URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2014, 14:21

Va fi frig! Orădenii de pe malul stâng al Crişului rămân fără căldură până duminică

Va fi frig! Orădenii de pe malul stâng al Crişului rămân fără căldură până duminică Primarul Ilie Bolojan a anunţat, marţi, într-o scurtă conferinţă de presă, că jumătate dintre orădeni rămân fără căldură până duminică

Vreţi căldură în apartament? Scoateţi din debara caloriferele electrice! Primarul Ilie Bolojan a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede vor rămâne fără încălzire în apartamente până duminică.

Lucrări la magistrală 

"Datorită lucrărilor la reţeaua de termoficare nu suntem în măsură să asigurăm încălzirea în tot oraşul. Am avut de ales: ori să întrerupem pentru două săptămâni apa caldă, variantă pe care nu am susţinut-o, ori să fim în situaţia în care, dacă se răceşte vremea, să nu putem asigura căldura în tot oraşul până la sfârşitul acestei săptămâni", a declarat Bolojan.

Municipalitatea a ales cea de-a doua variantă, fapt pentru care locuitorii cartierelor Ioşia, Cantemir, Nufărul II şi o parte din consumatorii din zona centrală vor rămâne fără încălzire până duminică.

"Lucrările se vor finaliza cel târziu vineri seara, dar este nevoie de încă 24 de ore pentru echilibrarea sistemului. Cel mai probabil vom fi capabili să asigurăm apa caldă şi încălzire la parametri în tot oraşul undeva în cursul zilei de duminică", a spus primarul.

Întreruperea furnizării de agent termic către consumatorii de pe malul stâng al Crişului Repede se datorează lucrărilor de înlocuire a unei porţiuni din Magistrala II în zona podului din Şoseaua Borşului derulate de societatea de termoficare.

"Vecine, ai pornit căldura?"

Potrivit primarului, orădenii care locuiesc pe malul drept al Crişului dar nu au căldură în apartamente ar trebui să se adreseze asociaţiilor de proprietari din care fac parte pentru lămurirea situaţiei.

"Sunt situaţii în care, chiar dacă au asigurat agentul termic la intrarea în bloc, unele asociaţii de proprietari, la cererea unora dintre membri, nu au dat drumul la căldură ca să facă economie. Aceste situaţii trebuie lămurite în cadrul asociaţiei", a spus edilul.

Căldură cu întreruperi

În ciuda lucrărilor de înlocuire sau peticire a reţelelor derulate până în prezent de societatea de termoficare, Bolojan spune că peste iarnă vor mai exista în mod cert şi alte episoade de întrerupere a încălzirii, chiar dacă pentru o perioadă mai scurtă de timp.

"Trebuie să fim conştienţi că până la sfârşitul anului viitor putem avea astfel de blocaje. Se va lucra la înlocuirea magistralelor inclusiv peste iarnă pentru ca lucrările să fie finalizate la timp, iar la trecerea de pe reţeaua veche pe cea nouă există un interval de circa 24 de ore în care sistemul nu funcţionează la capacitate", a mai zis Bolojan.

În plus, pe lângă lucrările programate primarul nu exclude apariţia unor avarii îndeosebi pe magistralele I şi III, vechi de 50 de ani. Ilie Bolojan a dat însă asigurări orădenilor că societatea de termoficare dispune de resursele financiare şi umane necesare pentru înlăturarea defecţiunilor în cel mai scurt timp posibil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
caldura
revin la punctul termic 51o , a cazut instalatia -s--i nu avem iar caldura , dar la punctul termic nu este nimeni, nu-l deserveste chiar nimeni, caci usa este inchisa , iar cei de la asociatie nici macar nu s-au interesat cine este noul sef, nici daca oamenii au caldua, bine ca au cele mai mari salarii si pot semna statul, nu li se rupe mana de frig. Ungurii au iesit in strada pentru un cacat de taxa , iar noi mancam cacat la lucruri importante. Dumnezeu nu degeaba ne da atatea pedepse , degeaba ne tinem mari religiosi, nu avem teama de nimic.
Postat 31 Octombrie 2014, 22:11 de cori
caldura
vorbesc pentru punctul termic 510, daca nu ne dati caldura ca lumea si nu-i disciplinati pe acesti iresponsabili de la punctele termice , care nu prea stiu sa-si faca datoria , o sa apar sa fac scandal la primarie sau il invit pe domnul primar sa locuiasca in frig , ca in vila de dealul Viilor nu cred ca sta la 16 grade, ca mine cu o operatie si cu alte probleme de sanatate Rusine .
Postat 31 Octombrie 2014, 18:30 de cori
@Ca®p III
Ca orice comentariu al tau si acesta se incadreaza in categoria:'Imens, intens si fara sens!'. Habar nu ai despre ce vorbesti, da' o dai inainte. Intamplator sunt in tema cu carbunele si iti spun ca esti in decor complet. Dar ce conteaza daca e adevarat ce spui atata timp cat iti iei banu'. Cat e plata, apropo, 30 de arginti?
Postat 30 Octombrie 2014, 11:31 de anticomunistul
Bolovane, dă-te cu capul de masă!
Imcompetenţi, boi, proşti, puturoşi, în frunte cu primarul, sluga clanului Micula! Ce dracu au făcut toată vara?! Pentru astfel de chestii, într-o ţară civilizată se poate cere referendum pt destituirea responsabililor şi a primarului!!
Postat 30 Octombrie 2014, 07:05 de nicu telecus
caldura
CU TOATE SUPARARILE NOASTRE, DOMNULE PRIMAR , INCERCATI TOATE EFORTURILE DE A REZOLVA CONDITIILE ELEMENTARE ALE CETATEANULUI, CALDURA DIN APARTAMENTE, PENTRU CA DVS IN PATRU ANI ATI FACUT MAI MULTE IN ORADEA DECAT FILIP CARE VREA SA REVINA EU PERSONAL NU DORESC,DAR NU DATI APA LA MOARA PENTRU NETERMINARI DE LUCRARI, NOI DORIM SA SE SCHIMBE CEVA IN tARA ACEASTA SI NU DORIM SA ACCESEZE LA PUTERE CEI CE AU DISTRUS.
Postat 29 Octombrie 2014, 19:23 de cori
caldura
DOMNULE PRIMAR ATI FACUT O STATISTICA A CELOR INTERNATI IN SPITALE DIN CAUZA FRIGULUI IN ULTIMELE ZILE?
Postat 29 Octombrie 2014, 18:27 de cori
du-te ma si trage linie la afacei si ne mai lasa..
E frig in apartamente...dar când ii vad moaca marelui primar mai ia cu inghet dezghet...si tot asa...i-as rupe nasul de pinochio
Postat 29 Octombrie 2014, 10:41 de marius
apa rece platita la pret de calda
Ar trebui un boicot, luna aceasta nu platim apa calda pentru ca nu a fost calda, e rece. Am inteles ca la Bucuresti s-a mai facut si nu au platit. In apartamente zona Decebal e frig. Rezolvati problema!!!!!!
Postat 29 Octombrie 2014, 10:16 de mihaela
????????
Iar minte nea Ilie!Pe malul drept Sovata nu este caldura!Rationament PROST si IdIOT la primar..apa calda o pot incalzi,in casa am 18 grade,medicamentele sunt scumpe!!!!!!!!!LIPSA Caldurii ne imbolnaveste dle primar !
Postat 29 Octombrie 2014, 07:52 de Nea taticu
@Jirinovski
Bah, escrocule, diferenta dintre noi si unguri ai spus-o chiar tu. La noi justitia functioneaza si ministrii corupti ajung la parnaie in timp ce la ungurii nici vorba de asa ceva. A trebuit, iata, sa intervina americanii intrun fel. Pana la urma politicienii unguri corupti, precum si coruptii din justitie, vor fi arestati de astia din UE sau de americani pt ca altfel nu se poate in ungaria. Asta e diferenta , escrocule! hehehehehhe..... LOSERE!
Postat 29 Octombrie 2014, 05:18 de @Jirinovski
Bolo: eject!
Domnule Bolojan, vrem sa stim care a fost logica dupa care s-a ales apa calda in detrimentul caldurii? Daca e frig in casa, in mod sigur nu voi face baie ci doar un dus foarte rapid. In schimb voi finevoit sa stau cu un calorifer electric in priza pentru care voi plati curentul electric intr-o saptamana cat factura de incalzire pe o luna intreaga. Poate uitati ca suntem in Oradea si nu la Alejd unde aveti sobe pe lemne la bloc!
Postat 29 Octombrie 2014, 05:00 de oradean
hahah
Hahahaha, stiti care e culmea prostiei? , sa vorbesti despre altii ca sunt corupti, cand la tine in tara tot guvernul e la parnaie :))), incepand cu bombonel(fost prim ministru, auzi!) waaaai! Chiar ca sunt multi prosti pe aici Hahahahahaha
Postat 28 Octombrie 2014, 20:51 de Jirinovski
nu-i nimic !?
Nu vreu unii (ACL-BASESCU-IOHANNIS-UDREA ) sa mearga la vot oamenii !? Oare de ce !? Frica ,de sfarsit .
Postat 28 Octombrie 2014, 20:50 de alegator
Postacii Emimian Pavel si Liviu Sabau: Luati U.E. de la oradeni!!
Postacii Emimian Pavel si Liviu Sabau: Luati U.E. de la oradeni!!
Postat 28 Octombrie 2014, 20:41 de andrada
@Cine e Bolojan ?
Tu crezi ca e la toti ca si la voi la unguri ?!? Gresit! V-au pus toti la coltul rusinii ! CORUPTIE, EXTREMISM, INCALCAREA FLAGRANTA A DREPTURILOR OMULUI, sunt lucurile pt care ungaria a fost izolata. Daca asa va comportati... Asta e raspunsul celorlati.
Postat 28 Octombrie 2014, 19:35 de COMPARATIE
Normal
Scheauna udemeristii pe forum.
Postat 28 Octombrie 2014, 18:49 de hehehehe...
@mihai
GOZBORE, ne confunzi cu ungaria, tara ai carei politicieni au interdictie in America, din motive de coruptie si incalcare a drepturilor omului. Situatie fara precedent in UE si NATO! ungaria, a fost scoasa si din Comunitatea Statelor Democratice din aceleasi motive! Nah, asta-i treaba cu hungaria. Stat cotat la nivelul unei tari bananiere!
Postat 28 Octombrie 2014, 18:47 de Se intampla in 2014
RE: Reparatii termo
Daca ai gargauni in debla de ce tastezi cu pixul gandiri tale profunde?????????????
Postat 28 Octombrie 2014, 18:37 de UDMR
Penibil
Asta-i Romania!, va mai mira ceva?!?!. Hoti, smecheri, si prosti. Totul se face fara cap. Romania=Burkina Faso
Postat 28 Octombrie 2014, 18:24 de mihai
Rusine
Domnule Bolojan !, imi platiti Dumneavoastra sau consilierii D-voastra, medicamentele pt raceala???!! Sa va crape obrazul de rusine, Nesimtiti ordinari ce sunteti toti(cu toate ca ati facut mai mult in 4 ani decat filip in 20) Sa va fie rusine!
Postat 28 Octombrie 2014, 18:20 de Adriana
caldura
nu ne incalzeste conferinta DVS de presa pentru ca nu stati in frig, iar malul stang cum ziceti , Splaiul are caldura, centru Civic la fel, stau sefi de de la primarie pe acolo, ne bagati in spitale copii, batrani, bolnavi pentru ca nu ati avut responsabilitatea terminarii lucrarilor, trebuia sa stati cu biciul pe firme, iar in ianuarie cu cat combustibil cred ca aveti tot nu o sa avem caldura si ma intreb si eu ca cetateanul turmentat de frig , cu care neprofesionisti sa votam, Avem apa termala, gaz si nu ati exploatat aceste zacaminte , credeti ca e ca vadul crisului si Alesd.rusine
Postat 28 Octombrie 2014, 18:12 de cori
Bine-a fi si la vara cald!
Iarna nu-i ca vara, nici mancare ca pasula.
Postat 28 Octombrie 2014, 18:09 de Enrique Iglesias
Hahahhaa...
Vedem mai jos ca postacul bezmetic al udemeristilor a intrat in depresie. Individul e disperat rau de tot. A "bagat" patru mesaje "BLUE"! Asa face asta mereu. Jalnica viata are tipul.
Postat 28 Octombrie 2014, 17:17 de Hahahaha...
Polite...
Ce l-au mai sabotat si il saboteaza udemeristii pe Bolojan pt ca i-a fugarit de la cascavalul banului public.
Postat 28 Octombrie 2014, 17:12 de Reparatii termo
!!!
Din pacate NU AVEM pe cine vota....bolovane nu pari strins de frig???incalzite-ar boala...sTATI IN FRIG DAR PREGATITI BANII..LUI BOLO-I TREBUIESC multi multi multi...
Postat 28 Octombrie 2014, 17:01 de zoia
pentru marioara tanasescu
marioara tanasescu, si tu pe cine spui sa votam?? pe T/PONTA? Doar romanii care sunt dusi de nas il vor alege pe acest plagiator ca presedinte!
Postat 28 Octombrie 2014, 16:11 de roman
bolojan nebleznicul
Cred ca Bolojan ar trebui sa isi cam faca bagajul. Atentie, oradeni,asta se va intimpla si cu tara daca il votati pe stapinul politic al lui Bolo- Klaus Iohannis! Bolojan, dispari!
Postat 28 Octombrie 2014, 15:53 de marioara tanasescu
no
poate pemalul "strâmb" !!!:)
Postat 28 Octombrie 2014, 15:04 de flo
Orădenii de pe malul st(r)âng sunt avantajaţii lui Bolojan !?!
Pentru necunoscători există întotduana explicaţii la îndemână ... ba că s-a spart o ţeavă, ba că operatorul e împiedicat de sindicalişti care vor nişte salarii pe măsura tarifului de ieşire, ba că nu au venit la timp banii de la UE pentru magistrale şi e vorba de sfârşitul anului viitor, care n-ar fi neapărat sfârşitul lumii ... !?! În realitate explicaţia e una singură: INCOMPETENŢA instaurată după 2008 în administraţia publică locală orădeană, la cererea expresă a votanţilor care au preferat amatorismul unor feţe noi, în detrimentul unor feţe vechi care, chiar dacă ştiau ce să facă la nivel profesional, păreau a fi atunci deja expirate !?! Pe de altă parte, minciuna a ajuns la nivel strategic şi în acest caz, pentru că nu avariile sunt problema ci sursa de materii prime necesare, în condiţiile în care Oradea a pierdut pieţele de cărbune la care putea apela pentru că a anunţat detaşarea faţă de acesta, iar gazul are restricţii valorice şi teritoriale pe care municipalitatea nu le poate tnici măcar negocia, pentru că preţurile nu sunt de dumping decât pentru susţinătorii socialismului democratic !?! Incompetenţa la Oradea este deplină la nivel instituţional, tehnic şi economic, iar din punct de vedere politic însăşi negocierea cu profesionalismul a ajuns să fie o necunoscută pentru aleşii locali !?!
Postat 28 Octombrie 2014, 14:57 de Ca®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON