URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2015, 14:03

Urmărire ca-n filme pe centură: Un tâlhar care a jefuit o tânără a fost prins de poliţişti în 10 minute

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Acţiune ca-n filme, joi după-amiază, pe şoseaua de centură a oraşului, unde poliţiştii au urmărit maşina cu care fugise atacatorul unei tinere.

Bărbatul, un marghitan de 28 ani, a jefuit o tânără de 21 ani din comuna Ineu de Criş pe strada Ciheiului, smulgându-i poşeta în care aceasta avea portmoneul şi telefonul mobil, după care a fugit cu o maşină.

"Victima a reţinut datele maşinii şi a sunat imediat pe numărul de urgenţă 112, iar patrulele Poliţiei Oradea şi cei ai Biroului Rutier Oradea au pornit în urmărirea maşinii care a fost blocată în trafic în Biharia", a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, subcomisarul Alina Dinu.

În maşină se aflau trei marghitani, între care şi bărbatul de 28 de ani suspectat de tâhărie. Toţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Oradea, iar în urma cercetărilor cel din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei.

"Vineri, acesta va fi prezentat la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Poliţiştii orădeni au recuperat şi poşeta tinerei, care urmează să fie returnată proprietarei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
pt Adina
Ce argumente ai in favoarea afirmatiei ca sunt bine pregatiti? Doar tupeul? Daca vroiau sa fie bine pregatiti faceau drepyul la o fac serioasa. Au facut facultati tehnice de 2 bani pt grad!! si il obtin(gradul) stim noi cum.
Postat 11 Ianuarie 2015, 11:02 de Voievod
lui ... voievod????
daca le au (energetica etc) le au pt altceva! şi sunt foarte bine pregătiţi (ca poliţişti), plus ca nici unul nu îşi spune ... voievod :))))
Postat 11 Ianuarie 2015, 02:29 de ADINA
PT Adina
sunt foarte bine pregătiţi şi sunt deştepţi!!!!!!!!!!!!!!!!Uau in raport cu ce fiinta sunt destepti? Multi au facultati gen energetica.. mecanica........terminate la Oradea sau Goldis din Arad sunt bine pregatiti??????
Postat 10 Ianuarie 2015, 10:41 de Voievod
Cazuri si .... cazuri
Aceasta le este meseria, pentru asta sunt platiti,de ce este nevoie de atata reclama pentru un simplu caz ,din fericire rezolvat.Dar cu celelalte n+1 nerezolvate cum ramane? Speta @pelemeda spre exemplu ....
Postat 09 Ianuarie 2015, 19:45 de platona
Revolator
Politistii nostri sunt niste incapabili, incompetentisi agramati si vorbesc in cunostinta de cauza. Am avut mirarea sa constat acest lucru cu ocazia anchetei mortii copilului meu de numai 16 ani, in data e 31 august 2013.Circa 5 politisti incercau sa se exprime la un nivel mediocru fara insa a reusi. Nu au prelevat probe in mod corespunzator si nu au fost capabili sa identifice intr-un an si jumatate autorii omorului. Ba mai mult, cu toate ca le-am furnizat informatii importanete in ancheta, suspectii sunt inca liberi nefiind nimeni cercetat pentru vreo infractiune. Deranjat de nerabdarea nostra in a solutiona cazul, politistul principal de caz da dovada de totala iresponsabilitate si rea vointa deoarece refuza informarea noastra.Probabil este complice cu infractorii. Cum sa fii indiferent la faptul ca niste hoti si criminali sunt lasati liberi sa mai faca asemenea infractiuni. Rusine politistilor in cauza si a celorlalti ca ei. Va asigur ca veti raspunde pentru greselile din ancheta.Rog cititorii care au informatii despre moartea lui Pele Madalin - Maki sa ia legatura cu parintii pentru a prinde criminali, pentru ca politistii nu au fost in stare sa-i predea pentru a fi judecati. Asemnea cazuri mai exista din pacate si amintesc cazul mortii in conditii similare a inca a doi adolescenti Tanka Ervin si Bucovala Cristian in 2012 si in 2011. Politistii nu si-au facut treaba nici in aceste cazuri. Rusine!
Postat 09 Ianuarie 2015, 18:32 de pelemeda
Bravo!
O reusita, bravo lor pentru promptitudine. WinDos asta cred ca scrie la toate siteurile posibile si imposibile, ce ocupatie poate sa aiba? Responsabil cu timpul liber!:))))
Postat 09 Ianuarie 2015, 18:31 de vlad
Băi, windos
Ce ai cu poliţiştii noştri? Să ştii că sunt foarte bine pregătiţi şi sunt deştepţi! Ai putea să te abţii! Tu oare ce aport aduci în Oradea noastră? Oare ce ocupaţie, în afară de a cârâi pe aici, ai???? WinDos :))))
Postat 09 Ianuarie 2015, 17:47 de ADINA
ISIS e in pericol !!!
Va dati seama ce s-ar fi intamplat cu teroristii din Franta daca Politia municipiului Oradea activa pe raza Parisului ... teroristii nici nu apucau sa traga ceva pe nas !!!
Postat 09 Ianuarie 2015, 16:32 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON