URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2014, 14:06

Trafic de droguri prin vama Borş: Jumătate de kilogram de cannabis, descoperit în BMW-ul unui bihorean de 26 de ani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii de frontieră au descoperit, pe 21 aprilie, în jurul orei 16, la frontiera Borş, 500 de grame de cannabis într-un BMW Seria 5 condus de un bărbat, S.M., în vârstă de 26 de ani, născut în Republica Moldova, dar domiciliat în Bihor, arată un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Tânărul voia să intre în ţară, când, la controlul specific, poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect un obiect din maşina sa.

"Poliţiştii de frontieră bihoreni în colaborare cu poliţişti din cadrul BCCO Oradea-Serviciul Antidrog au descoperit, în partea din faţă a autoturismului, un obiect de forma unei râşniţe, care emana un miros înţepător, fiind destinată mărunţirii unor materii vegetale şi care prezenta urme de folosire", a precizat miercuri comisarul-şef de poliţie Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În urma controlului amănunţit, s-a descoperit, într-un loc special amenajat în portbagajul autoturismului, în compartimentul destinat roţii de rezervă, un pachet paralelipipedic, înfăşurat în mai multe folii din material plastic, care conţinea o materie vegetală uscată de culoare verde, cu miros înţepător, specific cannabisului, ce cântărea aproximativ 500 grame.

Potrivit ITPF Oradea, şoferul a declarat că a cumpărat materia vegetală din Italia cu 2.000 de euro şi că este destinată consumului propriu. "Substanţa a fost trimisă spre expertizare unui laborator specializat, care a confirmat faptul că este cannabis", a mai spus comisarul-şef Dan Lazăr.

Bihoreanul în vârstă de 26 de ani a fost prezentat în faţa instanţei care a dispus arestarea lui preventivă pentru 29 de zile pentru trafic internaţional de droguri de risc. Cercetările sunt continuate împreună cu BCCO Oradea, sub supravegherea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
drum bun!
ceau calu' si Ala..va doresc drum bun si cale batuta. mergeti afara copilasi de vreti sa consumati toate cele. mai consumati si vreo 2 litri de bere, sa pareti "bazati" mai mult ca sigur nici nu vi-ati luat bacul..eeh, da nu conteaza, mahoarca sa fie, sa puteti consuma linistiti. va mai spun un lucru, hai jeeet la scoala, lasati prostiile ca, altu are dreptate.
Postat 25 Aprilie 2014, 12:28 de Andrei
altu
Draga altu , comparand consumul de marijuana cu toate celelalte prostii pe care le-ai scris e ca si cum ai spune ca toti care beau mai mult de o bere, sentorc acasa si isi bat nevasta si copii. esti un tampit, care isi face stres in viata pe degeaba,cu lucruri care nu-l privesc. Vorba lu Ala, accepti-n-accepti, tot aia e. macar taci,si preocupa-te de cei apropiati tie, lasa-i pe restu` sa traiasca cum considera ei de cuviinta.
Postat 25 Aprilie 2014, 09:56 de ceau calu`
maestru
ultimul comment postat de ala e genial.Felicitari maestre.ai reusit sa transpui gandurile multora dintre noi
Postat 25 Aprilie 2014, 09:41 de johny
Si care-i problema daca esti euforic ??
Dupa cum scrii "marihuana", precis lucrezi in politie si ai si cateva clase. Din pacate tara noastra e plina de oameni ca tine, care nu stapanesc limba tarii, da-s tari in argumente pe care nici nu le inteleg. Presupun ca daca esti euforic de la iarba, nu e bine. Da euforia produsa de alcool cu aditivi cancerigeni e in regula. Unele euforii sunt bune, altele nu. Judecata ta de sub cascheta e una subreda si plina de prostii, superstitii si alte trasnai care n-au legatura cu realitatea. Vezi tu, si in trecut, oameni ca tine au lucrat in Inchizitie si ardeau oameni pe rug , pentru ideile lor. Oamenii consuma cannabis bine mersi in multe tari si de mii de ani si traiesc varste respectabile. Si in timp, se va legaliza si la noi cu ajutorul lui Dumnezeu. Da trebuie sa se mai educe oamenii putin. Asta nu inseamna ca nu se consuma chiar si asa. Accepti, n-accepti tot aia e.
Postat 24 Aprilie 2014, 05:25 de Ala
Daaa
(SARCASM) Siguuur, nici marihuana nu face nimic, doar te simti putin euforic; nici pastilele nu fac nimic, din cand in cand si un iv ca doar nu e sfarsit de lume ... stii ce ma gandeam, hai sa legalizam si homosexualitatea, incestul si sa se dea o lege sa putem viola in tihna - poate om ajunge asa si noi o tara civilizata. Bai frate da proasta mai e si lumea asta sau nu vrea sa vada mai departe de ce au pus in fata ochilor. Pfiu.
Postat 23 Aprilie 2014, 23:44 de Altu
Se poate consuma in voie in alte tari europene
Cand traim intr-o tara unde se construiesc mai multe biserici decat spitale sau scoli, nu ma mira atitudinea (inca) primitiva a statului roman fata de cannabis. S-a demonstrat stiintific faptul ca planta asta este anticancerigena, analgezica, bun adjuvant in depresii si episoade post traumatice. Nu inteleg de ce droguri precum tigarile si alcoolul, rezultate din prelucrare chimica si industriala sunt mai ok decat cannabisul. In toata Europa se consuma aproape la liber. Doar in Romania si poate in Rusia, se combate la greu. Nici Dan Lazar de la frontiera, nici alti cascati, nu pot impiedica oamenii sa consume, chiar si in Romania !
Postat 23 Aprilie 2014, 15:53 de Victor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON