URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2013, 14:11

Un zid s-a prăbuşit peste un tânăr pe bulevardul Decebal (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zidul dinspre stradă al unei clădiri dărăpănate din Bulevardul Decebal, de lângă Butan Gas, s-a prăbuşit peste un orădean în vârstă de 22 de ani, joi, în jurul orei 13.30. La faţa locului au fost mobilizate echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oradea.

"Pompierii militari au acţionat cu operativitate reuşind să evacueze victima de sub dărâmături în aproximativ cinci minute", arată un comunicat al ISU.

Tânărul era conştient şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe de către echipajul SMURD. "Zidul l-a atins în cădere. Nu a suferit leziuni grave, ci doar contuzii la nivelul capului şi leziuni dorsale", a declarat şeful UPU şi SMURD, dr. Hadrian Borcea. Victima este în stare stabilă.

Clădirea proprietate privată este lăsată în paragină de mai multă vreme, fiind parţial demolată. Plasa de protecţie amplasată asupra zidurilor care mai sunt în picioare este evident învechită.

Se pare că tânărul era un muncitor angajat de proprietarii casei dărâmate. "Nu pot să dau detalii acum. Am fost anunţaţi că s-a întâmplat evenimentul, vom merge să verificăm situaţia", a declarat Nicolae Hoduţ, director adjunct la ITM Bihor, responsabil pe probleme de Securitate şi Sănătate în Muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Inspectoratul de Stat in Constructii Bihor -UN ORGANISM INUTIL!!
Inspectoratul de Stat in Constructii Bihor mai exista? Acum ati scapat de LIPOVEANU, fost inspector sef judetean ! Daca se repeta nenorocirea de acum cativa ani,de la PLAZA,cand un om a murit si altii grav raniti, in urma ruperii unui planseu de beton datorita greutatii stratului de zapada ? V-ati inregistrat cu un eveniment in Oradea ? Nu v-a pasat nici atunci, cum nu va pasa nici acum pentru ca erati interesati in manevrari de fonduri, traduse in sponsorizari ,fiind implicata in aceste sustrageri banesti toata conducerea ,dir .Chindlea & Company.- nasul mafiei in construcii la acea vreme.Pe vremea respectiva dna.Lipoveanu era interesata mai mult de reparatiile facute prin curtile oamenilor, reclamate de pilosii Primariei lui Luncan, reparatii care nu aveau \\"autorizatie de constructie\\",insa Conf.Legii 50/91,nici nu era cazul, Dna LIPOVEANU insa,urmare a instructiunilor primite, propunea amenda. Lipoveanu este sluga MAFIEI din Bihor.
Postat 27 Ianuarie 2013, 23:12 de xyz-q
HAI LA CAZAN
Cazanul e inca incins,SMOALA e proaspata,haideti la BOTEZUL purificator, fratii mei din SISTEMUL mafiot
Postat 27 Ianuarie 2013, 15:04 de DRACUL
Oamenii sistemului
Sau poate ati devenit OMUL SISTEMULUI..... Curaj ! ....... Spuneti-o ! ...si apoi , ......ma pot duce sa ma culc. Atunci o sa dorm linistit, DUPA SFANTA RUGACIUNE.,........si apoi cum o vrea Dumnezeu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 00:50 de xyz-q
Oamenii sistemului
Dar Inspectoratul De Stat In Constructii Bihor nu are nimic de zis ?; dar Institutia Arhitectului Sef nu are are nimic de zis ? Cine si de ce s-au dat aprobari pentru acele autorizatii.? La aceste Intrebari ar putea sa ne raspunda Foarte bine dna LIPOVEANU (din ambele pozitii:si constructor si arhitect,chiar SEF),daca nu este prea ocupata cu strecureatul noaptea, pe furis ,la anumite adrese ale unor persone care trebuiesc AJUTATE (pentru ca asa i-au ORDONAT -oamenii SISTEMULUI-),ptr. ca aceste PERSOANE ,obligator trebuie sa castige LITIGIUL pe care il au cu altii( altii astia suntem NOI,contribuabilul de rand) .Asa se rezolva ptr.unii (PROTEJATI) aprobari de autorizatii,schite,CF-uri,iesiri din indiviziune dupa cum vine comanda.Pe urma ,floare la ureche -expert topograf,avocat,judecator,procuror ,trafic de influenta- PROCES CASTIGAT - de VOI. MISIUNE INDEPLINITA !! Si te miri ca pica gardul? ; dar cui ii pasa ? D-le Bolojan ,ai adus-o pe LIPOVEANU la Primarie,cea care contraviza toate magariile lui LUNCAN, \"marele \" Arh.SEF- de care ati vrut sa scapati de cum v-am ales Primar. DE CE ? ......DE CE ?..... DE CE ?...... Ce fac consilierii Dvs ? Sau poate ati devenit
Postat 26 Ianuarie 2013, 00:20 de xyz-q
Curios
Toate casele alea de prin zona aia au avut te miri ce \"probleme\" si s-au facut autorizatii de modificare, de renovare, nicidecum de constructie (dupa demolare). Asa au aparut ditamai constructiile in jurul lor, lipite, continuate sau crescute peste rapciugile de case vechi. Ma mir ca a cazut asa tarziu casa aia.
Postat 25 Ianuarie 2013, 11:33 de Dan C
Pt.jiji
AI DREPTATE! Mea culpa!!!!
Postat 24 Ianuarie 2013, 15:29 de Sargon
!!!!!!!!!
@Sargon......Asa si scrie baiiii!!!!Director adjunct!!!!!
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:56 de jiji
Confuzie?
Doamna ziarista, domnul Hodut nu mai este seful ITM Bihor. Este doar"sefut"(director adjunct)
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:50 de Sargon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON