URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2012, 14:41

Protest inedit: Un orădean a scos la vânzare zăpada din faţa casei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean care locuieşte pe strada Primăriei a găsit o metodă inedită de protest. "După ce mi-am curăţat de zăpadă locul de parcare din faţa casei, Primăria a venit şi mi-a pus aici un morman de zăpadă adunată din parcarea Primăriei", a povestit bărbatul, a cărui locuinţă e chiar vizavi de intrarea în parcarea interioară a Primăriei.

Drept urmare, orădeanul, care nu a vrut să-şi dezvăluie numele, a decis să pună în mormanul de omăt mai multe mesaje: unul prin care anunţă că vinde zăpada pentru preţul de 5 lei kilogramul, iar un altul prin care cere un abonament de parcare pentru zăpada care "staţionează" în faţa casei lui.

"Eu plătesc lunar un abonament de parcare, ca să pot să-mi las maşina în faţa casei. Săptămâna aceasta nicăieri pe strada Primăriei n-am putut parca", spune bărbatul.

"Super ofertă pentru firmele de curăţenie care şi-au luat banii cu sacii pentru contractele de deszăpezire din Oradea. Oferta este valabilă şi pentru funcţionarii publici", a mai scris el, alături de preţul zăpezii pe care o vinde.

De asemenea, orădeanul a pus pe mormanul de zăpadă şi mai multe tichete de parcare. "Să nu vină Poliţia Locală să-l amendeze...", a explicat el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
LOL ce marfa
daca toti ar face la fel tara aceasta ar merge in linie dreapta nu s-ar mai rostogoli.....felicitari domnule de pe primariei.....ati vazut caci dupa aceea s-a facut curat dar numai pina linga loto.....cei care au pareri proaste despre fapta ta cred caci acum s-au trzit din moarte clinica si nu sint in tema cu realitatea...
Postat 09 Februarie 2012, 15:12 de George
Cinismul si batjocura Primariei: au aparut blocatorii de roti
Bravo protestatarului! Loc de parcare la domiciliu = 2 linii vopsea = 800 lei/an. Despre asta este vorba! A nins lin (fara viscol sau vint) mai putin de 2 zile. Asa e in tot orasul dupa o saptamana de cand a inceput sa ninga! In schimb se blocheaza rotile masinilor din parcarile magazinelor ca sa mai incaseze Primaria niste bani. Pe strazile adiacente acelor magazine n-a trecut nici visul vreunui utilaj de deszapezire!!! @ana: Citeste atenta, talibano: tipul isi curatase locul de parcare. Numai bine au avut baietii unde depozita zapada!
Postat 09 Februarie 2012, 08:09 de Paul
reteta
reteta este : la viteza mare 4 baieti - 2 cu cate o roaba si 2 cu cate o lopata se muta vis a vis in fata portii primariei in timp de executare max. 30 de min.
Postat 08 Februarie 2012, 20:47 de Cris
zapada de vanzare
Mi-ar place sa ne adunam la noapte cativa s-o mutam in fata primariei !
Postat 08 Februarie 2012, 19:26 de suparatu
a@yahoo.com
Ce dus cu pluta e protestataru. Nu are dreptate si nu mai strigati ca ati platit servicii. E un oras sarac si o tara saraca... de unde vreti servicii de calitate.?Uitati-va cat platiti taxe pe an si transformati suma in euro.... si apoi calculati cat sunt taxele in Europa. Saracia e realitatea nefericita a romanilor, dar sa speram la mai bine. Voi credeti ca drumurile intr-un oras cat Oradea se curata cu 14 masini? Sa fim seriosi. Si de ce nu au mai multe masini si nu fac fata? pentru ca nu au bani. Iar locul din fata casei si trotuarul se curatat cu lopata de locatar nu de Primarie.
Postat 08 Februarie 2012, 19:22 de ana
marcell
ha ha ha ce tare, este cel care de nevoie a devenit inspirat si inventiv...in realitatea cruda! sper ca va reusi totdeauna. felicitari... p.s.sunt site-uri in care se pot promova ce vreti sa vindeti, sau sa donati, de la proprietati la.....
Postat 08 Februarie 2012, 19:12 de m
bolovane, ti-ai dat cu firma-n cap la faza asta
felicitari celui cu ideea. ar fi trebuit sa dea in judecata primaria. doar a platit un serviciu de care nu numai ca nu poate beneficia, ci primaria il impiedica intentionat, punand zapada pe locul lui de parcare.
Postat 08 Februarie 2012, 16:51 de xfiles
LOL
Inca n-a adus nimeni banii. Mai asteptam.
Postat 08 Februarie 2012, 16:34 de Vecinul
ne place-n centru!
bine ai facut, domnule anonim ce vinzi zapada! asa ar trebui sa facem toti, poate ne-o scad astia de la domnie din impozit; pacat, totusi, ca daca am face-o, n-ar vedea nici naiba, ca nu cred ca ei circula pe strazi; ei se teleporteaza si se culca ba pe-o ureche, ba pe alta. si apropo, domnilor: ati delimitat parcari peste tot in orasul asta. eu stau pe iuliu maniu; as vrea sa imi platesc abonament de parcare de domiciliu; veniti sa inscitpionati locul meu de parcare in consecinta? nu de alta, dar daca tot platesc acel nenorocit loc de parcare, macar dupa 16.00 sa pot parca in liniste si pace...
Postat 08 Februarie 2012, 16:26 de vifor
ceva normal
e normal sa treaca cu plugurile si sa-ti blocheze iesirea din parcarea de la bloc?bine ca nu ne pune sa o si topim noi,ca stiti sa va bateti joc de cei de rind,sint convins ca marii "boieri"din oras nu au problemele noastre,doar a lor e primaria,noi doar ii votam,chiar vreau sa stiu ce au facut pt cetatenii de rind,ca nu simt sa se fi imbunatatit traiul oradenilor,din contra toate utilitatile publice sint mai scumpe
Postat 08 Februarie 2012, 16:05 de luky
De vanzare !
Boloian de vanzare ! Il vindem pe boloian !
Postat 08 Februarie 2012, 15:46 de Il dam si gratuit !
hm
Rusine, Primariei Oradea, si edilului sef. si pentru problemele cauzate de zapada si pentru: pe strada Beldiceanu, in vara s-a introdus canalizarea si apa potabila, de 2 zile nu mai avem apa, pentru ca s-a spart instalatia - (a inghetat deoarece nu au fost introduse la adancimea normala)lucrare facuta de firmele Primariei(primarului, fostului viceprimar). Deviza primarului nostru este sa faci oricum , dar sa faci, dar il intreb pe domnul primar lui i-ar placea sa ramana fara apa pana se dezgheata pamantul, pana vine primaria sa constate defectiunea, pana se repara? Si cheltuielile pentru reparatii din ce bani sunt ? RUSINICA!!!
Postat 08 Februarie 2012, 15:07 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON