URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2019, 12:18

Un nou val de spargeri de locuinţe în Oradea: Hoţii au luat la rând vilele din cartierul Grigorescu

Un nou val de spargeri de locuinţe în Oradea: Hoţii au luat la rând vilele din cartierul Grigorescu foto generic, turnusfatului.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou val de spargeri de locuinţe a avut loc în ultimele săptămâni în Oradea, hoţii luând la rând vilele de pe mai multe străzi din cartierul Grigorescu.

Potrivit locuitorilor din cartier, spărgătorii de locuinţe au „lovit” pe străzile Iustin Popfiu, Atanasie Popa, Episcop Vasile Hossu, Ștefan Lupșa, Fabin Imre, Hack Halasi Gyula. „Eu nu sunt printre cei păţiţi, dar am sunat la Poliţie pentru că am văzut o dubiţă albă care a patrulat în ultimele zile pe aici. Am văzut-o şi eu, şi alţii. Mergea încet pe străzi”, a explicat BIHOREANULUI unul dintre orădenii care locuiesc în cartier.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că în cartierul Grigorescu au avut loc în ultimele zile 7 infracţiuni de furt, dintre care 3 au fost sub forma tentativei, adică hoţii au fost întrerupţi de proprietari şi au fugit.

În toate cazurile, hoţii au intrat în locuinţe prin efracţie, sărind gardul şi spărgând geamurile imobilelor, luând la plecare electrocasnice, bijuterii şi bani.

"Există un cerc de suspecţi, iar poliţiştii orădeni fac cercetări pentru identificarea şi prinderea autorilor, respectiv pentru recuperarea prejudiciului", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în luna aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea a trimis în faţa instanţei patru spărgători care, în ultimul an, ar fi comis 14 spargeri de locuinţe, dintre care 7 comise în cartierele Grigorescu şi Oncea din Oradea, au furat bani şi bijuterii în valoare de peste 300.000 lei. 

Pentru a evita astfel de necazuri, poliţiştii le recomandă orădenilor să nu divulge informaţii referitoare la vecini, cum ar fi programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă sau numărul de telefon.

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să depoziteze obiectele de valoare, cum ar fi banii, bijuteriile sau documentele într-un loc sigur, să fie atenţi să nu piardă ori să nu li se fure cheile, iar la plecare să verifice dacă au încuiat uşile, ferestrele.

De asemenea, cetăţenii din mediul rural şi cei care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone sunt avertizaţi să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor, iar dacă nu le folosesc pentru o perioadă mai lungă de timp, să ia legătura periodic cu vecinii sau rudele din zonă, care să verifice sistemul de securitate al locuinţei, iar dacă găsesc probleme, să sesizeze în cel mai scurt timp poliţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Colonelu_Nelu
Comentariul nu este adecvat articolului! STS nu securizeaza casele oamenilor si nici nu răspunde de gradul de infractionalitate! În cazul acestui oras Oradea, managementul poliției lasa de dorit, lipsa partidelor pe zi si noapte se vad simțite. Din pacate un polițist oradean din 8 ore lucreaza efectiv 3 ore restul e la masa, face pe taximetristul pt sefi ori sta la cafea cate doua ore in diferite procuri sau virtuți. Aceasta este cauza infracționalității crescute!
Postat 31 Iulie 2019, 10:23 de Adrian_Preda
MESAJ PENTRU CETATENII CARTIERULUI GRIGORESCU
Primaria Oradea are un contract de consultanta in desfasurare de 3 ani in valoare de 54.000 lei fara TVA cu Ioan Rosie, fostul colonel de la STS. In plus, Colonelul Rosie beneficiaza si de o pensie speciala anuala de 106.000 lei. In total 160.000 de lei incaseaza colonelul Ioan Rosie sa ne securizeze Oradea. In 2019 este pentru prima data dupa 20 de ani cand pe www.politiaromana.ro Oradea a fost retrogradata la Grad de Criminalitate RIDICAT. 20 de ani a fost Mediu. Daca doriti sa il felicitati pe profesionistul Ioan Rosie pe care noi oradenii il platim cu 160.000 de lei fara TVA in fiecare an, va invit cu drag sa il felicitati la numarul de telefon: 0745.120.650. Atentie insa sa nu va raspunda obrasnic precum fetei de la Caracal!
Postat 30 Iulie 2019, 19:00 de User anonimizat
Recidiviști
Facem pariu că sunt recidiviști? La ce drepturi au, nici nu mă mir că nimeni nu se mai sperie de pușcărie!
Postat 30 Iulie 2019, 18:17 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON