URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2011, 17:05

Un nou caz de ultraj asupra poliţiştilor: Echipaj al Poliţiei Rutiere, atacat cu un par

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cazul unui ultraj comis asupra a trei poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Salonta, atacaţi în urmă cu o săptămână cu un par de o familie din localitate.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, cele trei persoane, soţ, soţie şi fiul acestora, sunt cercetate pentru o altercaţie pe care au provocat-o după ce băiatul a refuzat să se legitimeze.

"Maşina condusă de tânăr a fost observată joi noaptea, în jurul orei 1, de echipajul Poliţiei Rutiere în trafic, mergând foarte încet în trafic. Cum poliţiştilor li s-a părut suspect, unul dintre cei din echipaj i-a făcut semn regulamentar şoferului, ca să oprească, moment în care acesta a demarat în trombă. Echipajul a pornit în urmărirea maşinii care a oprit 100 metri mai încolo, în faţa unei case, iar poliţiştii au blocat uşa şoferului, cerându-i să se legitimeze. Acesta, însă, a refuzat, dar a început să strige şi să claxoneze până când din locuinţă au ieşit două persoane, care s-au dovedit părinţii săi", a explicat Gavra.

Al doilea caz

Din datele deţinute de procurori, atât bărbatul cât şi femeia şi fiul lor au adresat cuvinte jignitoare poliţiştilor şi i-au îmbrâncit, bărbatul ameninţându-i şi cu un par. "Bărbatul mişca în stânga şi în dreapta parul, înjurând, iar femeia şi fiul lor l-au împins pe unul din poliţişti în şanţ, acesta fiind obligat să reacţioneze. A scos spray-ul paralizant şi l-a folosit, pulverizând spre cei trei, pentru a se apăra", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Vineri, în urma sesizării făcute de poliţiştii salontani, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta au demarat cercetările în caz, cele trei persoane având deocamdată calitatea de făptuitori.

"Este al doilea caz de ultraj împotriva poliţiştilor, în decurs de o săptămână. Miercuri, un tânăr de 25 ani din Roşiori a fost arestat după ce, băut fiind, a lovit cu pumnii un poliţist care îl amendase pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice", a mai spus prim-procuroul Viorel Gavra.

Relaţii politice

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul care a scos parul la poliţişti, Ilie Pantea, este om de afaceri, patronul unui depozit en gros de băuturi alcoolice SC Olimp Serv SRL Salonta şi sponsor al PSD.

Fiul lor, Claudiu, este un personaj cunoscut poliţiştilor din Salonta, fiind sancţionat în mai multe rânduri. El a fost amendat toamna trecută pentru încălcarea Codului Rutier şi s-a ales cu permisul suspendat după ce a depăşit neregulamentar o coloană oficială iar pe urmă i-a ameninţat pe poliţiştii care l-au oprit cu excluderea din sistem deoarece "are relaţii politice".

Tot în toamna anului trecut, tânărul a fost sancţionat şi pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor după ce în maşina sa au fost găsite mai multe cartuşe de armă în timp ce se întorcea de la o partidă de pescuit, dar şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice deoarece, beat fiind, s-a luat la bătaie cu un alt om de afaceri dar şi cu tatăl său, care a intervenit să-l tempereze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
jos comunismul!
mai sa fie! si eu care credeam ca vremea comunismului e demult apusa! da nu se mai tremina cu ideile astea? doar se stie ca d-l pantea senior si, in consecinta, d-l pantea jr sunt alergici la politie. reactia lor, doar la vederea politistilor, este una de-a dreptul violenta, si ma refer aici la eruptii cutanate, stranut, tuse cu spasme, etc. deci, se prea poate ca acei politisti sa fi interpretat gresit atitudinea lor: cand i-au imbrancit era probabil suflul stranutului, cand i-au amenintat cu parul, probabil voiau sa se scarpine ca ii mancau pielea (de la alergie). dar vocabularul, vocabularul de la ce-o fi fost?! si repetatele incalcari ale legii, tot de la alergie or fi fost? PS: recomand claritine, pe viitor, atentie insa la doza...
Postat 08 Martie 2011, 19:38 de contemporan
faptasii fug incet !
Din pacate,stimata d-na Gal,credibilitatea politistilor,fie ei rutieristi ori frontieristi,e in plina degringolada,mai abitir ca graficul lefurilor domniilor lor din vara incoace;de ce i am crede a priori mai degraba pe ei decat pe "parati"? In ce priveste obiectivitatea procurorilor - vai !- in cazuri de aceasta natura ea se etaleaza cu gingasie - pe o scara alfabetica exemplificand - intre "a" si "b". Multa panica jurnalistica pt. aproape...putin,finalmente.Pan' la coada,junele recalcitrant era,da ori ba,vinovat de altceva decat de banalul ghinion de a se deplasa cu o viteza relaxata si focalizatoare a 3 perechi de ochi suspiciosi,excesiv de vigilenti si stralucind la unison de autoritate?
Postat 07 Martie 2011, 23:24 de ioan
pentru nenea Ion
Dar curajos esti, nea Ioane! Esti ,,adevarat" ! Sa calomniezi un sef de politie si sa-l ameninti cu moartea, doar pentru ca nu mai puteti fura de la stat, este intradevar un act de curaj... Felicitari, dle! Tine-o tot asa, ca esti pe calea cea buna.
Postat 07 Martie 2011, 15:40 de art.239 alin 1C.P.
@ioan
Ciondaneala dintre cei trei politisti zelosi si familia unita este un caz de ultraj pentru ca asa spun procurorii si nicidecum pentru ca as fi tras eu aceasta concluzie domnule Ioan. Oricum l-ai privi, insa, comportamentul familiei Pantea este reprobabil, incepind cu juniorul care, intrebat fiind despre acte, i-a raspuns politistului cu o expresie de mahala pentru care parintii ar fi trebuit sa-l sanctioneze si nu sa-i tina isonul. De fapt, poate asa-i in Salonta, un politist e "un pulica", iar citatul apartine contemporanului nostru Pantea Claudiu.
Postat 07 Martie 2011, 15:25 de Laura Gal
ultimele fapte a lui Roxin
da..ultimele fapte care le mai face Roxin inainte sa cade de pe tron.problema e ca nu ii vine cineva de hac sa il puna cu botul pe labe.se crede seful in Salonta dar baietii s-au adunat deja si numaratoarea inversa a inceput pt Roxin.dak mai reuseste sa prinda conducerea la Politie doar un glont in cap il mai poate salva.voi nu vedeti ca terorizeaza lumea deja,cere oamenilor sa cotizeze ca sa fie lasati in pace,deschide dosare pt orice persoana care nu ii este pe plac,parca in Salonta s-ar desfasura JOCUL LANTUL SLABICIUNILOR-care e veriga slaba este eliminat.noroc ca sunt destule jocuri de noroc in Salonta unde sa isi mai descarce Roxin nervii sau destule terenuri unde sa poata bracona.abuzurile sunt placerea lui si profita la maxim cand se poate.doar nu credeti ca Pantea Claudiu ar fi fugit de politie dar trebuie sa aiba si politia o scuza.trebuia sa ii filmeze pe domni politisti cum stau la panda ca doar se stie ca sunt pusi de Roxin sa execute pe cei care nu sunt cu el.
Postat 07 Martie 2011, 14:16 de ion
fara comentarii
Probabil ca ciondaneala dintre cei trei politisti zelosi si familia unita e un caz de ultraj asa cum bata de baseball din imagine e vreun par neaos. Autorul articolului s a straduit vadit sa dea o turnura dramatica unei simple altercatii intre niste politistii iritati care se cred serifi de orasel si o familie cu "caracter".De ce nu sunt considerati cei trei "faptuitori" prezumati inocenti pana la finalizarea cercetarilor? Cine i a conferit jurnalistului sa traga concluzia ca este ultraj si sa dea astfel un verdict anticipat? Altfel spus : de ce Gal Laura a devenit jurnalist sau daca doar scrie din plictiseala,de ce nu i se cenzureaza debordarile savarsite cu sau fara voie ?
Postat 06 Martie 2011, 13:28 de ioan
mă simt onorat
Mă simt onorat că am primit un răspuns chiar de la autoarea materialului. Am să am grijă să ajungă la dumneavoastră materiale interesante. Din păcate nu am curajul necesar să vin la redacţie. Am şi eu o slujbă, am familie, am copii, am rate la bancă... Nu am nici măcar curajul să scriu de la calculatorul meu de acasă, nu am avut nici curajul să scriu, am făcut+o la insistenţele unui prieten. Nu cred că aveţi dreptul să mă judecaţi atâta vreme cât nu aţi încercat să înţelegeţi în amănunt ce se întâmplă în Salonta. O spune un om care nu are cele mai bune relaţii cu PSD+ul. Eu sper că ne veţi ajuta, deşi am serioase îndoieli
Postat 05 Martie 2011, 12:00 de salontan
putem si noi sa mai respiram
te duci la Finante da le mura in gura, te duci la Primarie da le mura in gura, te duci in alte institutii : judecatorie, tribunal, politie, medici -BIROCRATIA domneste linistita FRATIILOR trimitem totul scanat preluati BUCURESTIUL si adio atatea JAVRE intretinute, ce sistem este asta, privatizarea cu voi mergi in strainatatea si aduceti taxe munciti nu faceti spaga si mita continuata, SISTEMUL BUGETAR trebuie inlocuit cu softuri OBLIGATORIU fara sa stam mult pe ganduri asa nu se vor mai spala banii publici , Fd neramburasbile pe care Romania le primeste nu avem nici o garantie la calitatatea proasta profesionala ca nu le vom returna inapoi .
Postat 05 Martie 2011, 08:48 de anca
POLITIA, porniti motoarele
\"Doua prostituate iesite la pensie: -Fata, eu am pensia de numai 800 ron, dupa atatia ani de munca asidua! -Cum asa? Eu am 1000. Pai nu am inceput amandoua cam in acelasi timp? -Ba da -Si nu ne-am retras cam in acelasi timp? -Ba da -Si nu am avut cam acelasi numar de clienti? -Ba da -Auzi, fata? Da’ tu ai inghitit? -Da -Aaaa, pai de-aia: ti-au oprit bonurile de masa! \" asa ca nu va agitati inevitabil toti vom cunaoste POLITIA romana, cu fler dezvoltat de detectivi asta daca sunt AJUTATI si le dati declaratii in rest ZEROOO BARAT daca i am privatiza ar MURI DE FPAME ne ar coasta asiguurarile sociale mai mult decat salariile lor, ha, ha, ha vai de noi ce am ajuns sa intretinem parvenitii
Postat 05 Martie 2011, 08:34 de ha, ha, ha
@salontan
Probabil ca asa sunteti dvs obisnuit, sa faceti ceva doar daca "mănâncă şi gura dvs ceva" dar asta nu inseamna ca toata lumea e dupa chipul si asemanarea dvs. Articolul prezinta un scandal provocat de iubita familie Pantea, prezentat de un procuror şi nicidecum jocul vreunei persoane, aşa cum lasati sa se inteleaga. Pe de alta parte, daca aveti intr-adevar lucruri interesante de spus, va astept la redactie sa le dezbatem si sa le asternem pe hartie, daca se preteaza de "materiale bine scrise", asa cum le descrieti. Cu stima,
Postat 04 Martie 2011, 19:16 de Laura Gal
deontologica treaba
Deontologică treabă, probabil ar fi fost prea mult să fie intrebaţi şi cei despre care scrie doamna Gal. Înţeleg, trebuie să "mănâncă şi gura ei ceva" numai că în ochii slontanilor un articol de genul ăsta dezgustă, şi asta nu pentru că toată lumea e mare iubitoare a familiei Pantea ci pentru că ştiu a cui e jocul pe care-l faceţi. E dureros pentru cei care îndură teroarea celui ce s-a împuşcat în picior, să vadă că şi presa îi face jocul. Dacă aţi fi voi doritori de adevăr şi materiale bine scrise, atâtea lucrui interesante aţi putea afla, numai că.... Păcat.
Postat 04 Martie 2011, 18:51 de salontan
esential!
nu articolul este esenta ci fotografia oameni buni ,daca aceasta fotografie este "UN PAR" restul este un lucru minor "ESENTA ESTE FOTOGRAFIA"
Postat 04 Martie 2011, 12:46 de karton
titlu
Nu imi vine sa cred cum pot gandi unele specimene de pe aici. Politia are tot dreptul sa te opreasca in trafic daca mergi prea incet si incurci circulatia, dar na, de unde sa stii asta cand nu ai pus mana niciodata pe legislatie. Pe langa asta, mai si fuge de politie. De ce fuge daca nu a gresit cu nimic? Toti papagalii au impresia ca sunt mai presus de lege. Rau imi pare ca nu primesc acelasi tratament ca in orice alta tara civilizata. Nu m-as mira sa vina careva sa zica, ca de ce nu l-a averitzat inainte sa ii dea cu spray paralizant in ochi. Mare ii gradina ta, Doamne!
Postat 04 Martie 2011, 11:09 de -_-
pedeapsa capitala
Bine le-au facut, majoritatea politistilor sunt niste retardati, agresivi, aroganti, mincinosi si fara caracter. Auzi, "mergea prea incet". Au fugit dupa el, i-au blocat usa... unde mortzii mamii lor se trezesc ? Si-asa, orice cretchin de politist iti poate face proces verbal indiferent daca esti vinovat sau nu, poate are el pica pe tine si vrea, asaaaa, sa se razbune. Crezi ca ai ce face ? Il dai in judecata, si, chiar daca castigi, lui nu-i face nimeni nimic ! Trebuie exterminati toti politistii nesimtiti ! Sa ramana numai aia corecti, care stiu sa vorbeasca, sa se poarte si sa amendeze numai vinovatii.
Postat 03 Martie 2011, 23:22 de Gigi de la scularie
sef ranit
mai bine a-ti verifica unde s+a ranit dl comandant la picior.Nu e cumva un accident de vanatoare,pardon branconaj
Postat 03 Martie 2011, 22:19 de medic
mafia politiei din salonta
roxine,te deranjeaza ca,claudiu e prieten cu lorin, baiatul lui nistor si cu marius cociubei_
Postat 03 Martie 2011, 22:16 de salontan terorizat
ultraj?????
nu e vorba de nici un ultraj,politia din salonta la ordinul marelui comandant sicaneaza in permanenta aceasta familie,cum va explicati ca la momentul in care a sosit cineva cu o camera de luat vederi ,politistii au fugit
Postat 03 Martie 2011, 22:12 de risc
ha, ha, ha, ha
ultraj!! la munte MAIMUTE cu uniforma sa vedeti voi acolo ULTRAJ, ha, ha, ha, ha, ha s au invata sa fie hraniti de pomana ca si GAVRA se trezeste vine si se face ca munceste, la munte cu voi sa va DRESEZE oamenii ROBOTI de birou , ha, ha, ha, ha nu stiti voi ce inseamna OMUL .IESITI si mai munciti fi ti barbati nu papusi ale sitemului bugetar, RUSINE!
Postat 03 Martie 2011, 19:24 de anca
nu vede bine?
nu corecteaza nimeni paginile ?nu vede sau ne cred tare tantalai
Postat 03 Martie 2011, 17:37 de karton
nu vede bine?
daca acel obiect este un par si nu o bata de bassebal i nseamna ca eu sunt cel care a dat in orbul gainilor si nu cel care a pus foto la acest articol
Postat 03 Martie 2011, 17:33 de karton
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON