URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2012, 12:09

UDMR nu divulgă cine va fi viceprimar la Oradea şi vicepreşedinte la judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi vrem totul

Întrebaţi de BIHOREANUL pe cine anume a stabilit UDMR că îi va pune viceprimar la Oradea şi vicepreşedinte la CJ Bihor în condiţiile în care candidatul la Primărie, Cseke Attila, nu figurează şi pe lista la Consiliul Local, iar candidatul la preşedinţia CJ, Pasztor Sandor, nu se regăseşte pe lista de consilieri judeţeni (context în care tot Rozaliei Biro şi lui Kiss Alexandru par a le fi rezervate cele două funcţii), liderii Uniunii au ocolit răspunsul la întrebare.

Conform Rozaliei Biro, motivul este că UDMR s-a dedicat total şi şi-a aruncat în luptă toate forţele pentru a cuceri chiar funcţiile de primar şi de preşedinte al judeţului. "Tot ceea ce ne concentrăm noi este de a câştiga funcţia de primar al Oradiei şi de preşedinte al Consiliului Judeţean. Orice discuţie, şi în interiorul UDMR, legat de celelalte funcţii, o să fie după alegeri şi după rezultatele de la alegeri", a declarat viceprimăriţa UDMR.

Cseke, susţinut de consilierii PDL

De asemenea, şi fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, a ocolit răspunsul la întrebarea dacă UDMR ar accepta pe lista sa de candidaţi la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean persoane care să declare public că susţin şi votează candidaţii la Primărie şi la preşedinţia CJ, aşa cum se întâmplă în cazul PDL, unde doi candidaţi - Carmen Pantiş şi Emeric Jenei, ambii membri ai formaţiunii democrat-liberale cu carnet şi cotizaţie.

Cseke a evitat să răspundă, referindu-se nu la situaţia concretă, ci la cazul unui "cetăţean de rând" care are libertatea să aleagă la Primărie candidatul unui partid, iar la Consiliul Local candidaţii altui partid, fără a ţine cont că atât Pantiş, cât şi Jenei, au anunţat că-l vor susţine nu ca simpli cetăţeni, ci din postura de candidaţi ei înşişi, ai PDL, la Consiliul Local.

"Dacă vă uitaţi, nu numai la Oradea, ci în toate celelalte localităţi, este o diferenţă de abordare a cetăţeanului, şi nu vorbim de politicieni, ci a cetăţeanului, căci toţi suntem până la urmă alegători. Dacă vă uitaţi, acum patru ani o să vedeţi o diferenţă semnificativă între ce au avut (n.r. - ca voturi) candidaţii la primar şi listele de consilieri. A fi pentru cineva, a susţine pe cineva pentru Primărie, este o opţiune mai mult personală, care vizează omul respectiv", a spus Cseke.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@gabi
ba, prost esti... ce daca e ungur? de filip-goza sunt satul, de bolovan m-am convins... asa ca dau o sansa la cseke! (mai ales ca rozi este prietenea "buna" cu bolo iar cseke nu...)
Postat 02 Mai 2012, 23:57 de stv
@STV
Termina cu intoxicatiile ! Cine ar face o intelegere, cand ai sanse sa castigi ca primar si sa alegi viceprimar dintre ai tai ? Totul e sa mearga oamenii la vot, sa nu se bazeze ca ungurii sunt mai putini !
Postat 02 Mai 2012, 20:35 de Gabi
biro
treaba cu Biro stiu la sigur... Intelegere cu Bolovan...
Postat 02 Mai 2012, 15:53 de stv
biro
Viceprimar = Biro. Cseke este numai momeala, fapt ce nu stie nici el. Nu este bine vazut in UDMR (omul este tanar si corect) iar daca puteau nici nu figura pe lista... Personal am incredere in Cseke. Sper ca UDMR Bihor va avea surpriza de a castiga Cseke iar Biro si Kiss sa plece de tot!!!!
Postat 02 Mai 2012, 15:53 de stv
Secretul
Secretul privind numele eventualilor viceprimari UDMR ar fi bine de pastrat la Fort Knox.Intrebarea-i pe cine intereseaza?Eu nu-s curios.
Postat 02 Mai 2012, 15:26 de gyorgy tozser
SOC!!!
Oare cine altii decat Kiss si Biro? Ciolanul e prea bun ca sa-l lase din gura...
Postat 02 Mai 2012, 14:41 de cinevacuvalva
jos cu udmr
Nu dezvaluie ca n-au oameni. cseke/pasztor sunt marionetele care dupa alegerile locale se vor inscrie la parlamentare. Avem un singur tur, sa mergem sa votam romani!
Postat 02 Mai 2012, 13:08 de pista
am ghicit
Am ghicit eu cum o sa fie.UDMR o sa propuna ca viceprimar din partea lor pe Mihai Groza si ca vicepresedinte pe Carmen Pantis.Si uite asa ceata v-a acoperii totul si boul politic nu o sa mai vada nici poarta,darmite urna.
Postat 02 Mai 2012, 13:03 de tero
ghici ghicitoarea mea
Oare cine?. Tot circul acesta cu Cseke si Pasztor a fost inventat in laboratorul lui Odon. Insa reteta e transparenta fara gust si miroase urat. Deoarece cuplul Kiss , Biro au termenul de valabilitate expirat moral si populatia maghiara nu ar mai pune stampila pe tulipan, au gasit doua personaje cu imagine mai curata care sa reprezinte UDMR-ul. Intrucat nu vor obtine mandatele propuse ei "mandri" se vor retrage iar cuplul Kiss, Biro se va "sacrifica" in folosul urbei noastre.Apoi vor incheia aliantele afernte si vor reporni motoarele economiei private si de grup.Iar boul din mine se va uita ca la poarta noua. Iar bunica va crede ca toti sunt oameni corecti si morali.
Postat 02 Mai 2012, 12:50 de Bou politic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON