URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2015, 08:44

Un orădean acuză Consiliul Local: "Aţi dat foarte rău în bieţii pensionari!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali s-au înţeles între ei, dar nu şi cu orădenii. Desfăşurată rapid şi fără intervenţii deosebite, prima şedinţă de Consiliu Local din 2015 a fost tulburată doar de intervenţia reprezentanţilor orădenilor nemulţumiţi de hotărârile luate de aleşi.

În luarea de cuvânt pe care a avut-o la sfârşitul şedinţei, pensionarul Pavel Negruţ (foto) a protestat împotriva hotărârii adoptate luna trecută de deliberativul local cu privire la taxarea pensionarilor cu 6 lei, jumătate din taxa de intrare a unui adult în ştrandul Ioşia, în condiţiile în care până acum aceştia beneficiau de gratuitate.

"Aţi dat foarte rău în bieţii pensionari!", i-a acuzat Negruţ pe consilierii locali. Pensionarul le-a reproşat aleşilor că taxează cu 6 lei intrarea în ştrand pentru apa termală care izvorăşte din pământ în condiţiile în care "pe vremuri s-au încălzit cele cinci băi populare din oraş cu lemne şi era doar 2 lei intrarea".

Pensionarul a mai spus că măsura taxării loveşte într-o categorie socială care cuprinde inclusiv orădeni fără acces la o baie decentă. "Sunt unii care nu au nici WC în curte, nici apă trasă în casă", a zis Negruţ.

Bătrânul le-a bătut consilierilor obrazul, reproşându-le că au uitat de unde au plecat şi i-a avertizat că vor ajunge la rândul lor pensionari. "Vă rog să vă uitaţi şi la cei de jos, că acolo veţi ajunge şi dumneavoastră", a spus vârstnicul.

De asemenea, Paul Negruţ le-a reproşat aleşilor decizia mutării statuii Voievodului Mihai Viteazul din Piaţa Unirii în cartierul Rogerius. "Ce aveţi cu Mihai Viteazul că vreţi să-l mutaţi în fostul cimitir Olosig?", a întrebat pensionarul. Întrebarea a rămas fără răspuns.

Tot fără răspuns a rămas şi intervenţia lui Andrasi Laszlo, reprezentantului asociaţiei de dresaj Agility, care s-a prezentat din nou în faţa consilierilor locali pentru a cere un amplasament pe care să îşi poată dresa câinii. "De la domnul Beltechi sunt trimis la domnul primar Bolojan şi invers. Nu mai vreau să fiu luat în bătaie de joc", a protestat Andrasi.

Tot ce a reuşit reprezentantul asociaţiei Agility a fost să se facă ascultat. Preşedintele de şedinţă, consilierul local Cristian Puşcaş, i-a promis că problema sa a fost notată şi va fi luată în discuţie. Dar asta nu înseamnă că va fi îşi rezolvată conform aşteptărilor reclamantului.

De altfel, cea mai bună dovadă în acest sens a fost prezenţa în sală, ca de altfel la toate şedinţele deliberativului local din ultimele luni, a reprezentanţilor Centrului Creştin Salem. În timpul şedinţei aceştia au ţinut din nou în mâini bannere cu mesajele "Vrem drumul public înapoi!" şi "Stop exproprierii abuzive!".

Protestatarii sunt revoltaţi de proiectul municipalităţii de a expropria o fâşie de teren aparţinând centrului Salem pentru realizarea unui drum public pentru a lega zona străzii Grigore Moisil de şoseaua de centură.

Intervenţiile orădenilor participanţi la şedinţă au fost singurele care au tulburat liniştea primei şedinţe de Consiliu Local din 2015. Reuniţi în şedinţă extraordinară, aleşii orădenilor au aprobat în circa 25 de minute, cu unanimitate de voturi, toate cele 14 puncte de pe ordinea de zi.

Printre altele, consilierii au aprobat strategia de dezvoltare a serviciului de salubritate pentru următorii 10 ani, amplasamentele în care vor presta munci în folosul comunităţii beneficiarii de ajutor social şi participarea municipiului ca partener asociat în proiectul de cooperare transnaţională "TRI-AID-Politici antidrog, fără frontiere".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ori strand ori gunoi !!
Nici transformarea strandului ca loc de agreement intr-o spalatorie publica gratuita nu este normal. Ultima data cand am fost la acest "strand" Nu am avut curaj sa intru in "apa" putitoare a pisat si jegoasa. Pentru pensionari daca nu au unde se spala se pot face cateva cabine separate, cu intrare separate cu dusuri gratuite si gata tambalaul !
Postat 11 Ianuarie 2015, 20:42 de scortosul
"Aţi dat foarte rău în bieţii pensionari!"- Dati foarte rau in toti oradenii !
"Aţi dat foarte rău în bieţii pensionari!"- .. . dati foarte rau in toti oradenii,dragii nostri alesi ! Asa sa va ajute Dumnezeu !
Postat 09 Ianuarie 2015, 19:30 de platona
Interesele Primariei si ale Consiliului Local nu au concorda cu cele ale cetatenilor Oradiei
Participarea publicului precum si luarile de cuvant la sedintele de Consilu Local sunt considerate de Primarie (Bolojan %Co)necesare pentru a indeplini procedura aprobarii unei hotarari,fara a lua insa seama de opinia acestora .Cat timp Masina de vot fuctioneaza,HCL va executa intocmai dorintele si ordinele primarului Bolojan. ......in totalul dispret al interesului oradeanului onest.
Postat 09 Ianuarie 2015, 17:43 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON