URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2015, 00:30

Ultimul spectacol: Un militar al Regimentului 30 Gardă a murit pe drumul de întoarcere spre casă, de la festivităţile organizate la Oradea (VIDEO)

Ultimul spectacol: Un militar al Regimentului 30 Gardă a murit pe drumul de întoarcere spre casă,  de la festivităţile organizate la Oradea (VIDEO) foto: Alba24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tragedie pe DN1. După ce, împreună cu colegii săi, a susţinut un impresionant recital de Ziua Imnului, la Oradea, un tânăr militar din Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul a murit, miercuri după amiază, în urma unui teribil accident petrecut la ieşirea din Teiuş spre Alba Iulia.

Potrivit presei din Alba, accidentul s-a petrecut în jurul orei 16.40. Patru autocare MApN pline cu militari profesionişti se întorceau de la festivităţile organizate la Oradea de Ziua Imnului şi se îndreptau spre Bucureşti. La festivităţile de la Oradea participase inclusiv şeful MApN, ministrul Mircea Duşa.

La ieşirea coloanei de autocare cu girofarele pornite din Teiuş, înspre Alba Iulia, şoferul unei autocisterne de transport lapte, înmatriculate în Alba, a intrat pe contrasens, lovind în plin cel de-al patrulea autocar din coloană, arată ziarulunirea.ro.

Impactul a fost devastator. Mai multe persoane au fost rănite, iar plutonierul major Mihai Laurenţiu Rodiande, în vârstă de 34 de ani, din Bucureşti, ocupant al autocarului MApN, a decedat. Un echipaj SMURD a încercat să îl salveze pe tânăr, însă fără succes. După zeci de minute de resuscitare, tânărul a fost declarat decedat.

Potrivit Alba24.ro, Mihai Laurenţiu Rodiande (foto) era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 2000. Subofiţerul încadra funcţia de instrumentist şef la Muzica Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", era căsătorit şi avea un copil.

Alte patru persoane din autocarul MApN, cu vârste cuprinse între 28 şi 47 de ani, au fost rănite şi transportate la spital. De asemenea, şoferul autocisternei şi o pasageră au fost răniţi grav.

La câteva ore de la producerea accidentului, Ministerul Apărării Naţionale a transmis un mesaj public de condoleanţe şi susţinere pentru familia militarului, mesajul adunând la scurt timp mii de like-uri pe Facebook şi fiind completat cu zeci de mesaje emoţionate de sprijin pentru familia lui Mihai. "Îmi pare tare rău! Familie, să-ţi dea Dumnezeu putere! Suflete bun, drum bun! Pace şi linişte!", "Drum bun camarade! Îngerii să te vegheze, condoleanţe familiei şi colectivului mare de militari", "Condoleanţe familiei. Eroii nu vor muri niciodată!" sunt câteva dintre ele.

Citiţi pe această temă şi articolul "Surpriză de Ziua Imnului Naţional: ministrul Apărării a adus cu sine la Oradea şi un detaşament şi muzica Regimentului de Gardă (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON