URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2013, 13:11

Tragedie într-o familie din Beiuş: din doi gemeni, unul a murit, iar celălalt e în stare gravă din cauza unui virus necunoscut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au petrecut o săptămână în staţiunea bulgărească Nisipurile de Aur, iar apoi încă două zile vizitând mănăstirile din Nordul Moldovei, revenind acasă marţea trecută, părinţii a doi gemeni din Beiuş, în vârstă de doar un an şi o lună, trec printr-o dramă cumplită: unul dintre aceştia a decedat, iar celălalt este internat în stare gravă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Potrivit unor surse medicale, unul dintre micuţi a fost internat de urgenţă, miercuri seară, la Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş, cu simptome de bronşită astmatiformă, dar în a doua noapte a făcut o criză de apnee şi un stop cardiorespiratoriu. Resuscitat de medicii beiuşeni şi pregătit pentru a fi transferat la Spitalul Municipal din Oradea, copilul a mai făcut încă două stopuri cardiace şi a decedat joi noapte, la Beiuş.

Câteva ore mai târziu, pentru că şi celălalt geamăn începuse să manifeste aceleaşi simptome, părinţii l-au adus la Oradea, de urgenţă, fiind preluat la Compartimentul de Primire a Urgenţelor, unde de salvarea sa s-a ocupat o echipă condusă de dr. Ritli Ladislau timp de o jumătate de zi, până la decizia de a-l transfera la Bucureşti.

"Copilaşul a fost într-o depresie respiratorie severă, noi suspectând că, la fel ca şi fratele său decedat, a fost infestat cu un virus rar în timpul călătoriei în străinătate", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Ritli.

Deşi specialiştii din Bucureşti au început investigaţii amănunţite pentru a afla cauza exactă a îmbolnăvirii celui de-al doilea copil şi a decesului celui dintâi, până la această oră ea nu a fost identificată.

"Domnul profesor Adrian Streinu Cercel mi-a promis că mă va anunţa telefonic de îndată ce se va cunoaşte agentul patogen", a spus dr. Ritli.

Potrivit dr. Crina Mărcuţ, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, copilul internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti se află în afara unui pericol letal.

În urma acestei situaţii, dr. Ritli Ladislau sugerează părinţilor de sugari sau copii mici, de vârstă preşcolară, să evite călătoriile lungi şi în afara ţării. "Nu aş recomanda niciunei familii să călătorească atât de mult, mai ales în afara ţării, cu copii atât de mici. La un an şi o lună, copiii sunt foarte vulnerabili la îmbolnăviri", spune dr. Ritli.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Rusine
Va rog frumos sa nu mai comentati asemenea prostii in necunostiinta de cauza ! Sa va fie rusine celora care cred ca mama lor este o denaturata, inculta etc Daca ati sti ce este in sufletul mamei lui in acest moment ati tace cu totii !!! Se vede ca nu aveti cei 7 ani de acasa. Sa nu va mai permiteti sa comentati fara sa stiti cum a fost cu adevarat
Postat 13 Septembrie 2013, 22:47 de o apropiata
PENTRU ELENA
Ai riscat si tu sa scrii un comentariu, dar ti-a iesit pe gura doar prostii. Condoleante si tie, fiinca ti-a pierit bunul simt.
Postat 11 Septembrie 2013, 11:12 de ANA
Condoleante
Este o moda in ultimii ani, de a te plimba cu copilul mic peste tot imediat ce a fost scos din maternitate. Mamele nu mai mai stau 6 saptamani in casa dupa nastere cu bebelusul lor ci il iau ca pe un pui de pisica si se afiseaza cu el te miri pe unde. Apoi si la un an si cateva luni, evident ca erau prea mici copilasii. A riscat.............si a pierdut. Imi pare sincer rau! Sa va dea Dumnezeu sanatate la copilas si putere sa treceti peste nenorocire. Condoleante!
Postat 11 Septembrie 2013, 09:33 de Elena
PENTRU D-L CHIRILA
D-le Chirila, va rog sa aveti si initiativa de a initia o campanie de colectare de fonduri pentru ajutorarea copilului care este la Bucuresti, fiindca stim cu totii cum este sistemul sanitar la noi in tara, iar medicamentele si tratamentul este costisitor . Subalternii d-voastra ( si nu numai ei ) vor avea ocazia sa-si imbunatateasca imaginea iar ziarul d-voastra un renume binemeritat. Va rog acest lucru deoarece este un caz umanitar si cred ca multi oameni vor fi de acord cu acet lucru.
Postat 11 Septembrie 2013, 09:22 de DANA
DOCUMENTATTI-VA D-LOR ZIARISTI,, DE SANT,,
De unde ati luat informatiile prezentate in articol ??? De pe santurile Bihorului??? Ma asteptam sa preluati stirea( fiindca este prea greu pentru d-voastra sa obtineti o stire in premiera si cu atat mai mult sa verificati daca este adevarata in totalitate). PS. Unde este profesionalismul ?
Postat 10 Septembrie 2013, 14:18 de ioana
pt dl ritli
De unde e chestia cu a nu scoate copilul din tara ca e prea mic. Da evident nu il duci in Africa sau Asia, insa parintii au mers in Bulgaria, sa fim seriosi. O calatorie pana la Constanta e mai lunga decat pana in Viena, ce o fi teritoriul Romaniei mai steril decat al Bulgariei. Uneori se dau niste declarati fara sa se gandeasca prea mult.. Iar tu Diana esti o dusa de pe fix mai ales ca folosesti un asemenea limbaj la adresa unei mame in suferinta.
Postat 09 Septembrie 2013, 23:03 de a
@ Diana
Auzi, troglodito cu creier pane, daca nu cunosti situatia, nu comenta aiurea! Ce stii tu ce e in sufletul ei de mama??? Nu-ti doresc sa treci tu vreodata prin asa ceva!!!!
Postat 09 Septembrie 2013, 23:00 de Aylin
proasta
diana,TREBUIE SA STII CA ESTI O CRETINOIDA .NU INSEAMNA CA DACA COPILUL E IN TARA NU POATE LUA UN VIRUS.IAR PTR BULGARIA SI MOLDOVA NU E NEVOIE DE VACCINURI.DUTE LEAGA TI TROMPELE UTERINE SA NU MAI DAI LUMII CRETINI.SA SPUI CA FEMEIA AIA E DENATURATA,TI LE LEG EU PE GRATIS
Postat 09 Septembrie 2013, 19:42 de adrian
tragedie
de ce nu dati toate comentariile?
Postat 09 Septembrie 2013, 17:25 de ioana
Pt inculta de Diana
o fraiera care s-a gasit sa comenteze...
Postat 09 Septembrie 2013, 17:24 de o apropiata
jurnalisti incompetenti
de ce nu dati toate comentariile, ca sa vada lumea ca sunteti niste incompetenti
Postat 09 Septembrie 2013, 17:22 de o apropiata
jurnalisti incompetenti
Niste jurnalisti de toata groaza...in locul vostru m-as documenta bine inainte sa scriu asa un articol...sunteti de toata jena!!!
Postat 09 Septembrie 2013, 17:20 de o apropiata
@Diana
Daca nu cunosti realitatea mai bine abtine-te de la comentarii jignitoare.
Postat 09 Septembrie 2013, 17:19 de Ana
pt. Diana
Diana esti tu o denaturata.,...si nu ti-as dorii nici tie sa treci prin asa ceva,,.si vorbesti si in necunostinta de cauza.. inculta esti tu cu toata familia ta...distrusa naibi
Postat 09 Septembrie 2013, 17:18 de paula
jkkl
CE MAMA DENATURATĂ. ORICE INCULTĂ STIE CĂ UN COPIL NU SE DUCE IN VACANTĂ IN AFARA TĂRII,NUMAI DUPĂ 3 ANI.DACĂ O FACE MAI REPEDE SE FAC COPILULUI NISTE VACCINURI SPECIALE PT ZONA IN CARE PLEACĂ..
Postat 09 Septembrie 2013, 15:37 de diana
TRAGEDIE...
Dumnezeu sa le dea putere si tarie parintilor indurerati. Ingerii sa i vegheze somnul copilasului trecut in nefiinta.
Postat 09 Septembrie 2013, 14:50 de DANA
.....
Dumnezeu sa se indure de celalalt copil si de familie.
Postat 09 Septembrie 2013, 14:49 de Adrian
...
Alexandru, Dumnezeu sa-ti ocroteasca familia ramasa indurerata.
Postat 09 Septembrie 2013, 14:17 de calin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON