URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2013, 11:32

Tot mai sus: Orădeanul Zoltan Teszari a urcat 3 locuri în topul celor mai bogaţi români

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS, lider pe piaţa de telefonie şi cablu, a urcat într-un singur an 3 poziţii în Top 300 Capital Cei mai bogaţi români, scrie, marţi, Capital.ro. În vreme ce anul trecut era pe locul 7, acum Teszari se clasează pe locul 4, cu o avere estimată la 690-700 milioane euro.

Teszari a făcut din RCS & RDS unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania şi Italia, Slovacia şi Croaţia. Din cele din urmă două ţări compania s-a retras anul acesta deoarece operaţiunile grupului erau mici.

Sursa citată menţionează că nici în Ungaria compania nu merge prea bine, după ce în ultimii 2 ani a pierdut aproape 10% din cota deţinută pe piaţa de servicii de televiziune fără fir (prin satelit şi prin transmisiune digitală terestră). Creşterile de pe piaţa de cablu TV i-au permis însă operatorului să rămână la o cotă totală de 23% din piaţa TV, potrivit datelor publicate de Autoritatea naţională pentru media şi infocomunicaţii din Budapesta.

În România, RCS&RDS a înregistrat, anul trecut, primul profit după mai mulţi ani de pierderi, mai scrie sursa citată. În anul 2008, RCS&RDS avea o cifră de afaceri netă de 386,7 milioane euro şi o pierdere de 22,9 de milioane de euro. 6.654 de persoane lucrau pentru operator în 2008. În 2011, cifra de afaceri a RDS era de 478,7 milioane euro, iar pierderile erau de 2,9 milioane euro, în timp ce numărul angajaţilor crescuse la 6.910 persoane.

Conform celor mai recente date depuse la Ministerul de Finanţe, RCS&RDS a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 459 de milioane de euro, venituri totale de 633 milioane de euro şi cu un profit de 19,7 milioane de euro, numărul angajaţilor ajungând la 8.845 persoane.

În martie 2013, RCS&RDS a decis modificarea obiectului secundar de activitate al societăţii prin introducerea urmatoarelor activităţi: producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice. RCS&RDS a cumpărat anul acesta Novitas Electro care avea în dezvoltare un proiect de 4 MW, în valoare de 6,2 de milioane de euro, în Bihor.

Pe lângă Novitas Electro, operatorul telecom mai are în portofoliu firma Energiafoto care deţine trei proiecte în comuna Stăncuţa din judeţul Brăila, Energyall Distribution şi Firatelectric tot în Brăila şi Delalina în comuna Gepiu, Bihor. RCS&RDS deţine, astfel, un portofoliu de 7 parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW, mai scrie Capital.

În ce-l priveşte pe Teszari, acesta duce o viaţă discretă (fiind şi supranumit de altfel "miliardarul fără chip"), şi, deşi are o avere impresionantă, nu are zeci de case sau maşini. Cunoscut pentru modestia sa, Teszari preferă să locuiască în anexa unui hotel de două stele aflat în Băile Felix şi are două maşini, un Porsche Cayenne şi un Ferrari 430.

Totodată, prin firmele pe care le deţine el este sponsor al echipelor de polo şi baschet ale Oradiei, dar şi proprietarul Centrului de Sanatate şi Imagistică Medicală "Maria", care oferă servicii medicale gratuite încă din luna septembrie a anului 2007. Investigaţiile medicale de înaltă performanţă, precum RMN sau CT, care sunt necesare multor persoane, dar datorită costurilor ridicate ale acestora nu sunt accesibile, sunt câteva dintre facilităţile oferite bolnavilor gratuit.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Nestiinta
@Book: Stii care e diferenta intre magabit si megabyte? Banuiesc ca nu din moment ce ai scris randurile de mai jos. In contractul tau apar megabiti iar cand downloadezi de pe internet iti arata in megabytes. 1 megabyte=8 megabiti, deci daca ai in contract 50mb si iti merge cu 6 mb e foarte corect. Si inca un aspect pe care l-ai omis. In contract NU ITI GARANTEAZA VITEZA RESPECTIVA, ci iti spune pana la cat poti avea viteza de download. Eu am abonament Fiberlink 2 si downloadez constant cu 10mb, deci merge totul perfect.
Postat 25 Noiembrie 2013, 10:54 de cata
In loc de 50 Mb conform contractului, doar o medie de 3,5 Mb
Ingramadeala mare pe cablu, valori mici de viteza ... in concluzie modificare de abonament, pe bani mai multi evident, la promisele 500/1000 Mb.
Postat 21 Noiembrie 2013, 12:00 de Book
separatismul unguresc ataca
Ati vazut fratilor cat sunt de nemernici ungurii separatisti ? Este exact ce v-am spus. Sa ne uitam mai jos. Sunt comentatori care au scris ca serviciile companiei la care Teszari este si el actionar, vad ca minoritar, nu sunt bune iar alitii ca nu au relatii respectoase cu publiculcare le da bani. Bun. De aici a inceput separatismul unguresc sa injure pe romani prima data. Pe urma au inceput sa ma injura si pe mine. Eu personal nu cunosc ca teszari sa fie sponsor al vreuni partid unguresc din Transilvania. daca ar fi sponsur al partidelor unguresti atunci merita sa fie scrise com critice pt acest lucru.criticile si comentariile sint insa pt servicii, datorii si faliment in doua tari iar la Ungaria este pe acelasi drum al falimentului. am spus de la inceput ca separatismul,iredentismul si revizionismul unguresc ii ataca pe toti care nu zic ca si ei. povestea cu miticii, ca de altfel si falsa istorie a romanilor este inventata de separatismul unguresc. incearca sa dezbine pe romani. iredentismul hungarist a cumparat si romani pt a le sustine aberatiile in incercarea de anexare a Transilvaniei. probleme economice sint in toata Europa. la Ungaria sunt probleme mari economice.
Postat 20 Noiembrie 2013, 17:32 de Pisti
Si eu ce zic?
@ardeleanu: Pai eu ce incerc sa spun de la inceput? Serviciile pe care le primim sunt moca la banii astia dar nu vezi ca prostii astia nu inteleg? Pe ei ii doare de falimentul lui Teszari si s-ar bucura mai mult daca ar da faliment si ar veni alta firma sa le dea internet mai slab la pret dublu la cat sunt de prosti. @Pisti: Mi-am dat seama deja ca esti total dereglat la cap. Ar trebui sa mergi sa iti faci un control psihiatric si eventual sa te si internezi ca poate iti pusca venele de la atata prostie si ura. Apropo, pe mine ma cheama Adrian si pe tine Pisti si tu ma faci pe mine ungur separatist? :))))) Nu stii nici macar sa scrii in limba romana desi stai in Romania si ma iei pe mine cu separatism si prostii din stea. Esti dus rau cu capul.
Postat 20 Noiembrie 2013, 11:39 de adi
bihorenii
buna ziua tuturor, ce as putea spune eu un simplu cetatean, bravo RCS&RDS rusine bihoreni!!! in loc sa fim mandrii ca mai avem si noi oameni care urca in top si fac ceva atat cat pot si ei...ne batem intre noi ca prostii ne injuram intr-e noi ca bolsevicii !!! si ne miram ca bihorul este acolo unde este si in situatia in care este. Oameni buni hai sa luptam pt. mitici ca merita, ne fac drumuri, autostrazi, infrastructura, locuri de munca.......investesc masin in ardeal etc... traiasca miticii !!!!!
Postat 20 Noiembrie 2013, 10:12 de ardeleanu
@adi
da du te tu in mortii ma tii sa vaezi ce TVA este la Ungaria si apoi vorbeste. Ungaria are cel mai mare TVA din Europa. suntem asemuiti cu tiganii din nordul Asiei. au dreptate romanii sa-i huiduie pe ungurii separatisti care sunt foarte multi si dau voturile pt urlaturi separatiste, iredentiste, revizioniste. din asta traieste politicianul ungur nesimtit iar ungurul prost cu creierul spalat de aceste lozinci merge ca turma in cireada la vot si ies cu steaguri unguresti in strada. ne punem rau cu romanii care pe drept cuvant n-au cum sa fie de acord cu atata nesimtire. doar nu or fi prosti autoritatile sa asculte de ungurii dereglati, separatisti. Romania ne-a educat, ne-a dat servicii, case si acuma ungurii au jurat credinta si loialitate Ungariei si cer separatism, izolationism, segregationism. asta va arde pe voi nenorocitilor. bine spun romanii ca separatistii sunt cozi de topor ungueresti si injura pe toti care nu sunt de acord cu ei. du te la ma ta in pyzda la Ungaria si stai acolo daca ii mai bine. daca ar fi mai bine ai merge. stii la fel de bine casi mine cum ii. saracie. asta e la Ungaria si cum suntem priviti noi ungurii de aici. avem in Romania toate drepturile.
Postat 20 Noiembrie 2013, 07:57 de Pisti
Tot mai sus cu datoriile catre insolventa.
Da. Asa e. E slab si la calitate si la relatiile cu publicul. Multe numai are compania asta nici aici. Si in Ungaria e deja pe chituci. In Slovcia si Croatia e out.
Postat 19 Noiembrie 2013, 23:20 de jozsef
parere
Vazand ca va certati mai jos, dau si eu cu parerea. Recunosc, RDS ul e cel mai ieftin, si la telefonie si la internet probabil si la TV. Viteza de internet pe care RDS ofera la bani de nimic nici un alt operator nu o poate realiza si sa nu vb de noile abonamnete de 1GB, care daca ai si un alt serviciu o primesti cu o reducere de 10 lei deci 49 ron. Am fost in ungaria, si unele firme de internet se laudau cu 1-2 mb si cam la 40 ron si erau convinsi ca sunt ieftini si buni. La telefonie idem, orice oferta va face Voda cu ghita si Orange cu panterele lui tot RDS va fi mai ieftin. RDS are o singura problema pe care nu au reusit sa o rezolve inca si dateaza de pe vremea lui Chis, relatie cu publicul, deranjamentele, atitudinea si comportamentul fata de clienti. Doamne feri sa ai ceva probleme, incerca sa te convinga ca defapt tu esti prost sau pc ul tau nu e bun....si trebuie sa depui N sesizatii pana poate poate remeiaza problema. Concret am avut probleme cu modemul optic, port defect. A trebuit 2 luni de sesizari si reclamatii pana au recunoscut ca nu sau ars placile de retea de la o zi la alta in cele 3 pc uri ale mele acasa ci portul era defect....
Postat 19 Noiembrie 2013, 22:41 de Oradean
Pentru Pisti analfabetul
Draga Pisti, du-te dracului inapoi la scoala si mai studiaza gramatica limbii romane ca se pare ca nu prea ai frecventat-o cand trebuia. De unde mortii matii ai dedus ca as fi ungur handicapatule? Unde mortii matii am spus eu ceva separatist in comentariile mele idiotule? Esti mai retardat decat am sperat sa intalnesc pe cineva vreodata. Ce mortii matii e cum trebuie in tara asta? Este ceva raportat la salarii in tara asta handicapatule? Platim 1,4 euro pe litrul de benzina, mai mult decat costa in alte tari europene unde salariul e de 1000-1500 de euro si cand iti spun ca 29 lei/luna pentru internetul de la RDS e moca asa e. Du-te sa vezi ce internet iti ofera concurenta handicapatule. Romtelecom iti da cu 60 lei /luna internet cu 3-4 mb download cu limita de download si cand ai depasit limita stai si te uiti la monitor pana te plictisesti ca nu se incarca paginile. UPC e vax in Oradea si au preturi mult mai mari si internet mult mai slab. Imi dau seama ca esti un ratat care nu a iesit in viata lui din tara si se baga ca prostul in seama pe internet ca in lumea reala e un ratat care isi face toata ziua laba in fata monitorului ca nu se uita nici o femeie la el.
Postat 19 Noiembrie 2013, 22:30 de adi`
Tipic unguresc, primitiv, separatist.
Bai boule, ce pret ai vrewa sa puna daca asa sunt salariile in Bihor ? Bai boule, daca pune pret mai mare lumea cumpara de la concurenta, BOULE ! Bai boule, daca pune pret mai mare intra in faliment. Platesti pe pyzda ma ti impozite. tu na-i dupa ce bea apa. du te in m.m. la Ungaria si fa acolo separatism si traieste acolo. de ce nu mergi daca Ungaria nu te impoziteaza ? acolo e mai rau. noi ungurii de aici suntem comparati cu tiganii din nordul Indiei. ungurii din Romania trebuie sa multumeasca statului roman pt ca Romania i-a invatat, le-a dat un serviciu, etc. Ungaria vrea doar sa ia totul de-a gata din Transilvania. esti un gunoi separatist asa cum sunt foarte, multi unguri de aici. mergeti naibii la Ungaria si acolo sa faceti separatism, enclavizari etnice. gunoaie separatiste asta sinteti. Asta ar mai lipsi ca Romania sa asculte de toti dereglatii unguri separartisti.
Postat 19 Noiembrie 2013, 22:10 de Pisti
Pentru prostul de Pisti
Bai boule, sunt la fel de ungur cum a fost si Stefan cel Mare, handicapatule. Nu ma intereseaza daca Teszari e ungur, roman, tigan, rus sau orice altceva. Trebuie sa fi batut rau de tot in cap sa nu recunosti ca ai niste servicii la care alti doar viseaza PE BANI DE NIMIC. Internet cu 10 mb viteza de download la 29 lei/luna e moca, bai prostule. Du-te in alte tari sa vezi cum dai 40-50 euro/luna pentru 2-3 mb viteza de download. Ce te fute pe tine de datoriile companiei? Iti este dator tie, nu poti trai ca are el datorii? Si pana la urma statul roman ne jupoaie pe toti zi de zi si nu ne ofera nimic, bine face ca nu le bani atunci. Eu platesc 100 milioane pe an impozit, CAS si pensii si o sa primesc o * cand voi avea nevoie, dar statul te obliga sa dai banii astia. Cu idioti ca si tine nu va in veci mai bine in tara asta. Cum am spus, si daca v-ar da serviciile moca a-ti fi in stare sa va plangeti ca nu va da si casa ca sa le puteti folosi la cat sunteti de ordinari. Mi-e sila de specimene ca si tine care sunt prea batute in cap sa inteleaga ceva. Marsh dracului in padure si stai acolo ca locul tau nu e aici.
Postat 19 Noiembrie 2013, 21:12 de adi
da urca in top... la datornici !
plus ca e actionar minoritar in aceasta firma. ferrari-ul e daca e al lui s-ar putea sa plece la fisc.
Postat 19 Noiembrie 2013, 20:53 de jozsef
Tipic unguresc
@adi. Nu-mi vine sa cred cat de prosti puteti sa fiti unii dintre voi. Bai dobitocule, de ce a cazut afara din Croatia, Slovacia. De bun ce era ? In Ungaria e la fel in scadere. Va cadea si din Ungaria. In crestere sunt asa cum spun cei de mai jos, DATORIILE COMPNIEI ! Esti un idiot tipic unguresc, cu creierul dereglat, indobitocit de hungarism.
Postat 19 Noiembrie 2013, 20:36 de Pisti
Tipic romanesc
Nu imi vine sa cred cat de prosti puteti fi unii dintre voi. Bai dobitocilor, omul asta va internet la cele mai mari viteze din lume pentru bani de nimic si voi va plangeti de calitate. Trebuie sa fi tampit sa spui asa ceva. Nu cred ca aveti idee ce internet este in Anglia, Spania, Germania si alte tari din uniune, ca daca ati sti i-ati pupa picioarele lui Teszari pentru ce va ofera aproape moca. Cred ca si daca l-ati primit gratis v-ati plange ca romanul nu stie sa aprecieze nimic, doar sa fie carcotas. Tipic romanesc!
Postat 19 Noiembrie 2013, 19:42 de adi
slaba calitatea
ungurii se plang de calitatea slaba a serviciilor comaniei lui acolo. din cauza asta e in scadere. slab ca si aici.
Postat 19 Noiembrie 2013, 18:46 de jozsef
teszari de fapt e in scadere
din croatia si slovacia a cazut afara. la ungaria e pe scadere. ungurii nu-l vor nici ei. il vor scoate afara.
Postat 19 Noiembrie 2013, 18:30 de Pisti
ceau
noah...poate urca cat mai sus sus cat mai sus...si noua ne taie din viteza de la internet...cand suni la ei primul lucru te intreaba stai sa vedem ce abonament ai si iti ofera un achet mai mare cu bani mai multi...normalllll...cand te abonezi la ei ai viteza super apoi incetu cu incetu ti o taie
Postat 19 Noiembrie 2013, 18:25 de gogu
690-700 milioane euro !
In banii astia intra si acel 1,1 miliarde euro datorat la bugetele de stat ale tarilor in care opereaza, respectiv la terti furnizori? Apoi, cei 2,79% actiuni din firma, adica cat are Zoly pe acte, si care inseamna cca. 20 milioane euro, intra si ele in calcul sau reprezinta garantia partiala la obligatiile restante cu vechime de peste un an? Stati cuminti bihoreilor si nu mai pupati funduri, ca nu va preia RCS-ul din cauza actionarilor olandezi care nici nu vor sa mai auda de achzitiile din Romania!
Postat 19 Noiembrie 2013, 18:03 de Busy
asa da!
Zoltan Teszari se pare ca e un om de valoare. In general subordonatii il apreciaza ca atare. Sanatate si succes in continuare!
Postat 19 Noiembrie 2013, 16:02 de Ionica
felicitari
ma bucur ca-i oradean si- i doresc multa sanatate .
Postat 19 Noiembrie 2013, 15:40 de maria
Felicitari
Felicitari, se vede cine a fost sportiv de performanta.
Postat 19 Noiembrie 2013, 12:20 de Pisti
avem si noi cu cine sa ne mandrim
Nu pot decat sa imi exprim public bucuria de a vedea astfel de antreprenori de mare success si totusi de mare bun simt. Felicitarile mele sincere si la mai mare :).
Postat 19 Noiembrie 2013, 11:58 de Celia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON