URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2014, 17:04

Un avion ce aducea o echipă de medici pentru prelevare de organe la Oradea a aterizat forţat! Între ei, şi medicul beiuşean Sorin Ianceu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un avion de mici dimensiuni, care aducea la Oradea medici din Bucureşti pentru a preleva organele unei paciente în moarte cerebrală, a aterizat forţat, luni după amiază, în zona Scărişoara.

Primele informaţii arătau că avionul s-a prăbuşit, însă autorităţile afirmă că ar fi fost vorba despre o aterizare forţată.

Potrivit Digi24, avionul avea 7 persoane la bord, dintre care 4 medici şi o asistentă, de la Institutul Clinic Fundeni, dar şi de la alte spitale din ţară, care au fost rănite. Nimeni nu a decedat.

Conform dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, avionul a aterizat forţat în zona Scărişoara, iar în el se afla şi medicul bihorean Sorin Ianceu, chirurg la Spitalul Municipal Beiuş, care făcea parte din echipa de prelevare.

"Toţi cei 7 ocupanţi sunt răniţi, au leziuni nu ştim exact cât de grave. Ştim că spre locul accidentului a pornit un echipaj de ambulanţă şi un elicopter. Avem o pacientă în vârstă de 64 de ani în moarte cerebrală, ale cărei organe urmau să fie prelevate în această după amiază. Am reuşit să vorbesc cu doi dintre medici, doctorul Radu Zamfir, chirurg la Fundeni, care a şi sunat la 112, şi cu doctorul Sorin Ianceu, care făcea parte din echipa de prelevare şi care are fracturat un membru superior şi o contuzie la coloană. Mi-a spus că un al treilea medic, de la Spitalul Elias, respiră mai greu, are o contuzie toractică", a spus Carmen Pantiş.

Localizarea accidentului este destul de dificilă, într-o primă fază autorităţile clujene neştiind exact unde se află avionul. "Este picat undeva între Scărişoara şi Beliş. Nu se ştie cu precizie unde a picat. Era un avion care a venit de la Bucureşti şi mergea spre Oradea. La 112 a sunat un medic din avion şi a anunţat accidentul aviatic. Se pare că restul de 6 pasageri sunt încarceraţi în aparatul de zbor", au precizat surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cluj.

Răniţii au primit îngrijiri medicale de la medicul care a sunat la 112. Presa clujeană scrie că 6 ocupanţi ai avionului sunt încarceraţi.

Pilotul avionului este Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

Pe de altă parte, Carmen Pantiş a mai precizat că operaţia de prelevare de organe va avea, totuşi, loc, în cursul zilei de luni. La Spitalul Judeţean din Oradea a sosit deja echipa de prelevare de la Cluj, iar un alt echipaj urmează să sosească de la Bucureşti, tot de la Institutul Clinic Fundeni, pentru prelevarea ficatului.

UPDATE:

"Între Scărişoara şi Beliş un avion utilitar BN2 al Şcolii Superioare de Aviaţie care a efectuat o aterizare forţată, se pare pe un drum judeţean. Au plecat înspre acea zonă elicoptere de la SMURD, din câte ştiu 3. Ar trebui să ajungă acolo. Din informaţiile pe care le avem, doar comandantul şi copilotul au răni", a declarat pentru Digi24 Aleodor Frâncu, directorul Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian.

Purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, locotenentul Camelia Roşca, a declarat pentru BIHOREANUL că la locul accidentului au plecat şi din cadrul Inspectoratului un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, două echipaje de prim ajutor calificat şi o autospecială de intervenţie de la Ştei, cu 23 de pompieri militari.

UPDATE 2

Potrivit autorităţilor din judeţul Cluj, avionul "a aterizat forţat" în dreptul satului Fântânele, într-o zonă montană, situată la peste 1000 de metri altitudine, unde autorităţile ajung destul de greu.

Se pare că un echipaj al jandarmeriei montane ar fi ajuns la răniţi, însă operaţiunea de salvare decurge destul de greu, din cauza întunericului şi ceţii. Tot din această cauză, elicopterul SMURD a fost retras din misiune. Din cauza terenului accidentat, există posibilitatea ca răniţii să fie coborâţi pe tărgi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pilotul a murit !!!
Din pacate pilotul Adrian Iovan a decedat si inca o studenta care participase ca voluntar......pacat de ei,Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.
Postat 21 Ianuarie 2014, 14:20 de ana
jjeegguurrii
MOR handicapati in DURERE ca n au BANI sa le dea MEDICILOR, MOR mame in DURERE ca n au BANI , acolo ii tortureaza, SA NU VA IERTE D-zeu si numai in CHINURI sa muriti, nici BANUL sa nu va salveze , amin ! Cand un MEDIC isi bate JOC de un pacient GENELE sunt de VINA, dar cand un MEDIC se ZBATE IN DURERI auuuuuu urla haita de LUUPIII , na BANII sa va ajunga pana muriti de DURERE si voi, scoateti BANI !! DE CE PLATESTE POPORUL si copiii cersesc alocatii DEMNE ?!! SCOATETI BANII, ORDINARILOR ca si noi ii scoatem !
Postat 21 Ianuarie 2014, 00:50 de sfgh
incurajari
sunt fost student a dr Ianceu , iti doresc sa treci peste aceasta incercare sa fii puternic si zambitor cum te stiam si la stagiu, pentru ceilalti sanatate, multumiri domnului Iovan cred ca si datorita d-voastra traiesc toti, pentru domnul/sau mai bine zis doamna de mai jos, habar nu aveti ce vorbiti sincer, fara acesti ''nenorociti'' ar muri pe capete toti cei care vin in serviciile de urgenta, somn usor doamna!!!
Postat 20 Ianuarie 2014, 22:17 de adyxzz
Vointa divina ?
Te gandesti ca in Oradea malpraxisul e la cote la fel de inalte ca si prelevarea de organe, incepi sa crezi ca nu traim chiar singuri in lume. Este interesant cum stau impreuna astea. Parere de rau pt accident dar mai mila mi se face pt nenorocitii care mor pe capete, din cauza unor macelari, traficanti de organe sau pur si simplu ticalosi.
Postat 20 Ianuarie 2014, 19:23 de Hipograde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON