URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2016, 18:07

Un orădean a ajuns la spital după ce a fost acroşat de un tramvai în zona Gării

Un orădean a ajuns la spital după ce a fost acroşat de un tramvai în zona Gării (foto: Ionut Sarbu, pe Info Trafic Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 48 de ani a ajuns, marţi seară, la spital, după ce a fost acroşat de un tramvai care circula dinspre Gară spre Stadionul Municipal, chiar la trecerea de pietoni de după intersecţia cu strada Berzei.

Deocamdată, Poliţia Rutieră şi echipaje de Criminalişti fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate circumstanţele accidentului, circulaţia în zonă fiind temporar oprită. Se pare că bărbatul a fost lovit de lateralul tramvaiului, existând posibilitatea ca acesta să se fi dezechilibrat şi să fi căzut spre acesta.

"Vagonul 9 circula pe linia 3 Roşu, din direcţia Gară spre strada Berzei. Din câte am aflat, la trecerea de pietoni tramvaiul a accidentat un bărbat în vârstă de 40-45 de ani. Deocamdată Poliţia ia măsurători şi face cercetări la faţa locului. Vom reveni cu detalii pe măsură ce le aflăm şi noi", a declarat pentru BIHOREANUL Viorel Mircea Pop, directorul tehnic al OTL.

Sursele BIHOREANULUI spun că, în urma testelor cu etilotestul, s-a dovedit că nici vatmanul şi nici pietonul nu consumaseră alcool. Bărbatul acroşat de tramvai nu a suferit leziuni serioase, ci s-a ales doar cu escoriaţii, el fiind însă transportat de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD la spital pentru analize detaliate.

UPDATE:

Potrivit comisarului de Poliţie Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că, la intersecţia Pieţei Bucureşti cu strada Berzei, vatmanul tramvaiului 3R "nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat în vârstă de 48 de ani din Oradea care se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni şi l-a acroşat".

Poliţiştii rutieri vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@ironi-k
Ma, vezi ca te repereaza din 2 pasi si 3 miscari astia de la politie si iti ia carnetul de sofer, intrelo-pule ! Asa cum meriti. Cine ti l-a dat, sa fie concediat!
Postat 01 Decembrie 2016, 19:27 de Iness
Pentru Ironi-k
Ai fost acolo si ai vazut ce sa intamplat sau comentezi doar ca sa nu taci. Pun pariu ca esti unul ditre cei care apasa pe claxon in loc sa apese pedala de frana atunci cand vede un pieton pe trecere, lucru pe care de fapt la facut si vatmanul acestui tramvai. Din punctul meu de vedere pietonul nu a fost acrosat deoarece el a ajuns sub tramvai intre rotile din fata, daca era acrosat nu ajungea sub tramvai.
Postat 01 Decembrie 2016, 13:34 de Adrian123
Da... un alt dobitoc...
E plin din pacate si de dobitoci ca tine, nu acordati nici un fel de prioritate, cu un dispret total pentru viata copiilor, batranilor si a celorlalti pietoni care traverseaza regulementar. De unde stii ca nu s-a asigurat? Esti genul de gunoi care cand se apropie de trecerea de pietoni accelereaza sa le i-a fata la pietonii care nu au ajuns in mijlocul strazii. Ironi-k sa fii cand copii tai, sau parintii tai sau tu vei ajunge cu oasele zdrobite pe o trecere de pietoni. Gunoiule.
Postat 30 Noiembrie 2016, 11:34 de vasyion
.....
.. un alt dobitoc care daca vede o trecere de pietoni, trece ca boul...era greu sa se uite stanga-dreapta si sa astepte 2-3-secunde, dupa care sa traverseze.....e plin orasul de asemenea specimene...
Postat 29 Noiembrie 2016, 18:40 de ironi-k
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON