URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2017, 14:38

Traian Bodea, după ce Tribunalul a decis că şefii CJ s-au ales nelegal: „Avem majoritatea. Vor fi realese aceleaşi persoane”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea, care este şi preşedintele ALDE Bihor, a comentat marţi decizia prin care Tribunalul Bihor a constatat, vineri, că alegerile de astă-vară pentru desemnarea conducerii instituţiei au fost nelegale, afirmând că nu înţelege decizia, dar aceasta va fi respectată.

"S-a pronunţat instanţa în procesul intentat de colegii de la PNL, noi aşteptăm motivarea, având în vedere că am votat în cabine de vot şi eu consider că s-a respectat secretul votului. (...) Nu noi (n.r. – alianţa PSD, UDMR şi ALDE) am făcut scandal, dimpotrivă, noi aveam siguranţa că avem 18 voturi, şi de aceea nu noi am făcut circ", a spus Bodea, făcând referire la protestul consilierilor judeţeni liberali faţă de faptul că reprezentanţii celorlalte trei partide au votat la vedere, la masă, nu în cabina de vot.

Bodea a adăugat că "vom merge mai departe, pentru că noi, actuala conducere, ştim că şi în 2017, şi în 2018, şi în 2019, şi în 2020 tot noi vom avea mai mult decât 17 (n.r. – numărul consilierilor liberali), cu alte cuvinte avem o majoritate simplă, o majoritate la care ţinem, dorim să păstrăm această alianţă, dorim să dezvoltăm judeţul Bihor".

Şeful ALDE a afirmat că decizia Tribunalului "nu ne sperie", explicând că în cazul în care Curtea de Apel Oradea o va menţine, alianţa PSD-UDMR-ALDE nu are nicio problemă în a asigura voturile necesare realegerii aceloraşi persoane în fruntea CJ: "Dacă va fi nevoie vom face încă o dată alegerile. Suntem 18, ţinem la această majoritate şi ţinem să facem echipă până în 2020. (...) Cu siguranţă vor fi alese aceleaşi persoane, acelaşi preşedinte şi aceiaşi vicepreşedinţi".

Liderul ALDE a afirmat că relaţia dintre cele trei formaţiuni este de perfectă colaborare, cum nu a mai fost niciodată în trecut: "Este pentru prima oară când la Consiliul Judeţean este o alianţă din trei partide care funcţionează, vicepreşedinţii au atribuţii. Două mandate, cât a fost PNL, Consiliul Judeţean era condus strict de preşedinte, ceea ce nu se întâmplă acum. Eu îl apreciez foarte mult pe domnul preşedinte Pasztor şi pe colegul vicepreşedinte Mang pentru modul de colaborare".

Întrebat dacă, în cazul în care Curtea de Apel va menţine decizia Tribunalului obligând, astfel, CJ să reia alegerile, va participa la negocieri prin care eventual PNL să convingă ALDE să treacă de partea sa, Bodea a exclus sec, dar ferm, asemenea ipoteză. "Am participat anul trecut la negocieri cu PNL, nu mai avem ce să negociem până în 2020".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
tipic
Oamenii astia nu inteleg ca chiar daca au majoritate trebuie sa respecte regulile si nu sa le modifice sau sa le incalce. Asta si pentru ca puterea nu este eterna si atunci cand sunt in opozitie pretind acest lucru. Este o chestie de respect reciproc pe care nu o mai respecta nimeni ...
Postat 15 Martie 2017, 14:58 de oradea_mea_si_a_ta
@scortosul
"Nu stiu cum se face ca tot politrucul roman e bugetar !!!! De ce oare !!!!" Nu le place munca,le plac banii moca, au papagal bun si o gramada de fraieri care cred ce le spun, ii doare la basca de cei ce i-au ales si dupa ce fura si fac averi imense fac orice sa ramana cu ele si sa scape de puscarie.
Postat 14 Martie 2017, 19:51 de Ducustrigacucu
Un politruc !!!
Asta e unul din aia care s-a pus pe picioare in pmo, pe urma s-a "stabilizat" la CJ si dupa aia si'a facut scoli la vecinii judetului devenind si el titrat cu diploma(e?)in diferite meserii la varsta a doua. Ma intreb n'o fi avand si el doctorate? Dupa aia se lansa in acest partid mafihot ajungand acolo unde tot scuipa : bugetar !!!! Nu stiu cum se face ca tot politrucul roman e bugetar !!!! De ce oare !!!!
Postat 14 Martie 2017, 18:53 de scortosul
iarta-l Doamne ca nu stie ce vorbeste!
Privirea lui spune tot... "Nu inteleg" spune Dl. Bodea si repeta dupa Tariceanu aceeasi sintagma spusa de acesta hoteste referitor la acuzatiile de marturie mincinoasa ce i se aduc. Aceste doua personaje ne ofera ilustrarea cea mai reusita a "Parabolei lui Tiriac" cu hotul si prostul! Amandoi spun acelasi lucru "nu inteleg", dar unul din postura hotului , iar celalalt din cea a prostului.
Postat 14 Martie 2017, 15:41 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON