URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2011, 17:04

Păzea, se-ntoarce acasă! Tokes nu mai vrea să fie şef în Parlamentul European

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a anunţat conducerea Partidului Popular European că nu mai doreşte să ocupe această funcţie şi în a doua parte a ciclului electoral. Alegerile pentru conducerea forului legislativ european vor avea loc în ianuarie 2012.

"Am încercat ca, în timpul mandatului meu de un an jumate, să am o activitate cât mai folositoare şi de succes. În spiritul programului meu electoral "Europa Creştină", am depus - pe lângă altele - toate eforturile pentru intensificarea şi instituţionalizarea dialogului dintre biserici şi instituţiile UE, activitate care ţinea, de altfel, şi de atribuţiile mele de vicepreşedinte", a scris Tokes într-o scrisoare remisă şefilor PPE, citată într-un comunicat de presă trimis de fostul episcop.

Tokes a explicat că renunţă la această funcţie pentru că vrea să îşi canalizeze toată energia şi tot timpul "în slujba maghiarilor de acasă", dat fiind că este conducătorul recent-înfiinţatului Partid Popular Maghiar din Transilvania, dar şi preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

Totodată, europarlamentarul a mulţumit delegaţiei maghiare că l-a nominalizat şi l-a susţinut, alături de popularii europeni, pentru funcţia de vicepreşedinte al PE.

Pe de altă parte, în comunicatul trimis de biroul de presă al lui Tokes se arată că, în cadrul ultimei lor întâlniri, premierul Ungariei, Orban Viktor, şi Tokes au pus la punct unele detalii ale politicii de integrare naţională a comunităţilor maghiare din ţările învecinate Ungariei, întărind parteneriatul lor strategic. "Cu această ocazie, europarlamentarul nostru ardelean i-a comunicat şefului executivului ungar intenţia sa de a pune mai mult accent, în următoarea perioadă, pe munca de acasă - pe elaborarea unor politici pentru Transilvania şi Bazinul Carpatic", se arată în comunicat.

Citându-l pe Kos Karoly (politician maghiar care a fondat, în 1921, Partidul Popular Ungar din Transilvania), care spunea că "trebuie să muncim, dacă vrem să trăim. Şi ne dorim să trăim, aşa că vom munci", Tokes şi-a încheiat scrisoarea astfel: "Indiferent de funcţie şi rang, acasă sau în străinătate, trebuie să muncim şi vom munci".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Paza buna trece primejdia grea!
Se intoarce Iuda la locul faptelor sale rusinoase. Romani si maghiari, oriunde v-ati afla, feriti-va de sarutul lui Iuda!
Postat 10 Decembrie 2011, 12:24 de safe
la dracu
la dracu sa stea, de ce il mai lasam sa treaca granita pe IUDA pastor ???????asta e un om fara popor ,ar f.... si pe masa sa ajunga sa dastrame o tara.fuiiii
Postat 09 Decembrie 2011, 16:43 de olah
calatoria
;) economic vorbind, ungurii sunt cu focul pe casa iar ei umbla dupa prostii prin Transilvania. iar tokes, sa-l duca trenul mai departe, pana in fundul Asiei si sa-l uite acolo.
Postat 09 Decembrie 2011, 05:36 de Loaici
da
umbla si asta ca banul rau
Postat 08 Decembrie 2011, 19:05 de safe
Daca ei nu ma vor...
Acri-s strugurii daca nu ajungi la ei !!!!
Postat 08 Decembrie 2011, 19:01 de Vulpea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON