URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2014, 18:30

Dispar parcările din centru! Trotuarul din strada Dunării a fost lărgit cu aproape doi metri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria îşi majorează gradul de ocupare a parcării supraterane din strada Tribunalului prin desfiinţarea parcărilor din centrul oraşului. Societatea Drumuri Orăşeşti a lărgit, la cerea municipalităţii, trotuarul din strada Dunării cu 1,8 metri pe un tronson de 120 metri.

Extinderea trotuarului şi a alveolei de spaţiu verde din mijlocul străzii s-a făcut, însă, cu desfiinţarea a circa 30 de locuri de parcare extrem de utile, din vecinătatea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, Serviciului Paşapoarte şi Casei Judeţene de Pensii. Dacă nu vor să fie amendaţi, şoferii vor trebui să îşi mute pe viitor maşinile în parcarea supraetajată situată la distanţă de câteva minute.

„Parcările au fost desfiinţate în ideea de a oferi cât mai mult spaţiu pietonilor. Nu putem ţine în centrul istoric al oraşului parcări la sol în condiţiile în care avem în vecinătate o parcare supraterană", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Extinderea trotuarului şi spaţiului verde din strada Dunării a fost făcută în baza contractului de lucrări curente, reparaţii şi întreţinere pe malul drept al Crişului Repede.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în paralel cu aceste lucrări constructorii contractaţi de RDS&RCS desfăşoară în zonă lucrări de introducere a canalizaţiei tehnice în vederea relocării cablurilor de pe faţadele clădirilor din zona centrală. Lucrările vor trebui finalizate cel târziu săptămâna viitoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
!!!
Din cauza asta se duc dreacu si afacerile din pietonal....sa vinzi 1o sucuri pe zi asta nu-i treaba ....taranu asta ne-a nenorocit zici ca face-n ciuda orasenilor.....
Postat 24 Septembrie 2014, 16:32 de stan
se muta in alte zone
Pe strada Calugareni in schimb au desfiintat de tot trotuarul, au taiat niste pomi si au facut o parcare de toata frumusetea. Bravo!
Postat 24 Septembrie 2014, 13:52 de AB
Este loc in primarie de poti intoarce autobuzul
Cine a mai vazut sau auzit sa nu fie parcari in fata unui spital? Parcarile de pe mijlocul strazii au fost acolo de pe vremea cand s-a construit si Spitalul Militar actual; Politia Rutiera nu are normele si standardele legale in materie? Daca le citeste, seful Sava va constata ca trebuie sa impuna primariei minim 50 locuri de parcare in fata spitalului.
Postat 24 Septembrie 2014, 08:21 de Talk
Fara PUZ si Hotarare CL aferenta e ilegala lucrarea !!!
Orice lucrare de modificare de acest fel trebuie sa aiba la baza Hotarari ale consiliului local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal, Planului de Executie si Detalii, Studiu de Fezabilitate si alocarea de la bugetul local !!! Presupanand prin absurd ca primarul a decis legal aceasta lucrare, inseamna ca acest Consiliu local al Municipiului Oradea, format din consilieri platiti din banii tuturor oradenilor, este in cunostinta de cauza !!! Sau au votat cu ochii inchisi, superficiali asa cum sunt ei de obicei din 2008 incoace !!! In orice cay, lucrarea nu isi avea rostul pentru ca e nevoie de cresterea numarului de parcari, nu de obligarea deplasarii la anumite locuri !!! E clar ca, dupa 2016, se va reveni dar tot pe banii nostri risipiti ca pana acum de Bolojan pe tot felul de nebunii !!!
Postat 24 Septembrie 2014, 08:16 de WinDos
Fara Gaz
Daca tot sparg toata strada de ce nu introduc si gazul? Sa ,ai sparga din nou? Toata lumea se mira ca noi nu avem retea de gaz si culmea pe strada Dunarea exista doar pe o parte a strazi,dar pe cealata parte de ce nu pun daca tot se sparge?
Postat 24 Septembrie 2014, 07:56 de Fara Gaz
faceti tot centrul istoric pietonal....
Nu demult m-am intors dintr-o vacanta de o saptamana in Rimini (nu pentru plaja pentru ca nu era sezonul), oras in care zona istorica centrala e cam 35% din oras si e pietonala in totalitate. Desi multe institutii publice isi au sediul in centru, masinile sunt parcate la marginea zonei centrale si nimeni nu isi poate imagina ca ar trebui sa fie altfel; e ceva firesc sa iti conservi valorile arhitecturale. Nu degeaba se numeste centru TURISTIC!!!!
Postat 23 Septembrie 2014, 23:09 de LED
fara masini in centru istoric
Pt. toti ”revoltatii” ce comenteaza aici: mai lasati masinile acasa si puneti-va picioarele la treaba. Ce,va-ti nascut in masina? Nicaieri,in tarile cu apa calda,n-o sa vedeti gloate de masini parcate in centrele istorice ale localitatilor. Cum sa pui in valoare cladirile de patrimoniu,cand toti ghiolbanii parcheaza ”cum vrea muschii lor”.....
Postat 23 Septembrie 2014, 21:40 de bihorean
Re: Alo..
Tov Ghilea ,don senator a a mai incasat niste bani de la fraierii oradeni...!Don senator...!
Postat 23 Septembrie 2014, 11:35 de gheorghe@sandor
la oras
La sat tragi caruta in fata casei, la oras lasi masina unde e loc de parcare si mergi pe jos pana unde ai treaba. In rest strada e pentru deplasare, nu pentru stationare, mai ales nu in centrul orasului. Asa ca linistiti-va toti cei care vedeti doar bolovani de sat in altii dar va lipseste oglinda de acasa.
Postat 23 Septembrie 2014, 08:43 de Cristi
Hahaha
Ce pretentii putem avea oameni buni la un bolovan?Care a ajuns primar intr-un oras frumos ,el venind de la tzara....A desfintat parcarea si acum spune ca e trotuar...hahaha risul lumii ce masuri ia primarele..hahaha!
Postat 23 Septembrie 2014, 08:05 de Nea taticu
io
Prostul asta din Moldova distruge orasul. Ma mir ca biserica de pe colt nu a fost inca darimata. Jegos nenorocit cu prostia asta supraetajata. La cotet
Postat 22 Septembrie 2014, 23:37 de ionel
Abureli Bolovanoase.
Abureli Bolovanoase ! Nu s-a largit nimic. S-a desfiintat parcarea !!!!! Ai treaba 5 minute ca CASA DE PENSII atunci parchezi la 1KM distanta sa aiba parcarea client !! O abureala, o minciuna !!!!!! MINCINOSUL BOLOVAN
Postat 22 Septembrie 2014, 21:26 de scortosul
Sa astepte bolovanu' cu mana-ntinsa!
Decat sa dau cativa lei care se vor duce DOAR la bolovan, beltechi &co, mai bine mai pun cativa lei si iau taxi-ul! E buna si varianta cu mersul pe jos, de fapt e buna orice varianta prin care putem evita sa dam bani acestei adunaturi de hoti
Postat 22 Septembrie 2014, 21:24 de petru
Supraetajata-i gata
A inceput desfiintarea locurilor de parcare din zona pietonalului(in fata fostei policlinici nr.2 nu mai se parcheaza de-a latul ci de-a lungul,in fata la evidenta populatiei deloc,in fata la pasapoarte se face spatiu verde,si probabil ca mai urmeaza).OARE DE CEEEEEEEEE? Ca sa parcheze boborul in noua parcare supraetajata! RASPUNS CORECT.
Postat 22 Septembrie 2014, 20:39 de BAU
Mersul pe jos face bine !!!
In parcarea supraetajata o sa fie aglomeratie mare de acum incolo !!! Strategia lui Bolojan e cea mai tare din acest an !!! In rest, galben peste tot !!!
Postat 22 Septembrie 2014, 20:28 de WinDos
Prostie
Mi se pare o MARE prostie largirea trotuarului in acea zona. De ce? Pentru ca daca am treaba la EVP, la Spitalul Militar sau la Casa de Pensii parchez unde? Pe trotuar?! Mai bine faceau locuri de parcare platite. Si, din poza publicata vad ca au si lungit tronsonul de spatiu verde. Halal judecata!
Postat 22 Septembrie 2014, 18:59 de Un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON