URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2016, 15:12

Ultimul atac: Bolojan şi Mang şi-au prezentat argumentele pentru care bihorenii ar trebui să voteze cu partidele lor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan i-a îndemat joi pe bihoreni să se prezinte la urne pe 11 decembrie şi să voteze listele Partidului Naţional Liberal care îl susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. "Îi îndemn pe toţi cei care au încredere în mine să voteze listele PNL şi îi asigur că, dacă PNL va face guvernul, proiectele anunţate de echipa noastră vor fi realizate", a declarat liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Bolojan a arătat că miza alegerilor de duminică este de a stabili cine va conduce ţara în următorii ani şi va reprezenta România la Consiliul European din 2019 alături de preşedintele Klaus Iohannis, iar absenţa de la urne este un vot indirect dat PSD.

Liberalul a acuzat PSD că propune electoratului un program populist şi nefezabil. "Nu poţi să majorezi toate salariile din domeniul public, să scazi toate taxele şi să faci şi investiţii. Aşa ceva nu se poate nici în cadrul unei familii!", a protestat liderul PNL Bihor.

Ilie Bolojan a spus că PNL şi PSD au propus electoratului două modele de dezvoltare diametral opuse. "Un guvern condus de Dacian Cioloş înseamnă un model de dezvoltare în care fiecare român să se poată realiza, prin propria muncă, în ţara sa, iar votul pentru PSD înseamnă un model care să ţină România în modul în care este astăzi".

Modelul Teleorman

Bolojan a spus că orice executiv promovat de PSD, cu Liviu Dragnea în fruntea Guvernului, Camerei Deputaţilor sau Senatului, va constitui un regres pentru judeţul Bihor. Liberalul a arătat că Dragnea a condus ani de zile judeţul Teleorman fără să facă nimic.

"După 16 ani de administrare a unui judeţ trebuie să se vadă ceva de pe urma ta. S-ar putea ca pavajul de sub Vulturul Negru să crape, ca dealul Ciuperca să vină la vale, dar se vede ceva în urmă, un drum, un pod, ceva, orice... În urma lui Dragnea veţi găsit judeţul Telorman cu cel mai mare şomaj din ţară, de 11%, în timp ce şomajul din România este de 5%, şi are cel mai mare număr de asistaţi social", a acuzat Bolojan.

Liderul PNL Bihor a afirmat că peste 25.000 de teleormăneni beneficiază de ajutoare sociale de peste 10 ani, lucru considerat dependenţă faţă de stat.

"Votaţi PNL!"

Ilie Bolojan i-a îndemnat pe bihoreni să voteze duminică cu PNL pentru ca judeţul să găsească după alegeri un partener în Guvernul pe care liberalii vor să îl construiască în jurul actualului premier Dacian Cioloş.

Liderul liberal a arătat în timpul guvernării Cioloş, toate primăriile bihorene au primit bani pentru lucrările derulate prin PND şi au fost deblocate proiecte importate precum reabilitarea DN 76 Oradea - Ştei, construirea unei noi săli polivalente în Oradea, construcţia de blocuri ANL în Calea Aradului, continuarea proiectului de reabilitare a reţelelor de termoficare sau realizarea centurilor ocolitoare ale oraşelor Aleşd şi Beiuş ori a centurii extinse a municipiului Oradea.

"Rămânerea lui Dacian Cioloş pe funcţia de premier este o garanţie că aceste angajamente insituţionale vor fi respectate", a promis Bolojan, arătând că, prin opoziţie, liderii PSD Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Ecaterina Andronescu s-au opus constant dezvoltării judeţului.

Bolojan a exemplificat cu înstrăinarea CET II, promis de Ponta municipalităţii, sabotarea referendumului privind unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin, blocarea proiectului privind reînfiinţarea şcolilor profesionale şi altele.

"Între un premier penal, Liviu Dragnea, şi între un premier moral, Dacian Cioloş, alegeţi premierul moral. Între un program populist care nu va putea fi realizat, propus de PSD şi un program realist care va duce România înainte, propus de PNL, votaţi PNL", a cerut Bolojan.

Dragnea, prietenul Oradiei

În replică la acuzele lui Bolojan vizavi de modul în care Liviu Dragnea a condus Teleormanul, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută tot joi, că, din contră, Dragnea şi-a dezvoltat judeţul.

"Niciodată, din păcate, judeţele din sud nu au fost la nivelul de dezvoltare al judeţelor din Transilvania. Decalajul a fost foarte mare şi nu poate fi recuperat în câţiva ani în care nimeni nu ar fi de acord să existe un guvern care să investească doar în zonele defavorizate, pentru a echilibra România. Cu toate acestea, dacă în anul 2000, când Liviu Dragnea a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean, judeţul Teleorman nu avea niciun kilometru de asfalt pe drumurile judeţene şi comunale, în 2012 avea 857 de kilometri", a declarat Mang.

De asemenea, a susţinut preşedintele PSD Bihor, Dragnea a fost premierul care a ajutat Oradea. "Atunci când domnul Dragnea a fost ministrul dezvoltării şi vicepremier, municipiul Oradea a primit banii pentru a-şi achita acea parte din programul de infrastructură apă-canal, a primit banii pentru toate investiţiile pe care le-a avut Primăria şi judeţul Bihor, şi dau doar exemplul anului 2015, în care Primăria Oradea a primit 335 milioane de lei de la Guvernul PSD, în timp ce veniturile proprii erau pe la 250 milioane de lei şi banii europeni pe la 190 milioane de lei. Aşa că domnul Bolojan, dacă ar avea o minimă decenţă, ar trebui să înceteze cu acuzele la adresa celui care l-a ajutat cel mai mult", a spus Mang.

Acesta a adăugat că este curios să afle cât a primit Bolojan de la "guvernul condus de omul care n-a făcut nimic, Dacian Cioloş".

"PSD a adus ţara pe plus..."

Social-democratul i-a mai transmis primarului Oradiei "să-şi vadă de dealul care cade în fiecare zi cu un metru, de CET-ul care merge aşa cum merge şi de restul investiţiilor", arătându-se sceptic şi faţă de anunţul făcut miercuri de viceprimarul Mircea Mălan, şi anume că tronsonul nerealizat din drumul expres, lung de 660 de metri, se va face anul viitor, în baza unui contract de închiriere cu SNCFR.

"Aştept să văd când se va face un drum expres pe teren închiriat, chiar sunt foarte curios. Închirierea înseamnă termen, faci contract pe 5, 10, 15 ani, nu poţi pe viaţă să închiriezi un teren. Sunt curios cum se va face un drum", a spus social-democratul.

Pe de altă parte, Ioan Mang a mai spus că duminică bihorenii trebuie să voteze cu candidaţii social-democraţi "pentru că PSD întotdeauna când a guvernat, a adus ţara pe plus, pentru că PSD ştie, poate şi a demonstrat că e capabil să crească salariile, să crească pensiile, să scadă fiscalitatea şi în final poate să conducă la o creştere economică".

Întrebat la ce scor se aşteaptă pentru PSD Bihor duminică, Mang a spus că mizează pe minim 30% din voturile bihorenilor. "Ne dorim minim un senator şi trei deputaţi", a spus el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Genial plagiat
Mang a făcut-o până la capăt. L-a plagiat şi pe Dragnea. Are ochelari asemănători. Are hamsterul sub nas. Precis că, din confuzie, va obţine voturi în locul lui Dragnea. Bă, ce proşti peneleii că nu i-au făcut un implant de păr grizonat secretarului, mai ales că e vecin de comună cu Cioloş! „Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”.
Postat 09 Decembrie 2016, 17:33 de eutanasiu
Domnule secretar (general)
Fă-ţi naibii ochelari! Aşa o să pari şi tu intelectual. Pe o lentilă să-ţi gravezi (mic) INGINER şi pe cealaltă, (şi mai mic) PROFESOR. În plus, poate că nu vei mai vedea dublu. "Între un premier penal, Liviu Dragnea, şi între un premier moral, Dacian Cioloş…”. Vezi doi “de” Cioloş? Sau vezi deja „între” (picioarele lui) Dragnea? „Între” Cioloş o vezi cel mult pe Alina. Nu mai vorbi „liber” că uite ce iese! În altă ordine de idei, când ai devenit proiectant? La atâtea proiecte (anunţate) e musai să-ţi iei şi diplomă! În privinţa „echipei” tehnocraţii şi penele lor nu sunt decât nişte tâlhari ai graficelor financiare care trec de la multinaţionale la „stat” sau partid, după caz, mai repede decât cucuvelele – pune tu R unde se cuvine, când le moare peştele. Fac pariu că toţi corporatiştii ăştia spălaţi pe creier pe care, practic, matale ar fi trebuit să-i se-lectezi, au în CV ca calitate principală „lucrez bine în echipă”. Dacă lucrezi bine în echipă, ori eşti mafiot, ori eşti prost. Sunt nişte depersonalizaţi care se întrec în faţa şefilor la team-buildinguri şi (brain)storminguri ca să arate cât sunt de „available”. Toate astea pentru un post de „assistent-manager” (aici proastele specialiste în comunicare orală au un cert avantaj). După fiecare mandat ne-ai arătat că, de fapt, rotaţia cadrelor este „de bază”.
Postat 09 Decembrie 2016, 17:05 de eutanasiu
suporter birtinez...NOTEAZA..!
Jalnic baiete comentariul tau..Noteaza-Sala noua de sport se face datorita PSD-PONTA,a exvicelui primar OVIDIU MURESAN,a presedintelui PSD-DRAGNEA si a prefectului Pop CLAUDIU...Nu uita memoreaza ,lasa birtu e daunator sanatatii..Si condoleante pt esecul cu echipa de basket!!!!!Cum?Birtinutzii n-au jucat ????????
Postat 09 Decembrie 2016, 16:18 de grigore
Perfect..
Stai blind domnu birtinez..calm!Am inteles,votam PSD!Votam partidul care merita.. !Si fugim de ciuma GALBENA ca dracu de tamaie...!P S D!Votam PSD!Astept birtinezii sa latre amu,sa-i intreb de neamuri...!Voi galbeni nu furati sendviciul si caietul cu lectii,voi furati VIATA noastra....!
Postat 09 Decembrie 2016, 16:12 de grigore
Mang probabil fumează. Şi nu se spală pe picioare.
După modelul lui Ponta, care l-a menţinut în funcţie deşi NIMIC nu-l recomandă, Mang îşi pocneşte punga de popcorn de cărămida frunţii. Atunci când plagiatul l-a împiedicat să modifice programa şcolară aşa încât doctoratul să ajungă apanajul foştilor absolvenţi ai şcolilor ajutătoare, de corecţie şi profesionale, trebuia să fie exclus din PSD. Dragnea, cel mai probabil, pentru rezultatele pe care le va obţine PSD Bihor raportat la media pe ţară, îl va „popi” pe Mang-liţă. Alegătorii trebuiau să ştie de mult că Mang este politician de unică folosinţă. Este un abces nechiuretat la timp. Este extrem de ruşinos că, dintr-un judeţ întreg, PSD nu a găsit un politicarici care să nu-i facă de râs. În privinţa A(de)linei, ea provine din PDL, cel mai prolific partid din judeţ. Este oglinda lui Ghiulea. Singura diferenţa între ei este alegerea diferită a partidului pe care îl căpuşează. Calităţile şi le-au etalat pe vremea când erau colegi în PDL.
Postat 09 Decembrie 2016, 11:29 de eutanasiu
creste nivelul de trai
profeaorul de IT Ioan Mang : neimpozitarea pensiilor pana in 2000 lei,neimpozitarea salariilor pana in 2000 lei,scaderea tva,scaderea contributiilor la cas,cresterea pensiilor,cresterea salariilor,doar noi rosii le facem si arata un grafic cu ranjetul lui Ponta in stanga sus a graficului. Frumoase promisiuni,nu a zis nimic de inflatie daca va face ce a promis,de cursul leu-euro si de ce investitii mai pot face la cati bani vor fi la buget.Bolo nici nu a intors capul spre Mang,asa sincer unu a vorbit la subiect,celalalt a fabulat.Oricum pentru Oradea alegerile astea nu au prea mare importanta,o guvernare rosie nu schimba primarul in oras ,iar lucrarile care se vor face in Oradea in urmatorii ani depind in proportie mare de fondurile europene.Doar la sala de sport e nevoie de bani de la guvern si la drumul de la sensul giratoriu de la santandrei pana la Biharia.In rest aici pe forum vom citi cum va spera Tds sa primeasca de la neocomunistii acum socialisti o casa moca in catierul Europa.Doctrina socialista moderna pe scurt : desfintarea treptata a DNA si daca Pnl a furat cu galeata,noi psd furam cu cisterna. Asta e doctrina lui Dragnea ,plus albirea cazierelor. Weekend placut .
Postat 09 Decembrie 2016, 08:29 de suporter_oradean
O ROSIE
@CHRIS: Auzi, bre ? ( ca la Teleorman ). Nu crezi ca trebuia sa articulezi " rosii" ?! Zic si eu....
Postat 08 Decembrie 2016, 23:12 de TDS
@eutanasiatul
voteaza-ti rosii, lasa-ne in pace si dormi in continuare d-le profesor de muzica.
Postat 08 Decembrie 2016, 22:41 de User anonimizat
Luceafărul cheliei
Omul de cultură şi odihnă (intelectuală) ne transmite, ca un ultim atac, „publicaţia de informaţie locală”? în care ne dă măsura de candidat la premiul Nobel pentru cărţi de colorat. „Guvernul PNL, garant al dezvoltării Bihorului! Dacian Cioloş, ardelean de-al nostru, cu origini bihorene”. Cât de chel să fii pe interiorul cutiei craniene ca să invoci drept argument originea părinţilor unui „pro-pus” viitor premier? Noroc cu prostia şefului CJ Bihor care nu a sesizat la timp că, strategic ar fi fost drumul de „legătură” între Birtin şi Ceica. Dacă era făcut, am fi aflat acum, că Ilie şi cu Dacian sunt şogori. Aşa trebuie să ne mulţumim că Julien are origini bihorene. Poate că Stendhal n-a mai apucat să ajungă şi prin Birtin, venind din vest n-a apucat să treacă munţii în timp util. Altfel, l-ar fi chemat şi pe el, poate, Negru. În nici un caz Roşu, pentru că de atunci ştiau părinţii că îl vor face liberal dacă îl va face cineva mare. Oricum, „calitatea” de „ardelean de-al nostru” ne-au demonstrat-o, pe rând sau deodată, mulţi: Virgil Măgureanu, Virgil Ardelean, Vasile Dâncu, Vasile Blaga şi lista poate fi la fel de lungă ca şi articolul. Dacă de perlele gramaticale ale Mariei Grapini râde toată lumea, perlele logicii secretarului îi fac pe profesorii care i-au semnat diploma de „matematician” să se autodenunţe pentru flagrant intelectual. „Faţă de guvernarea Ponta, executivul Cioloş a creat…, a scăzut…, a crescut…, a majorat…, a mărit…”. Am putea crede că Cioloş a făcut toate astea cu sprijinul PNL. Când a crescut, mărit, majorat, etc. le-a făcut, evident, cu sprijinul PNL. Când n-a ieşit bine, Cioloş a făcut-o ca tehnocrat, singur, fără să-i consulte pe penelei. Toate astea dacă ne referim doar la nume. Când comparăm „guveranarea Ponta” cu „executivul Cioloş” obţinem exact realitatea. Nu înseamnă că guvernarea Ponta (împreună cu PNL – pentru conformitate) a fost bună sau corectă! În schimb, executivul Cioloş doar „execută”. Poate de aceea „guvernul PNL condus de Dacian Cioloş” VA CONTINUA LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI” ! Asta-i bună! Atunci D.N.A. ce face? Sau o fi nevoie să fie desfiinţată, partidul urmând a prelua (şi) atribuţiile procurorului şef? Adsorbţia PDL în noul PNL a venit la pachet cu toate limbile de lemn de la bunica (Iliescu), deci şi cu garanţiile pe care ni le oferea Băsescu (români, vă asigur!). Tot aşa, Bolojan ne „asigură că, DACĂ PNL va face guvernul, proiectele anunţate de echipa noastră vor fi realizate”. La fel făcea şi în 2012 când era coleg cu Mang! Folosind logica, ori proiectele din mandatul trecut n-au fost realizate, ori este şi meritul celorlalţi. Aici, Corne_laş Popa îi întrece pe toţi (probabil şi-a scris singur predica): timp de 12 ani „a pus în practică” patru proiecte care şi azi sunt tot proiecte. „Susţinuţii”(cei şase magnifici) sunt atât de frumoşi (în poze), încât nu mai trebuie să fie şi inteligenţi. Dar tocmai această avarie cerebrală evidentă îi indeamnă să creadă că au soluţii economice, cultură, viziune geopolitică şi farmec. Ca să nu scape nici un „segment” de c(p)opulaţie au introdus-o şi pe aia cu „Bărbat şi femeie. Căsătorie. Familie.” Datorită prezervativelor folosite de pocăiţi pe cojones, tot mai mulţi politicieni sunt rude. Ca urmare, noi ar trebui să fim cei îngrijoraţi pentru lipsa lor de cultură sexuală.
Postat 08 Decembrie 2016, 22:04 de eutanasiu
Capul in gura marca PSD
Mare partid, MANGre om !!! Da nici ceilalti nu-s mai prejos: Ioan MAN, primar de FINIS un mardeias ordinar, da cu flegme in tot ce e contra lui,Pandele de la Voluntari imparte capete in gura pe strada, muieretul aka Coste cenzureaza tot ce e contra ei pe facebook, Etc, etc. Asa ca acest partid penal, condus de penali, plagiatori si mardeiasi ordinari sper sa o ia peste bot, sa le cada scaunul de sub dos. Gata ca ma loveste greata cand scriu de adunatura asta de scursori ordinare.
Postat 08 Decembrie 2016, 20:38 de elev
Bolojan, acest Miron Cozma fără plete
Evita-ne, Ilie, evită-ne! Citează din biblia (cu „b” mic în acest caz) ta, din broşurica uscată „Faptele fac diferenţa” sau aşa ceva. Dacă tu ai scris-o... Merite şi performanţe câtă grăsime pe ceafa de porc. Orizontul cultural este mai îngust decât ceafa. Primarul Nimicului impozant! Vorbeşti doct şi aşezat (pe scaun, când nu eşti la mitinguri) despre angajamente insituţionale, dar eşti un erudit din categoria celor ce trebuiesc instituţionalizaţi. Nu-ţi lipseşte nimic. În primul rând, eşti la fel de loial ca UDMR-ul. De-aia te şi promovează Alina. Garanţia oricărui guvern PNL este Ilie Bolojan – interesul ascensional, acest Gabriel Oprea cu aspect urban, aspirant şi el un post cu caşchetă. Secretarul se dovedeşte, fără îndoială, şi priceput, şi cinstit. Cât de priceput e Ilie, am înţeles, când Ciuperca n-a mai rezistat şi a luat-o la vale, si când turbina s-a oprit din cauza circulaţiei. Cât de cinstit e Bolojan, vă pot lămuri oamenii de afaceri din afara cercului, care n-au nici o şansă să câştige o licitaţie la Oradea. Întâmplător, le câştigă pe toate prietenii lui Gavril(ă) – lăudat fie-i numele, Amin(bene) - , nişte capitalişti de nădejde, băieţi serioşi şi oneşti ca acest ritos profesor-inginer, care pozează în deştept deşi are un coeficient de inteligenţă la care a doua cifră este întotdeauna după virgulă. Predicatorii comis-voiajori sunt noii ortaci!
Postat 08 Decembrie 2016, 20:28 de eutanasiu
Adriano, Dane, sunteti penibili!
Ce tot ii dati cu birtinezul si cu mang_litorul? Adica alta varianta de votare nu avem decat pe puscariabilii din pnl si psd?!
Postat 08 Decembrie 2016, 19:09 de pinonel
wut
mangalita o avut argumente? loool
Postat 08 Decembrie 2016, 16:36 de leclick
"Aşa ceva nu se poate nici în cadrul unei familii!"
Chiar tu vorbeşti?!!
Postat 08 Decembrie 2016, 16:14 de eutanasiu
Nea' Mang
Adicatelea, Dragnea al tau, a dat ce Guvernul Romaniei avea de dat, partea de cofinantare si finantare la proiectele pe fonduri UE. Buna asta!
Postat 08 Decembrie 2016, 15:53 de User anonimizat
09.09.2013
Mișto ! Acum pricep EXACT de unde veneau comentariile cu Teleorman-ul ! PSD, VICTORIE !
Postat 08 Decembrie 2016, 15:29 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON