URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2011, 15:09

Tribunalul a respins cererea de eliberare pe cauţiune a judokanului Daniel Brata

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Judecătorii Tribunalului Bihor au respins, joi, ca inadmisibilă, cererea de eliberare pe cauţiune a judokanului Daniel Brata, arestat sub acuzaţia de tentativă de omor calificat, după ce împreună cu un coleg de lot, ar fi bătut cu bestialitate un tânăr orădean, într-o altercaţie provocată la clubul Escape.

"Cererea de eliberare pe cauţiune s-a respins", a declarat pentru BIHOREANUL Laura Szabo, grefier delegat la Biroul de Relaţii cu Presa de la Tribunalul Bihor. Aceasta a precizat că decizia judecătorilor nu este încă motivată, dar Brata a făcut deja recurs împotriva soluţiei.

După cum se ştie, campionul naţional la judo Daniel Brata este acuzat de tentativă de omor calificat. El a fost reţinut, săptămâna trecută marţi, de Parchetul Tribunalului Bihor, iar miercuri Tribunalul a decis arestarea sa pentru 20 de zile, după ce procurorii au fost sesizaţi că, împreună cu un coleg de lot, ar fi bătut cu bestialitate un tânăr orădean, într-o altercaţie provocată la clubul Escape.

În urma loviturilor primite, victima, pe nume Adrian Popa, a fost internată cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenţii neuro-chirurgicale, una la Oradea şi o alta la Timişoara, iar în pofida eforturilor medicilor a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi dificultate de vorbire.

Brata a fost exclus, începând cu 10 august, din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă până la terminarea cercetărilor penale. Colegul său, Valentin Radu, cercetat deocamdată în stare de libertate, fiind plecat la o competiţie în străinătate, a fost exclus din lotul naţional de seniori şi suspendat din activitatea sportivă începând cu 20 august. Acesta este aşteptat să sosească în ţară sâmbătă, şi va veni direct la Oradea, la audieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Erată
Stimați contemporani, Poziția dvs. față de acest subiect este îngrijorătoare și reflectă status quo-ul societății noastre. E nevoie de asemenea incidente ? De unde se naște nevoia de a te etala prin găinării.. mai rău prin violență ? Nu vă dați seama că prin acțiunile și inacțiunile de acest gen contribuiți la inevoluția speciei ?! Bravura animalică a ajuns definitorie pentru generația aceasta. Sânt de-un leat cu voi, cunoscându-l bine pe Adi Popa și urmărind în paralel evoluția sportivilor. Nu judec în baza unui articol - atunci ce rol mai are instanța ?? De ce scrieți mizerii ? Un om suferă - Acest incident trebuia EVITAT. Sper ca cei ce iau la cunoștință acest eveniment să nu fie inspirați doar de părtinire sau răzbunare ci de compasiune și echilibru moral. Dacă credeți într-o ființă supremă rugați-vă pentru sănătatea lui Adi - mai ales cei ce tindeți a ii susține pe cei doi sportivi (campioni) naționali. Vinovăția trebuie probată pe când starea gravă a sănătății lui Adi este o certitudine. PS: Denigrarea se naște din nevoia celui inferior de a își crea o iluzie a superiorității. Să se facă dreptate !
Postat 20 August 2011, 10:37 de M. P.
asa l a dresat sistemul sportiv
oooooooo dar ce orgii traiesc sportivi, de ce nu va infiltrati sa i mai rariti? de ce nu i ingenunchiati credeti ca fuge prima data sau face asta de prima data, nici vorba in turma aratati va potenta, bolnavii ai sistemul dar asa sunt si in Politica, asa ca pana nu va infiltrati nu ve ti strapi ORGIILE permise de cei pe care ii votati.Orice ton vine de SUS, niciodata de jos:))))))))) asa sunt dresati , hraniti, motivati.
Postat 19 August 2011, 16:34 de anka
de ce va dopati cu iluziii
taranul de baia mare s a trezit sportiv peste nopate dar nativ samanta nu i permite sa atinga varful :)) un taran sa nu spun jegos moral sa fugi dupa fuste la varsta lui! ba baiatule asta o face un pusti la 17 ani dar nu diatamai matahala de police men, ratati din nastere! vai de barbatul care fuge dupa fuggge mai bine se castreaza traieste degeaba, ajunge oricum un viitor violator de fete, baieti poate si copii.
Postat 19 August 2011, 16:30 de Doru
Legea nu permite eliberarea pe cautiune
E cam fraier Brata asta sau idiotul care l-a sfatuit sa faca cererea . Legea nu permite pt. tentativa la infractiunea de omor calificat liberarea provizorie nici pe cautiune , nici sub control judiciar . Orice student la drept invata in anul doi de facultate ca potrivit articolului 141/1 Cod penal ( "Prin pedeapsa prevazuta de lege se intelege pedeapsa prevazuta in textul de lege care incrimineaza fapta savarsita in forma consumata , fara luarea in considerare a cauzelor de reducere sau de majorare a pedepsei" ) . Pentru fapta de care e acuzat pedeapsa pt forma consumata prevede un maxim de 25 de ani inchisoare , iar liberarea pe cautiune nu se poate acorda decat pentru pedepsele de pana la 18 ani . Eu zic sa mai faci tot cereri din astea si o sa iesi din puscarie la pensie . Ai nenorocit un baiat ca erai mare sportiv . Tu reprezinti Romania antrenandu-te in baruri pana te rupi in gura ? Iti gasesti tu ceva recuperari cand iesi afara ca dai bine cu pumnul si picioarele .
Postat 19 August 2011, 15:24 de viitorul interlop
Asta e Oradea
Din nefericire, se intampla cam des in cluburile din Oradea asemenea evenimente. Pacat ca sunt mediatizate doar cele in care unul din personaje este cunoscut. Ar merita multi o lectie. Poate ar fi utile cateva razii, si mai multi parinti sa isi tina copiii acasa, nu de la 14 ani....machiate strident, cu fuste scurte si zambete provocatoare prin cluburi, baute...si apoi se mira lumea de ce se intampla atatea nenorociri, sau tinerei cu berea in mana care daca beau peste masura, uita sa returneze sticla si iti dau cu ea in cap sau o trantesc in prima masina intalnita. Sa suporte fiecare consecintele faptelor sale!
Postat 19 August 2011, 09:11 de ursu ioana
deosebit articolul
clar la obiect si direct fara sa vedeti, stiti..... sa fie trasi la raspundere oricine intrzneste sa umileasca samanta feminina sa ingenuncheze, daca nu ti respecti mama nu ai pentru ce sa traiesty liber, ca sarpele sa te tarasty si sa cersesty MILA, foarte bun articolul, felicitari! Bagati va mintiile in cap si respectati FEMEIA ca pe mama voastra, daca nu suportati consecintele caracterului bestial pe care il cultivati.
Postat 18 August 2011, 16:57 de bravoo Raluca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON