URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2014, 12:45

Un nor de praf saharian va trece peste România, inclusiv deasupra Bihorului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nor de praf saharian, care, în combinaţie cu noxele, a învăluit în smog Londra la începutul săptămânii, va ajunge vineri şi deasupra României. Norul s-a format în urma unei furtuni de nisip petrecute la finalul săptămânii trecute în Sahara. Curenţii de aer dinspre sud au împins, apoi, norul de praf saharian înspre vestul Europei.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie avertizează că vineri după-amiază norul de praf saharian va ajunge şi deasupra României. El nu-i va afecta, însă, pe locuitorii ţări întrucât, spun meteorologii, concentraţia particulelor de praf este în scădere graţie precipitaţiilor din vestul Europei.

"În zilele de 4 şi 5 aprilie concentraţii foarte reduse de praf saharian se pot înregistra şi deasupra României, în condiţiile în care ţara noastră se va afla la extremitatea acestei formaţiuni barice depresionare", se arată într-o informare ANM.

Pentru a se asigura că bihorenii nu sunt în niciun pericol, specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor vor fi cu ochii pe staţiile de monitorizare a calităţii aerului. "Ca în oricare alt moment, monitorizăm calitatea aerului prin staţiile noastre în permanenţă. Se pare că nu vom avea probleme, estimându-se că judeţul nostru nu va fi aproape deloc afectată. Dacă vor exista depăşiri spectaculoase, vom anunţa populaţia", a declarat vineri pentru BIHOREANUL Sanda Mercea, directorul APM Bihor.

Ţara noastră a mai fost traversată de nori de praf saharian şi în alţi ani, iar singurul efect depistat a fost un strat subţire de praf roşiatic regăsit pe autoturisme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Presupunand ca ar fi un pericol pentru Romania ...
... ce naiba ar face autoritatile noastre, in afara de a ne recomanda sa ne retragem sub cearceafuri ude, prin beciuri sau care pe unde apuca! La noi si daca ar cadea bomba atomica nu ar misca nici un zapacit platit din bani publici sa asigure protectia populatiei, ci ar urla ca din gura de sarpe ca nu a fost decat o bomba artizanala si putem sta linistiti! Noroc ca americanii si europenii nu vor sa lase Romania sa dispara de pe fata pamantului ca mai e rost de ceva resurse pretioase pentru ei, altfel ...!
Postat 04 Aprilie 2014, 15:07 de Snow
Cu praful e mai usor de avertizat...... capul la cutie !
...." Dacă vor exista depăşiri spectaculoase, vom anunţa populaţia", a declarat vineri pentru BIHOREANUL Sanda Mercea, directorul APM Bihor." Dupa anuntul celor de la APM Bihor.......ma simt in siguranta.Uite cineva ,care din banii platiti de noi,contribuabilii, se gandeste la sanatatea si binele nostru !.....un nor de praf saharian......... cu depoluarea paraului Paris ,de Oradea e mai greu....dar ei sunt vigilenti si cu ochii pe el........ putem sta linistiti.
Postat 04 Aprilie 2014, 15:06 de un parizian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON