URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2012, 13:15

Traseistul Jolţa la PDL: "Credeţi că protestele astea sunt de luat în calcul?"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zvonurile s-au confirmat. Într-o conferinţă de presă susţinută luni, preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, a anunţat că deputatul Nicolae Jolţa, fost liberal, a trecut la PDL.

"Începând de azi (luni - n.r.) voi activa în PDL şi din februarie, când începe sesiunea parlamentară, voi activa în cadrul grupului PDL din Parlament. A fost o decizie personală şi cred că împreună cu oamenii de aici vom sprijini proiectele din Bihor", a declarat Jolţa la sediul PDL Bihor, refuzând să dezvăluie, la solicitările jurnaliştilor, care au fost motivele pentru care a luat această decizie.

Traseistul a spus doar că discuţia hotărâtoare a avut loc vineri, cu preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa. "Discuţii au fost, dar deocamdată vreau să le păstrez. Nu vreau să creez discuţii care nu îşi au locul", a spus Jolţa.

Întrebat dacă, prin trecerea sa la PDL, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, prezent şi el la conferinţa de presă, speră să păstreze voturile penticostalilor din ale căror rânduri provin amândoi, deputatul a spus că da, "cel puţin pe colegiul care am candidat".

La întrebarea dacă nu consideră că a făcut o mutare greşită, în contextul protestelor din ţară şi de la Bucureşti, care îi fac pe unii să spună că Guvernul Boc nu va mai rezista foarte mult, Jolţa a răspuns că "nu". "Hai să fim serioşi! Dacă manifestările care au fost zilele acestea dumneavoastră vă dau impresia că sunt chiar aşa de luat în calcul... Având în vedere situaţia în care sunt toate ţările din Europa, mi se pare că a fost o chestiune normală", a spus Jolţa.

La reacţiile jurnaliştilor, care s-au arătat nedumeriţi că un parlamentar minimalizează ieşirile în stradă ale unor protestatari, în aproape toate judeţele ţării, mai ales că unii au fost şi răniţi, proaspătul PDL-ist a revenit, încurcat, dar a explicat la fel de alambicat. "N-am spus asta. Am spus efectiv că... din cauză că au fost manifestaţii, şi manifestaţiile sunt normale în momente ca acestea".

Preşedintele PDL Bihor i-a sărit în ajutor, afirmând că acest tip de manifestări au existat "şi în Anglia, de unde se spune că a început democraţia". "Cei care sunt nemulţumiţi şi şi-au spus părerea în stradă nu au ridicat piatra. A fost mai mult o bătălie care se dă între galeria de la Dinamo, Steaua, care au ceva cu Jandarmeria, pentru că jandarmii au fost cei care au încercat să liniştească de câteva ori galeriile", a încercat să explice Seremi, opinând totodată că manifestările nu înseamnă sfârşitul epocii PDL-iste şi că de fapt oamenii care au ieşit în stradă au căzut pradă unor dezinformări legate de legea sănătăţii.

Întrebat despre ce dezinformări vorbeşte, Seremi a spus doar că "dezinformările au fost că se desfiinţează SMURD-ul sau că se privatizează", fără să intre în multe detalii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
cine tradeaza o data
@seba: din punctul meu de vedere CLAR nu a fost bine nici atunci dar daca bine imi aduc aminte a fost mai spre sfarsitul jocului. e drept nici acum nu mai suntem la start dar pana la alegeri cel putin teoretic mai sunt 10 luni! putea sa mai astepte!
Postat 18 Ianuarie 2012, 11:18 de dante
caca maca
Stati linistiti si nu mai faceti spume la gura! Acum asta e Iuda ca face ce face, dar cand Tarle trada PDL pentru PNL atunci era bine nu? Atunci era Sf. Pavel, daa?. Asta e nivelul politicii din Bihor pentru ca voteaza doar gastile de partid si sectele. Mergeti mamii naibii la vot macar sa-l anulati si atunci nu va mai fi chiar asa. Is vinovati penticostalii acum ca voi sunteti niste idioti?
Postat 18 Ianuarie 2012, 11:08 de seba
fata de porc , minte de scroafa
Bine ai facut mai gaozare !! Romanii se trezesc incet dar fereste0te din calea multimii cand ii ajunge cutitul la os ! Manifestatii normale zici..las ca vedeti voi lichelelor.. manifestatii normale au inceput si la rascoalele de la bobalna, gh doja, horea etc...
Postat 17 Ianuarie 2012, 18:49 de Radu
Epoca verde-portocalie. Ep. Iuda Iscariotul - varianta ”portocalie”(?).
1. Oare credincioşi ca Jolţa & Ţârle au: a) auzit de Iuda Iscariotul? b) uitat de faptul că voturile pe care le-au primit în 2008, au fost date şi pe criterii de partid, adică de membrii şi simpatizanţii PNL (şi nu numai), dar în nici un caz de cei ai PDL? 2. "Hai să fim serioşi! Dacă manifestările care au fost zilele acestea dumneavoastră vă dau impresia că sunt chiar aşa de luat în calcul... Având în vedere situaţia în care sunt toate ţările din Europa, mi se pare că a fost o chestiune normală", a spus Jolţa. - Dle deputat: ne faceţi o comparaţie a nivelului de trai real din România, cu cel din celelalte ţări UE? 3. Pentru o cât mai bună informare a alegătorilor din circumscripţiile tuturor categoriilor de traseişti politici: Care a fost preţul trădării/navetei politice (”arginţii”)?
Postat 17 Ianuarie 2012, 14:19 de stefan
mustre-va domnu.
Joltea nu uita , d-zeu va judeca. ce ar folosi unui om sa cistige toata lumea daca si-ar pierde sufletul asa crezi ca te indeamna biblia sa fii lumina ce exemplu dai tu celor care au nevoe de a vedea in penticostali oameni care nu doar au auzit cuvintul lui D-zeu si care il si inplinesc,, oare ce zic pastorii penticostali.
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:45 de luky
Vai voua fii ai Romei
Cum Dumnezeu au ajuns in politica asemenea alienati mintal? Domnilor ciocoi de oradea sprijiniti de naivitatea bisericii Penticostale... Ati primit credit pt ca ati fost considerati umani.. cum au putut fi alese asemenea lichele dat fiind faptul ca biserica Penticostala are destula materie cenusie.. Cum poate fi cineva atat de dobitoc incit pate sa calce in picioare ultima forma sociala de manifestare a noastra ... a muritorilor de rand.. doborati de taxe si impozite .. ca dvs sa puteti sa va desfatati in prea multul pe care noi cei numiti de dvs tarani, jegosi, derbedei vi-l punem pe masa .. Nu va ganditi ca sunt oameni care nu au ce manca si au iesit in strada de durerea neajunsului ?. Va va pedepsi Dumnezeu si istoria oameni de joasa speta .. sa va fie rusine oameni lobotomizati si parveniti de joasa spetza. Ati intrat proaspat in PDL aceasta turma de hoti care au furat tot ce s-a putut fura in tara asta. Dece ? va e frica sa ramaneti fara ciolan ? subscriu tuturor celor care au postat innaintea mea...
Postat 17 Ianuarie 2012, 12:43 de Ywy
GUNOAIE
Ptiiuuu!Ptiiuuu!Ptiiuuu! Gunoaie, nu mai pupati voi parlament sau alte functii in vecii vecilor Amin. Locul gunoielor este la groapa de gunoi, noroc ca D-zeu nu doarme si ne-a deschis ochii la timp.
Postat 17 Ianuarie 2012, 12:00 de steianul
joltza
CENZURAT
Postat 17 Ianuarie 2012, 10:12 de italianul
manuela
intrebati-l cat a furat tasu si masa de la cantina frigoexpresului
Postat 17 Ianuarie 2012, 09:04 de manuela
Next!
I se da prea mare importanta: nu ce zice, ci cine zice, ar trebui sa conteze... Cineva, care demonstreaza ca nu se da in laturi de la nimic pentru interes, nu prezinta importanta - sau n-ar trebui - nici ca persoana nici ca pareri. Cred ca si-ar vinde si familia daca asta i-ar aduce foloase - deci? De ce sa ne consumam energia pentru un asemenea specimen?
Postat 17 Ianuarie 2012, 01:13 de o oarecare
MATA **
CENZURAT
Postat 16 Ianuarie 2012, 22:50 de morosanu
Hai ti du!
Toashu Joitzica, singura "chestie" care nu mai intra in calcul e clasa asta de politicieni ratati, cum iashte si matalutza, slugoi de securisti si comunisti....simpli borfasi.
Postat 16 Ianuarie 2012, 21:24 de daisycutter
ISTENEM
MAMA MIA!!! CE FATA DE PORC MANGALITA ARE SI FRATELE ASTA! ARZA-L FOCUL!!!
Postat 16 Ianuarie 2012, 21:03 de INOCENT
Prostitutie politica penticostala.
Prostitutia politica penticostala la intrecere cu cea udemerista. Ambele cazuri vor fi solutionate de romanii ortodocsi si greco-catolici la alegerile din toamna acestui an. Cum? Simplu. Printr-o prezenta la vot de peste 75%. Curvele vor realiza ceea ce inseamna cu adevarat in politica judetului. Latura crestina nu face obiectul unui comentariu pentru simplul motiv ca, penticostalii se vor trezi, cu siguranta, la realitate si nu vor mai confunda asternuturile politice cu lucrurile sfinte. Doamne, trezeste-i la realitate pe acesti nevinovati, penticostali!
Postat 16 Ianuarie 2012, 16:58 de SAFE
Celalalt frate
Ei parca celalalt pocait traseist(Tirle) este mai titrat! Un biet seminar confesional in loc de liceu, si o scoala medie de scurta durata de 3 ani, facuta in SUA(oare omologata?)in loc de studii superioare.Acesta macar comunica mai bine, dar Jolta abia leaga 2 fraze.
Postat 16 Ianuarie 2012, 16:38 de Andrei
Jolta si PNL-ul
Nu pt ca ar reprezenta ceva in sine(un biet absolvent de facultate de nivel inferior,daca nu ma insel Sorbonica,si daca nu ma insel, stiinte economice) individul de mai sus este totusi fiul liderului penticostalilor din zona Beius, lider ce controleaza majoritatea voturllor acestora(cateva zeci de mii).Aceasta a fost motivatia primirii si sustinerii lui in PNL, aceasta este si motivatia PD-ului de a-l primi in randurile lor.Daca partidele politice vor mai actiona dupa asemenea motivatii se vor produce mereu asemenea defectiuni cu membrii sectelor neoprotestante care vad in politica numai un mod de a-si rezolva interesele personale.
Postat 16 Ianuarie 2012, 16:23 de Apostol
Rusine tuturor
De aici se vede si ce destepti sunti PNL istii bihoreni, in frunte cu Popa. Ce hahalere de oameni si-au pus pe posturi de deputat si senatori. Cred ca si Popa ar trebui sa demisioneze imediat si sa dispara din viata publica. Rusine tuturor !
Postat 16 Ianuarie 2012, 15:51 de Un oradean scarbit
nu cred
...ca este bine sa mai minta cineva,poporul.
Postat 16 Ianuarie 2012, 15:12 de nu cred
Pt jigodia tradatoare si pt tasu
Ma nenorocitule ma!!!! Cum ai tupeul sa-ti tradezi colegi care te-au facut deputat!!!!!!! Crezi ca tatu' o sa traiasca vesnic!!!!!! Si pocaitii care te-au votat si vad ce faci crezi ca sant prosti si te vor vota????? Sa mori tu!!!!!! Mi-e sila sa ma mai uit la tine!!!! Esti tu pocait????? Atunci ia-ti fratii ca tine si mergeti la UDMR!!!!!
Postat 16 Ianuarie 2012, 15:07 de Un pnlist
MARS JIGODIE!
ESTI O ****! A -ti batejoc de popor,meriti tot oproboiul neamului. Exista o vorba la romani:!CINE SE ASEAMANA,SE ADUNA" TU si"TATUCUL TAU":Betivanl Basescu,parca va vad intr-o caruta,trasa de 2 magari,beti amandoi.IARA!bietii magari,neavand cine-i ghida,duc caruta contrasens!
Postat 16 Ianuarie 2012, 15:06 de Viorel
ole
Vreau sa vina prin buntesti sa il scuip in fatza pe nenorocit.
Postat 16 Ianuarie 2012, 14:52 de poc
!
@tero: subscriu!
Postat 16 Ianuarie 2012, 14:30 de dante
NOI VREM RESPECT
Mergem la muncă, plătim taxe, taxe Ei ne zâmbesc Indiferenţa lor o simţim până-n oase Nu vrem funcţii, nici putere Sistemul e defect Noi ducem ţara-n spate Vrem respect! SA AJUNGI FUGARIT DE VAGABONZI PE STRADA JOLTA!!!!!SA TE PRINDEM LA INGHESUIALA!
Postat 16 Ianuarie 2012, 14:25 de CTM 2 REdiv
rusine
Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!Sa iesim la vot toti romanii (ortodoxi in proportie de 90%) si atunci cei 300.000 penticostali din Romania nu vor mai putea trimite in parlament aceste specimene de Beny Hill.Pierderea nu e mare,biata creeatie a Domnului,acest Jolta nu a facut nimic pentru Bihor ci doar pentru oastea de frati si surori intru domnul
Postat 16 Ianuarie 2012, 14:23 de tero
traseistii
SI CURVELE SE MUTA DIN P... IN P....Oamenii au iesit in strada pentru ca nu mi rezista,mor de foame, nu-si pot plati facturile domnilor, dumnezeu este de partea dreptatii si vor reusi pina la urma
Postat 16 Ianuarie 2012, 14:22 de trifa
pokemon
pokemon nenorocit, aşa vă învaţă la adunare, SĂ TRĂDAŢI? nu că ar fi o mare pierdere, până şi faţa îţi demonstrează calităţile!
Postat 16 Ianuarie 2012, 13:52 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON