URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2016, 16:34

Transfer cu greutate: Fostul viceprimar PSD Ovidiu Mureşan s-a înscris în PNL de dragul lui Ilie Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul viceprimar PSD al Oradiei, Ovidiu Mureşan, a devenit coleg de partid cu primarul liberal Ilie Bolojan.

În prezent director comercial al Companiei de Apă Oradea, Mureşan s-a înscris în PNL săptămâna trecută. Deşi a ieşit public, marţi, într-o conferinţă de presă alături de Bolojan şi de cei doi viceprimari ai Oradiei, Mureşan nu şi-a anunţat noua apartenenţă politică. Fostul social-democrat a confirmat joi pentru BIHOREANUL că acum este liberal cu acte, recunoscând că primarul Bolojan a fost un factor determinant în luarea acestei decizii.

"Omul Ilie Bolojan şi proiectele acestuia au fost determinante. Cred că parte din lucrurile pe care şi le-a propus să le facă în mandatul 2016-2020 sunt mai mult decât necesare pentru municipiul Oradea. Vreau să mă implic să se câştige aceste alegeri, cu o majoritate confortabilă, care să nu dea niciun fel de emoţii viitorului Consiliu Local în momentul în care trebuie să aprobe proiectele", a declarat Mureşan.

În iunie 2015, Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia din PSD, partid în care a fost membru 15 ani şi a avut chiar funcţia de preşedinte al organizaţiei Oradea, pentru că, după ce a accpetat postul de director la CAO, a fost ignorat de şefii partidului.

Politică de familie

Înscrierea lui Mureşan în PNL a coincis şi cu demisia soţiei lui, Liliana Mureşan, din PSD, partid care a pus-o şefă la Oficiul Judeţean de Poştă Bihor.

"De când am demisionat eu din PSD, soţia mea nu a mai activat, nici nu a fost chemată la partid. Săptămâna trecută şi-a dat demisia", a declarat Ovidiu Mureşan.

Acesta susţine că nu şi-a "racolat" soţia în rândurile liberalilor: "Este opţiunea ei (n.r. dacă devine membru PNL). Nu a demisionat pentru cineva, dar normal că îl va vota pe primar".

Mureşan a mai spus că, la alegerile din iunie, nu va candida pentru nicio funcţie locală sau judeţeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
a respectat traseismul!
Daca dl Muresan mai era in PSD si altul si-ar fi dat demisia sa treaca la alt partid ,l-ar fi facut troaca de porci.Acum dl vine cu o scuza penibila si sincer nu ne asteptam din partea dlui asemenea penibilitati(ca nu l-au solicitat).Dar cand un membru simplu ii spunea ca nu a fost contact pt o sedinta,ce spunea Preasfintia Sa?
Postat 10 Aprilie 2016, 13:14 de onuta
(scurte) precizări cuvenite
Celor din generaţia `68, din care autoarea articolului nu face (nu poate face) parte, absolvirea ciclului primar le-a oferit contactul atât cu limba română (veche, ar zice unii) cât şi cu aritmetica. De departe observ că „scriitoarea” a fost lipsită de acest privilegiu, alegând cel mai probabil varianta comodă, dar şi larg recunoscută, aceea step by step, cu completarea ei obligatorie after school. Scriu asta pentru că, aşa cum mulţi părinţi aleg, declarativ, acest sistem pentru posibilitatea copiilor de a-şi identifica talentele, când în realitate o fac pentru comoditate dar mai ales pentru dobândirea unor abilităţi capitaliste, şi autoarea pare să fi ales secţia „reală” a gimnaziului. Dacă ordinea efectuării operaţiilor este facultativă (pentru unii) în zilele pe care le trăim, cu urmările financiare şi economice pe care le suportăm toţi, limba română ar trebui să aibă alt statut. În primul rând pentru că vorbirea, scrierea şi citirea sunt o condiţie a înţelegerii operaţiilor matematice şi pentru că, nu întâmplător, gramatica este matematica limbii (române). Cronologia şi şirurile de numere nu se întâlnesc în nici un fel în articol precum liniile de cale ferată. Tocmai CFR-ul pare să fie punctul comun al celor doi eroi ai interviului. Un fel de loc comun. Dacă absolventul fostului liceu industrial nr. 2 (CFR – pentru cei care nu ştiu), de o mediocritate la limita sărăciei celor din Nigeria (îmi permit să spun asta cunoscându-l de atunci), atunci când încurcă fostul mandat cu eventualul viitor mandat al primarului dovedind că ordinea mandatelor nici nu mai are importanţă după un număr suficient de mare al acestora, ne-a demonstrat că „determinanta” este neterminată, interlocutoarea, limbistic, trage concluzia că după ce „În iunie 2015, Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia din PSD… a fost ignorat de şefii partidului”. Semiotica pare că îi desparte pe cei doi de realitate, cu o valoare pe care o vom putea afla odată cu bilanţul contabil al publicaţiei. Greşelile de ortografie vin ca un bonus la contract, cuvântul „accpetat” încăpăţânându-se să nu accepte. “Oficiul Judeţean de Poştă Bihor” nu ar mai avea nimic de spus decât să-şi îndeplinească menirea. Din partea candidatului la funcţia de viceprimar nu mă aşteptam la coerenţă şi cu atât mai puţin la sinceritate având scuza C.V.-ului în care declară că e capabil să vorbească C2 (în limba engleză) mai mult decât înţelege C1. Este de apreciat totuşi că la X şi O a pus zero-ul corect la scriere şi înţelegere. Dacă retroversiunea (procedeu anevoios şi oarecum de control) a stat la baza completării C.V.-ului, putem presupune, cel puţin, că nici la limba română nu stă mai bine. Dacă aveam un dubiu, autoarea l-a înlăturat. Mai rămâne să comparăm C.V.-urile. Sindicat multinaţional în companie de stat pare să fie finalul.
Postat 10 Aprilie 2016, 09:05 de eutanasiu
WOW
@eutanasiu : Clar esti la varf ! Ma refer la nivelul de inteligenta si stiinta in a scrie ! Comentariul este mult peste articol !
Postat 09 Aprilie 2016, 13:14 de TDS
Arta de a face daruri
Dacă ideea potrivit căreia acumularea de capitaluri ar fi fost influențată de etica protestantă este unanim recunoscută, teoria cum că darul oferit public ar sta la baza capitalismului și apariției pieței mi se pare la fel de valabilă. În esență darul nu implică doar aspectul economic, ci ar fi, tot în esență, un schimb de energii, în sensul că fiecărui dar pe care îl primești trebuie să-i răspunzi cu un cadou de valoare egală sau uneori cu un cadou simbolic. Aspectele economice ale darului sunt explicația principală a acumulării unor inegalități economice, astfel unii acumulează prin schimburi inechitabile de obicei averi incomensurabile în vreme ce alții sărăcesc cu totul. Mutatis mutandis, darul explică foarte bine apariția unei culturi a luxului, amintind faptul că până și în interiorul celor mai primitive triburi de pe planetă statutul social al șefului de trib sau al șamanului este marcat de diverse obiecte cu rol simbolic, diverse pene ale unor păsări rare, coliere de perle sau obiecte din aur, în cazul nostru particular – bugetul local. La noi, pentru că tot s-a deschis magazinul funcţiilor obţinute prin numire, fiind prezent de ceva timp în Oradea, am văzut și un porcuşor de Guineea care mergea de parcă ea era doar un accesoriu pe lângă gibon. Acest statut social se exprimă cu ajutorul C.V.-ului, al mașinilor de serviciu sau al caselor ANL. Nu sunt antropolog dar cred că și șpaga, fie că ne referim la mica corupție de ghișeu sau la marea corupție, se poate explica tot prin intermediul darului. Moralitatea pesediştilor, ei fiind în acest caz dependenţii de pomeni, dar şi a peneliştilor ca donatori interesaţi ai bunurilor altora, ne arată, fără dubii, simbioza perfectă denumită fără voce USL. Dar şi dictatura „protestanţilor” de orice fel în Oradea.
Postat 09 Aprilie 2016, 11:51 de eutanasiu
Vreau să mă implic să "se" câştige aceste alegeri
S-ar părea că Mureşan a penetrat PNL-ul. Dar, amândoi lucrând pe la spate, este posibil să-l fi penetrat cu spatele. Cert este că transferul este de peste 100 de kilograme. În viu.
Postat 08 Aprilie 2016, 14:27 de eutanasiu
Excelent titlu! Si plin de adevar!
O nelamurire mai am : in aceasta relatie de drag(oste), care e partea penetranta? He, he, he...
Postat 08 Aprilie 2016, 14:17 de pinonel
Arhanghelul Ovi şi Sfântul Ilie
Excelent articol și perfect inutil pentru mintea liberalilor, aflați pe undeva, pe urmele dlui Iohannis. Care domn Iohannis, nici domnia-sa nu știe pe unde mai e, că oricum nu-i pasă și nu și-ar schimba stilul. Mureşan?!... Trebuia să rămână un simplu artefact pe radiografia politicii românești. O eroare, indusă intenționat de către ”soțul soţiei sale”, directoarea devalizatei Poşte,Lili. Cum s-a menținut această nulitate umană, în fruntea politicii orădene? A fost menținut, în primul rând pentru că servea udmr-ul, dar și pentru că reprezenta un dușman al lui Mang (o reminiscenţă de pe vremea când era lider de sindicat). A fost şi este o vreme-n care, dacă-l critici pe Bolojan ți se striga ”pesedistule”. Era şi este de-ajuns să scrii împotriva PSD-ului, ca să fii de neatins, oricâte matrapazlâcuri ai fi făcut. Fiindcă oricine-ți cerea socoteală este ”pesedist”. Zău că n-am vrut să aduc vorba de Mureşan, dar cum să analizăm achiziţia lui Bolojan, fără să amintim de menținerea în politică a acestui demagog, prost și îngâmfat, maleabil şi ductil, dovedit iar și iar, ca incapabil? Curăţenia mult invocată de primar în campanie, cum era şi normal, a început (la un moment dat prin renunţarea la mustaţă) cu propria persoană. Aşa s-a ajuns ca Bolojan să reprezinte imaginea rasă (bărbierită) a dezastrului (cel puţin financiar). Pentru performanţele comerciale ale Companiei de Apă puteţi consulta site-ul Companiei ca să vedeţi gradul de încasare şi lista celor mai mari datornici (celor mai mari sponsori ai lui Bolojan dar şi ai unirii cu Sânmartin-ul). La fel de bine puteţi studia şi lista cu sponsorizările aprobate prin HCL-uri. Aşteptăm însă raportul de activitate al conducerii Companiei pe 2015. Probabil că va ieşi foarte bine pentru că tocmai PMO, prin HCL, a reziliat contractul cu firma de audit financiar B.D.O. care descoperise deja de anul trecut că „la un eventual control al Curţii de Conturi” (care nu a mai controlat Compania de Apă din 2008 – adică niciodată în mandatul lui Bolojan) „inspectorii ar putea considera ca practici contabile ilegale” mutarea banilor din conturile de investiţii în provizioane şi retur … „cu consecinţa intrării în faliment a servicului de alimentare cu apă”. Eduard Florea împreună cu Claudiu Oros – doi LIMBERALI cu stil, conform delegării şi a sarcinilor de serviciu, sunt direct răspunzători. Răspunzători faţă de Bolojan care este preşedintele APAREGIO şi, în această calitate, la rândul lui responsabil direct. Pe de altă parte, PSD-iştii, ştiind toate acestea, poate si cu sprijinul lor logistic, au uitat să-l tragă la răspundere pe primar. O scăpare, datorată probabil emoţiilor care îi încearcă, atunci când „îl ascultă” pe Mang … din oficiu (”din oficiu”, adică fără..onorariu, sigur ca da!), posesorul universitarului limbaj plin de fibră lemnoasă utilizat frecvent de către fiţele masculine psdiste plin şi el de impact. E limpede ca lumina nocturnei că toate astrele s-au aliniat de partea DNA.
Postat 08 Aprilie 2016, 14:09 de eutanasiu
@carcotasilor psd
Cand vad afirmatii gen "esecul Ciuperca si esecul drum expres" imi dau seama cat de disperati sunteti in a cauta nod in papura. Dealul Ciuperca e plin ochi de oameni tot timpul iar drumul expres salveaza o gramada de timp soferilor, asta pe langa faptul ca a "scos" din oras o gramada din traficul de tranzit. Evident ca nu va duce capul sa constientizati acest fapt. Ca pe VOI, care stati si butonati furibund sa va faceti norma de comentarii anti-Bolo, nu va avantajeaza, nu inseamna ca oradeanului de rand nu-i fac viata mai usoara si mai placuta. Sper ca dupa alegeri sa ramana Mang singur, sa stinga lumina si sa va taie banii de pufuleti si calmante. Cu scorul ce se prefigureaza, nu m-as mira sa va ceara sa veniti cu bani de acasa.
Postat 08 Aprilie 2016, 13:56 de trotineta
@poli
Înţeleg că nu sunteţi rezident al oraşului. Observaţiile atente şi informarea nu par a fi punctele dvs. forte cel puţin din două motive. 1.Feţele dichisite întotdeauna ascund ceva (exact aşa cum ceea ce "se mişcă şi oraşul capătă o altă faţă" ascunde abil în spatele denumirilor pompoase a proiecteleor lucrul bine neterminat). 2.Cu privire la informare, cel puţin din punct de vedere financiar, ori nu v-aţi informat suficient ori sunteţi total depăşit de subiect. Cu toate acestea, aveţi dreptul la opinie. Ar trebui însă, mai întâi, să vă convingeţi (singur) că valoarea spoielii este un acceptabilă.
Postat 08 Aprilie 2016, 12:48 de eutanasiu
Oradea studentiei mele
Adica aceea din anii 97-01, era un oras prafuit si gri, in care nu se intimpla mare lucru. Un colt uitat de lume, un loc al stagnarii, o sura imbicsita de provincie, fara perspective. Apoi am plecat si m-am intors in 2008. Si de-atunci observ cum lucrurile se misca si orasul capata o alta fata, din ce in ce mai dichisita. Putin imi pasa de disputele locale, nu sunt membru de partid, nu sunt implicat in activitati politice, sunt doar un cetatean care observa cu atentie si se informeaza. Am vazut cam toate orasele importante ale Romaniei. Faptul este ca Oradea infloreste si a reaparut pe radar in ultimii ani. Fara invective si jigniri, va rog.
Postat 08 Aprilie 2016, 11:33 de poli
Re: magicianul
Cine se aseamana se aduna.
Postat 08 Aprilie 2016, 10:32 de SirmaGhipata
Re: poli
Bai fraiere, Bolo a sters Oradea de pe harta, nu a pus-o. Te bagi in seama ca prostul, ca nici bacalaureatul nu l-ai luat dacat chinuit, in deceniul asta, asa ca habar n-ai ce a fost Oradea pana in 2008 si ce mizerie a ajuns in timpul Neterminatului, pentru oricine are ochi sa vada.
Postat 08 Aprilie 2016, 10:31 de SirmaGhipata
Ce nevoie era de asta?
Nu inteleg ,nici in ruptul capului, ce nevoie avea Bolojan de acest individ... Atat el cat si nevasta-sa sunt genul de oameni fara nici o valoare ,ajunsi in functii doar pentru ca au pupat dosuri in politica... Si ,"impartiali ca tot romanul" ,cand nu mai au ciolan de ros intr-o cocina se muta in alta... Nea Bolo, m-ai dezamagit crunt...
Postat 08 Aprilie 2016, 08:40 de magicianul
MAI LA STANGA , MAI LA DREAPTA
@poli: Depinde ce intelegem fiecare prin..." odios " ! Mie mi se pare absolut odios sa balansezi cu dezinvoltura intre stanga si dreapta ! Ori esti una , ori alta ! Imi miroase de la o posta a...oportunism !
Postat 08 Aprilie 2016, 06:55 de TDS
real politik
@TDS Inteleg ce spuneti, dar totusi cred n-avem motive sa fim socati de miscarea asta. Nu zic ca trebuie sa-l iubiti sau sa-l votati pe O. Muresan, ci doar ca omul e departe de a fi o figura odioasa in peisajul politic local.
Postat 07 Aprilie 2016, 23:27 de poli
O IUBIRE IMPOSIBILA
@poli: Nu ai dreptate ! Atunci cand eu am votat un consilier PSD am avut in vedere ca acela va asigura un echilibru intre politicile de stanga si cele de dreapta ! Ca va pune o frana in calea indatorarii nesabuite a municipiului ! Ca va impulsiona atragerea de fonduri europene dar nu de dragul de a le atrage ( vezi Piata Unirii DISTRUSA COMPLET ! ). PS : Mea culpa , in 2012 l-am votat ca candidat USL pe Bolojan ! A contat si faptul ca MI-A DAT DREPTATE IN CAZUL IMP ( exiata dovezi clare in acest sens ). Dupa doar UN AN a gasit de cuviinta SA MA TRADEZE ! Unele voci bine informate mi-au spus ca a incercat totusi in ultimul ceas sa-mi iaa apararea ! Nu stiu , n-am fost de fata ! Pentru mine a ramas TRADAREA ! Evident ca adaug distrugerea P.U. , catastrofele " drum express " , dealul " Ciuperca " , CET , etc. Si eu ar trebui sa-l iubesc in continuare , ba sa-l si votez ?
Postat 07 Aprilie 2016, 22:38 de TDS
chestie principiala nu e
Dar omul s-a trezit vice-primar in mandatul unui primar care a repus Oradea pe harta. Ce era sa faca? Sa saboteze dezvoltarea orasului numai pentru ca asa ii zicea partidul? Bun, a fost si rasplatit cu un post facut pentru el si bine platit. Dar presupun ca si-a si dovedit eficienta in treaba administrativa, ca sigur nu l-a luat acum Bolojan pentru frumusete, carisma sau elocinta politica.
Postat 07 Aprilie 2016, 22:18 de poli
COMPLETARE
Dar e si ca in viata privata ! Azi esti cu F. , maine cu I.I. ! C-asa-i in ( t) enis , vorba lui Tiriac ( Panama ) spusa de Tomita ! PS : in comentariul anterior lipseste un " i " ! ...melcii..
Postat 07 Aprilie 2016, 20:30 de TDS
DUPA MELCI
eutanasiu are dreptate ! si nu e prima oara ! ce este de remarcat ca nea Ovidiu a parasit CLO si abia acum s-a facut...DREPTACI ! un lucru nu pot pricepe : esti inscris intr-un partid , nu-ti mai place partidul ! OK , pleci ! Dar schimbarea de doctrina ? o data esti de dreapata , apoi zbori la stanga ( ADELINA ) , esti de dreapta....portocalie , zbori la dreapta galbena ( MARCELICA ! ), esti de stanga , zbori la dreapta si revii la...stanga ( FILIP ), etc. Fire-ati ai dreaq cu melci vostri ( replica Ceciliei Barbora Daneliyc din " Senatorul melcilor " , regia Mircea Daneliuc ! ).
Postat 07 Aprilie 2016, 20:25 de TDS
Prostul fără post
Pentru conformitate dar şi pentru deontologie, duoamna Toto ar ar avea obligaţia să verifice diploma şi medalia cu care Ovidiu de Guineea se "împăunează". Compania de Apă Oradea NU ARE în organigramă postul de director comercial. Ultimul ocupant a fost sinecuristul pop Claudiu. Bolojan este cel care l-a instalat pe post seara şi asta a fost povestea de adormit copii.
Postat 07 Aprilie 2016, 18:45 de eutanasiu
Dragă Lili
Toţi eram convinşi că pe tine te trimite la ... partidă, nu că terebuie să te cheme cineva.
Postat 07 Aprilie 2016, 18:37 de eutanasiu
Iar minte gazeta.
Muresan a parasit PSD ca sa poata ajunge director cu salariu de la bugetul local, nu pentru ca a fost ignorat de colegi. Cum poti sa fi ignorat daca esti presedintele organizatiei? S-a spart USL, libaralii oradeni sau scapat de socialisti, asa ca au vrut sa ia tot ce e functie. Umflatul a tradat si a plecat ca sa ramana in gratiile puterii, nu altfel.
Postat 07 Aprilie 2016, 18:32 de SirmaGhipata
...
Oportuniștii de serviciu caută să rămână bugetari ... ca de obicei, calculul este făcut greșit, la plesneală !!!
Postat 07 Aprilie 2016, 18:26 de WinDos
cu greutate, de ce?
offffffffffff
Postat 07 Aprilie 2016, 17:05 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON