URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2014, 20:10

Udrea se laudă că e singurul prezidenţiabil care "a făcut ceva pentru ţară": "În Bihor am adus 170 milioane euro" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două ore au aşteptat-o, în soare, jurnaliştii orădeni pe Elena Udrea, al cărei staf le-a transmis că aceasta se va plimba luni prin Băile Felix şi prin Oradea, de la magazinul Crişul la Palatul Vulturul Negru, şi cărora le-a dat întâlnire la Complexul Aqua President din staţiune, motivând alegerea prin faptul că acesta s-a extins datorită unui proiect cu fonduri europene în timp ce ea era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"O să cânte?"

În cele două ore, angajaţii campaniei lui Udrea şi activiştii PMP Bihor şi din Bucureşti au aranjat nu mai puţin de trei ori masa la care urma să se aşeze fosta "blondă de la Cotroceni", punând la început feţe de masă crem, apoi schimbându-le cu altele, verde pal, şi aranjând în toate poziţiile posibile decorurile.

La un moment dat, trei puradei, nimeriţi în incinta Aqua President cine ştie cum, a întrebat o jurnalistă "cine vine", iar când aceasta le-a răspuns că o "doamnă politician de la Bucureşti, care se numeşte Elena Udrea", unul din cei trei a întrebat, ingenuu: "Şi o să cânte?".

De plictiseală, un membru de partid, echipat în tricoul cu semnul electoral al PMP, şi-a găsit o ocupaţie timp de aproape o jumătate de oră, făcându-şi "pedichiura" în văzul tuturor, în sensul că şi-a utilizat degetele de la mâini pentru a le curăţa pe cele de la picioare, după care a trecut şi la manichiură, prin roaderea unghiilor.

Atac la liberali

Prezentând-o pe şefa de partid, care şi-a făcut apariţia înconjurată de câţiva tineri purtând steaguri albe, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila, a identificat principalul duşman: liberalii care au permis pesedizarea judeţului şi nu şi-au onorat promisiunile electorale.

"Se împlinesc aproape doi ani de când orădenii au fost îndemnaţi să voteze USL pentru Oradea, bihorenii au fost îndemnaţi să voteze USL pentru Bihor. S-a dovedit o mare cacealma: nu avem nici acum autostradă, avem în schimb un drum naţional care aminteşte de epoca Văcăroiu. Nu avem Pod Densuşianu extins, nu avem Muzeu mutat (...), avem în schimb, datorită liberalilor, un judeţ roşu", a spus Marton Attila, conchizând că pentru depăşirea acestei situaţii negative românii trebuie să voteze, fireşte, PMP şi Elena Udrea.

"Eu am făcut"

După ce s-a scuzat pentru întârziere, Udrea a spus că se bucură de revenirea în Bihor, amintind că a mai fost în Felix şi în Oradea. Apoi s-a pus "pe treabă", vorbind despre alegerile prezidenţiale din noiembrie, despre care consideră că îi va pune pe români să opteze între trecut şi viitor. "În funcţie de rezultatul votului, România are opţiunea să se întoarcă în perioada 2000-2004, a lui Adrian Năstase şi a lui Ion Iliescu, sau are şansa să continue procesul de dezvoltare început cu zece ani în urmă", a spus ea.

Udrea i-a provocat pe contracandidaţi să nu se ascundă, ci să iasă "în faţa cetăţenilor, în mijlocul oamenilor", spunând că după părerea ei campania de o lună este prea scurtă. "Dacă era după PSD, alegerile prezidenţiale ar fi avut loc acum, în septembrie, iar campania ar fi durat două zile, pentru că mijlocul prin care ei vor încerca să câştige votul nu este de a veni în mijlocul cetăţenilor, de a sta în faţa oamenilor şi de a prezenta lucrurile pe care le-au făcut, ci de a încerca să câştige votul minţind, păcălind, înşelând, promiţând".

Darnică cu Bihorul

Scoţându-se în evidenţă, Elena Udrea a spus că "am remarcat că nu prea se ştie ce am făcut, că în mandatul meu de ministru nu a fost judeţ în care suma pe care am alocat-o să nu depăşească sau să fie de aproape 100 milioane euro". Exemplificând, şefa PMP a susţinut că "aici la Bihor sunt 170 milioane euro care au venit sub semnătura mea de ministru", fără a spune, însă, pe ce s-au dus banii, dacă au venit.

În schimb, ea l-a atacat atât pe Klaus Johannis, afirmând că "despre dânsul nu prea ştim în ultimii zece ani ce a făcut", cât şi pe Victor Ponta, spunând că acesta "n-a făcut nimic pentru ţară", ci doar "a stricat", prin mulţimea de taxe şi impozite crescute, creşterea numărului şomerilor, deşi PSD promisese un milion de noi locuri de muncă, precum şi prin ruinarea firmelor, în condiţiile în care "cu 27% mai multe firme s-au închis în acest an, sub guvernarea Ponta, decât în 2012",. Concluzia: Ponta are "un bilanţ al dezastrului".

Pe terasă cam degeaba

După conferinţa de presă care a durat circa 25 minute, Udrea s-a oferit "model" unor turişti amatori să se pozeze cu un VIP, fie el şi din categoria "foştilor", după care - deşi avea în agendă o plimbare prin centrul Oradiei, între magazinul Crişul şi Palatul Vulturul Negru - şi-a "scurt-circuitat" propriul program, îndreptându-se, cu suita, spre sediul PMP din bulevardul Republicii.

În zona teraselor de lângă fostul magazin Unic, ea s-a aşezat apoi la o masă, în aşteptarea unor trecători care să-i solicite să-şi facă poze cu ea. Dar, spre ghinionul ei şi al colegilor din PMP, după orele 18, Corso-ul n-a fost prea animat. Elena Udrea a reuşit totuşi să-şi atragă criticile unei bătrânele, care a întrebat-o, având în vedere că a cumpărat Băile Boghiş din judeţul Sălaj, dacă "aţi venit să cumpăraţi şi Băile Felix?".

Dată fiind goliciunea zonei centrale şi ghinionul de a nu fi fost pupată de toţi, Udrea s-a îndreptat în final spre redacţia Digi 24 Oradea, unde era aşteptată de realizatorul Octavian Haragoş. Şi unde, probabil, urma să vorbească despre cum a stat de vorbă şi ce "probleme i-au împărtăşit cetăţenii din Oradea şi judeţul Bihor"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
nerusinata
rusinea tarii!!!!
Postat 03 Septembrie 2014, 23:06 de gabi
Felicitari doamna Udrea. Va dorim succes!
Exact un ziar de comunisti cu comentatori comunisti ne trebuie la Oradea !?! Si daca nu crede-ti ca doamna Udrea chiar a adus bani pentru judetul nostru cat a fost ministru MDRT intrati d-lor pe siteri-le ministerelor si veti vedea, fircare proiect cati bani, etc. hai nu va fie lene si vorbiti fara voi aviz celor 4 postaci PSD-isti platiti pentru astfel de de gesturi ! PSD=MAFIA=CORUPTIA
Postat 03 Septembrie 2014, 14:16 de Ionut
rusine
Din nefericire in românia cam toti stie sa faca politica...incepand cu acest ziar zis ebihoreanul care da dovada de incompetență grava ...se vede de pe luna ca e un ziar socialist comunist care sustine PSD adica pe mărețele Victoras Ponta plus cei care au comentat sunteți pe langa politica sunteti hipnotizați de grupul Antenelor voi l-ati bocit pe Marele Voiculescu care a furat de la gura famiilor miilor de dar dc va spun ca sunteti atât de hipnotizați (zombii) imi e milă de voi cat si famiilile voastre. ...romania datorita oamenilor ca voi se va duca de râpă! !
Postat 02 Septembrie 2014, 17:28 de Iuliu Maniu
I LIKE
Dnei NUŢI îi place "Mişcarea coPULAră "
Postat 02 Septembrie 2014, 09:00 de Dna_NUŢI
Pe unde umbli cotoharlo ?
Mance-te korhazu Udrea draghe :)
Postat 01 Septembrie 2014, 23:46 de Baselu
jeg
unde * aia adus bani, jeg de femeie ce esti? trebuia sa faci mai mare proapaganda ca vii la Oradea, ca ne organizam mai multi sa te scuipam in gura!
Postat 01 Septembrie 2014, 23:24 de serghei
Poate ai dus Nuti, nu ai adus !!!
Votez cu cei ce cara banii cu valiza, nu online pe comisioane bancare ca sa traiasca marea finanta mondiala cu globalizarea lor cu tot !!!
Postat 01 Septembrie 2014, 20:31 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON