URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2017, 15:48

Traian Bodea, despre criza de la Consiliul Judeţean: "PNL nu ştie să piardă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, a vorbit, joi, la sediul ALDE Bihor, despre criza din cadrul instituţiei iscată după ce PSD a exclus-o din partid şi din funcţia de consilier judeţean pe Ana Maria Tiron, iar aleşii PNL nu s-au prezentat să voteze un înlocuitor pentru aceasta, aşadar coaliţia a rămas deocamdată în 17 consilieri, tot atâţia câţi are şi opoziţia.

"PNL ne sabotează"

"Nu este neapărat o criză politică. Este decizia unui partid de a-şi exclude un consilier, dar bihorenii au votat 18 la noi şi 17 la PNL. Cu alte cuvinte, majoritatea nu se schimbă. Dacă cei de la PNL ne sabotează şi nu doresc ca noi să validăm următorul consilier este clar că nu vor să recunoască scrutinul din 2016. Oricând s-ar dori să se spună că ei au avut un procent mare, întotodeauna 18 va fi mai mare decât 17", a spus liderul ALDE Bihor, răspunzând întrebării BIHOREANULUI pe această temă.

Totodată, acesta a afirmat că prin acţiunile lor liberalii arată că "nu ştiu să piardă". "Nu ştiu să înţeleagă că 8 ani, două mandate, ei au condus judeţul Bihor. Acum, după un an de zile, vin să spună că noi conducem prost. Eu le-aş sugera să vină peste 7 ani să tragă concluzii atunci. Şi noi, şi bihorenii am tras concluzii că era loc de mai bine în administraţia lor după opt ani. Noi suntem conştienţi că suntem trecători pe acolo, ei nu înţeleg că şi ei au fost trecători", a spus Bodea.

"Această luptă ne uneşte"

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a spus că speră că nu se va ajunge la organizarea de alegeri anticipate pentru că asta ar însemna "blocarea judeţului şi proiectelor pentru şase luni".

Cât despre coaliţia UDMR-PSD-ALDE, Bodea spune că aceasta "merge mai departe", deşi politica este "volatilă". "Parcă această luptă mai tare ne uneşte, chiar dacă se consideră că ar putea fi altfel. Alianţele se pot schimba în funcţie de guvernări. S-a demonstrat în ultimii ani că politica este volatilă şi schimbătoare. Dar această luptă a PNL cu noi ne face să ne strângem rândurile şi să fim cât mai uniţi şi să demonstrăm că mergem înainte în ciuda loviturilor pe care le primim", a spus vicepreşedintele CJ.

Oricum, Bodea consideră că strategia aleasă de PNL de a-şi atrage un partener pentru a guverna judeţul este greşită. "Până la urmă este o luptă politică, dar ea se încălzeşte prea tare. Nu cred că aşa se poate câştiga un partener de partea ta, prin a-l ostiliza. Nu cred că îi va ajuta pe cei din PNL pe viitor", a opinat Bodea.

Şi alţii s-au aliat cu UDMR…

De asemenea, în conferinţă Bodea a vorbit despre aluziile că alianţa de la conducerea judeţului ar fi una "toxică". "Nu cred că este toxică alianţa cu UDMR, nu cred că se poate spune că este ceva rău având în vedere populaţia mare de etnici maghiari din Bihor. Dacă timp de opt ani nu a fost o problemă ca cei din PNL să facă o alianţă cu UDMR, nu cred că este nici acum că au făcut-o ALDE şi PSD", a spus acesta.

Vicepreşedintele CJ a dat de înţeles şi că UDMR-iştii de acum ar fi mai buni decât cei din urmă cu câţiva ani. "Dacă în perioada respectivă au fost buni, pe perioada domnului Kiss, nu înţeleg de ce acum nu ar fi, când şi la ei s-a schimbat structura de conducere şi au apărut oameni noi cu viziune, care s-au implicat în a aduce bani în judeţul Bihor şi dezvolta proiecte. Nu cred că este mai rău decât atunci când judeţul era condus de o altă aripă a UDMR…", a încheiat liderul ALDE Bihor.

Pe de altă parte, merită precizat că subiectul principal al conferinţei de presă organizate de Traian Bodea a fost centenarul din 2018 vicepreşedintele Consiliului Judeţean spunând că instituţia din care face parte se va "implica direct" în sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, în ciuda informaţiilor că acest lucru nu se va întâmpla având în vedere faptul că preşedintele CJ este un UDMR-ist. Totuşi, Bodea n-a putut să spună concret ce acţiuni va organiza sau sprijini CJ Bihor de Centenarul Marii Uniri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON