URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2016, 13:59

UDMR s-a sucit din nou: Maghiarii au bătut palma cu PSD şi ALDE pentru a conduce Consiliul Judeţean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un comunicat dat publicităţii marţi la ora 13, cel dintâi semnat, Biroul de Presă al PSD Bihor a anunţat realizarea viitoarei alianţe care va conduce judeţul Bihor în următorii patru ani, formată împreună cu UDMR şi ALDE.

"Organizaţiile judeţene ale Partidului Social Democrat (PSD), Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) şi Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE) au hotărât constituirea unei alianţe politico-administrative în vederea asigurării unei majorităţi la nivelul Consiliului Judeţean Bihor şi a conducerii executive a acestei instituţii", se arată în comunicatul semnat de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, cel al UDMR Bihor, Alexandru Kiss. şi al ALDE, Traian Bodea. 

"Obiectivul acestei alianţe este realizarea unei administrări eficiente a judeţului în folosul comunităţilor locale, dezvoltarea Bihorului şi bunăstarea bihorenilor", mai spun cei doi şefi de partide.

Până la această oră, niciunul dintre liderii celor trei partide nu a răspuns la telefon pentru a da detalii privind decizia luată.

Realizarea alianţei UDMR-PSD-ALDE este o victorie a preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, care a insistat pentru această variantă încă dinaintea campaniei electorale. De altfel, în prima săptămână de după alegeri, această formulă a fost cea privilegiată în cadrul UDMR, chiar dacă echipa de negociere a formaţiunii maghiare – formată din Alexandru Kiss, Rozalia Biro, Huszar Istvan şi Pasztor Sandor – ar fi preferat continuarea alianţei cu PNL, începută în 2008 şi a cărei valabilitate a fost prelungită anul trecut până în 2020.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, UDMR ar fi obţinut de la PSD promisiunea că va deţine funcţia de preşedinte al CJ Bihor, pe care Pasztor nu şi-ar dori-o, în timp ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, şi cel al ALDE, Traian Bodea, vor fi vicepreşedinţi.

Săptămâna trecută, UDMR ar fi înclinat spre varianta cu PNL, care i-a oferit un post de viceprimar în Oradea şi cele două poziţii de vicepreşedinte la CJ. Vineri, însă, gruparea din UDMR condusă de Szabo Odon şi Cseke Attila, i-a "asmuţit" pe primarii maghiari împotriva "veteranilor" din jurul lui Kiss, sâmbătă cei doi au convocat şi o întâlnire cu viitorii consilieri judeţeni maghiari, iar luni seară în conducerea organizaţiei 23 de adepţi ai taberei Szabo a avut câştig de cauză asupra a doar 21 din gruparea lui Kiss.

Până în prezent, liderii PNL Bihor au refuzat să facă declaraţii asupra deciziei UDMR-PSD-ALDE.

Consiliul Judeţean se va constitui miercuri dimineaţă, în prima reuniune urmând ca înţelegerea celor trei partide să fie transpusă în practică prin voturile celor 9 reprezentanţi ai PSD, 7 ai UDMR şi 2 ai ALDE, care vor alege preşedintele şi vicepreşedinţii instituţiei.

PSD, UDMR şi ALDE vor avea, dat fiind numărul total al mandatelor, o majoritate simplă în CJ, care nu le va permite să ia decizii decât în plan curent, nu şi cu privire la proiecte importante. De altfel, cele trei formaţiuni nu au anunţat asemenea proiecte nici în campania electorală.

Citiți pe aceeași temă și articolul "UDMR s-a sucit din nou, definitiv: maghiarii au bătut palma cu PSD şi ALDE pentru a conduce Consiliul Judeţean Bihor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
@Ardeleanul
Stimate domn, cu toata dragostea, dar sunteti in profunda eroare. Nu cred ca este prima data "in care nu faceti jignire direct la persoana". Nici chiar asa! Mai am eu "prieteni" pe aici, cu care ne mai "gratulam", insa ca principiu folosesc jignirile doar ca raspuns la jigniri.
Postat 24 Iunie 2016, 09:03 de User anonimizat
anticomunist
buna ziua, ma bucur ca ati citit Comentariul meu, mai mult insa ma bucura faptul ca este pt. primadata in care nu faceti jignire direct la persoana (asa un pic doar) sunt bucuros atunci cand vad comentarii la articole si nu numai, asta inseamna ca Democratia inca mai exista(asa cum o fii) Un mare om care a trecut in lumea celor drepti spunea ,, ma voi lupta pana la ultima picatura de sanga, ca sa ai dreptul de a nu fii deacord cu mine" Pentru unii este tare greu sa accepte si infrangerile de greseli sa nici nu le spui. Sanatate si fericire tuturor...chiar si dusmanilor
Postat 23 Iunie 2016, 13:17 de Ardeleanul
@Ardeleanul
Stimate domn, nu analizez greselile gramatica din postarea dvs.,desi .., insa cu parere de rau trebuie sa constat ca textul e greu de inteles. O sa fac un efort. Deci, pe rand. 1. Nu ma intereseaza partidele din Romania si ca dovada nu voi merge la scrutinul din toamna, pentru alegerile parlamentare. 2. Este absolut adevarata afirmatia mea, ca PNL este singurul partid care, in Bihor a prezentat un program. PS. Nu am facut extensie la nivelul intregii tari, unde prestatia PNL a fost mai mult decat penibila! 3. Nu cred ca jignesc pe nimeni cand afirm ca partidele din Romania sunt o adunatura de penali si oligofreni, pentru ca realitatea inconjuratoare imi da dreptate. Pot aduce si dovezi in acest sens: pentru cuvantul "penali", va rog sa consultati lista membrilor condamnati din fiecare partid, iar pentru termenul "oligofren" va pot arata inregistrari cu aparitiile unora, iar daca asta nu va va convinge, putem sa le dam un test de inteligenta!!!! 4. Nu "ling" pe nimeni, cum gresit interpretati. Da, il sustin pe primarul Bolojan, nu fac un secret din asta, dar pe cu totul alte considerente decat apartenenta la PNL. 5. Urasc pe cei care daca nu sunt in stare sa faca nimic, vor ca sa moara si capra vecinului. Daca despre PSD, cam stiam acest luccru, UDMR m-a uimit, cat de repede au reusit niste maghiari, care dispretuiesc "romanismele", sa se plieze practicilor mioritice. PS: Nimic nu-i impliedica insa, pe cei din alianta (PDS+UDMR+ALDE), sa-mi dovedeasca contrariul. Te asigur, ca voi primul care voi aplauda, orice realizare benefica pentru Bihor si bihoreni!
Postat 22 Iunie 2016, 14:23 de User anonimizat
anticomunist
buna ziua, unu care NU este interesat de partidele din Romania, le vede pe toate ca si o ,,adunatura de penali si oligofreni" insa vine si ne spune ca.....defapt pnl este singurul partid care a prezentat un program pt. Bihor.! Tovarase in afara de a jignii persoane si de a lauda pe cei pe care ai lingi (pnl) mai stii ceva??? desigur ca da, sa scrii corect, sa cauti greselile gramaticale etc.. dar ........cu drumurile impecabile din judet ce ai tovarase..... ca doar sunt cativa ani(si nu 2-3 ani) de cand pnl a fost la carma judetului, se si vede asta ar fii bine sa va stergeti ochelarii ! Sanatate tuturor indiferent de culoarea politica ori etnie.
Postat 22 Iunie 2016, 11:40 de Ardeleanul
piuneza
Ne prezinta niste evidente, gen de ce UDMR a optat in final pentru PSD, ca si cum ar fi descoperit apa calda. N-am avut nici cea mai mica emotie, in legatura ce cine se va alia UDMR. Desi ma intereseaza foarte putin, spre deloc, partidele din Romania, in fapt o adunatura de penali si oligofreni, nu pot sa nu constat cateva aspecte: 1. PNL a fost singurul partid care a prezentat un program pentru Bihor (bun, prost, cum o fi fost, a fost singurul program prezentat in campanie). 2.Cu Popa, cel des criticat, uneori pe buna dreptate, la conducere, Bihorul a fost printre judetele fruntase la atragerea de fonduri europene. 3.Pe langa aeroport, sistemul de management integrat al deseurilor, etc si starea drumurilor judetene s-a imbunantatit simtitor, in fapt aproape toate sunt mai bune decat DN76 sau DN Oradea-Marghita. Conform aliantei, Bihorul va fi condus in fapt de catre PSD si UDMR, care, cel putin pe plan local, sau evidentiat prin impotenta structurala in ceea ce priveste si cel mai minuscul proiect benefic pentru Bihor, ba mai mult au boicotat tot ce s-a putut boicota. In aceste conditii sunt mai mult decat rezervat fata de posibilitatea ca judetul, in urmatorii 4 ani, sa se dezvolte cat de putin. Om muri si om vedea!
Postat 22 Iunie 2016, 09:27 de User anonimizat
Jaful perfect 4
Iar s-a abatut calamitatea asupra judetului! Astia numai ce pot nu "retrocedeaza"(fura).
Postat 22 Iunie 2016, 07:15 de Valhalla-Asgard
Toti se sucesc, toti vor sa ajunga in pozitii confortabile!
Presa centrala scrie despre negocieri intre pnl si unpr in vederea unei fuziuni! Care unpr? Ala cu oprea, ontanu, nicolicea, piedone si multe alte canalii. Ala alcatuit din scursorile din psd, ori cat trebuie sa fii de puscariabil pt. a fi ejaculat din psd?! E o performanta greu de indeplinit! Motivul acestor pertractari este, potrivit lui Vochitoiu ''poimâne trebuie să se închidă nişte majorităţi la nişte consilii judeţene - Timişoara, Caraş Severin şi Maramureş - şi, funcţie de ce stabilim la nivel central, acele înţelegeri se vor duce până la nivel local'' Si atunci vin si intreb: cu ce sunt mai buni sau mai vinovati ungurii sau pesedeii?! La Bihor, profitand de prostia si incompetenta stiuta, palpabila, dar nerecunoscuta a unui/unor personaj(e), psd-ul a jucat pt. viitor, ceea ce liberalii nu prea pot sa faca. Mang_litorul stie ca pasztor va conta prea putin ca presedinte, va fi cenzurat usor, nu-i dau bani sau ii directioneaza peste cj, direct de la ministerul dezvoltarii. Vezi modelul udrea sau dragnea. Toate sondajele ii dau pe pesedei castigatori detasati ai parlamentarelor ce vor veni. Aceleasi sondaje ii claseaza pe liberali pe tobogan. O mare greseala a birtinezului a fost sa parieze pe un cal mort, malan. A doua mare greseala a fost sa-l mazileasca pe popa ciordel in pragul alegerilor. Se pare ca malan a fost ,,facut" de ai lui, via popa ciordel. Doar cateva procente i-au lipsit lui nea ilie ca sa stapaneasca pe deplin Bihorul, nu doar Oradea. Imi pare rau, dar nea ilie ar trebui sa invete de la psd, ar avea ce! De pilda cum l-a ,,facut" dragnea pe ponta (care l-a ,,facut" cum/cand a vrut pe nea ilie) mai deunazi, cu presedentia Camerei. Ponta a crezut pana in ultima secunda ca va fi pus in locul lui zgonea. Si in materie de curvasar*ie in politica, ponta are nu unul, doua doctorate, pe bune. Il vedeti pe birtinez capabil de asemenea machiavelisme?!
Postat 22 Iunie 2016, 06:20 de pinonel
Exista cenzura la Bihoreanul ?
De ce stergeti postarea cu dl.Pasztor Sandor Ur ?
Postat 22 Iunie 2016, 00:42 de platona
RE: Exista cenzura la Bihoreanul ?
Domnule Platona, respectaţi regulile. Fără comentarii repetitive şi fără linkuri în comentarii.
Postat 22 Iunie 2016, 10:51 de Moderator
Din ciclul: “prostu nu-i prost destul daca nu e si fudul”
Pentru a va forma o opinie legat de dl. Pasztor Sandor, candidat la Presedentia Consiliul Judetean Bihor, puteti vizualiza urmatorul clip http://tinypic.com/r/j7vv3d/9 . Prin intubare s-a blocat posibilitatea colectarii apelor de ploaie provenite de pe versantii dealurilor din Oradea. Prin urmare apa si-a gasit fagas pe strazile Louis Pasteur, Ghe. Doja si prin gospodariile oamenilor. Prin masurile adoptate in vederea diminuarii cu 95% a riscului la inundatii, prin intubare, cu un proiect “destept”, a reusit exact contrariul: inundatii si pagube. Emisiunea poate fi vizualizata integral pe Digi 24 Oradea - Vocile Bihorului - 22 octombrie 2014 - Greii PSD pierduti in padure
Postat 22 Iunie 2016, 00:39 de platona
s-a votat deja?
Voturile vor decide pana la urma soarta judetului. Sper ca fiecare consilier sa cantareasca bine fiecare vot, pt fiecare proiect important pt judet, inclusiv cel privind alegerea presedintelui si vicepresedintilor CJ.
Postat 21 Iunie 2016, 19:54 de Petcu
Alianta penalilor
Eu n-as crede ca etnicii maghiari din Bihor sunt mandri si apreciaza aceasta alianta a penalilor. Sau ca vor fi incantati sa voteze UDMR la toamna ca sa guverneze cu PSD. Deci, multi dintre prietenii mei maghiari pe care ii stiu cu bun simt nu cred ca vor vota UDMR, au realizat demult ca aceasta organizatie nu le urmareste binele ci doar propriile interese personale.
Postat 21 Iunie 2016, 19:38 de peterpan
bai nenorocitilor...
..., daca UdeMereu + PDSR-u au "o majoritate simplă în CJ, care nu le va permite să ia decizii decât în plan curent, nu şi cu privire la proiecte importante", inseamna ca cretinii de liberali vor vota impotriva chiar daca proiectele ar fi in favoarea judetului, numa' de-ai dreaq ca nu-s ei la butoane !?? Cam asa inteleg eu din "articolul" disperat de mai sus ! Pai daca asa e, inseamna ca nenorocitii de liberali chiar nu merita sa se afle la conducere !
Postat 21 Iunie 2016, 19:13 de AgentulTermic
Am mai vazut filmul asta.
Iar patru ani irositi. Dezvoltarea judetului se va face la Sf. Asteapta. Care aeroport ? Pai, nu udemeristii au incercat cat au putut sa intarzaie dezvoltarea acestuia ? mang + udmr = CATASTROFA NATURALA!
Postat 21 Iunie 2016, 16:34 de Control_Room
Echilibru.Diplomatie.Echitate
Felicitari.Succes, in interesul bihorenilor...
Postat 21 Iunie 2016, 15:39 de carlos
@pinonel
pinonele tata, inca nu ai inteles ca nu bolojan, chirila, tu sau eu dictam salariile in oradea, judet sau tara. sunt mai multi factri care influenteaza nivelul de salarizare si de atragere a investitorilor printre care si infrastructura, iar daca nu ai autostrazi nu poti emite pretentii la investitori mari si care platesc salarii decente(multumiri lui ponta pentru inaugurarea minunatei portiuni orastie - sibiu inchisa de la cunta la saliste si lui nastase pentru A3 care este asa cum este, invizibila, cu contract dat pe ochi frumosi si secretizat. pentru asta le multumim cu tot dragul si le umplem falcile). dar lasa ca de la toamna ia psd-ul TOT si vom avea si salarii(a se citi ajutoare sociale caci asta stiu ei sa faca) si autostrazi si investitori care mai de care. iar daca voi aia multi (60%) care cica ati vota cu "doctrina" pesedeului si nu ati iesit la vot preferand sa spargeti seminte inaintea portii sau a blocului, ar fi bine sa taceti si sa ne lasati in pace pe ailalti de l-am votat pe bolojan. fiecare voteaza cum crede de cuviinta.
Postat 21 Iunie 2016, 15:35 de User anonimizat
...
Politica in Romania e de porc. Politica se face in cadrul votului exprimat iar majoritatile se fac in urma rezultatului votului. In Romania ultimii trei se unesc impotriva primului. Adica 2 partide cu doctriva de dreapta se unesc cu un partid socialist ca sa suprime un partid de dreapta. E tampenie absolut romaneasca, fara logica. Adica ne asociem noi fara nici o noima doar ca su fie celalalt, nu conteaza ce are de gand sa faca sau ce resursa umana are, sa-l nimicim frate ca sa fim noi. Asa ceva? DA, chia asa. Traim in Romania.
Postat 21 Iunie 2016, 15:17 de Klaus_Sebastian
Hmmm
Si aeroportul? Dar Muzeul?
Postat 21 Iunie 2016, 15:12 de OradeaCivitas
Boss Taurus
Frumos!PSD sau Mang si i-au luat pe unguri de SEFI si CONDUCATORI ?????????
Postat 21 Iunie 2016, 15:05 de GORON
O stire cu adevarat interesanta!
Citez din Ziarul Financiar, editia online : ,,România nu mai poate atrage investitori pentru că nu mai are forţă de muncă. Angajatorii din Transilvania ne întreabă dacă putem aduce sirieni care să lucreze în fabrici" Si un pasaj pt. nea ilie si pt. Mircea CHIRILA, cei mai cunoscuti promotori ai politicii multa munca pe bani putini ,, România a rămas fără suficientă forţă de muncă disponibilă după ce în ultimii ani au plecat la muncă în străinătate peste 2,4 milioane de români apţi de muncă, pentru a câştiga salarii de 5 ori mai mari [...]. Cu un salariu me­diu de 460 de euro pe lună, în Ro­mânia există aproape cele mai mici salarii din Uniunea Europeană (doar în Bulgaria salariile sunt mai mici), de aceea şansele de atragere a forţei de muncă din alte state ale UE sunt limitate. În aceste condiţii, deficitul de forţă de muncă disponibilă se adaugă, pe lângă infrastructura deficitară, pe lista factorilor care împiedică atragerea de noi investiţii. În 2008, străinii au investit peste 9 miliarde de euro în economia locală, însă din 2009 încoace investiţiile străine s-au menţinut la un nivel foarte scăzut, ajungând anul trecut la doar 3 miliarde de euro. România nu reuşeşte să devină o ţară atractivă pentru noi investiţii străine masive, iar recent ţara noastră a pierdut în favoarea Poloniei investiţia de 500 de milioane de euro a Daimler, care voia ca un camion să ajungă în maxim 17 ore de la fabrică la uzina din Bremen (Germania), lucru imposibil cu infrastructura noastră."
Postat 21 Iunie 2016, 14:47 de pinonel
E o solutie realista! Politica nu se face cu inima, se face cu creierul...care-l are!
Ce poate sa le ofere nea ilie ungurilor?! Caci ei sunt cei care au inclinat balanta? NIMIC! De abia-i va putea multumi pe ai lui, care-s cata frunza si iarba, ca asa a vrut boborul. La judet stiti cum e, nu faci ce vrei, faci ce poti cu ce primesti de la guvern. Il pot felicita pe tariceanu care pe cand era premier si presedinte pnl a restrictionat drastic libertatea judetelor, tocmai pt. a-i tine in ,,lesa" pe liderii locali. Si cum se anunta o toamna fierbinte pt. liberali si cum psd-ul se pare ca va castiga lejer parlamentarele si va numi premierul, ungurii au intele la cine va fi painea si cutitul.
Postat 21 Iunie 2016, 14:42 de pinonel
Trei, Doamne, si tot(i tr)ei ...
O situatie de toata coma. 45% dintre bihoreni vor o administratie care are proiecte propuse in Bihor dar ce sa vezi, la negocieri fac majoritate 3 partide care impreuna au 55% fara sa propuna nici un proiect concret pentru acest judet. Un sut in fund, un pas spre inainte. Vom avea un municipiu dezvoltat si un judet macinat si subdezvoltat ... precum epopeea cu Sinmartin. Adica potential enorm exploatat pentru furt si lasat in paragina. Bravo politicienilor bihoreni care nu inteleg niciodata ca trebuie sa reprezinte rezultatul votului si nu intereselor lor politice oricare ar fi ele. Comunitatea maghiara din Oradea ramane fara vice la primarie dar conduce la judet cu un consiliu slab si fraged. Rusine! ... Apropo, vom avea inca 4 ani un aeroport in care primaria Oradea nu va avea nimic de spus iar cei din CJ nu il vor dezvolta din ratiuni simple,un presedinte maghiar la CJ nu va dezvolta Aeroportul Oradea in detrimentul maghiarilor de la Aeroportul Debrecen ...
Postat 21 Iunie 2016, 14:27 de Klaus_Sebastian
Am gasit raspunsul!!
Deci nimeni nu va face nimic, dor vor da vina unii pe altii peste 4 ani: PSD, UDMR şi ALDE vor avea, dat fiind numărul total al mandatelor, o majoritate simplă în CJ, care nu le va permite să ia decizii decât în plan curent, nu şi cu privire la proiecte importante. De altfel, cele trei formaţiuni nu au anunţat asemenea proiecte nici în campania electorală." ..SOMN USOR BIHOR!
Postat 21 Iunie 2016, 14:26 de OradeaCivitas
Aeroport + MUZEU!!!
INDIFERENT de cine e la putere ma intereseaza 2 lucrurui:___________1. Care va fi soarta AEROPORTULUI? Daca UDMR e cam rege la judet, se va face concurenta la Debrecen sa avem si noi in sfarsit niste curse normale si regulate catre Europa.___________2. Avand in vedere tot ca UDMR este rege la CJ, iar momentan se plateste o chirie IMENSA in favoarea Arhiepiscopiei Catolice la MTC, ce se va face pentru a grabii lucrarile si mutarea definitiva a MTC in caldirea din zona universitatii, astfel incat sa NU se mai plateasca chirie?
Postat 21 Iunie 2016, 14:22 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON