URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2010, 18:43

Un orădean bate România pe jos ca să scape de rate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cristian Duma, orădeanul care face turul României pentru a face rost de bani să-şi plătească datoriile de la bancă, a parcurs primii 100 de kilometri din marşul său şi a ajuns vineri la Arad.

Extenuat şi cu bătături sângerânde la ambele picioare, tânărul nu vrea, însă, să se oprească, sperând că cineva va auzi strigătul lui de durere şi îl va ajuta să scape de ratele care l-au adus în pragul disperării. "Tot venitul soţiei şi jumătate din salariul meu se duc pe ratele la bancă. Avem doi copii, de 6 şi de un an, abia ne descurcăm. Vreau să scap măcar de restanţe", le-a spus ziariştilor Cristian Duma.

Până la Arad, a avut numai peripeţii. În Chişineu Criş a fost lăsat să facă un duş la un hotel, dar a dormit pe gazon deoarece nu erau camere libere. Apoi, în localitatea Şimand, l-a prins o ploaie cu grindină şi a stat toată noaptea ascuns sub un copac. În Zimandul Nou, o familie l-a lăsat să doarmă în casă şi i-a dat o masă caldă, după care şi-a mai petrecut o noapte într-o baracă.

Orădeanul speră să primească ajutor. "Din 18 milioane de români sper să fie măcar câţiva cu suflet mare. Altfel nu ştiu ce o să se întâmple", a spus tânărul care, după ce s-a odihnit puţin într-o staţie de tramvai din Arad, a pornit vineri seara spre Timişoara.

Cristian Duma a pornit, luni, într-un tur al României, pe jos, încercând să atragă în acest fel atenţia tinerilor asupra problemelor pe care le pot crea ratele bancare şi cu speranţa că va găsi români care să îl ajute să iasă din impasul financiar în care se află. Tânărul a luat un credit ipotecar de 27.000 de euro, cu o rată 680 de lei care s-a dublat în prezent, motiv pentru care a ajuns în imposibilitatea să le plătească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
anca
anca,daca taceai,filozof ramaneai! omul munceste,creditele le-a luat in perioada cand romania o ducea bine mersi,adica inainte de explozia problemelor fiinanciare de peste ocean,iti iei un credt pt. ca nu iti permiti sa construiesti o familie peste 20 de ani cam in atata timp ai nevoie sa strangi banii respectivi sau poate mai putin,tot ce a facut a fost ok pt. orice roman,luam un credit,stim ca asta ne este venitul si totul e ok,banciile sunt de acord,pana la un moment dat,chit ca stiu ca venitul tau este de X ei te mai "incarca" si nu prelungeste viata de plata a datoriei,ai de unde plati?nu pt. ca nu mai ai venitul mai mare ci a ramas acelasi,locuinte anl?probabil daca este "pila" cuiva ,ca tine,iaras "probabil" cand afirimi de ce nu a cautat la anl,cersetorie?nici vorba,e un gest uman sa cauti ajutorul la semenii tai,nu prin tramvaie unde "tu" oferi 50 de bani,tot probabil si inca o probabilitate de a mea,esti crescuta de parinti si tot de ei ajutata,pt. ca daca ai avea situatii limita in mod sigur l-ai deplange pe nefericitul cristian duma,asta e..nu ne nastem toti cu aceasi parinti.
Postat 17 Aprilie 2010, 17:55 de vasi
mai, mai
gestul lui e aberant sa merga sa munceasca nu sa cersesca toti stim ca creditele sunt pentru prosti acum primaria le dadea casa anl asa sa si platesca ratele.......nu mi se pare un gest demn de lauda deciziile proaste sa aiba grija de copii......cersitul nu e de incurajat.
Postat 17 Aprilie 2010, 16:49 de anca
multumesc
multumesc laura gal,nu credeam ca ziarul va depasi aceste bariere de "rivalitate" intre ziare,prezentaraea cazului impresionat in care se afla multi alti romanii lasati in voia sorti si in mainiile "rechiniilor" financiari din romania de politica dusa de pana acum a tuturor guvernantilor care sau perindat la putere din 89',e un semnal "slabut" de alarma pt. politicieni,"NOI" romanii avem nevoie de protectie sociala impotriva acestui gen de capitalism care a tabarat agresiv asupra romaniilor,nexeperimentati romani dupa zeci de ani de comunism sunt ceea mai usoara prada a insititutiilor bancare cu vechime,intrumentele actuale au fost inventate cu mult inaintea veniri democratiei in romania,au fost doar diversificate si cu ajutorul unei clase politice usor "coruptibile" au avut acces pe piata romaneasca,romania ar trebui sa stopeze aceste gen de "camatarie" pt. ca altfel nu se poate numi,cresti ratele si sau dobanziile unui muritor de rand chit ca un contract ar trebuii sa ramana neschimbat in logica semnari lui,"NOI" romanii avem sanse de izbanda doar cu pressa pt. ca legistlatia cat de incorecta a fost facuta nu ne va da niciodata castig de cauza in orice instanta din romania,este ne
Postat 17 Aprilie 2010, 16:36 de vasi
?!
dar cine la pus sa se imprumute de la banca?!
Postat 16 Aprilie 2010, 22:04 de polo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON