URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2014, 16:46

Un maistru de la Termoficare, cu arsuri grave după intervenţia la o avarie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident dramatic, în noaptea de miercuri spre joi, pe un şantier al societăţii Termoficare Oradea SA din apropierea Facultăţii de Protecţia Mediului. Un maistru al acestei companii a căzut de pe scara buldoexcavatorului de unde dădea indicaţii operatorului, lovindu-se într-un suport metalic ce susţine conducta şi ajungând apoi cu faţa pe fundul gropii, unde apa avea o temperatură de 60 de grade Celsius.

Căzut în două trepte

"Am fost alertaţi în legătură cu acest eveniment azi-noapte în jurul orei 3 şi ne-am deplasat la faţa locului, la punctul dintre bulevardul Magheru şi strada Gheorghe Doja, unde se efectuează o lucrare de către Termoficare SA. Aici am aflat că era vorba despre un maistru în vârstă de 51 de ani. Din spusele muncitorilor, am înţeles că la un moment dat, în jurul orei 1, omul a urcat pe un buldoexcavator pentru a-i da indicaţii operatorului, iar la coborâre fie a alunecat pe scara utilajului, fie nu a văzut din cauza aburilor, şi a căzut într-o groapă de alături. S-a lovit la cap în suporţii metalici care susţin conducta, iar apoi a continuat căderea, ajungând, cu faţa în jos, în apa fierbinte de cam 60 de grade care era pe fundul gropii", a relatat pentru BIHOREANUL şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar.

Acesta a precizat că a fost declanşată imediat atât o anchetă din partea colegilor de la compartimentul Sănătate şi Securitate în Muncă, cât şi a organelor de Poliţie şi Parchet.

Un om inimos

Directorul Termoficare Oradea SA, Mihai Cabai, susţine însă că victima nu era în timpul programului de lucru, ci a ajuns la intervenţia colegilor săi... din proprie iniţiativă.

"Colegul nostru Grigore Sidor, maistru şef reparaţii termoficare, lucrase miercuri, iar la ora 15 a plecat spre casă, după terminarea programului de lucru. Seara, când a aflat despre avarie, s-a întors la lucrare din proprie iniţiativă, fără să îi fie solicitat acest lucru, chiar cu maşina sa personală. Am înţeles că a dat indicaţii colegului de pe buldoexcavator unde să sape pentru a sparge o placă de beton ce acoperă ţevile, iar apoi, la coborâre, ar fi alunecat într-o groapă, nu în cea unde se săpa, ci lângă utilaj", a spus Cabai pentru BIHOREANUL.

Acesta a precizat că nu se poate considera că a fost un accident de muncă, tocmai din cauză că victima nu se afla în timpul programului, şi a adăugat că maistrul Sidor este un om inimos, care obişnuia să sară în ajutorul colegilor. "Este un om foarte sufletist, care sare imediat când e nevoie de muncă", a spus directorul Termoficare.

Transferat cu avion MApN

După accident, victima a fost dusă rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, unde se aşteaptă transferarea sa la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"S-a intervenit de urgenţă pentru evaluarea stării de sănătate şi luarea primelor măsuri terapeutice. Din fericire, s-a constatat că traumatismul cranian nu pune probleme, dar din păcate persoana rănită are arsuri pe mai mult de 35% din suprafaţa corpului. Conform protocolului, suntem obligaţi, în asemenea cazuri, să facem un transfer la Spitalul de Arşi din Bucureşti", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Lucia Daina, managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

Dr. Hadrian Borcea, directorul medical al unităţii, a primit deja informaţia că transferul se va efectua în cursul serii, cu un avion al Ministerului Apărării. Acesta va fi primul transport medical aerian, după tragedia de luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
anonim
da oameni buni azi am pierdut un om bun sufletist si saritor.in primul rand condoleante familiei indurerate .Sper din tot sufletul meu de om ca aceasta problema sa nu se termine asa cum vor ei,adica cei dela sc.termoficare.Ascultati aici la mine.SINGURUL VINOVAT DE ACEASTA TRAGEDIE ESTE MANA DREAPTA A LUI CABAI ADICA BOLOJAN.NU PRIMARUL CI VARUL LUI.DE LA TERMOFICARE.ACEL STIE TOT DE LA VADU CRISULUI.UN UMFLAT CU POMPA DE PEGAS.
Postat 28 Martie 2014, 21:25 de anonim
anonim
santeti niste gunoaie
Postat 28 Martie 2014, 21:06 de anonim
oameni buni
oameni buni..acest om este cel mai sufletist om pe care L-am cunoscut. Da spun L-AM deoarece acesta a decedat in cursul zilei de azi. A fost un accident de muca.
Postat 28 Martie 2014, 17:09 de anonim
accident tacit
MAISTRUL A FACUT ORE SUPLIMENTARE PT CA TOVARASUL BOLOJAN a pus un director numit politic pt. reducerea personalului,si au angajat toti tovarasii de la UDMR,USL,pe tovarasul CABAI ,DOMNUL TIGAN nu a fost de acord cu primarul sus numit un ........,deci a fost accident de munca
Postat 24 Ianuarie 2014, 22:06 de vasile
basescu e devina!!
singurul vinovat si pentru accidentul aviatic si pentru tantalau asta care s-a facut supa este basescu!!!daca nu era basescu nu se intampla nimic rau in tara asta,era raiul pe pamant aici!!!
Postat 24 Ianuarie 2014, 10:37 de mitru
?
admitand ca nu e accident de munca si omul ala chiar nu are nimic de lucru la 1 noaptea decat sa se prezinte ca prostul la santier, atunci e iresponsabilitate criminala a sefului lucrarii ca a permis unuia strain de lucrare sa se bage in seama pe acolo... sau orice instalator de pe strada poate presta munca voluntara dand indicatii utilajelor grele? ori una, ori alta, normal ar fi sa isi asume cineva raspunderea... nu se poate sa fie victima de vina si de data asta... ca se sucesc acum ca sobolanii, ca nu ies in fata sa spuna, da...tragem de ei ca de robi... e oricum, scarbos modul asta de a te fofila cand viata omului e in pericol.. ce dracu, prostu asta iti repara tie, societatea primariei, tevile... daca nu e accident de munca, ce mama dracului e?
Postat 23 Ianuarie 2014, 22:29 de ?
Pentru ce ai spus, ca nu e accident de munca, trebuie sa te demitem Cabai!
Adica maistrul era acolo doar sa admire peisajul? Asta ai vrut sa spui?!
Postat 23 Ianuarie 2014, 21:25 de Amatorul USL s.a.
De ce naiba au umplut teava cu apa fiarta si nu au oprit focul daca tot trebuia sa se repare?
Omul lucra deja de toata ziua si ca sa faca econome la reluarea distributiei s-a dispus sa nu se lase teava sa se raceasca putin pentru a se putea lucra la lipituri! Pentru asta e de vina si vladica si opinca!
Postat 23 Ianuarie 2014, 21:22 de Amatorul USL s.a.
echipa de dimineata
"normal" ca nu e accident de munca! Cat tupeu pe Cabai asta doar pentru a-si salva scaunul cald. Omul ala a lucrat 18 ore incontinuu, nu putea directorul sa declare acest lucru pt ca ar avea de furca cu ITM-ul. Se lucreaza acolo ca intr-un batalion disciplinar, cu oameni putini si o retea de termoficare mai ceva ca sita de cernut faina. din nou talpa e de vina si nu conducatorii! Rusine! Punem pariu ca omul va fi scos de vina si va mai trebui sa si plateasca spitalizarea? NE-OAMENI ce sunteti! DEMISIA Cabai !!!!!!! Decat sa fi stat in conferinte de presa in care sa te lauzi, desi toata lumea vede ca nu faceti nimic, mai bine ai fi supravegheat tu lucrarile! Ce pacat ca n-ai cazut tu, in locul omului aluia! Toata lumea ar fi spus ca ai venit "din proprie initiativa"!
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:41 de florin silviu sabau
intrebare
si puscarie cine face?
Postat 23 Ianuarie 2014, 17:52 de gica contra
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON