URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2010, 14:03

Un cazinou ilegal, vechi de două luni, a fost desfiinţat de poliţişti (FOTO/VIDEO)

Miercuri, în jurul orei 23, peste 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Criminalistic, ai Poliţiei municipale, precum şi ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Bihor, sprijiniţi logistic de Serviciul Român de Informaţii, au descins într-un imobil din Oradea, în care existau suspiciuni că se desfăşurau activităţi specifice de tip „casino" din domeniul jocurilor de noroc, fără licenţă sau autorizaţie.

Turnee de poker zinlice

În momentul pătrunderii poliţiştilor, în localul închiriat de orădenii C.V., de 34 de ani şi P.G.N., de 39 de ani, au fost surprinse 22 de persoane, din care 15 se aflau la cele cinci mese de joc din interior şi practicau jocuri de noroc, sub forma unui turneu de poker. Alături de ei, au fost identificaţi trei crupieri, care asigurau cele necesare desfăşurării jocului de poker, evident, fără a avea contracte de muncă, fiind plătiţi la negru.

„Din cercetări rezultă că salonul funcţiona sub paravanul unei organizaţii non profit care avea ca scop promovarea acestui sport şi crearea cadrului organizatoric pentru jucătorii amatori de poker. Însă pentru organizarea unor turnee aveau obligaţia să înfiinţeze o societate comercială şi să obţină licenţă de funcţionare", a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul principal Florian Sîrcă, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor.

Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că pentru a participa la turneele de poker organizate ilegal, clienţii achitau o taxă de înscriere de 30, 70 sau 100 de lei, în funcţie de importanţa turneului ce urma a se derula. Jocurile de poker erau organizate în fiecare zi, în intervalul orar 18- 01.

De regulă, la turnee participau 20-25 de persoane, care intrau în joc cu şanse egale, ce constau într-un număr de puncte însumat în jetoane. „Accesul era restrictiv, jucătorii erau primiţi doar cu recomandare şi trebuiau să se legitimeze pentru a intra", a mai spus şeful SIF.

Sistemul era eliminatoriu, la finalul turneului rămânând trei sau patru persoane câştigătoare, care erau premiate în produse sau bani rezultaţi în proporţie de 85% din încasările făcute în urma înscrierii, restul de 15% constituind cheltuieli privind organizarea turneelor.

Organizaţi în detaliu

Cazinoul neoficial era organizat la fineţe. În local a fost găsit, de pildă, un calculator la care era conectat un video spliter şi două televizoare LCD pe care era afişat programul de joc în derulare şi prin care erau informaţi jucătorii aflaţi la mese despre stadiul jocului.

În imobil au fost descoperite şi ridicate 3.945 de jetoane pentru jocul de poker, 20 de pachete de cărţi şi bilete de joc cu tarife de 30, 70 şi 100 lei, iar asupra crupierilor a fost găsită suma de 6.020 lei provenită din desfăşurarea jocului de poker.

Valoarea totală a bunurilor care au servit la desfăşurarea jocului de poker, respectiv cinci mese de joc, jetoane, computer, spliter video, două televizoare LCD, care au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, este de aproximativ 21.250 lei.

În urma primelor verificări s-a stabilit că fondul de premiere pentru un joc de poker era de aproximativ 2.500 lei, iar pentru cele două luni de zile în care a funcţionat cazinoul ilegal, se estimează că s-a pus în joc suma totală de 500.000 lei.

Acuzaţi şi de evaziune

În incinta percheziţionată funcţiona ilegal şi un bar, fără casă de marcat, cu băuturi alcoolice şi răcoritoare, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. În consecinţă, comisarii Gărzii Financiare Bihor au aplicat două amenzi în cuantum de 14.000 lei, dispunând totodată confiscarea băuturilor (în valoare 463 lei) şi a sumei de 169 de lei, rezultată din încasările din seara respectivă. S-a stabilit că în cele două luni, încasările de la bar au fost în medie de 400 de lei/seară, adică un total de aproximativ 24.000 lei.

Întrucât operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în contabilitate, în cauză se efectuează cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cei doi orădeni C.V., de 34 de ani şi P.G.N., de 39 de ani, sunt cercetaţi, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 23, al. 1 din O.U.G. nr.77/2009, constând în aceea că au desfăşurat activităţi specifice de tip „cazino" din domeniul jocurilor de noroc fără licenţă sau autorizaţie. Pedeapsa prevăzută de lege pentru astfel de fapte este închisoarea de la 1 la 3 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ECHILIBRUL
ce stat iti permite sa incasezi la negru? noi toti luptam pentru o educatie morala care vine de la parinitii daca ii insufli copilului tau grandomania viitorul lui cum va fi? in prezent din cauza coruptiei adica putem cumpara pe banii onoarea asa zisilor "caini" care vegheaza la bunastarea sociala evitand discriminarea am demonstrat ca promovarea lacomiei este mai importanta decat SANATATEA unei natiuni.. de acea eu ii numesc COBAII societati ... practic cineva decide si disparitia lor ODATA..ii dau unui drogat Droguri...logic ca devine dependent de ele.ATENTIE iubiti va parintii si fratii nu renuntatati la baza solida- ECHILIBRU (moral, financiar, spiritual) in viata fara de care nu ve ti supravietui...cei care nu au s ai gasesca sunt multi oamenii singuri care vor un frate , vor o familie...vor NUCLEUL de baza intr o societate.
Postat 09 August 2010, 13:22 de asa da as nu
atentie!!!
atentie a incasa la NEGRU inseamna babaeste a incalca constitutia si a crea discriminare sociala transparenta reflectata vizual prin materialul acumulat mai babeste cand te extragi taxeleor le iei viitorul copiilor tai si la propriu si la figurat, sanatatea familiei tale...sa nu credeti ca "furand" si mintind produceti un progres ...intr o familie Sanatoasa baza principala este INCREDEREA, nu trebuie sa fie politist sau organ de control ca sa sti ca FAMILIA e pe primul loc respecatandu ti familia reusesti sa lupti...in rest faci RAHhhhAT pe EA, GRANDOMANIA este o boala pe care ff greu reusti sa o tratezi....banii la negru incasati inseamna multa MINCIUNA daca nu vrei sa i platesti statului , nu i vei plati nici sotiei in caz de DIVORT....psihologic acest viciu lucreaza adanc la caracterul unui OM perseverezi inselind continu...MLASTINA ...SANATATE!
Postat 09 August 2010, 12:59 de anca
alunelu
de la ce vine" wow "asta sti prea multe si sti ca sunt multi la negru iar cand esti alb esti curva statului si a tuturor organelor subordonate statului. Rusine pt mascarada organelor de control si inca se mai lauda cu "marea realizare". Hai sa nu mai platim taxe cu totii.
Postat 08 August 2010, 17:05 de eo
ce prosti !
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta. Art. 1. — (1) Organizarea si exploatarea activitatii de jocuri de noroc pe teritoriul Romaniei constituie monopol de stat si se desfasoara in conditiile prezentei ordonante de urgenta. (2) Statul poate acorda dreptul de organizare si exploatare a activitatii de jocuri de noroc in conditiile prezentei ordonante de urgenta, pe baza de licenta de organizare a jocurilor de noroc pe fiecare tip de activitate, astfel cum acestea sunt clasificate prin prezenta ordonanta de urgenta, si de autorizatie de exploatare a jocurilor de noroc, documente nominale si limitate in timp, ce vor fi exploatate in mod direct de detinatorul licentei. (3) Activitatea de autorizare a organizarii si exploatarii jocurilor de noroc se realizeaza de Ministerul Finantelor Publice prin Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, denumita in continuare comisie, care se organizeaza si functioneaza la nivelul acestui minister, in conditiile stabilite de prezenta ordonanta de urgenta, de normele metodologice de aplicare a acesteia, precum si de alte acte normative cu incidenta in materie. (4) Dispozitiile legale referitoare la procedura aprobarii tacite nu se aplica in cadrul procedurii de acordare a licentelor de organizare a jocurilor de noroc sau a autorizatiilor de exploatare a jocurilor de noroc. (5) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), conform carora jocurile de noroc sunt exploatate in mod direct de detinatorul licentei, exploatarea jocurilor de noroc se poate realiza, in comun, de catre 2 organizatori de jocuri de noroc intre care exista un contract de asociere incheiat in conditiile legii, raspunderea administrativa revenind ambilor parteneri. Art. 2. — (1) Componenta comisiei se stabileste prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului administratiei si internelor, din structura acesteia facand parte cel putin cate un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Administratiei si Internelor si Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. (2) Comisia functioneaza avand in vedere principiile legalitatii, impartialitatii, rolului activ si disponibilitatii. (3) Monitorizarea activitatilor din domeniul jocurilor de noroc se realizeaza de catre Ministerul Finantelor Publice, direct sau impreuna cu alte institutii ale statului, in conditiile legii. Art. 3. — (1) Prin joc de noroc se intelege acea activitate comerciala care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: se atribuie castiguri materiale, de regula banesti, ca urmare a oferirii publice de catre organizator a unui potential castig si a acceptarii ofertei de catre participant, cu perceperea unei taxe de participare directe sau disimulate, castigurile fiind atribuite prin selectia aleatorie a rezultatelor evenimentelor care fac obiectul jocului, indiferent de modul de producere a acestora. (2) Sunt incluse in aceasta categorie si acele activitati comerciale in care beneficiarii premiilor sunt stabiliti pe baza] rezultatelor unor evenimente sau concursuri ce se vor produce fara implicarea organizatorilor. (3) Organizarea oricarui joc de noroc implica existenta cumulativa a urmatoarelor elemente: joc si/sau partida, taxa de participare sau miza, fond de castiguri sau premii, mijloace de joc, organizator, participanti. Art. 4. — (1) Prin taxa de participare directa se intelege suma de bani perceputa direct de la participant de catre organizator in schimbul dreptului de participare la joc. (2) Prin taxa de participare disimulata se intelege orice suma incasata sau solicitata suplimentar fata de contravaloarea perceputa de la aceeasi persoana de acelasi operator economic pentru vanzarea unor bunuri ori solicitata direct de catre organizatorul activitatii ori de catre o alta persoana care participa sub orice forma la desfasurarea activitatii, avand ca finalitate permisiunea dreptului de participare la jocul de noroc.
Postat 08 August 2010, 16:25 de wow
ce prosti !
managerial au conceput o afacere dar nu au legalizat o nu incasati la negru...nu merita asta este singuara acuzatie de care nu puteti scapa, nu incasati la negru cum fac in practica cam 90% dar asta este ghinion o singura data sa incasezi si ai dosar...neautorizare se poate remedia, pacat au pus bazele unei afaceri dar au vrut banii negri nu legali, cine stie cine ia consiliat juridic, dar uitati va la restaurante cate nu incaseaza la negru si ce se intampla nimic....asta ii determina pe multi sa faca EVAZIUNE! daca ei pot eu de ce nu pot!
Postat 08 August 2010, 16:20 de wow
hy
si la ana maria pe sovata este bordel
Postat 05 August 2010, 17:36 de hy
putin
GARDA ITI DA 8000 RON DACA NU-TI PUSCA LA LEU CASA DE MARCAT, AICI SA DAT14000 IN CONCLUZIE BAC MANA IN FOC CA CEI PRINSI SUNT DIN OAMENII CASEI....PE SAITUL FINANTELOR ESTE PUBLICATA ORDONANTA GUVERNULUI PRIVIND JOCURILE DE NOROC DACA O STUDIAT PUTIN VETI CONSTATA CE JENANT AU FOST PEDEPSITI CEI CARE PRACTICA JOCURILE DE NOROC FARA LICENTA. RUSINE SI VA PROMIT CA ATUNCI CAND VOR VENI LA MINE IN CONTROL VOI FACE PUBLIC PROCESUL VERBAL CU CONTRAVENTILE DEPISTATE CARE VOR FI MINORE IAR SANCTIUNILE VOR FI DE ZECI DE ORI MAI MARI. PT SIMPLUL MOTIV CA NU AI O LICENTA PUSA LA VEDERE ESTI BUN DE PLATA CU 10000 RON ,CHIAR DACA O DETI. FRATILOR LA NEGRU CA-I MAI IEFTIN PE BUNE. RUSINE
Postat 05 August 2010, 14:20 de EO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON