URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2014, 13:28

Un scandalagiu a zdrobit maşina Poliţiei cu toporul şi i-a atacat pe poliţişti. A fost oprit doar după ce a fost împuşcat

Un scandalagiu a zdrobit maşina Poliţiei cu toporul şi i-a atacat pe poliţişti. A fost oprit doar după ce a fost împuşcat foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal cu focuri de arme, joi seară, în centrul comunei Sârbi, unde poliţiştii au fost obligaţi să-şi folosească pistoalele ca să imobilizeze un scandalagiu violent. Incidentul s-a produs cu puţin înainte de miezul nopţii, pe terasa unui local din comună.

"Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Biharia au fost sesizaţi în urma unui apel primit prin numărul de urgenţă 112 că o persoană înarmată cu un topor a spart vitrina unui bar şi a distrus mai multe mese aflate pe terasa barului", a explicat vineri purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Ajunşi la locul incidentului, poliţiştii l-au găsit pe Roman Chelemen într-un gang din apropiere, de unde acesta a început să arunce cu pietre, una nimerind girofarul autospecialei.

Apoi, când poliţiştii au coborât din maşină, individul a tăbărât asupra lor, însă pentru că nu i-a nimerit, s-a răzbunat pe maşină, zdrobind-o cu toporul. "Au fost lovite aripa dreaptă, luneta, parbrizul, oglinda şi geamul de la uşa dreapta spate", a precizat Dinu.

Încercând să-l oprească pe scandalagiu, unul dintre poliţişti a tras trei focuri în plan vertical, fapt ce l-a enervat şi mai rău pe Chelemen, care i-a atacat din nou, motiv pentru care oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, două dintre gloanţe atingându-i gamba piciorului stâng şi pulpa piciorului drept.

"Persoana se află în prezent internată la spital. La Sârbi s-a deplasat acum o echipă complexă de cercetare, condusă de un procuror de la Parchetul Oradea, care continuă cercetările, urmând ca, în funcţie de rezultat, să fie propusă soluţie corespunzătoare în cauză", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Din primele verificări, scandalagiul a mai avut probleme de comportament, dar şi antecedente penale tot pentru fapte comise cu violenţă. Joi seară, până la sosirea echipajului de poliţie, individul i-a băgat în sperieţi pe locatarii din apropierea localului, încercând să incendieze un depozit de butelii, iar apoi să spargă geamurile unei brutării.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Oradea, Roman Chelemen este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

„În prezent Chelemen Roman se află internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Ca atare, cercetările sunt continuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu persoana mai sus menţionată în stare de libertate", arată procurorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
:)
mai adaug cateva lucruri...scandalagiul este bolnav psihic fiind internat de mai multe ori la Nucet...si a mai fost inchis pentru tentativa de omor din cate stiu...foarte buna observatia lui MAX la care mai adaug ca era intuneric si in zona se afla un rastel plin cu butelii care ar fi putut exploda de la un glont...rastelul fiind la parterul unui bloc...ultimul lucru...voi fi curios ce vor comenta john, name sau altii ca ei cand, sper ca nu, scandalagiul va fi cercetat in stare de libertate...
Postat 22 Martie 2014, 23:30 de s3
ganditi logic
daca au tras trei cartuse de avertisment si cu doua l-au impuscat inseamna ca au tras mai multe focuri, dar asta nu inseamna ca au ratat tinta. pe urma, sa nimeresti piciorul unui om, adica o suprafata de aprox 80x15 cm, si aceasta aflata in miscare, in conditii de efort prealabil, nu e deloc usor nici macar in poligon cu atat mai putin intr-o localitate unde pe langa suspectul pe care trebuie sa ai maxima grija sa nu-l ranesti mortal, mai trebuie sa fii ff atent sa nu impusti din greseala eventuali "spectatori". chiar daca ar fi tras zece cartuse in aer, fara ca macar unu sa-l atinga pe scandalagiu, nu era nici o problema, era chiar mai bine, pt ca politistii nu s-au dus acolo sa impuste oameni ci sa aplaneze un conflict, arma si impuscaturile fiind ultimul mijloc la care trebuie sa apeleze e usor sa impusti mortal un om, dar ganditi-va ca respectivul ar putea fi bolnav psihic, si atunci sa te apuci sa-l impusti fara sa fi incercat alte mijloace? cred ca cei atat de viteji in fata calculatorului, dar care se c.a.c.a pe ei daca le strigi "bau", au vazut prea multe filme americane.
Postat 22 Martie 2014, 17:56 de max
E ușor să vorbești din taste
Bravo Poliției. Așa trebuie făcut. La ce vă așteptați? Să îi zâmbească oligofrenului în timp ce fuge cu toporul după ei? Ai tras în plan vertical și nu se oprește? La picioare. Simplu și de efect. Ce atâta tam tam? Toți suntem zmei din spatele tastelor.. Că doar noah.. Nu știe nici dracu cine suntem.. Bravo Poliției. Statul ăsta va funcționa când legea va fi aplicată. Dur și fără echivoc. La toate nivelele.
Postat 22 Martie 2014, 16:03 de Vasile Șimon
:)
nu sunt deloc frustrat john...dar poate tu esti vreun chuck norris al romaniei...intereseaza-te sa vezi cate persoane au fost pe strada in momentul scandalului cand nebunul flutura toporul in stanga si in dreapta si afla cati au sarit sa acorde sprijin politistilor...si iti spun eu ca politistii aceia nu au vrut sa omoare un om...nu a fost vorba de emotii sau frica...si pt asta merita respect...dar cei care nu cunosc detaliile evenimentului pot sa spuna orice...e democratie...o zi faina va doresc...
Postat 22 Martie 2014, 11:14 de s3
:))))
:)))))) ce commenturi. Cred ca S3 e ceva politist frustrat :)) iar acei politisti pe care ii cuprind emotiile si frica cand sunt chemati la interventie de genu, mai bine ar renunta la post. ar putea lucra ca si portari :))
Postat 22 Martie 2014, 08:57 de john
guta
Nu e exclus ca omul sa se fi miscat in timp ce politistii trageau la picioare, la varianta asta v-ati gandit, domnilor puscasi postaci? Sau poate era intepenit in pozitia tinta piept nr. 1, cine stie, si atunci intr-adevar e inexplicabil si va inteleg nedumerirea.
Postat 22 Martie 2014, 01:04 de laurentiu
pt name
au fost solicitati pt scandal...nu li s-a spus ca acolo ii asteapta un nebun cu un topor in mana care pana la sosirea Politiei a spart geamuri si a rupt mese...ma intreb daca politistul ce a tras baga cel putin zece boabe in el ce spunea opinia publica???ca e prea mult???usor vorbiti...v-as vedea eu acolo in locul acelor politisti cre au fost acolo...si care va apara pe voi, comentatorii de ocazie, cand aveti necazuri...si sunati pt orice prostie la 112...atata stiti...
Postat 21 Martie 2014, 22:41 de s3
name are dreptate :))
:))))) oare banii cheltuiti de stat, din banii publici, pe antrenamentele politistilor, s-au cheltuit degeaba? bine ca avem tot felu de unitati militare, poligoane....politistii fac antrenamente, in urma carora primesc calificative fff bune, dar ei...vai de ei...au nevoie de mitraliera sa nimereasca un cretin betiv. iar daca nu se cred in stare, au emotii, sau alte chestii de genu, sa ii lase pe altii competenti in locu lor. La cate antrenamente au, ar cam trebui sa nimereasca de la vreo 2-3 metri, ca sigur nu au tras de la 100 de m. :))) pilele asigura postul, nu pregatirea, si in situatii de genul asta se vede
Postat 21 Martie 2014, 18:41 de HTC
pentru Name
Ai dreptate Name.Au fost solicitati pentru un motiv anume, nu din gluma. Ai tras un foc de avertisment in plan vertical, dupa care tragi asupra lui, fara discutii! El era singur, oamenii legii erau cel putin 2....bine ca l-au nimerit :-))) Si nu ma luati ca nu stii cum e sa tragi cu o arma, ca am tras de destule ori ;-)
Postat 21 Martie 2014, 16:39 de carp3
mda...
din senin:)) nu o venit din senin, stiau pentru ce au fost chemati! nu era din senin, si iti garantez ca 80% din ei daca se face un test nu stiu trage cu pistolu! daca vrei, iti si spun cum se fac intrarile la politie! vrei si tu un post? :P
Postat 21 Martie 2014, 16:12 de Name
mda...
Esti foarte destept tu asa de felul tau ! As vrea sa te vad pe tine intr o situatie de genul cand din senin vine un nebun la tine cu un topor si te ataca ! Oare ar fi la fel de usor ca si in fata ecranului ? Te asigur ca nu ;)
Postat 21 Martie 2014, 14:19 de x
experti
"oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, două dintre gloanţele trase atingându-i gamba piciorului stâng şi pulpa piciorului drept". Ar trebui sa faca mai multe ore de tragere :)) daca li se terminau cartusele si nu il nimerea? :)) o luau la fuga!
Postat 21 Martie 2014, 14:13 de Name
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON