URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2014, 19:22

Tupeu: Şeful DGASPC încearcă să scape de sancţiunea decisă de CJ pe motiv că... i-a fost omis un prenume!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Elementele de identificare"

Cercetat de Comisia de disciplină a Consiliului Judeţean la finele anului trecut, pentru că, "prin neglijenţă în serviciu", a acoperit bătăile aplicate de angajaţi minorilor din Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, nesesizând Parchetul şi neîndepărtându-i de la locul de muncă în alte aşezăminte până la încheierea anchetei penale, şeful DGASPC Bihor, Călin Puia, a fost sancţionat la ultima reuniune a CJ, pe 22 ianuarie, printr-o penalizare salarială de 20% pe trei luni, adică în total 1.400 lei.

În loc să-şi savureze victoria, căci consilierii judeţeni puteau decide o pedeapsă mai aspră, chiar şi revocarea sa din funcţie, Puia încearcă însă să scape şi de această sancţiune moderată.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, săptămâna aceasta, pe 28 ianuarie, Puia a trimis CJ o adresă semnată de el şi de şefele serviciilor Juridic şi Resurse Umane din cadrul DGASPC, prin care a anunţat că sancţiunea nu-i poate fi aplicată. Motivul invocat? "Adresa de înaintare (n.r. - a Hotărârii CJ) care mi-a fost comunicată nu conţine toate elementele de identificare legale", adică nu conţine decât unul dintre cele două prenume ale sale: Călin, nu şi Lucian.

"Litera legii"

Contactat de BIHOREANUL, şeful DGASPC a confirmat, vineri, existenţa adresei, dar, deşi a declarat că nu vrea să scape de sancţiune "pe un viciu de procedură", a spus că i se pare normal să acţioneze în acest fel, pentru că aşa cere "litera legii".

"În adresa care mi-a fost comunicată de la Consiliu nu scrie decât Puia Călin, dar pe mine mă cheamă Puia Călin Lucian! Şi în preambulul Hotărârii de Consiliu scrie Puia Călin Lucian, dar apoi, când se indică persoana sancţionată, scrie numai Puia Călin", a declarat şeful DGASPC.

Puia a susţinut că "le-am dat colegelor mele actele", iar juristele Direcţiei i-ar fi raportat că nu pot aplica HCJ, pentru că "elementele de identificare nu sunt complete". "Eu nu vreau să câştig pe un viciu de procedură, dar aşa-i litera legii. Să-mi dea acte cu datele complete din buletin", a încheiat şeful DGASPC.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Şeful DGASPC, sancţionat de consilierii judeţeni pentru "acoperirea" educatorilor bătăuşi 

Verdict: vinovat! Şeful DGASPC Bihor, sancţionat pentru abuzurile de la Centrul de Plasament pentru copii cu probleme

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Linia SECU
PE SURSE : in spatele manarelilor stau firme controlate de beizadele ale fostilor securisti actuali sri-sti ! asa ca nici o sansa sa fie penalizat, sutat acest chelner de carciuma !!!
Postat 03 Februarie 2014, 16:43 de ORBservatorAntena 3
STIRE
PUIA si ABRUDAN vor sa fie nasi la urmasii lui SAMUIL MITRA din CP2 ca intrun caz din ele ambii parinti sint institutionalizati de asta se ascunde totul doar MITRA are contract pt 80 beneficiari[baiat destept] platiti din banii nostri a cetatenilor si inca cite abuzuri mai sint .........................pina cind asa ceva cu acesti [ BAIETI DESTEPTI]
Postat 03 Februarie 2014, 08:19 de RUBI
ancheta
felicitari redactorilor bihoreanului acesti baieti destepti pe externalizarea din bani publici PUIA SAMUIL MITRAetc trebue sa dispara dar pt aceasta toate organele de control trebue sa isi faca treaba fata de acesti[baieti destepti]
Postat 03 Februarie 2014, 07:54 de cinstit
Doamne, scapa-ne de el
Aveti dreptate, se stie in directie ca oricine incearca sa spune adevaruri care nu dau bine, ori este sanctionat, ori chiar zboara din sistem. Este de notorietate faptul ca acest domn Puia impune subalterinlor sa incalce legea, sa musamalizeze diferite cazuri de abuzuri asupra beneficiarilor, sa deconteze scump servicii proaste prestate la centrele externalizate CP 2 si Popesti, etc... pana cand oare?
Postat 02 Februarie 2014, 20:33 de nelu
NESIMTIRE
Bai NESIMTITULE, da colegele tale JURISTELE, nu te-au informat ca in mod normal tu nu poti fi director ! In primul rand ca esti PROST, si apoi ca esti incompatibil, conform legislatiei in vigoare, nu poti fi director atata timp cat detii o functie de conducere in PNL Bihor, ia intreba-le tu este legal ? sau trimite o informare la CJ daca ei nu se sesizeaza , ca doar tu nu functionezi pe ,,viciu de procedura" ci in litera legii...
Postat 02 Februarie 2014, 20:04 de dumitru
NESIMTIRE !!!
Bai, NESIMTITULE cu obraz de talpa, da colegele tale - JURISTELE nu te-au informat ca este incompatibila functia ta de director cu functia pe care o ai in conducerea PNL Bihor, sau acolo esti cu un singur prenume ?
Postat 02 Februarie 2014, 19:45 de dumitru
buna seara
Degeaba ne dam noi de ceasul mortii si al dreptatii daca acest PERSONAJ MIRIFIC nu are bunul simt sa recunoasca problemele din sistem .Daca este din vina lui sau nu macar aiba curajul de a spune lucrurilor pe nume.Problemele s-au intamplat copii exista, maltratati, delincventii in acelasi loc cu cei cu probleme psiho medicale...totul in INTERESUL LEGITIM AL COPILULUI. Dar avem abuzuri pe care nu le vede nimeni.Daca cineva scoate capul automat i se da peste el si "zboară din sistem" pentru ca nu isi tine gura,....si a avut nesimtirea de a dezvalui adevarul. Despre toate acestea se poate discuta sau se poate scrie un roman HORROR. Si uite asa "COMENTARIILE TRECE SI PASAREA RAMANE"......tot in aceeasi functie de conducere ca de se apropie alegerile iar partidul duce lipsa de fonduri....LA BUNA VEDERE...
Postat 02 Februarie 2014, 17:43 de cetatean
mars..ma
picioare-nkurrrrrrrrr nemernicilor care considera ca postul e forever pt el...incompetenta peste tot, ne-au inundat politrucii cu trei clase, au nenorocit tot....OBRAZNICI , NESIMTITI,
Postat 02 Februarie 2014, 10:31 de 2/15
Puia uistul
Tupeul acestui magar, chelner analfabet si politruc taran este inimaginabil. Bai, tarane, ia du-te matale acolo in cocina din care ai venit si mai lasa-ne pe noi in pace cu aberatiile tale de * cu mustata ! Nivelul tau e al unui ecler in balega ! Daca te vad pe strada, promit sa-ti vopsesc mufarina cu frisca din uzajul personal !
Postat 01 Februarie 2014, 22:54 de Anti boi
http://www.e-liberare.ro/index.html
.
Postat 01 Februarie 2014, 20:09 de Carp III
Vicii de procedura ANTIK
La fel a fost cercetata pentru grave abateri savarsite in Pedagogic si binecunoscuta contabila Cristina Antik de catre mai multe comisii de cercetare disciplinara. A fost sanctionata de toate comisiile ... dar a contestat toate sanctiunile in instanta unde e sotul mare judecator. Si ce credeti ?? Toate sanctiunile i-au fost anulate de instanta din cauza "viciilor de procedura" . Si pe deasupra scoala de unde isi ia Cristinutza salarul si painea cea de toate zilele trebuie sa-i plateasca toate cheltuielile de judecata ... peste 6000 de roni. HA! HA! HA! De tot rasul, nu ??? Si in continuare Tanara si Nelinistita contabila le rade in nas prostilor care au sanctionat-o si isi vede nestingherita de afaceri: face mai departe contabilitati la diverse firme, firmele o cauta pe la scoala , portarii nu vad, directoarele n-aud si asta in timpul celor 8 ore de serviciu. Concluzia: orice sanctiune ca e mare, ca e mica, e poate fi anulata in instanta !! DGASPC se poate adresa judecatorului Antik ca sigur ii rezolva problema. Sper ca redactorii de la Bihoreanul sa citeasca acest comentariu ..... prietenii stiu de ce !!?!!
Postat 01 Februarie 2014, 19:25 de Mitica
jenat !
ce dreaq mai cauta asta in functia aia ? joaca si asta cruce cu Popa ? alooo, dom' presedinte, da-l dreaq afara pe do-bi-to-cul asta de Puia si pe Dume la fel, ca te-au umplut de * numirile-astea doua ! chiar asa nu mai exista oameni competenti si seriosi in pnl ? am pus Bihoru' pe primu' loc cu derbedeii astia doi !
Postat 01 Februarie 2014, 19:11 de Agentul Termic
buna seara
AFARA CU PORCIII
Postat 01 Februarie 2014, 19:05 de cetatean
dreptate
afara PUIA afara SAMUIL MITRA cu fundatia copii fagaduintei ai taiat si incalzirea la copii aia ce externalizarecum poti functiona in mizeria si jegul ala cine tia dat aviz de functionare cine iti controleaza activitatea cum---------------cind vin controalele
Postat 01 Februarie 2014, 14:19 de roni
Da-l afara Popa Prostu, ca te faci de ras ...
... radem deja impreuna, pe la colturi, liberali cu democrati, unguri si socialisti deopotriva ... de prostia din capul presedintelui de la consiliul judetean.
Postat 01 Februarie 2014, 13:33 de Brow
Vrajeala complicilor violatorilor de copii !
Adica la directia asta nu conteza cine pe cine violeaza, daca nu e traditional ca la scriptura ! Adica barbatul e barbat iar femeia e femeie ! Cretinita mai poate spune ca taica-su era beat cand l-a declarat la nastere, ca de fapt il cheama Puiu, nu Puia !
Postat 01 Februarie 2014, 13:30 de Bill
afara cu tine PORCULE
EU nu mai VOTEZ , nu i mai mandatez sa ma REPREZINTE , daca fac ceva sa o faca pe CONSTIINTA ALTORA nu a MEA, amin !M am saturat de MINCINOSI si MINCINOSI :)))). Nu ati vazut ce BANI castiga MINSTRUL MUNCII , PENSIONARA, o doare undeva de ROMANI, isi fac si ei banii de INMORMANTARE si averi copiilor, n au ei nimic in plan sa dezvolte Romania, intra FRAUDA pe fiecare ROMAN , deci indiferent cine vine nu trebuie MANDATAT, parerea MEA. TOTUL sa se opresca AICI si PUNCT , daca nu participa la VOTURI mai mult de 50 % trebuie alti CANDIDATI . TREBUIE sa stim sa REFUZAM candidatii, si sa DEMONSTRAM ca POLITICA ucide si suveranitatea poporului este in PERICOL.
Postat 01 Februarie 2014, 13:20 de PREFECTU
afara cu tine PORCULE
bine zici ADEVAR oare ce mai cauta asta in functie ce taiere de salariu afara PORCULE ORDINAR CE ESTI astia sunt oameni usl ului nu va mai mirati pe astia i-am votat am scapat de dracu si am votat cu tatasu .
Postat 01 Februarie 2014, 13:03 de PREFECTU
adevarat
ACEST MITRA CE MAI CAUTA ACOLO CINE IL CONTROLEAZA COPII INSTITUTIONALIZATI [INCLUSIV MINORE]GRAVIDE CE MONITORIZARE ESTE ASTA INCREDIBIL
Postat 01 Februarie 2014, 06:06 de adevar
adevarat
incredibil copii institutionalizati insarcinati la fundatia din curtea dgaspc ce mai cauta fundatia acolo ce externalizare este asta cine ascunde totul
Postat 01 Februarie 2014, 05:55 de adevar
In Romania ....
In Romania singurii vinovati sunt ,,mortii saracii ''.
Postat 31 Ianuarie 2014, 20:04 de ZORBA GRECUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON