URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2013, 18:30

Un afacerist din Beiuş, prins beat la volan, se ascunde de procurorii care îl caută să-şi predea permisul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zarvă mare la Beiuş, unde procurorii din localitate îl caută pe Mihai Borz, patronul pensiunii Mario. Afaceristul a fost prins beat turtă la volan în noaptea de 19 spre 20 decembrie, de către un echipaj al Postului de Poliţie Finiş, în timpul unui filtru rutier. Pus să sufle în fiolă, el a refuzat, aşa că a fost condus la Spitalul Municipal din Beiuş, unde i s-au prelevat probe biologice care au indicat o alcoolemie de 1,45 la mie alcool în sânge.

Săptămâna trecută, după primirea rezultatului, Borz a fost citat de trei ori pentru a-şi preda permisul de conducere, în vederea suspendării, dar şi pentru a fi audiat de procuror. A refuzat însă să se prezinte, motiv pentru care pe numele lui a fost emis luni, 30 decembrie, un mandat de aducere.

Bărbatul nu s-a prezentat nici în aceste condiţii la Poliţie şi la Parchet, deşi, după cum afirmă sursele BIHOREANULUI, între timp a fost văzut circulând cu maşina chiar sub nasul poliţiştilor rutieri din zonă care, culmea, nu l-au mai oprit să-i ceară socoteală.

Motivul? Numele lui Mihai Borz nu este încă introdus în baza de date a Poliţiei Rutiere ce conţine numele persoanelor cu permisul de conducere suspendat ori anulat, cu toate că de la data la care a fost prins băut la volan au trecut aproape două săptămâni, iar în toată această perioadă Borz şi-a condus autoturismul ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, comisarul şef Dorin Sava, procedura de implementare a numelui în baza de date cu persoanele cărora li se reţine permisul se realizează în baza unui raport întocmit de agenţii care constată contravenţiile ori infracţiunile la Codul Rutier şi care trebuie înaintat SPR Bihor. "Numele persoanei respective (n.r. - Mihai Borz) nu a fost implementat în baza de date deoarece raportul nu ne-a fost transmis", a declarat ofiţerul pentru BIHOREANUL, în cursul zilei de luni.

Şi totuşi, afirmă surse poliţieneşti, documentul a fost transmis SPR de către Poliţia Finiş încă din data de 24 decembrie. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Vom cerceta, să vedem unde este raportul", a spus Sava.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
MAI FRATE
Daca tui faci pe avocatul, atunci fa-ti datoria cum se cuvine. Sfatuieste-ti clientul sa nu mai mearga pe carari gresite, Dumnezeu vede tot, (si ce nu se vrea sa se vada de oameni). Apropo, cat despre taxele si impozitele platite statului, nu-ti bate tu capul, ESTE CINE SA VERIFICE DACA TREBUIE SI ACEST LUCRU, ( si chiar este necesar fiinca nu se mai serveste zilnic masa la pensiunea MARIO de catre acel cineva care se implica si facea ca totul sa fie OK.
Postat 14 Ianuarie 2014, 09:55 de PAVEL
com.
Vad comentarii, dreptate,salvare,psd, si mai stiu ce fel de lucruri inerente si fara un scop anume ,pe o tema total diferita de subiect, asta denota inca o data rautatea omeneasca si invidia unor specimente ingrate care in afara de a carcotii nu-s instare sa faca nimic , asta denota fatul cat de grotesc este trat un om care de atfel este la fel ca si ceilalti , doar fiind prins in activitatile economico sociale ale orasului , prin locurile de munca , si taxele si impozitele platite catre stat si autoritatile locale.Prin bucuria voasta a unor oameni fara caracter , nu puteti face dacat sa-l intariti si sa-l faceti mult mai puternic si luptator, nu se va impedica de nite necanimeni ca voi care va dati jistitiarii orasului Beiu.hai sicthl rautaciosilor si cacanarilor postaci..
Postat 10 Ianuarie 2014, 11:20 de petru
SA AUZIM CA S-A FACUT DREPTATE
Daca i-a venit si lui randul sa plateasca, atunci chiar ca se lucreaza pe dreptate.
Postat 09 Ianuarie 2014, 16:00 de CITITOR
ce stii tu Petre
Cine se scuza, se acuza. Ce traseu interesant ai tu Petre, si ce mai prieteni ai, fiinca faci o descriere detaliata a anturajului tau.
Postat 09 Ianuarie 2014, 13:20 de om rau
TU PETRE
Poate ca asa este cum zici tu, dar acest individ s-a facut frate cu ....... pana a trecut puntea. Poti sa-l intrebi pe Nica, prietenul lui de escapade, se prea poate ca era si el prin zona in cael moment.
Postat 09 Ianuarie 2014, 13:15 de UN RAUTACIOS
ASA DA. E DE BINE
Prietenul Nica nu era si el prin zona ? Sa te astepti Misule si la mai mare.
Postat 09 Ianuarie 2014, 13:02 de nico
CUM ????
Acedst om nu este PSD-ist, este un fel de ,, toate cele ,,. Sa-i iasa lui afacerile si nimic mai mult.
Postat 09 Ianuarie 2014, 12:58 de Doru
com.
Un comentariu pe marginea calomniilor, jignirilor si epitetelor de tot felul facute de niste oameni rautaciosi, invidiosi, iresponsabili si calomniatori aduse unui om de afaceri din Mun.Beius, acesti indivizi iresponsabili , precum , vasile, prisacanu, si care or mai fi in spatiul virtul, oameni rai, grosolani si cum am mai spus iresponsabili, etichetarea mea ptr. acesti indivizi , esta una simpla si pe meritul lor, niste zdrente, escremente sociale ,la marginea socitatii .
Postat 08 Ianuarie 2014, 09:01 de petru
Dreptate
In sfarsit s-a facut dreptate ! I s-a luat carnetul acestui betiv notoriu, protejat de politia locala din Beius.
Postat 06 Ianuarie 2014, 15:19 de Vasile
salvare
psd beius pus la punct de politie
Postat 03 Ianuarie 2014, 13:16 de psd
cancan
cancan de BEIUS
Postat 01 Ianuarie 2014, 20:26 de Alin
Binseni ,mars acasa !
Binseni ! Mars acasa !
Postat 31 Decembrie 2013, 20:08 de ZORBA GRECUL
Tovarăş cu şefii de la rutieră !!!
Se ştiu deja cei care au încercat să l ajute pe Mişu ???? Sava Dorin de la Rutieră şi Boc adjunctul la judeţ sunt cei care au încercat să intervină pentru el la Medicină Legală ! Dacă lua ţi interceptările cu siguranţă ve ţi găsi nenumărate probe !!!
Postat 31 Decembrie 2013, 18:49 de brândaş
Semne bune anul are ...
asa conducere ..., asa adjunct ...
Postat 31 Decembrie 2013, 12:59 de agent principal
SPONSOR
un belit de de tara. ro
Postat 30 Decembrie 2013, 22:30 de Priscan
ZONA BINSULUI ......
BINSUL CU IMPREJURIMILE = TARA CELOR FARA DE LEGE SI CARE PUTINE DIN CELE 10 PORUNCI RESPECTA !!
Postat 30 Decembrie 2013, 21:49 de Corcitura
SPONSOR
Misule ti-ai gasit nasul, la cat rau ai facut era si cazul sa ti se infunde.Suna-l pe liviut sa te ajute.
Postat 30 Decembrie 2013, 20:27 de Prisacan
Mai mare rusinea !
Normal, d-lor politisti, doar n-o sa lasati ditamai patronu' de pensiune fara permis, de sarbatori ! Mai mare rusinea !
Postat 30 Decembrie 2013, 20:18 de Marius
Ceea ce inseamna ca omul vrea sa mearga la Revelion cu masina ...
... de parca i-ar trebui carnet pentru asa ceva in fata militienilor d ela rutiera! Numai ca omul are pregatit un Revelion in Austria si acolo sunt niste politisti rai care nu suporta sa vada ramani fara carnet pe drumurile lor montane!
Postat 30 Decembrie 2013, 19:50 de Snow
SPONSOR
Misu ti-a venit rindul ,dupa fapta si rasplata. Sunal pe Eugen pentru permis.
Postat 30 Decembrie 2013, 19:03 de prisacan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON