruri care trebuiesc facute, rezultatul trebuind sa fie in favoarea functionalitatii, cum se doreste a fi o piata (DA ESTE O PIATA AGROALIMENTARA SI NU UN TEATRU). Daca se face ceva sigur sunt interese ascunse, daca nu se face , de ce nu se face.... Naiba mai intelege ce-i in capul unora....
Postat 23 Iulie 2014, 09:18 de NEMESIS
Dezastru
Geniul care a proiectat viitoarea piata Decebal a facut o treaba de 2 Lei vechi. Arata ca o hala de productie termopane, nu are nimic special, nimic nu pare de calitate, e doar o noua constructie inodora care se va deteliora in cativa ani si va fi demolata. Chiar nu mai stim face nimic frumos in oras? pavam corso in gri de china, stalpi de iluminat de teava, etc etc. Nu ne mai putem numi Oradeni, doar o turma poposita in oras din satele dinprejur.
Postat 10 Iulie 2014, 16:08 de alex
@Car®p III
Mai Crap, de ce nu critici tu ce a costruit Filip in Oradea. Ups, am uitat. N-ai ce sa critici, ca Filip n-a prea facut nimic.
Postat 10 Iulie 2014, 12:27 de anticomunistul
hei
Io-s Carp III Răspund la orice, dacă vrei. Am zeci de facultăți, sunt școlit, ce dracu, Pe orice temă despic firu-n patru !
Postat 09 Iulie 2014, 23:36 de Carp IV
Prioritatea pieţarilor sunt taman taxele de masă mai mari din toamnă !?!
Şi să nu uitaţi geniilor să puneţi nişte policarbonat din acela striat şi albastru precum cerul fără nori, că altfel nu iese în evidenţă şi o să fiţi dezamăgiţi !?!
Postat 09 Iulie 2014, 15:26 de Car®p III
Nu critic, doar imi expun punctul de vedere.
E bine ca se face cate ceva, dar nu care cumva preturile practicate pt. inchirierea meselor sa fie inacesibile pt. mici producatori care de bine de rau mai vand si produse romanesti, ci doar evazionistilor si vanzatorilor de produse straine si indoielnice daca nu cumva chiar daunatoare.
Postat 09 Iulie 2014, 11:39 de Oradean
fond adp
Are ADP fonduri proprii destule ...functioneaza perfect aparatul de sifonat bani:Bolojan-Andrica-Mocan(dir.ecADP/caserita PNL),scos din primarie lucrarile,parcare etajata,parcare centru ,piata Rogerius,ADP ul ia creditele si distribuie lucrarile la cine trebe...ca acolo achizitiile se fac print-o veselie...filiera bine pusa la punct....ajung banii si pentru sponsorizari(Andrica premiat pt, excelenta in sponsorizari de sefu Bolo...dar trebuie eficientizat vreo 16 angajati ca pentru salarii, plata orelor suplimentare nu ajung banii...hai rapid sa mai vindem si cimitiru pana mai apucam....
Postat 09 Iulie 2014, 10:58 de kcsk
fond adp
Are ADP fonduri proprii destule ...functioneaza perfect aparatul de sifonat bani:Bolojan-Andrica-Mocan(dir.ecADP/caserita PNL),scos din primarie lucrarile,parcare etajata,parcare centru ,piata Rogerius,ADP ul ia creditele si distribuie lucrarile la cine trebe...ca acolo achizitiile se fac print-o veselie...filiera bine pusa la punct....ajung banii si pentru sponsorizari(Andrica premiat pt, excelenta in sponsorizari de sefu Bolo...dar trebuie eficientizat vreo 16 angajati ca pentru salarii, plata orelor suplimentare nu ajung banii...hai rapid sa mai vindem si cimitiru pana mai apucam....
Postat 09 Iulie 2014, 10:57 de kcsk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON