URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2013, 17:40

Un orădean a fost prins în flagrant când şpăguia un poliţist în trafic. Agentul e la al doilea denunţ!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, după ce, joi după-amiază, a încercat să şpăguiască un poliţist care îl prinsese în trafic la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare provizorii expirate.

Pentru a scăpa de dosarul penal, bărbatul, pe numele său Nicolae Horjan, i-a oferit bani poliţistului, care i-a dat impresia că a acceptat trocul şi i-a cerut să revină cu banii în faţa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară de pe strada Armatei.

Totodată, însă, agentul a sesizat poliţiştii Direcţiei Generală Anticorupţie Bihor, care, sub coordonarea unui procuror, i-au organizat orădeanului o acţiune de prindere în flagrant.

Potivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, bărbatul a fost ridicat imediat ce a înmânat poliţistului banii promişi, 200 lei şi 20.000 forinţi, şi a fost condus la sediul Parchetului, pentru audieri.

"La finalul audierilor, persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor", a mai spus Popa.

Subofiţerul, agent în cadrul Biroului de Ordine Publică din Poliţia municipiului Oradea este la al doilea denunţ făcut împotriva unor persoane care au încercat să îl corupă.

În august 2011, el a reclamat un cetăţean austriac care a încercat să-i ofere bani ca să nu întocmească dosar penal şoferului său, după ce acesta a fost prins băut la volan şi a refuzat atât testarea cu etilotestul cât şi recoltarea de probe biologice.

Cetăţeanul austriac a fost reţinut, arestat pentru 10 zile, iar ulterior condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 10 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
inscenare...
mi se pare o inscenare.....nu e okei sa spui da si apoi sa mergi cica sa autosezisesi colegii.....mita se refuza categoric, daca a spus da deja miroase a tentativa clara....dar deh....la noi politistii nu o sa scoata ochii la colegul lor ....doar stim noi proverbulcorb la corb nu scoate ochii....sa te folosesti de pozitia si uniforma care o ai e grav...in orice stat civilizat un asemenea comportament din partea unui politist ar fi sanctionat ca atare.....dar la noi drepturile omului si cedo sunt o poveste de adormit de copiii... G.R. CEA
Postat 15 Martie 2013, 16:43 de NLG
mda...
Stati linistiti, dragii mei, nu se intampla asa ca is ei niste virtuozi, ci pentru ca toti stau cu morcovul gura... aaa, scuze, in sfincter, asteptand sa pice capetele a aproape 30 dintre ei. Zice-se ca acum, prin martie/aprilie se va intampla. Ei si acum, vedeti si voi de ce poate fi pana chiar si lupul paznic la oi. Ah, apropo, Anti-Vlad... oare esti pe lista neagra, de musti in halul asta? Stii... inca Politia Animalelor nu s-a constituit, sa te scape de eutanasiere. Deci aibi de grija, monser. Dar da, mi-ar conveni ca toti slujbasii statului, ai nostri, sa fie la fel de corecti precum cel citat mai sus. Am putea avea macar sperante de mai bine.
Postat 15 Martie 2013, 10:52 de H. Himmler
sa l felicitam
care i kaktul ala care a refuzat peschesul? sa ne ferim de el sau urmeaza sa fie promovat intr o functie pentru faptele sale!
Postat 15 Martie 2013, 09:06 de mick
Vlad, om de nimic
Daca accepta spaga si era denuntzat de cetatean te-ai fi crizat pe aici ca toata politia e corupta. Daca n-a acceptat spaga si a semnalat tentativa de corupere te dai mare pragmatic simpatizant cu \"bietul\" cetatean corupt. Esti un om de *, Vlad. Cand te vezi in oglinda poti sa iti trimiti o flegma din partea mea, jegule. Sa-ti fie rusine.
Postat 14 Martie 2013, 22:15 de Anti-Vlad
Haha
Eu zic sa i se dea inchisoare pe viata, este de neiertat gestul bietului barbat. Asta ne lipsea, o stire despre un om care a avut ghinion.
Postat 14 Martie 2013, 19:40 de Vlad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON