URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2012, 12:59

Trei morţi şi trei răniţi, într-un accident pe E60, lângă Săcădat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grav accident rutier s-a petrecut, joi la amiază, pe drumul european 60, între fosta fabrică Coca-Cola şi drumul care duce la Ineu de Criş, unde un Audi înmatriculat în Bulgaria s-a ciocnit cu un Volkswagen şi o motocicletă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, un tânăr de 20 de ani din Bratca conducea dinspre Aleşd spre Oradea un autoturism înmatriculat în Bulgaria şi "nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum". "Astfel, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, autoturismul a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu o motocicletă înmatriculată în Judeţul Bihor, condusă regulamentar, din sens opus, de orădeanul M.I.F., de 32 de ani, după care s-a răsturnat în şantul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare", se arată în comunicat. Volkswagenul circula în spatele motocicletei, iar încercând să evite impactul, a intrat, la rându-i, în şanţ, lovindu-se violent de cealaltă maşină.

Şoferul Audi-ului şi cei doi pasageri ai săi, un bărbat de 23 de ani şi unul de 43 de ani, ambii din localitatea bihoreană Ponoară, au murit pe loc.

În autoturismul Volkswagen se aflau două femei, un bărbat şi doi copii. "În total, au fost şase victime: trei au decedat la locul accidentului, iar alte trei, două femei şi un bărbat (motociclistul - n.r), sunt aduşi la spital cu contuzii şi fracturi la nivelul membrelor", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi al SMURD Bihor.

Acesta a spus că nu poate preciza exact gravitatea leziunilor, victimele urmând să fie investigate de către medici.

"În accident au fost implicaţi şi doi copii, care nu au fost răniţi. Pe unul l-a dus bunicul acasă, iar celălalt este dus la spital doar pentru că mama este victimă în accident. Dar nu are leziuni", a mai precizat Borcea.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, un echipaj de descarcerare, unul de prim-ajutor şi două autospeciale ale Ambulanţei: un echipaj cu medic şi unul cu asistentă.

Potrivit dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bihor, cel mai grav rănit este motociclistul, un bărbat de 32 de ani din Oradea. Acesta le-a declarat medicilor că îşi aminteşte doar că a văzut la un moment dat o maşină rostogolindu-se în faţa sa şi că nu a mai putut evita impactul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
trist
dati vina pe masina de parca ar merge singura, asta se intimpla daca soferul e un bou
Postat 22 Iunie 2012, 00:46 de masina
Masina Blestemata!
gheata-le-a-salvat-viata-trei-tineri-din-arad-au-cazut-cu-masina-in-mures-video_14199.html
Postat 15 Iunie 2012, 15:49 de alex
Masina Blestemata!
ACEEASI MASINA BLESTEMATA CARE A PLONJAT IN MURES ASTA IARNA IN ARAD!!!!!!!!!!
Postat 15 Iunie 2012, 15:45 de alex
!
Asta e problema !Masinile inmatriculate in BG.Majoritatea sunt conduse de rromi,Ca nu vreau sa jignesc pe nimeni.Ei conduc ca nebunii,dar pe ei nici nu-i verifica nimeni?Nu te poti feri de fiecare.IN cartierul Cantemir vezi multi ca ei,pe strada Bistritei cind vine unul cu viteza deja stii rom cu nr.de inmatriculare BG.
Postat 15 Iunie 2012, 13:21 de Alin
@Redacție
@Redactie: vă rog să ștergeți comentariile de mai jos cu sprijin de înmormântare. Par a fi bișnițăreli. Dacă omul vroia să ajute scria redacției sau se interesa la poliție / spital de victime. Sau, chiar în localitatea de unde sunt victimele. Mulțumesc
Postat 15 Iunie 2012, 12:45 de 0mu
AS VREA SA VA ACORD UN SPRIJIN PENTRU INMORMANTARE CONTACTATI-MA LA NR. DE TEL 0765. 773189
AS VREA SA VA ACORD UN SPRIJIN PENTRU INMORMANTARE CONTACTATI-MA LA NR. DE TEL 0765. 773189
Postat 14 Iunie 2012, 15:41 de AS VREA SA VA ACORD
@ruhama
ce spui nene ? ca nu avea permis ? asta e grav....si ce daca stia sa conduca ca unu cu permis de camion ? uite cat de bine a stiut sa conduca......am fost in coloana blocata in zona accidentului si m-am ingrozit de ceea ce am vazut. dupa cum erau pozitionate masinile am si descris dinamica crearii accidentului. din pacate se intampla ca nu avem infrastructura, retea si in unele cazuri minte....
Postat 14 Iunie 2012, 14:48 de taz
Ala cu audi era ropm de-al nost
doamne iarta navea permis da a facut scoala trei ani si stia mana ca unu cu permis de camion romanii lau omorat ca au vazut cai tigan si era cu muierea lui dea doua si cu cumnatu lui muierea
Postat 14 Iunie 2012, 14:08 de ruhama
CONDOLEANTE
CONDOLEANTE FAMILIEI! AS VREA SA VA ACORD UN SPRIJIN PENTRU INMORMANTARE CONTACTATI-MA LA NR. DE TEL 0765. 773189
Postat 14 Iunie 2012, 13:50 de cip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON